szpitale

(292 wyniki)
  • Witam, moja 3tyg córeczka ma CRP na poziomie 14, neonatolog wypisała mi skierowanie do szpitala na diagnostykę, ponieważ nie zgodziłam się na podanie antybiotyku. Poza wysokim CRP nie ma żadnych innych oznak jakiejkolwiek infekcji, a CRP i morfologia (prawidłowa) były weryfikowane ponieważ mała miała skazę krwotoczna po porodzie i wróciłyśmy na wizytę kontrolną. Czy CRP na tym poziomie to wysoki wskaźnik? Czy antybiotyk jest faktycznie niezbędny? Mam w domu jeszcze przeziębionego przedszkol...
  • od soboty rano: w sobotę i wczoraj wymioty, kupki ładne i raz dziennie - jak zwykle, bączków wyjątkowo dużo, jeść córcia (prawie 3 latka) nie chce, jeśli juz, to mało, bawi się, biega, żwawa, ale kilka razy dziennie w niedzielę zlapała się za brzuszek - "boli" w okolicy pępka, wczoraj sie rozpłakala z tego bólu, pobiegłyśmy do przychodni: mamy wyniki - crp 0.20, leukocytoza w normie, AST 44, ALT 26,2, EO w.b. 0.06, MPV 8,3, PDW 8,4, P-LCR 11,6. USG - wszystko w normie, choć troch...
  • czwarta dawka infrawixem,poprzednie znosił bardzo dobrze a teraz tem do 40 stopni ręka od łokcia prawie po szyje sino czerwona,lekarze mówili że czegoś takiego nie widzieli,po badaniu krwi crp 74, 7 dni w szpitalu dwa razy dziennie kroplówka z antybiotykiem,niektórzy sugerowali że winną jest za wysokie wkłucie,szczepionka zgłoszona do sanepidu,ale gdyby było coś ze szczepionką to cała seria była by wadliwa i wiecej takich przypadków by było,nie wiem kogo winić za tą krzywdę,synek tyle wycierp...
  • Proszę o pomoc. Wynik crp 12, białka ciałka krwi 11,7, pozostałe współczynniki w normie. Syn ma 5,5 roku kaszle sucho od grudnia i był leczony dalacinem c na zapalenie zatok 10 dni. Miał przerwę od antybiotyku 10 dni. Teraz osłuchowo zmiana na płucu, dostał klacid. 1. Czy musi być szpital? 2. Czy musi być klacid? (bo w styczniu zeszłego roku dostała 2x ten antybiotyk i w końcu zaliczyliśmy szpital, w maju to samo - obawiam się że jest nieskuteczny). Proszę o pomoc. Może syn ma po prostu m...
  • witam serdecznie ;) Panie doktorze, moja 4 letnia córka przebywała ostatnio w szpitalu z powodu ostrego zapalenia krtani. nagle zaczęła się dusić, zawołaliśy pogotowie, natychmiast przyjechała karetka, dziecku podano dexaven i zabrano do szpitala. wykluczono sprawy alergiczne, zwalając wine na wirusa. mam wiec pytanie - wirusy, wiadomo, są i będą, pewnie dziecka nie uchronię, ale - czy mam jakąkolwiek możliwosć interwencji bez pogotowia w przypadku duszności, i czy dziecko m...
  • Moja córcia(6 miesięcy) od jakiegoś miesiąca miewa temperature 37,5 (mierzona w pupie).Wczesniej nie mierzylam jej temperatury,moze sporadycznie wiec nie wiem jaka mogla miec.Dopiero gdy złapała katar zaczelam ja obserwowac pod tym katem.Na ta chwile katar ustapil,brak zmian na plucach,oskrzelach. Robiłyśmy CRP-wynik 0,29.W moczu wyszły leukocyty-5-10 wpw.Doktor przepisała Augmentin. Dzis,prawie po tygodniowej kuracji antybiotykiem,nadal utrzymuje sie ta temperatura.Usłyszałam że...
  • Witam, mój synek ma 9,5 m-ca. Od poniedziałku ma temperaturę 38,5- 39,6. Antybiotyk doustny zwracał, więc lekarz zalecił zastrzyki Zinacef - od wtorku, podobno po 72 godz. powinny zacząć działać. Rozpoznanie zapalenie uszu i gardła, mały nie kaszle, nie kicha, właściwie nie ma rzadnych objawów poza tą gorączką. Stosujemy czopki Pyralgin (1/3), zbijają temperaturę na ok.6 godz. i kąpiele ochładzające, niestety temperatura ciągle wraca do ok 39. Dostaliśmy skierowanie do szpitala, ...
  • Witam.Mam 2,5 miesięczną córeczkę.Ostatnio dostała katar (radziłam się w tej sprawie tu na forum) od trzech dni kaszle.Jest to kaszel mokry.Pierwszego dnia zakasłała może ze 4 lub 5 razy.Drugiego zaczęła kasłać więcej.Gorączki nie ma. Byłam z nią wczoraj u pediatry i osłuchowo jest czysta.Ale przepisała zastrzyki ( notabene podobno wyszło zarządzenie że nie wolno podawać zastrzyków do 3 m-ca życia, czy to prawda jeżeli tak to dlaczego!!!!??? ). Jeżeli zastrzyki nie pomogą to do szpitala...
  • pediatra twierdzi że mały (2mies.)powinien na dobrą sprawe być w szpitalu. Dodam,że ma obecnie zapalenie dróg moczowych (E.coli)i bierze antybiotyk (Zinnat czy jakoś tak) Wyniki nie w normie: erytrocyty 3,12 (3,2-5,5) hemoglobina 9,4 (9,5-14,0) hematokryt 26,4 (30,0-40,0) neutrocyty 0,84 (1,0,10,0) %neutrocytów 9,1 (17,0-60,0) %limfocytów 77 (20.0-70.0)
  • Bardzo proszę o radę, córeczka 10 mies. od 2 mies. jest w żłobku i niestety od tego czasu zaczęła chorować. W ciągu 6 tyg. nie przybrała nic na wadze. Od razu po wizycie kontrolnej u lekarza chciałam o tym porozmawiać w żłobku i nie zdążyłam, bo mała zaczęła wymiotować dostała biegunki itp. po 3 dniach mimo naszych usilnych starań wylądowaliśmy w szpitalu, córka dostała kroplówkę przez ten tydzień straciła dużo na wadze: ( Biorąc po uwagę, że wcześniej jeszcze nic nie przybrała ...
  • Witam. Panie Doktorze po badaniach u mojej 3,5 letniej córki wyszły takie wyniki: CMV IGg ujemny (norma do 15)IgM 0,613 (norma do 0,500) Czy to świadczy o chorobie i czy konieczne jest leczenie szpitalne? w przyszłym tygodniu powtórzę badania, ale trochę się martwię. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
  • Mój niespelna dwuletni synek dzisiaj w nocy kilka razy wymiotowal.Zaczelo sie o 3 nad ranem.Nagle zaczal sie krztusic i zwymiotowal sama slina za sluzem.Po chwili zasnal i za jakas godzinke znowu to samo.Zaparzylam rumianku,ale niestety nic nie wypil.Probowalam wcisnac mu jeszcze samej wody i wody z sokiem,ale nic z tego.Okolo 6 nad ranem znow obudzily go wymioty.Tym razem jak zwrocil zaczal domagac sie mleka.Slyszalam,ze nie powinno sie dawac mleka przy wymiotach,ale poniewaz nie chcial nic...
  • w skrócie: dziewczynka prawie 7 miesięcy, karmiona piersią, od listopada problemy z biegunkami, śluzem i krwią w kupce. 20 list. ważyła 6820g, a 28gru tylko 6900 ;( Pediatra kazała dokarmać kaszką ryżową, po której mała ma straszne bóle brzuszka i krew w kupce... Gastrolog wprowadziła nutramigen - I próba nie powiodła się, nie chciała tego tknąć (koniec grudnia), alergolog wprowadziła Bebilon Pepti - przez 15 dni małą go piła (+ pierś, bo mało wypijała - 3x60-90ml raz 110ml) kupki poprawiły s...
  • Mój syn po testach skórnych (wyszło uczulenie na pszenicę, zboża i kukurydzę) został przez panią alergolog skierowany do szpitala na oddział gastroenterologii celem dalszych badań. Syn nie ma żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego (i nigdy nie miał - teraz ma 7 lat). Zastanawiam się po co nas tam kierują? Czy nie należałoby zrobić jakichś dodatkowych badań na tą alergię, np. z krwi? Dlaczego od razu do szpitala? Pani dr sama przyznała, że on na alergika nie wygląda. Jakie badania w...
  • witam jestem mama 2,5 miesicznej dziewczynki. w sob 24 grudnia zaniepokojona placzem, stanem podgoraczkowym i dziwnym prezeniem sie zrobilam badanie moczu. wynik leukcyty 20-40.pojechalam prywatnie do polecanej przez znajomych pediatry, zapisala 2x dziennie po pol tabletki duomoxu i furaginu.I tu moje pytanie, bo jestem lekko przerazona, czy tak malemu dziecku tak silne leki nie zaszkodza?mala ma apetyt,goraczka ustala ale nadal jest placz i niepokoj,nie mam pojecia czy to nie aby problemy z...
  • Witam Mam pytanie: za tydzień moja córeczka ma termin przyjęcia na oddział neurologiczny. Zaczęła chodzić do przedszkola, ale w zeszłym tygodniu złapała jakąś infekcję i jeszcze ma katar, ale już końcówkę, za dzień-dwa powinna być całkiem zdrowa. I co teraz? Puścić do przedszkola na resztę tygodnia, czy przetrzymać w domu żeby na neurologię trafiła zdrowa? Poproszę o radę.
  • 10 dni temu wyszlismy z moim chłopaczkiem ze szpitala gdzie dostawał antybiotyki (powikłanie po szczepieniu na gruźlice). Kuracja trwała 10 dni, 3 dawki dziennie (zinkupin? - antybiotyk). od soboty czyli po 7 dniach od wyjścia maluszek ma biegunke. zaczęłą się delikatnie, ale zastanowiło nas to że kupka ma inną postać, do tej pory była zielona i kleista a wtedy pojawiła się żółta i grudkowata, duzo częściej. Na poczatku ucieszyło to nas ponieważ wydawała się w końcu "dobra". Ale zaczęło się ...
  • witam. Jestem w 37 tygodniu w ciąży. Mam już delikatne skurcze i najbardziej boje się że kiedy będę sama w domu to zacznie się poród i nie wiem co mam zrobić!!! Słyszałam że trzeba odciąć pępowinę. Czy też poczekać na lekarza? Może wydaje się dziwne to co napisałam, ale naprawdę się boje. Moja znajoma urodziła w 8 miesiącu i była sama w domu i dziecko po porodzie zmarło. Proszę o odpowiedz. POZDRAWIAM
  • mam pytanie odnośnie praw pacjęta. mam córcie w szpitalu i chodzi odnośnie opieki pilęgniarskiej, czy pielegniarki maja prawo zabierac mi dziecko do zakładania weflonu ito.oczywiscie nie pozwoliłam postawiłam na swoim, ale chyba to nie jest zgodne z prawem bo chodzi o to aby zapewnic dziecku jak najlepsze warunki w tgrakcie choroby, a jak pielegniarki obce osoby zabiearaja dziecko to prxzeciez to jest trauma dla dziecka
  • Moja 13miesięczna córeczka ma zapalenie krtani i dostała skierowanie do szpitala jeśli będzie miała problemy z oddychaniem. Chciałabym tego uniknąć-czy możecie mi poradzić co mogłabym zrobić aby pomóc dziecku? Z góry dziękuję. Mała kaszle -zwłaszcza w nocy a w dzień mniej i najpierw miała chrypkę a teraz zupełnie straciła głos i tylko kwili. Nie gorączkuje. Dostała Summamed, Eurespal i inhalacje z soli, które są niewykonalne bo boi się inhalatora i maski wtedy tylko cichutko kwili. Tak bardzo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się