szpitale

(264 wyniki)
  • Dzień dobry! dzisiaj byłam z synkiem na izbie przyjęć(poradnia chirurgiczna-szpital w Szczecinie na Wojciecha). Został zakwalifikowany do zabiegu w narkozie na początku lipca. Pani dr powiedziała ze dziecko mam przyprowadzić na 7.30 i odbiorę je po 24 godz!!!!Nie będę mogła być z nim!!!To jakiś koszmar! Moje 2 koleżanki opowiadały mi ze tak właśnie robią w tym szpitalu (ich synkowie mieli stulejke).Pani powiedziała mi że po zabiegu(usuniecie cysty z policzka)i wybudzeniu zostani...
  • Długo zastanawiałam się jak napisać ten post, jak zatytułować żeby był czytelny. Zaglądam tu codziennie odkąd trafiłam na forum. Z góry przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi ale nie potrafię odstawić emocji na bok kiedy tu jestem. Może będę mogła w pewien sposób pomóc mamom dzieci które są leczone w szpitalu dziecięcym na Działdowskiej. Mieszkam w bloku na przeciwko wejścia do szpitala, dosłownie 2 kroki. Wiele razy na innych forach czytałam że rodzice przebywający tam z dziećm...
  • Napiszcie dziewczyny które rodziły na żelaznej w warszawie chciałabym się dowiedzieć o opinie dlaczego jest tak chwalonym szpitalem ja tam siedem lat temu przezyłam horror pozdrawiam aga
  • Właśnie wróciłam ze szpitala, w którym przebywała moja córka po porodzie. W związku z tym ,że niedługo idziemy do poradni genetycznej potrzebowałam wybrać kserokopie jej dokumentacji.Wyobrażcie sobie,że spędziłam tam 3,5 godziny na licznych bojach i odsyłaniach z pokoju do pokoju.Na początku wyszło na to ,że te dokumenty wsiąkły.Potem, ze są ale jak je chce musze wytoczyć szpitalowi proces.Po zrobionej przeze mnie awanturze pod drzwiami dyrektora,że musze napisać podanie, więc nap...
  • Moja bliska kolerzanka ma chore dziecko jest w szpitalu chciała bym cos malcowi kupić i przekazać od cioci ale co co małemu sprawiło by radosć? To chłopiec, ma jakieś problemy z przewodem pokarmowym wiec słodycze odpadają. Co proponujecie? _______________________________________ ....właśnie tak jest dobrze ;-)
  • szukam szpitala dla dziecka z nowotworem, konkretnie dla synka koleżanki (nie ma dostępu do netu), mały ma tylko rok i 5mcy, choruje na nowotwór o nazwie hepatoblastoma. Mały bierze już kolejna chemię po której ma mieć przeprowadzoną operację usunięcia nowotworu. Czy ktoś z was ma doświadczenia i sprawdzone informacje, który szpital w Polsce ma najlepsze statystyki w usuwaniu tego typu guzów, gdzie są najlepsi specjaliści? Zdrowie dzieciaczków jest na pierwszym miejscu i musimy zn...
  • Dostałam ulotke zachecajaca do wpłaty na te fundację, wydaje sie to fajnym pomysłem ale nie chciałabym zostac nabrana przez nikogo.Bylismy w szpitalu i do starszych dzieci czasem ktos przychodzil sie pobawic a do wszystkich pani z pysznymi ciastczkami :). Z tej fundacji niestety nikogo nie spotkalam moze dlatego ze jeszcze nie dotarli do centrum zdroia Dziecka w Katowicach. a ktos z was spotkał dr. Clowna?? I fajne to bylo??
  • witam,chcę się Was poradzić. jutro idę z synkiem do szpitala-będzie miał zabieg wycinania guza z łuku brwiowego. będzie to sie odbywało pod pełna narkozą. chcę się dowiedzieć co ja mogę w szpitalu-czy mogę być przy usypianiu dziecka (ma pół roku),gdzie się najczęściej takim maluchom zakłada wenflon-i czy to jest konieczne,jak to wygląda po zabiegu-wybudzanie-czy mogę być przy dziecku? czego wymagać,na co zwrócić uwagę?
  • Witajcie. Dziewczyny. 21 marca jedę z Aniusią do szpitala do Zabrza ( przy u. Szpitalnej 2). Najprawdopodobniej już wówczas Aniusia będzie kwalifikowana do zabiegu cewnikowania dziurki w serduszku. Niezaleznie od tego w szpitalu będziemy ok tygodnia. Powiedziano mi jednak, ze razem z dzieckiem będę mogła przebywać tylko do 01 w nocy. Później mam sobie iść... NIe wyobrażam sobie tego. Ania będzie miała 12 miesięcy, w dalszym ciągu budzi się w nocy na cycusia i raczej nic nie wskazu...
  • właśnie dostałam skierowanie do szpitala - na oddział pediatryczny - dla mojego niespełna 3 tyg. malucha: który szpital darzycie szczególnym zaufaniem?
  • czy wiecie że chcą zamknąć Działdowską?!
  • DOŚWIADCZENIA Z POBYTU W SZPITALACH KTÓRE NIE POWINNY MIEC MIEJSCA, NIE POWINNY SIĘ WYDARZYĆ przy okazji wątków dot. słów które padły z ust lekarzy, księży i ich zachowań, myśle że powinnyśmy się podzielić tu również tymi przykrymi czy nie odpowiednimi doświadczeniami związanymi z pobytem naszych dzieci w szpitalach czy tez innych placówkach, jak one wyglądają działają co na spotkało, jak zaostaliśmy przyjęci, co nam się podobało, a raczej nie podobało
  • Cześć Wszystkim. Niestety Agniesia wylądowała w szpitalu, dziś rano nam zszarzała i zsiniała, nie pomogły odsysanie ani oklepywanie, dostała jeszcze duszącego kaszlu, a wyszła we wtorek niecały tydzień temu. Na dodatek nie przyjęli jej na oddział kardiologiczny w szpitalu przy Unii Lubelskiej, tłumacząc że oddział jest zakażony Clapsjellą, my w to nie wierzymy ale chciał nie chciał zostaliśmy skierowani do innego szpitala. Na razie wyniki wyszły dobre, mama jest cały czas przy niej, chodź mus...
  • Nie mogę przestać o tym mysleć. Byłam w szpitalu na badaniach z moim synkiem. I to co tam zobaczyłam, spędza mi sen z powiek. Ze wszystkimi dziećmi były mamy, a z jednym nie. To już nasza druga wizyta w szpitalu i to dziecko wciaż samo. Zapytałam pielęgniarek czy ktos je odwiedza. Ponoc mama, ale na krótko i rzadko. Ta dziewczynka - tak ok. 1,5 roczku, cały czas stoi w łózeczku i płacze. Patrzy tylko na inne dzieci i ich mamy... widok przerazajacy. jest sama na sali (innych widzi ...
  • Pewnie już wiele razy o tym było, ale co tam. Jestem tatą Piotrusia - 2 lata i 4 miesiące Mój synek zachorował. Okazało się, że to nic superpoważnego - ale musieliśy kilka dni zostać w szpitalu. Jego Mama musiała zostać w domu z jego siostrą (6 miesięcy), którą karmi. No, ale tatuś był na miejscu, na szczęście! Byliśmy w szpitalu 3 dni. Szpital jak z bajki (albo amerykańskich filmów) - supernowoczesny, oddany do użytku 2 lata temu. Wspaniali lekarze, świetne pielęgniarki, wszys...
  • Moj maly synek ( w tej chwili 2 miesiace) majac okolo miesiaca zachorowal na zakazenie drog moczowych. lekarz stwierdzil, ze nalezy pojsc z nim do szpitala. Na szczescie mamy oplacone prywatne ubezpieczenie lekarskie i przysluguje nam z tego tutylu sala osobna o podwyzszonym standardzie. Przyjezdzamy do szpitala, ale okazuje sie, ze takich sal w ogole nie ma. Wszyscy lekarze oburzeni, pielegniarki takze. Mowia, ze w ogole powinnam byc szczesliwa, jak inne matki, ze rozloza mi mate...
  • Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku moja 3 letnia coreczka bedzie miala powazna operacje serca. Chcialabym przygotowac ja do pobytu w szpitalu. Moze ktos z Was slyszal o jakiejs ksiazeczce dla dzieci, ktora w prosty sposob opisuje szpital, podstawowe zabiegi etc.?
  • Wciąży było wszystko w porządku. Do szpitala zostałam skierowana w pierwszym dniu 42 tygodnia ciąży, mój synek jednak nie spieszył się na świat. Termin miałam na 9 marca, 20 marca wywołano mi poród. Bóle zaczęły się około 15, urodziłam o 23:55, wszystko nie trwało zbyt długo, ale mój synek urodził się nieżywy, akcja serca wróciła po 10 minutach (nie wiadomo jak długo nie było jej jeszcze w moim łonie) Tętno niby było. Dostał 1 pkt. Apgar. Nie podjął jednak oddechu samodzielnie, został z...
  • No własnie - jak to było/jest u was? Przez okres choroby Hanki byłam praktycznie przy wszystkich zabiegach - wyjątek punkcje lędźwiowe i zakładanie wejścia centralnego. To ostatnie było wykonywane na bloku operacyjnym, więc sprawa oczywista. Natomiast przy wszystkich innych byłam. Mozna powiedzieć, że musiałam o to mocno powalczyc, ale być może dlatego mi na to pozwalano, bo potrafiłam być pomocna - przynajmniej dla uspokojenia dziecka. Jestem pewna, że dzięki temu wiele przykryc...
  • Kochani, jak w tytule. Wydrukowałam wstęp Natki ze strony ( miałam odwiedzić tyko dziecięce szpitale, więc informacja o Trudnej ciąży i Poronieniach nie była potrzebna) + kilka starych ulotek. Byłam w na Niekłańskiej - na oddziale niemowlęcym i OIOMie, na Staryniewicza ( jednak gin- położnictwo) - u ginekologów i neonatologów i na Działdowskiej - na oddziale Patologii noworodka. Po pierwsze - nie można zostawiać ulotek na korytarzach. Najlepiej jak pójdzie się od razu do ordynatora odd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się