szpitale

(218 wyników)
  • Mam pytanie do mam, ktore rodzily w Anglii. Musze powoli pakowac torbe do szpitala,porod sie zbliza, a nie mam pojecia co do niej zapakowac!!! Wiem ze polozna powinna mi powiedziec co mam wziasc, ale nie umiem mowic po angielsku i pewnie wiele sie od niej nie dowiem. bede wdzieczna za odpowiedz:)
  • sZAUKAM dobrego szpitala polozniczego w tych okolicach. Interesuje mnie czy maja dobry oddzial noworodkowy. Dzieki
  • Chciałabym się dowiedzieć co brałyście dla maleństwa w torbę do szpitala w UK? Co jest najbardziej potrzebne i jak wygląda poród w UK. Czy dziecko leży cały czas przy matce czy jest w innym pomieszczeniu i jak wygląda opieka nad matką?? Poród ustalony mam za 3 tyd, będzie to cesarka. Z góry dziękuje za odp.
  • za kilka tygodni bede rodzic i przebuszowalam wszytskie fora jakie mog byc i strony internetowe i nigdzie nie ma dokladnie opisane co w UK 3ba miec w szpitalu ze soba niezbednego bo wiem ze duzo rzeczy sami juz daja inaczej niz w pl pozatym w uk tylko kilka do kilkunastu godzin po porodzie sie jest w szpitalu wiec prosze o rade , rodzace mamy z uk co nalezy zabrac ze soba do takiego szpiala , dziekuje slicznie za pomoc z gory
  • dziewczyny, na dniach mam rodzic i nie wiem co spakować do torby do szpitala , w czym sie chodzi, rodzi itd :) prosze o cenne rady
  • Prosze jeszcze raz o pomoc dziewczyny ktore rodzily w Szwecji. Co zabrac ze soba do szpitala?
  • witam was, nie rozwazalam porodu w londynie, zwazywszy jakie komplikacje mialam po ostatnim.... ale przyszlo mi ponownie rodzic tu, zwz na 'uziemnienie'. powiedzcie mi prosze, ktory szpital jest najlepszy. pierwsze dizeicko urodzilam w harold wood hspt w romford i byl to duuuzy blad. teraz musze poszukac miejsca z dobrymi specjalistami, gdyz moja ciaza jest bardzo skomplikowana, przez bledy w czasie poprzedniego porodu. mam nadzieje,ze pomozecie. pozdrawiam serdecznie.
  • Dziewczyny czy ktoras z Was rodzila w szpitalu na Isleworth w Londynie?? Bede wdzieczna za odpowiedzi.
  • o opinie dziewczyn, ktore juz urodzily. Jestem w 21tc. Na porod wybralam Northwick Park Hospital, ale w tym tyg dotarly do mnie nieprzychylne o nim informacje, jednak nie o samym porodzie a po prostu stanie szpitala. Bardzo mi zalezy zeby poznac szczegoly opieki w czasie porodu tam wlasnie i w St. Mary's Hospital, nad przejsciem do ktorego sie zastanawiam. Poza tym nie jestem jedyna ciezarowka w Londku Zdroj i pozostale pewnie tez opinii poszukuja, wiec sprobujmy zrobic z tego watek informac...
  • witam, Mieszkamw polnocnym Londynie i kwalifikuje sie pod Homerton Hospital , gdzie chcialabym rodzic...planuje niedlugo przeprowadzke i nie wiem czy nadal bede sie kwalifikowala pod ten szpital...jak to jest?czy jesli polozne z tego szpitala zaczely prowadzic mi ciaze, mialam tam scan to czy przeprowadzka uniemozliwi mi kozystanie z uslug tego szpitala?
  • zbliza mi sie termin porodu i niejestem pewna co powinnam zabrac ze soba do szpitala, czy potrzebne sa ubranka dla dziecka czy dopiero przy wypisie.Jesli ktos mogby mi pomoc bylabym wdzieczna, moze jest ktos kto rodzil w West Middlesex University Hospital na Isleworth
  • jeżeli to pytanie jest jednym z tysiąca tej samej treści to z gory bardzo przepraszam ale w wyszukiwarce nia znalazlam nic podobnego w przeciągu ostatnich misięcy. pisałam już kiedyś, że jestem tutaj rapem od 6 tygodni - tyle ile trwa moja ciąża (niespodzianka, choć długo wyczekiwana). nie znam tu nikogo kto był, jest lub zamierza być w ciązy, ponadto znam tylko dwie polki-panienki, ktore też nie są w stanie nic mi doradzić. moja proźba związana jest z wyborem szpitala, bo jeżel...
  • Dziewczyny tak z ciekawosci i na wszelki wypadek: jakie są ceny w prywatnym szpialu? Np. poród, albo zwykła wizyta u specjalisty? Moja mała jest po operacji i na wszelki wypadek wolę wiedzieć takie rzeczy.
  • Niedlogo zostane mamusia ,termin mam na 29 pazdziernika tak ,ze juz nie moge sie doczekac ,roznosci slyszalam na temat szpitali w Londynie ,tylko niewiem jak dlogo lezy sie z dzidzia po porodzie jezeli jest oczywiscie wszystko ok??
  • Drogie kobietki-mamusie!Goraco prosze o porade n/t szpitalnej torby i jej zawartosci.Czy rozni sie ona od tej,ktora maja dziewczyny mieszkajace w Polsce?To moja pierwsza dzidzia i po prostu nie mam zielonego pojecia,co w ang szpitalu maja a co koniecznie musze zabrac.Wszystko juz kupione ale nie chce niepotrzebnie targac tego ze soba;-) Pozdrawiam i dzieki za info,Malina i 33,1t Maya ps.Jeszcze mieszkam w pl-zach Londynie ale po zamachach padla decyzja o wyprowadzce(moze sa jakie...
  • Przez pomylke lekarza moje dane trafily do dwoch roznych szpitali. Wiem, ze musze wybrac jeden. I tu mam dylemat, ktory lepszy? Pierwszy z nich to Elisabeth GArrett Anderson przy Huntley Street; drugi Royal Free Hospital przy Pond Street (hampstead). Jesli ktoras z Was ma doswiadczenia z ktoryms z nich, albo jej wiedza pozwala na porownanie obydwu, bede wdzieczna za podpowiedz. pozdrawiam blige
  • Witam wszystkich. Pisze do Was, bo nie wiem co mam robic a moja cierpliwosc siega zenitu. Wlasnie koncze 17 tc i jak do tej pory nie mialam wizyty w szpitalu i scanu, ktore to naleza mi sie tutaj (w UK) 'z urzedu'. Z tego co wiem pierwsza taka wizyta powinna sie odbyc juz w 12-13 tc. Jak widac w moim przypadku jakies 5 tyg. temu! Ponad dwa tygodnie temu mialam pierwsza(!) wizyte u poloznej w mojej przychodni, powiedziala mi ona wtedy ze zglosi mnie do szpitala (jeszcze nie byla...
  • Witajcie, Przezylam straszne chwile -moja 2-letnia Amelka dostala w niedziele wieczorem ataku choroby zwanej krup, dlawiec lub tez blonica krtani :-(. Oczywiscie najpierw nie mielismy pojecia co sie dzieje - corka zaczela najpierw spazmatycznie plakac-kaszlec wydajac z siebie takie dzwieki jak foka a potem juz nie mogla zwyczajnie oddychac tylko sie podduszala. Po 20 minutach jak jej nie przeszlo zadzwonilismy pod 999. Maz rozmawial i rozmawial a ja tulilam mala...zaczelam juz pla...
  • Witajcie! Mam ogromna prosbe do mam -znow z branzy medycznej, ale tym razem o niebo powazniejsza. Mikolaj dostal dzis skierowanie na operacje wodniaka jadra. Najgorsze jednak jest to, ze nie bede mogla z nim byc w dniu operacji i cala noc po niej! Rozumiem, ze na oddzial operacyjny nikt nie ma wstepu, ale bardzo mnie poruszyl fakt, ze moj maly bedzie tam lezal tak dlugo (szczegolnie chodzi mi o ta noc)-nigdy sie nie rozstawalismy na tak dlugo i nie wiem jak on to przezyje.Ma przeci...
  • Witam wszystkie mamy z Dublina. Co prawda mama jeszcze nie jestem, ale moze zostane, i to w Dublinie :-) Wlasnie dzisiaj wybieralam szpital - zupelnie 'w ciemno,' bo zupelnie nic nie wiem o zadnym z nich, a w pracy jeszcze nie chce mowic i nie mam kogo zapytac. Poradzcie, czy ktorys ze szpitali jest wyjatkowo godny polecenia? A lekarz? Opieka w systemie private czy semi- private, czy tez public? Ja sie chyba szarpne na private, ale poradzcie, czy warto? Z gory dzieki za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się