szpitale

(296 wyników)
  • Był kiedyś taki temat, ale wiele lat temu został przeniesiony do archiwum i szukam świeżych informacji. Podzielcie się swoim doświadczeniem - gdzie warto iść do szpitala z endometriozą, mięśniakami, podejrzeniem torbieli krwotocznej, zaburzeń hormonalnych? Mój ginekolog powiedział, że pacjentki chwalą szpital bielański i na Inflanckiej, ja słyszałam wiele dobrego o szpitalu na Karowej, ktoś też chwalił szpital praski. Pacjentki ciężarne dzielą się swoimi opiniami dość obszernie i prawie w...
  • Mam skierowanie do reumatologa do szpitala im.Kopernika w Lodzi.Do którego się zapisać,który zna się na rzeczy.Bardzo proszę o odpowiedź.
  • Mam pytanie, które może wydać się głupie, ale mimo wszystko je zadam - co należy wziąć ze sobą do szpitala? Idę teoretycznie tylko na 3 dni (badania) i kompletnie nie wiem, co ze sobą zabrać. Szpital niestety w mieście odległym od mojego zamieszkania o 200km, więc rodzina nie będzie mogła przyjechać i przywieźć mi niczego "na telefon". Chodzi mi głównie o jakieś praktyczne porady osób doświadczonych w tym temacie. Dziękuję z góry.
  • Podczas ostatniej wizyty u ginekologa stwierdzono u mnie nadżerkę. Lekarka pobrała mi cytologie do badania i powiedziała, ze jesli badanie wyjdzie mi ok, dostanę skierowanie do szpitala na zabieg usunięcia nadżerki zimnem. W związku z tym mam pytanie: jak dlugo trwa pobyt w szpitalu i czy jest mozliwośc zrobienia takiego zabiegu w gabinecie lakarskim? Dziekuję z gory za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich formuowiczów
  • Ide na jeden dzień do szpitala na zabieg. Nie byłam nigdy w szpitalu. Co mam zabrac? Proszę o poradę.
  • Witam, który szpital polecacie w Warszawie? Mam skierowanie do szpitala bo wykryto u mnie prawdopodobnie torbiel na ścianie pochwy, ginekolog powiedział, że on nic nie poradzi trzeba iśc do szpitala ;/ Dzięki za rady i pomoc!
  • Witam, Mam torbiel jajnika i muszę wykonać laparoskopię, może macie jakieś doświadczenia w kwestii szpiatala w Warszawie, nie wiem jaki wybrać, możecie podzielić się doświadczeniami? Dziękuję.
  • wychodzą mi ósemki co krzywi zeby z przodu. Chciałabym je wyrwać ale nie wyszły one całkiem wiec potrzebne by było naciecie dziasła itp. Jak załatwia sie wyrwanie zeba chirurgicznie w szpitalu? czy skierowanie od zwyklego dentysty wystarczy, komu to trzeba zaniesc?który szpital w Krakowie cos takeigo robi?
  • ....mam go 21 dni i skierowanie, jestem od dawna przemęczona i senna, zle wyglądam. Ubaw, powiedziałam o tym pracodawczyni, a ona chce bym jeszcze zwlekała, wiecie takie dogadywanie, najgorsze to to, ze ja jestem słaba. I tak o dziwo wyrwałam się do lekarza-dziś, a juz szłam od dawna, ale stale nie miałam jak bo kto mnie puści.A teraz chce bym poczekała z tą wizytą w szpitalu. Kurcze- napiszczie jak to jest z tym okresem-takim przedłużonym.Najgorsze , że brak mi sił i sama led...
  • Witam, dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie polipa endometrialnego. Nie wiem, do którego szpitala się udać - jakie są Wasze doświadczenia????????
  • Poprzedni tydzień spędziłam w szpitalu - wycięcie migdałków podniebiennych. Jeden z największych szpitali w jednym z największych miast w PL. Stan higieny w tym szpitalu bardzo mnie przybił, a najbardziej wkurzyło zachowanie pielęgniarek (zresztą przesympatycznych) w tym temacie. Otóż: - w szpitalnej łazience (jeden sedes męski i jeden damski na dwa oddziały) brak mydła i papieru toaletowego, - przez non stop otwarte okna w łazience wlatywały gołębie, które najprawdopodobniej w niej nocował...
  • Dziewczyny powiedzcie mi bo bardzo się boję. Wróciłam właśnie od gonekologa zrobił mi cytologię i zalecił mi wycinek z szyjki macicy. Czy muszę leżeć w szpitalu?????? Jak wygląda pibieranie takiego wycinka??. Jest jakieś znieczulenie?? Czy potem mogę iść do domu?? Czy to boli?? RANY!! Kasia
  • poradzcie Drogie Panie, jutro ide na oddział endokrynologi na badania, jest to mioja pierwsza wizyta w szpitalu i zupełnie nie wiem - jak sie powinnam przygotować, co zabrać, o której sie stawić no i... czego sie spodziewać? (pytanie do tych z Was - ktore miały okazje na takim oddziale być - badania związane z wtórnym zanikiem miesiączkowania i bardzo niskim poziomem hormonów płciowych...)\ z góry bardzo dziękuje za wszelkie rady
  • czy ktos moze mial tam ja wykonywana? Bylabym bardzo wdzieczna ze podzielenie sie wrazeniami. Mam juz wyznaczony termin badania, nie bedzie to badanie w narkozie a jedynie po srodkach uspokajajacych i przeciwbolowych. Lekarz mowi, ze podczas badania bede podsypiac, ale kontakt ze mna w razie potrzeby bedzie mogl utrzymac. Bardzo sie boje, bo w sumie nie wiem na co sie nastawic...
  • Mam pytanie: po raz pierwszy wybieram się do szpitala (operacja ginekologiczna) - co zabrać ze sobą? I jeszcze jedno - dyskretne pytanie: czy przygotowac się w domu tzn. depilacja okolic intymnych, czy zrobią to pielęgniarki - jak lepiej. Dziękuję za życzliwe potraktowanie.
  • Wlasnie wrocilam od lekarza - w poniedzialek mam sie stawic do szpitala!!! Buuuu boje sie!!...
  • Jak w temacie. Typu szczoteczka, szlafrok itp. Błagam o szybką odpowiedź. najlepiej panie które już były, bo zawsze się potem przypomina, "a mogłąm wziąć to". Do szpitala idzie facet, więc może nie proponujcie podpasek ;) Z góry dziękuję :)))
  • Ostatnio sporo czytam o braku poszanowania intymności w szpitalach, zwłaszcza na oddziałach ginekologicznych. Chciałabym waz zapytać - jak to jest naprawdę? Czy badania ginekologiczne przeprowadzane są w obecności wielu lekarzy i studentów? Można się nie zgodzić na ich obecność? Proszę o wypowiedzi te panie, które były w szpitalu, a nie te, które o tym słyszały od znajomych :) Dzięki z góry, to dla mnie b. ważne.
  • Ja, okaz zdrowia, nagle przestałam nim być... Umieram ze strachu, zwłaszcza że za tydzień idę do szpitala. W necie już nic nie czytam, bo dół jeszcze większy. A może któraś z Was to miała i da się przeżyć? Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Co robicie, podczas pobytu w szpitalu, na czas zabiegu? - telefon kom., pieniadze... Oddaje sie pielegniarka na przechowanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się