-
[i]Po pierwsze: lekarze do wewnątrzszpitalnego transportu ściągnęli karetkę aż z Łodzi, choć kilka przecznic od szpitala stacjonują karetki ratunkowe.
...bo jak wykazały późniejsze kontrole, wysłanie karetki z Łodzi było zgodne z procedurami.
[/i]
Z Łodzi do Skierniewic jest 70 km.
Nasuwa się pytanie: co zrobić z twórcą tej procedury?
Cały tekst: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,13867630,Prokuratura__szpital_nie_zawinil_w_sprawie_smierci.html#ixzz2Sk1jXxcw
-
Nielegalne zabiegi w szpitalach - to wyjątek czy reguła i wierzchołek góry lodowej?
"Szybko ustalono, że zabiegi i operacje plastyczne przeprowadzane były nielegalnie, gdyż placówka nie miała uprawnień do tego typu działalności. Mimo to w ciągu dwóch lat wykonano prawie 80 takich."
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13849207,Rodzina_Szwedki__ktora_po_operacji_zapadla_w_spiaczke_.html#BoxWiadTxt
-
Szpitale prowadzone przez instytucje religijne - takie coś powinno być zabronione.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13253923,Skandal_w_Kolonii__dwa_katolickie_szpitale_odmowily.html
-
zająłsie ojcem wzywajac policję.
slav może to skomentujesz ja rozumiem nadwykonania ale.. cholernie to smutne
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12984932,Dopiero_za_trzecim_razem_szpital_przyjal_rocznego.html
-
Walczę ze szpitalem. Za to, że połamano mojemu dziecku przy porodzie obojczyk
i za to- że pozostawiono w moim organiźmie resztki błon płodowych i łożyska,
co niemal skończyło się moim zgonem w wyniku zakażenia oraz osieroceniem
mojego dziecka. Dwadzieścia lat wcześniej moja mama straciła w tym samym
szpitalu dziecko, które udusiło się pępowiną, bo pozostawiono moją mamę samą
sobie. Zbieg okoliczności? Mama odpuściła. Ja walczę- za Nią i za siebie.
Chcę sprawiedliwości i położenia ...
-
Potrzebne mi jest imię i nazwisko Pana Rehabilitanta z oddziału rehabilitacji w szpitalu w DG im. Starkiewicza. Wysoki, młody, bardzo szczupły brunet z zarostem. Bardzo proszę napisac jeśli ktoś wie o kogo chodzi. chcialam zapisac sie do niego na rehabilitacje, słyszłam, ze to dobry specjalista
-
prosze o odpowiedz o co chodzi w przedstawionej sytuacji.
Osoba zostala przyjeta do szpitala z powodu zastoju w nerce. ciezarna. leczenie antybiotykiem dozylnie.
po niecalych 2 tygodniach podczas badania okazuje sie, ze ma inne klopoty zwiazane z ciaza wiec musi zostac w szpitalu jeszcze pare dni.
po czym zostaje fikcyjnie wypisana do domu, fizycznie lezy na oddziala. po dwoch dniach przyjeta spowrotem.
po kolejnych 3 dniach wyspisana do domu. ale z date o jeden dzien wstecz.
tl...
-
I zostawic tu swoje dziecko w szpitalu:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11650778,9_latek_zgwalcony_przez_pacjenta_szpitala_psychiatrycznego_.html
-
Proszę o pomoc. Do kogo mam się zwrócic z prośbą o pomoc w przypadku kardynalnych zaniedbań jakich dopuścili się lekarze w szpitalu. Moja znajoma od kilku dni przebywa w śpiączce, lekarze niewiedzą co się dzieje a nie wykonali nawet podstawowych badań po przyjęciu do szpitala.
Boje sie, że beda krecić bo juz teraz nie chcą ze mna rozmawiać, jestem tylko koleżanką ale z rodzina też nie za bardzo chca rozmawiać, widać że coś chca ukryć.
Kto może pomóc?
-
Memu 85 letniemu tacie kazano przyjść o 10 rano na czczo do szpitala na badania. Przyszedł i czekał kilka godzin, zgłodniał bardzo gdy go wreszcie przyjęto na oddział. Na oddziale czekał dalej.. opadając z sił. O 12.30 (14.12.2012) skarżył mi się przez telefon, że jest słaby i może zemdleć. Wtedy zjawiła się pielęgniarka i ja słyszałam jej monolog, oraz jak tato próbował wtrącić, że już dłużej bez jedzenia nie wytrzyma, gdyż jest cukrzykiem i kręci mu się w głowie z głodu. Pielęgniarka niest...
-
tytulem wyjasnienia: a.m.a.= against medical advice
Moja tesciowa ma w niedalekiej przyszlosci termin na artroskopie kolana. Pewnie przy okazji trzeba bedzie zrobic niewielka synowiektomie, ale tak po prawdzie to namowilem ja w koncu na ten zabieg jako przygotowanie gruntu pod endoproteze kolana.
Tesciowa zostala poinformowana, ze z powodu tego zabiegu bedzie hospitalizowana 3 dni! Nie stoja za tym zadne wzgledy medyczne, tylko "tak musi byc, bo NFZ nie zaplaci".
To jest nie tylko pi...
-
Kto wybudowal ten nowiutki supernowoczesny polski szpital w Gdansku? Podobno w USA jest sporo firm specjalizujacych sie w budowie szpitali - dzwoni sie, zamawia, placi, i wkrotce ma sie szpital. Gdanski szpital bedzie mial nawet robota da Vinci.
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,10303122,Rekord_Polski___gdanski_szpital_zbudowany_w_trzy_lata.html
W szpitalu sa tylko jedno i dwuosobowe sale z lazienkami. Mam nadzieje, ze pacjenci beda tam leczeni dobrze i bez lapowek...
-
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10222602,Jaroslaw_Walesa_mial_wypadek__Jest_w_stanie_ciezkim.html
'Wałęsa wymaga opieki najlepszych fachowców, więc zostanie przetransportowany śmigłowcem do szpitala przy ul. Szaserów w Warszawie.'
Czyzby wiec szpital przy ul. Szaserow byl najlepszym szpitalem w Polsce? I nie nosi imienia JP2 ani NMP zawsze dziewicy?
-
Smutny przypadek smierci dziecka w szpitalu:
gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,9691810,Gracjan_trafil_do_szpitala_z_lekka_zoltaczka__Dlaczego.html
-
mimo, że rząd chce... i przygotuje ustawę. Dyrektorzy nie chcą... bo musieliby oddać dotację z UE :) ...i po kłopocie :-)
"Szpitale publiczne, które za unijne pieniądze wyremontowały i wyposażyły swoje oddziały, po przekształceniu w spółki nie będą mogły wykorzystywać tego sprzętu do leczenia prywatnych pacjentów - donosi środowy "Dziennik Gazeta Prawna". Informację potwierdza resort rozwoju regionalnego. Oznacza to kłopoty dla forsowanej przez rząd reformy zdrowia, która zakłada komercjal...
-
Pod koniec [b]marca 2011 r[/b][b][/b]. na ostry dyżur do Szpitala Bielańskiego trafia [b]pacjent z wrośniętym paznokciem dużego palca w prawej nodze[/b]. Zostaje odesłany do domu po raz pierwszy. Ma moczyć nogę w jakimś świństwie. Palec zaczyna robić się czarny (zaczyna obumierać). Po trzech tygodniach, po takim czasie wyznaczona została następna wizyta, pada diagnoza - [b]gangrena[/b]. Pacjent dostaje jakieś śmieszne leki i zostaje ponownie odesłany do domu. Po kilku następnych wizytach pacj...
-
wyborcza.pl/1,75248,8929129,Kto_utrzyma_szpitale.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f2c0fd65f2f3c44&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=20&width=120
-
"wielogodzinne stanie na baczność, zakaz spozywania własnego jedzenia , bezpodstawne zamykanie pacjentow na wiele tygodni w izolatce, lodowaty prysznic za niesubordynacje-to niektóre ze sposobów terapii"
Pacjenci szpitaki psychiatrycznych sa czesto niebezpieczni- ale to nie tłumaczy metod rodem z obozów koncentracyjnych stosowanych w tym szpitalu.Fakt ,ze dzieci były kierowane na obserwacje psychiatryczna przez sądy nie dawało prawa dostosowania takich metod.
Nie wygladało to jak " użycie s...
-
Mam pytanie:
Czy leżąc na oddziale w szpitalu, mam prawo do wyboru lekarza prowadzącego i tym samym lekarza, który będzie mnie operował?Proszę o szybką odp., bo jest to dla mnie bardzo pilna sprawa.