-
Koniec gadania o głupotach, muszę się spakować do szpitala
a że dawno tego nie robiłam to proszę o pomoc
ile czego mam spakować dla maluszka?
-
Macie jakieś doświadczenia z hospitalizacją psychiatryczną osoby w starszym wieku? Czy było lepiej/gorzej? Tata rozpoznaje najbliższe osoby, ale tak poza tym żyje w jakimś dziwnym śnie, widzi rzeczy nieistniejące, nie widzi i nie rozumie tego, co jest. Nie współpracuje przy pielęgnacji, bywa agresywny. Opiekuje się nim mama, która jest po 70tce. Tata 86. Mama nie zgadza się na dom opieki a do nas przeprowadzić się nie chcą (mamy przygotowany pokój, małą kuchnię i łazienkę dla nich). Liczę na ...
-
Mój 15 latek miał wypadek na wakacjach i trafił do szpitala (uniwersyteckiego), jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że:
- natychmiast się nim zajęto (zanim okazałam jakiekolwiek dokumenty)
- zrobiono mu komplet badań, łącznie z tomografią
- w nocy przychodzili do niego różni specjaliści
- nie było "obchodu" lekarzy (patrz punkt poprzedni)!
- nie było budzenia nad ranem (spaliśmy do godziny 8.00)
- lekarze sympatyczni, przyjaźni, luźne pogawędki były normą (dobrze że syn znał...
-
Na pewno nie jedna z was przebywała z malutkim dzieckiem na oddziale szpitalnym. Warunki w Szpitalu Wojewódzkim w Koszalinie to norma na takich oddziałach?? Rzecznik szpitala próbuje odwrócić kota ogonem i zwalić winę na matki, za dużo wymagają? Ludzkich warunków? Zgroza. Ps. po cichu personel szpitala kibicuje mamą, bo sami by chcieli pracować w normalnych warunkach.
-
Czy jakieś emamy przyznają się do pobytu w szpitalu psychiatrycznym?
Ja i tak wiem, które emamy leczą się psychiatrycznie.
-
Mam takie pytanko dot. pobytu w szpitalu. Mam ustalony termin na taki zabieg ale raczej zabawię tam ok tygodnia. I teraz pytania dla zorientowanych:
kto powiadomi pracodawcę, że jestem w szpitalu: ja mam to zrobić, czy szpital? czy dopiero jak wyjdę to im mam dać, ale właśnie co? Dostanę na ten czas L4 czy wystarczy jakieś zaświadczenie o pobycie w szpitalu?
Po wyjściu ze szpitala czy dostanę jeszcze jakieś L4? Czy to już ew. lekarz rodzinny?
I pytanie za 100 pkt. Czy powiedzieć już o tym ...
-
nie chcieli mnie wypisać zwiałam sama i co dalej ? będą mnie ścigać?
-
na forum generalnie tendencja jest taka, ze w polsce to w szpitalach kiła i mogiła, ale w UK- to pełna klasa, full wypas i zupełnie inne standarty
w związku z tym, że nidgy nie miałam przyjemnosci ze szpitalem w uk, to jestem w szoku
btw
sama mam dosc dobre lub dobre wspomnienia z polskich szpitali- choc mam swiadomosc, że róznie bywa
www.tvn24.pl/setki-pacjentow-umarly-przez-zaniedbania,304838,s.html
-
Trafiłam z dwuletnim synem do szpitala (zapalenie płuc). I wszystko wydało się być ok, syn przyjęty bez problemu, zbadany, wszyscy mili w stosunku do mnie jak i do synka, dostałam pokój dwuosobowy, w nim łóżko, duże szerokie dla mnie i łóżeczko dla syna.
Ponieważ przyjechaliśmy po 20, jedzenia syn nie dostał do domu nie miałam jak pojechać, ale poratował nas sąsiadka z pokoju. O północy zasnął, poleciałam do domu, spakowałałam rzeczy i zaczęliśmy się leczyć. I leże sobie w tym szpitalu i ...
-
Tutaj o co chodzi:
A tutaj komentarze prasy niemieckiej:
No i co komu szkodzi, że sobie gdzieś tam istnieją i [b]niektórym[/b] pomagają?
-
Czy znacie wypadek /przypadek gdy ktos wbrew swojej woli a nawet przy wielkich oporach wlasnych zostal zamkniety w szpitalu psychiatrycznym? Z jakiego powodu?
Natchnal mnie watek o schizofrenii.
Ja o takim slyszalam, chlopak lat 25 , adoptowany. Chyba symulowal samobojstwo, przyjechali i zabrali go na obserwacje tygodniowa. Adopcyjna matka go wyciagnela. Ale z problemami tzn. odradzali jej to lekarze.
-
jak w tytule dziś trafiliśmy w końcu do szpitala z synem(3,5r) na około 8 dni
syn pierwszy raz został sam z mężem ja byłam na chwilę pojadę jutro na chwilkę i od niedzieli wieczora już będę z nim do końca pobytu.i jakoś źle się czuję w domu bez niego:(
mąż mało co jest w domu i akurat trafiło że 3 dni ma wolnego to ma okazję spędzić je z synem.a od poniedziałku zaś wyjeżdża na tydzień,
czuję się jak wyrodna matka.pocieszcie
-
Miałam dzisiaj nieprzyjemność skorzystania z usług szpitala wojewódzkiego w Gdańsku. Nie wiem jak to jest możliwe, że personel po chamsku odzywa się do ludzi i krzyczy na nich. Akurat ja jestem asertywna a może nawet lekko agresywna i mnie nie tykają za bardzo, ale byłam oburzona zwrotami do pacjentów i o pacjentach. Zwłaszcza jeden ratownik był niedorzeczny - pytałam pana z recepcji czy dobrze trafiłam i zanim ten mi odpowiedział, ów ratownik się wydarł, że jest jedna kolejka dla wszystkich....
-
Poszłam do Prokocimia uzbrojona w skierowanie.
Na izbie przyjęć potraktowano nas fachowo: zmierzono ciśnienie, zważono i przeprowadzono wywiad.
Następnie skierowano nas do poradni neurologicznej na konsultację. Pani doktor sprawdziła odruchy i wysłała nas do kardiologa, nakazując powrót po badaniu.
U kardiologa była gigantyczna kolejka, a potem poinformowano nas, że terminy są na grudzień!!! Nie pomogły tłumaczenia z czym przyszłyśmy. Lekarz wymownie pokazał nam tłum w poczekalni i tyle.
...
-
odkad pamietam moja mama miala zawsze przygotowana nowa pizame, tak na wszelki wypadek gdyby jej sie cos stalo, ktora wzielaby do szpitala. nie wiem czemu, ale mi to utkwilo w glowie. zawsze mi powtarzala, ze musze miec przygotowane nowe, czyste rzeczy (bielizne, pizame) gdybym musiala nagle zostac kiedys w szpitalu. czesto ja wysmiewalam bo w koncu zawsze mam cos czystego, a pizama do szpitala w koncu nie musi byc nowa, najwazniejsze zeby byla czysta. mysle, ze mamie to zostalo po komunizmie...
-
Idę jutro do szpitala na parę dni jako, ze dawno nie byłam w szpitalu- w czym sie teraz chodzi? jakos nie widzi mi się chodzenie w koszuli nocnej- może dres będzie bardziej ok? co o tym myślicie?
-
Dziewczyny, podpowiedzcie. Znajomy 6 - letni chłopczyk w październiku ma planowany zabieg usunięcia trzeciego migdała. Pozornie nic wielkiego, tym bardziej, że mama będzie mogła być z nim przez cały pobyt w szpitalu, ale z jakiegoś powodu dziecko panicznie boi się szpitala. Sygnał karetki, czy nawet samo słowo szpital, powodują, że chłopiec zaczyna płakać, kurczowo trzyma się matki i upewnia się histerycznie, czy na pewno nie pójdzie do szpitala.
Poszukuję jakiejś wartościowej książeczki, b...
-
Potrzebuję opinii i wskazówek, mamy mieć zabieg na chirurgii dziecięcej.
Jakie warunki, personel, ile dzieci na sali, a może można wykupić "jedynkę"
Wszelkie sugestie cenne.
-
Jak w tytule.
Odwiedziłam z juniorem już 4 szpital w sezonie grzewczym.
W każdym nie da się wytrzymać z gorąca, okien otwierać nie można lub nie dadzą przejęte kwoki. I to nie tylko na oddziałach ale i w poradniach przyszpitalnych. Rekord należy chyba do CZD.
Odkąd pamiętam, wszędzie słyszałam, że zimą najzdrowiej żyć w pomieszczeniu przy temperaturach ok 20 stopni.
W domu mam 18-20, tego tropiku ze szpitali nie jestem w stanie pojąć i wytrzymać.
-
Dziewczyny, może któraś z Was się zna.
Córka została po operacji wypisana ze szpitala. Na wypisie adnotacja, że ma się zgłosić tego i tego dnia, tu i tu na kontrolę do szpitala. Do domu ze względu na stan zdrowia zostaje zawieziona karetką. Przy wypisie lekarz mówi, żeby na kontrolę zamówić karetkę poprzez lekarza rodzinnego.
Lekarz rodzinny mówi, że nie wypisze, że to nie jego kompetencje. Każe dzwonić do Rzecznika Praw Pacjenta.
Mąz dzwoni do szpitala do lekarza-ten mówi, że nie może w...