szpitale

(1244 wyniki)
  • Witam, myslę o wycinaniu migdałka córki w tym szpitalu. Czy ktoś z Was miał robiony tam zabieg? Jakie są warunki, podejście do dziecka, czy mozna przebywać z dzieckiem do uspienia? Bedę wdzięczna za wszelkie informacje.
  • Witam, czy na czas pobytu dziecka w szpitalu przysługuje matce zwolnienie lekarskie z uwagi na konieczność opieki nad dzieckiem? Otrzymałam właśnie skierowanie do szpitala dla 2,5-letniej córci. Koleżanka z pracy uświadomiła mnie , że lekarze przy wypisie nie zawsze chcą wystawiać rodzicowi zwolnienie lekarskie argumentując, że dziecko ma zapewnioną opieki lekarską i mały pacjent nie potrzebuje opieki rodzica... Wszystko ok, tylko jak ma to pogodzić mama która pracuje, a która chce być z malu...
  • byłam juz z dziecmi w rabce i w Bucze wiem ze w Kubalonce jest jeszcze taki szpiatl diagnozyjno-leczniczy A gdzie w sudetach - moze ktos zna Chodzi mi o taki co ma status szpitala i wystarczy skierownie od lekarza bez potwierdzania go przez NFZ i bez kierownai przez NFZ i czekania.
  • Witam. Pocieszcie mnie dziewczyny, prosze, bo mam strasznego dola. Wczoraj wyladowalam z moja 2 i pol miesieczna coreczka w szpitalu z diagnoza - zapalenie oskrzelikow:( Nie wiem jak dlugo nas beda trzymac. Mloda dostaje antybiotyk dozylnie. Jest slaba. Apetyt kiepski. Caly czas ok 38 stopni goraczki, Jest mi smutno i zle. I do tego jeszcze sie naczytalam jak to sie czetso zdarza, ze dzieci wychodza ze szpitala zamiast wyleczone to pozarazane jakimis paskudztwami. Pomocy, bo zwariuje:((((
  • witam dostaliśmy skierowanie na badania do szpitala w związku ze słabymi przyrostami wagi córki. Aktualnie ma 11,5 miesiąca, 77 cm i 8300 g, w ciągu ostatnich kilku miesięcy spadła na 10 centyl ale na razie się go trzyma, przybiera coś każdego miesiąca ale malutko. Nie jest niejadkiem zupełnym, ale je mało i ogólnie ma mały apetyt. Mam wątpliwości czy w ogóle robić te badania, ale nie o to chciałam was zapytać. Boję się samego pobytu w szpitalu, czy nie złapie jakiś infekcji (do tej pory n...
  • Mój syn dostał skierowanie do szpitala, zapisany jest na środę. Ja pracuję i teraz pytanie: czy mam brać dzień wolny czy po prostu powiedzieć szefowi że ide z dzieckiem do szpitala a później szpital da mi zwolnienie lekarskie na dziecko? Pozdrawiam
  • Mój synek (4 lata) wrócił właśnie po operacji wycięcia trzeciego migdałka w szpitalu w Dziekanowie i chciałam się podzielić opinią. Placówka jest generalnie niedofinansowana, co widac po wyposazeniu pokoi, meblach jak za głębokiej komuny. Natomiast personel jest życzliwy i fachowy. Jak najbardziej na plus. Troche się obawialiśmy tego szpitala, ale stwierdziliśmy, że nie ma sensu czekać rok na operacje w Kajetanach. No cóż, Dziekanów to nie hotel, ale jak najbardzie w porządku.
  • Ze względu na przepuklinę pachwinową dziecko (3 i pół mies.) musi przebywać w szpitalu. Jest karmione sztucznie, nie wiem jak wygląda karmienie niemowlęcia na dziecięcym oddziale (czy mleko jest zapewnione tak jak na oddziale noworodkowym?). Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem?
  • Dziewczyny w poniedziałek o 7- ej mamy się na czczo stawić do szpitala na wycięcię migdałków podniebiennych i pewnie podcięcie trzeciego. My trafiamy do szpitala na ul. Wołoskiej w Warszawie. Nigdy nie byłam z dzieckiem w szpitalu i stąd moje pytanie do Was, co zabrać żeby sobie życie w szpitalu ułatwić?? Przytulankę, książkę do czytania to pewne, piżamkę, bieliznę itd... może jest jednak coś jeszcze , jak coś to kobitki piszcie, pozdrawiam serdecznie Ciutka.
  • Moja znajoma ma miesięcznego synka. Wciąż jej płacze i płacze. A ona uparła się i chodzi od lekarza do lekarza. Każdy lekarz mówi jej,że mały ma kolkę,że to minie. Ale nie ona wie lepiej. W końcu trafiła na takiego lekarza który zechciał ją i synka wziąć do szpitala. Tam zrobili małemu masę badań i ma bakterie w moczu. Dostaje antybiotyk, mają tam siedzieć aż 10 dni. Czy to jest normalne? Naprawdę przy bakteriach w moczu siedzi się w szpitalu? Naprawdę napiszcie mi, bo nie jakoś ciężko ...
  • Spotkała nas nieprzyjemność spędzenia kilku dni w szpitalu. Chciałam podzielić się moją opinią na temat niektórych rodziców chorych dzieci. Ludzie zupełnie pozbawieni są elementarnej kultury, a szpitalną salę traktują jak własne mieszkanie. Np. w godzinach wieczornych standardem są: tabuny gości, rozpalanie świateł, głośne rozmowy, oglądanie filmów na laptopach itd. Jeśli inne dzieci śpią - staram się nie hałasować i ogólnie nie przeszkadzać innym. Wiadomo, że sytuacja jest trudna dla każdeg...
  • Młody (14 m-cy) ma nawrót zapalenia ucha. Znowu jest problem z antybiotykiem podawanym doustnie więc pewnie będzie go trzeba podawać dożylnie. Poprzedni lekarz na pytanie czy nie możemy syna przywozić na zastrzyk wręcz nas skrzyczał, że mamy 21 wiek, to praktyki niestosowane już i dziecka się już w ten sposób nie męczy. Młody był 8 dni w szpitalu, trzy razy dziennie dostawał antybiotyk. Oczywiście przyniósł ze szpitala rotawirusa którym zaraził i starszą córkę i babcie...kurcze nie wie...
  • Rzecz dotyczy synka mojej przyjaciółki. Od tygodnia jesteśmy razem na urlopie nad morzem. 3 dni temu jej 6-letni syn dostał gorączki i skarżył się na ból ucha. Laryngolog stwierdziła jedynie ucho kataralne. Przez weekend wprawdzie ucho nie bolało specjalnie ale gorączka wicąż odbijała dośc wysoko (39), mały był bez życia. Czasami narzekał na brzuch.Diś zaciągnęłam ich na izbę przyjęć do szpitala. CRP wyszło 289!!! Do tego leukocytoza ponad 22 000 i rozmaz bakteryjny. Ale dopiero prześwietleni...
  • Witam, Za kilka dni mamy zaplanowany zabieg usunięcia trzeciego migdała na Niekłańskiej. Czy jako dowód ubezpieczania wystarczy moja legitymacja ubezpieczeniowa bądź legitymacja rencisty? Dla dziecka coś nietypowego?
  • Jak długo pozostanę w szpitalu gdy dzidzia dostanie żółtaczki? Jak to było w Waszym przypadku? A jeśli dostanie w domu? Zabiorą mi ją do szpitala?jak ja ją będę karmić? Czy każde dziecko dostaje żółtaczki? Na dniach zostaje mamą i mam coraz większego stresa....
  • Cześć, jakis czas temu pytalam o ten zabieg, teraz juz wiem, ze na pewno nas to czeka i to w dosc niedalekim terminie, chcialam sie zapytac mam, ktore juz to przechodzily, jak sie przygotowac do zabiegu, co zabrac do szpitala (panstwowego nadmienie;), o czym pamietac? bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi:) Aha, jezeli ktos robil ten zabieg w Dziekanowie Lesnym, to tez prosze o opinie i podpowiedzi! pozdrawiam serdecznie:)
  • Jak pisałam wcześniej mała miała wysoką temperaturę i doszła jeszcze biegunka po konsultacji z pediatra podalismy jeszcze czopek i odczekali 1 h niestety temp. nie spadła .Pojechalismy na izbę przyjęć tam odrazu nam powiedzieli że zostaje bo niewiadomo co jej dolega.Osłuchowo wszystko w porządku, oskrzela bez zastrzerzeń gardełko czyste więc co.Z niedzieli na poniedzialek wysoka temp.i po raz kolejny czopek.Temp.spadła dzieciatko wykończone tym wszystkim spało jak aniołek mimo ż...
  • proszę kategorycznie NIE STOSOWAĆ się do wielu rad tej pani redaktor. Błędy rażą w oczy i są liczne. Kilka rzucających się w oczy: 1) nic nie podawać do picia - małe ilości niegazowanej wody mineralnej nie zaszkodzą (max 100 ml czyli pół szklanki) na pół godziny przed dojazdem do szpitala. Jedzenia absolutnie żadnego! 2) dziecku nie podaje się PARACETAMOLU droga pani redaktor. Za takie brednie u nas wyrzucają ze studiów. Pani ma w sobie tyle zapału, że propaguje lek wśród rodziców - mo...
  • bylam 3 dni w szpitalu ,na sali obok mojego lezalo dziecko 6 mc chore na rotawirus (ciezki biegunki z krwia i sluzem ,odwodnienie ,goraczka) na jednej sali z innymi dziecmi nie w izolatce- myslalam ze uciekne stamtad to chore, kazdy sie mogl zarazic :ja maz ,inne dziecko , na szczescie moja byla zaszczepiona. Modle sie by u mnie tego nie wykryto i u meza ,-rozwoj choroby trwa 4 dni. Naprawde szczepcie dzieci na rotawirus ,to dziecko okropnie cierpialo ,woda sie lała wrecz z pupy, płacz,...
  • Dziewczyny moje drogie, czeka mnie pobyt z dzieckiem w szpitalu (mały misi mieć zrobionych kilka badan), ale kompletnie nie wiem jak się przygotować. I tutaj mam nadzieję że dacie mi jakieś rady. Bo jak na razie nie wiem od czego zacząć pakowanie. No i czego mogę się spodziewać na miejscu? Syn ma 1,5 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się