szpitale

(240 wyników)
  • Któraś z was miała cc w tym szpitalu , interesują mnie nowe informację .Kiedy robią cc w terminie czy np w 38 tc ? Jak wyglądają sale poporodowe ? czy można wynająć 1 osobową sale i ile kosztuję ? Byłyście pacjentkami tego szpitala ,miałyście tam lekarza ? Ile się leży po cc? 1 cc kwalifikuję do 2 cc (odstęp 14 miesięcy )?
  • Miałam w styczniu cc a w kwietniu znowu będę rodzić .Czyli od 1 do 2 porodu będzie 14 miesięcy .Lekarka do której chodzę nie pracuje w żadnym szpitalu .Powiedziała tylko ,że da mi zaświadczenie do planowanego cc .A inna learka do której chodzę mówi,że wystarczy iśc do szpitala i powiedzieć,że powinnam mieć cc bo 14 miesięcy temu miałam cc.jakoś tego nei rozumiem a jak u was wyglądało przyjęcie do szpitala ??dodam,że będę rodzić w wawie
  • jak w temacie, jak długo leżałyście po cc na oddziale, w której dobie wypisano was do domu? Wiem, ze prywatne kliniki wypisują pacjentki już w trzeciej dobie po zabiegu. Mnie ze zwykłego szpitala powiatowego wypisali dopiero po 7 dniach. Jak było z Wami? Jak wspominacie opiekę okołoporodową?
  • Chodzę prywatnie do lekarza który jest z tego szpitala. Zaczęłam 38 tydzień(pierwsza ciąża). Mała niestety nie przekręciła sie tak jak chciałam i będę miała cesarkę ( z czego lekarz zadowolony nie jest!) Męczył mnie wczoraj czemu nie chce naturalnie rodzić. Wiem, że w dzisiejszych czasach dziewczyny decydują się na cc w takiej sytuacji i też tak zdecydowałam. Mało tego,dowiedziałam się też iż na Żelaznej nie ma miejsca dla takich jak ja ( bo nie płacę za cc) więc... muszę czekać do pie...
  • mam prośbe o świeże opinie na temat cc wykonywanych w szpitalu orłowskiego. Głównie chodzi mi o cesarki wykonywane przez dr Szachowskiego, który dyzuruje tam we wtorki i robi cięcia. Podobno to doskonały specjalista, ale mam prośbe o opinie na jego temat, czy jest delikatny, czy mocno nacina (robi długie blizny) czy raczej stara się jak najmniej śladu pozostawić, czy dobrze szyje? czy rana dobrze się zrasta? wszystko co się da... za 4 tygdonie i mnie to czeka, chciałabym byc pr...
  • zrobmy dziewczyny liste szpitali...tym ,ktore tu zagladaja bo chca lub musza miec cc moze pomoze...oczywiscie to tylko nasze subiektywne odczucia a nie ranking medyczny!
  • Jutro do szpitala...i czekam az zrobiąz cesarke...mam nadzieje ze do piątku będzie po wszystkim bo trzyletni przedszkolaczek bedzie tęsknił w domku, a mnie stres zaczyna łapać...ma ktoś termin też lada dzień?
  • ..? pytanie jak w temacie- czy moze byc przy cc obecny mąż? moj lekarza zabronil mi juz poruszac do stycznia temat cc i sie stresowac, mam spokojnie donaszac ciaze ;-) a ja i tak siedze i dumam... wizyte mam za 1,5tyg wiec moze jest tu jakas mama ktora miala tam cc i cos na ten temat wie..? moze tez wie jakie sa tam zwyczaje odnosnie cc planowego, jaka opieka itp bo znam stamtad tylko lekarza ;-(((
  • napiszcie prosze jak to jest, mam wskazanie kardiologiczne do cc+cala historie choroby, ginekolog wstepnie umówił sie ze mna na termin kiedy mam przyjechac do jego szpitala, al powiedział, ze jakby cos sie zaczelo to tez gnac do tego szpitala. tylko, ze on nic mi nie zaznaczył w karcie ciazy, tam tez rozpisala sie tylko kardiolozka. troche sie martwie jak to sie zacznie wczesniej zeby nie kazali mi rodzic sn! bede rodzic w szpitalu bródnowskim, jesli macie jakies doswiadczenia na...
  • Mam wyznaczona cesrake na najblizsza srode!! i chcialam sie zapytac czy jest cos takiego co warto dodatkowo miec w szpitalu albo w domu w takiej sytuacji, poza tym co kazdy szpital sugeruje by wziac?
  • Czy z góry wiedząc, że macie cc znacie datę porodu czy macie czekać do pierwszych symptomów?
  • Bardzo Was proszę o poradę. Jestem w 5 miesiącu ciąży.Mam poważne wskazania do cesarki-odklejanie siatkówki w oczach.Poprzednia ciąża też była tak rozwiązana z tego samego powodu, cesarkę robił przypadkowy lekarz.Tym razem chciałabym pochodzić do jakiegoś lekarza prywatnie aby potem zapisał mnie na planowaną cesarkę w szpitalu i na swój dyżur. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie?Mam kilka propozycji o lekarzach z Zośki ale ze względu na prywatyzację chcialabym się ...
  • Przeszukałam forum, ale mimo, że wypowiadają się tu głównie zwolenniczki cc, to prawda jest taka, że wiele z Was miało po prostu wyraźnie wskazania (od okulisty lub kardiologa). Mnie nic absolutnie nie dolega, zdrowa jestem jak rydz, dziecko ułożone prawidłowo, mam serce jak dzwon, a wzrok wyśmienity. Chcę natomiast mieć cc (proszę przeciwniczki pomysłu o darowanie sobie komentarzy), ale nawet moja bardzo miła i tolerancyjna pani doktor jakoś tak niechętnie zareagowała na ten pomy...
  • wpisujcie nazwe miasta i szpital, bo ta baza szpitali Fundacji "rodzic po ludzku" to nie jest chyba wiarygodne źródło, mile widziane szpitale ze Śląska:)
  • Kochane za dwa tygodnie idę na CC. Co wziąc ze sobą koniecznie do szpitala- oprócz tak zwanych standardowych rzeczy typu-koszulka, szlafrok, klapki, skarpetki. Czy będę mogła myć się normalnym mydłem w płynie np; Palmolive- czy tylko szare mydło? Czy wziąć ze sobą czopki glicerynowe? Czy Apap wystarczy czy wziąć coś mocniejszego ( na mnie działą rewelacyjnie Ibuprom MAX) i co jescze do lepszego przeżycia bólu i innych niewygód.
  • Mam za sobą poród siłami natury, ale kompletnie nie wiem jak przygotować się do cesarki. Podpowiedzcie proszę co ze sobą zabrać, tzn. co mi ułatwi życie po cc. Np. czy lepiej koszulę nocną czy może pidżamę dwuczęściową (żeby nie zadzierać całej kiecki przy każdych oględzinach rany). Jakie majtki? Takie siateczkowe jak po porodzie sn czy mogą być zwykłe. Czy krwawienie po cc jest tak silne jak po porodzie sn?? Czekam na cenne rady.
  • Witam Was 23.XII bede miala planowe cc, bardzo sie tego boje:( Czy jest jakas przyszła mama która w tym czasie bedzie miała cc? I jak to jest? Mam się bać? Najbardziej przeraza mnie mysl ze bede swiadoma tego ze rozcinaja mi brzuch, wyjmuja dziecko a co z łóżyskiem? I co z wodami? Błagam poproszę o odpowiedz i słowa wsparcia z tego co czytam nie jest to takie straszne, chociaz sa mamy które wspominaja to jak koszmar! Pozdrawiam Monika gg 3671234
  • najprawdopodobniej już za tydzień mnie to czeka, po ilu dniach wróciłyście do domu?
  • Piszę do dziewczyn które miały CC ze skierowania. Proszę napiszcie co miałyście napisane na skierowaniu do szpitala?? Czy było to wyraźnie i jasno napisane, że macie mieć cc?? Ja mam napisane uwaga: ściśniona miednica. Dr powiedział,że to jest wskazóka do cc, ja jednak sie boję, że nie ma jednak tego jano i wyraźnie napisane. Proszę podzielcie się ze mną wiadomościami z waszych doświadczeń. Acha! Czy na karcie ciąży też piszą np. wskazanie do cc. ja na karcie nie mam nic wpisane.
  • Cześć dziewczyny mam pytanie. Na tą chwilę dzieciątko jest ułożone miednicowo. Lekarz mówi że raczej się nie obróci bo w tej pozycji tkwi już od bardzo dawna. A moje pytanie jest takie. Na jakim etapie ciąży robią cesarkę?? Lekarz wystawia na konkretny termin skierowanie do szpitala i wtedy jest cięcie czy dopiero jak się akcja porodowa zacznie (odejdą wody, skurcze) to mam jechać i będą ciąć?? Wiem, pytanie głupie ale nie mam pojęcia jak to wygląda:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się