szpitale

(416 wyników)
  • Emulek dzisiaj po spacerze miał chętkę na orzechy (zjada w maleńkich ilościahc nerkowce sztuk 2, i nic mu nie jest). Zjadł odrobinę orzeszka brazylijskiego i zaczął się dusić, puchnąć, cały w bąblach. Pojechaliśmy do szpitala, dostał dexaven w dupkę, clemastin i 3 godziny kwitnienia w szpitalu pełnym rota (Amelka w samochodzie na zmianę ze mną i z M., jak zwykle nie ma jak pomoc rodziny, musieliśmy Ją ciągnąć ze sobą a jeszcze na antybiotyku jest). Taki biedak, wykończony że śpi, od 13 nic n...
  • wczoraj po południu zostalismy przyjeci na oddzial zakazny w szpitalu w Ciechanowie. poczatkowo z podejrzeniem rotawirusa, ale juz wiemy ze to nie rotawirus. teraz podejrzewają salmonellę. Piotrus dzisiaj wykonczony, u suchym pyszczku od trzech dni. ale bezpiecznie nawodniony kroplowkami. gorączka dzis nad ranem i przed południem dochodzila do 39,5 stopni. szczesliwie od 8 godzin nie ma biegunki. a i po podaniu leku przeciwgorączkowego ok. 13 narazie spokój. dostał biseptol... jutro wyniki...
  • Pola od połowy grudnia w sumie chorowała. Od 5 stycznia rtg wykazało, że ma zapalenie płuc. Najpierw leczona w domu przez 2 tygodnie a we wtorek byliśmy u ordynatora dziecięcego i skierował nad do szpitala. W szpitalu luksus bo zapłaciłam i dostałam osobny pokój z tv i łazienką. Ale kolejnego dnia dołożyli nam chłopca z gorączką i zapaleniem oskrzeli. Dostawała kroplówki od 23-24 i od 5-6 rano więc musiało być zapalone światło i Pola nie mogła zasnąć i płakała. Dziś ordynator stwierdził, że ...
  • Kochana, g lowa do góry, najwazniejsze, ze juz jesteście zdiagnozowani!!! trzymam mocno kciuki. Ps. nasza mama_ditte jest w szpitalu z małym, kopiuję jej posta z kawowego wątku: "no i niestety mamy obturacyjne zapalenie oskrzeli z podejrzeniem zapalenia płuc, jesteśmy w szpitalu ja jestem załamana" Trzymamy za Was kciuki!!!
  • Starszak przyniósł, zaraził małą, wieczorem lekka chrypka, a w godzinę po zaśnięciu gorączkowe łapanie oddechu i kaszel jak ze studni - ten krtaniowy kaszel jest koszmarny, słyszałam go po raz pierwszy w życiu i od razy\u wiedziałam że to to! Stałam z nią w otwartym oknie żeby złapała oddech, raz pomogło ale za chwilę znowu to samo więc pojechaliśmy najpierw na pogotowie, gdzie bardzo miły lekarz dokładnie ją wybadał i skierował do szpitala, bo - jak stwierdził - on pediatrą nie jest, lepiej...
  • M. leży w szpitalu miał małą stłuczkę ale walną głową w szybę. Na TK coś wyszło ale jemu powiedzieli że to błąd kliszy a teraz mu mówią że nawet 10dni może poleżeć w szpitalu. Kto wie ile czasu zajumje zdiagnozowanie wstrząsu mózgu lekkiego i jak długo w takim przypadku przebywa się w szpitalu. Czy oni znaleźli coś inego i dlatego nie chcą go wypuścić. Zaczynam się denerwować.
  • Julia ma się dobrze :-) Szpital naprawdę o.k. Śliczny oddział, sale "bajkowe", ależ ktoś ma talent :-) Piękne krasnale, arielka itp., świetlica dla dzieci z zabawkami + pani "niania" - koordynatorka zabaw. Personel ubrany kolorowo. Ale powiem Wam że szpital to i tak szpital. Na szczęścia Jula leżała w izolatce. Wieczorem odebrałam tel - Hanutek też wymiotuje, na szczęście m i rodzice nie dali jej mleka ani kaszki, tylko zimną wodę co 10 min łyżka (tak zelecili w szpitalu). Hanna...
  • Paweł od rana wczoraj miał katar. Trochę szkoda bo jutro idę pierwszy dzień do pracy ale miałam nadzieję, że do poniedziałku mu przejdzie. W nocy zaczął kaszleć a w którymś momencie nie mógł nabrać powietrza przez zatkany nos i zaczynał się dusić. Strasznie się wystraszyłam bo bałam się, że w końcu mu się nie uda i się udusi i do tego płakał bo nie wiedział co się dzieje. M szybko pojechał na pogotowie bo mamy blisko. Tam dali mu jakiś zastrzyk, stwierdzili zapalenie krtani i kazali do szpita...
  • Dziewczyny, wylądowałam z małym w szpitalu, zupełnie niespodziewanie i spędziliśmy tam trzy dni. Ja jestem ubezpieczona, bo jestem na wychowawczym, mój M ma własną firmę, więc też płaci co miesiąc ZUS, ale żadne z nas nie zgłaszało do ZUS-u dzieci. Czy w takim wypadku musimy pokryć wszystkie koszty związane z pobytem w szpitalu i badaniami? Czy któraś z Was ma większą wiedzę na ten temat? Ja niestety jako niechorująca matka chronicznie zdrowych dzieci zupełnie temat zaniedbałam i teraz ...
  • Moja Klara jest od wczoraj w szpitalu. Czekaliśmy na miejsce na Oddziale żeby porobić jej dokładne badania w celu wyeliminowania (mam nadzieję astmy oskrzelowej). Ogólnie byłam poinformowana, że dziecko powyżej 5 lat przebywa w szpitalu bez rodzica i ewentualnie rodzic je odwiedza. Wczoraj byłam cały dzień, Klara poszła ładnie spać i pojechałam do domu. Mówiła, że w nocy się obudziła i płakała ale Pani do niej przyszła i OK. Przyjechałam rano i byłam cały dzień, wieczorem zaczęła już pł...
  • Nie pisałam wcześniej, bo miałam dość mało czasu. Okazało się, że pomyliły nam się daty i w końcu jutro o 13 mamy być przyjęci do szpitala. Tego samego dnia będzie miał młody rezonans magnetyczny głowy. Dostanie jakiegoś ogłupiacza. Nie wiem jeszcze czy ja będę mogła z nim być, ale jak znam życie to pewnie nie. W poniedziałek zaplanowane jest EEG i nas pewnie obudzą o 5 rano żeby młody zasnął na badaniu. Będę musiała zabrać ze sobą ciastolinę i jakieś farbki i kredki, bo umrę z nudów na...
  • Poznanianki - możecie jakiś polecić? rodzę w czerwcu, ale chcę już teraz jakieś rozeznanie zdobyć..
  • Od czwartkowej nocy Slonko wymiotowalo a w dzien doszly jeszcze kupki.. Jak podawalam lek na kupke to wymiotowal jak nie dawalam to pil i jadl co nie co ale non stop nocnik byl w użyciu.. Sobote prawie cala przespal wiec myslalam ze odsypia chorobe ale jak w niedz nie chcial zabardzo chodzic i tez caly czas byl senny przestraszylam sie i pojechalismy na pogotowie tam skierowanie do szpitala i tak od niedzieli do dzis bylismy zamknieci w ciasnej izolatce... leki te co w domu + 3 ...
  • Oprocz pizamy??
  • Jestem zalamana :(. Rodzilam w UK i pomimo tego, ze mialam peknieta szyjke macicy, wejscie pochwy i rozerwana na pol warge sromowa nikt mnie po porodzie nie zbadal. Dopiero teraz, po przyjezdzie do Polski udalam sie do ginekologa. Dodam, ze kazdy stosunek z mezem konczyl sie bolem i krwawieniem wiec dalismy spokoj do wizyty. Okazalo sie, ze zostalam zle zszyta i mam ziernine wewnatrz, czyli dzikie mieso, ktore trzeba wyciac. Badanie bolalo mnie tak, ze krzyczalam z bolu i oczywiscie zac...
  • Paweł od wtorku bierze antybiotyk na zapalenie oskrzeli, starsza córka miała zapalenie płuc, wczoraj poszłam na kontrolę z Klara i przy okazji sprawdzic Pawła i lekarka stwierdziła, że Mały się dusi i ma prawdopodobnie zapalenie płuc. Ostrzegła nas, że to prawdopodobnie pobyt z 5 dni w szpitalu, pojechaliśmy ale na szczęście na prześwietleniu okazało się, że płuca czyste więc dalsze leczenie w domku. Szukam tylko inhalatora, drogie to a wśród znajomych znalazłam tylko jedną koleżankę co...
  • Pisalam o tym wczesniej i mialyscie racje zeby jak najszybciej do pediatry Jednak bylo sie czym martwic synek ma 4 miesiace w nocy sie obudzilz objawem szczekajacego kaszlu z dusznoscia wezwalam karetke i w szpitalu stwierdzili ostre zapalenie krtani spedzilismy tydzien na oddziale patologi niemowlecej :-((((( To bylo straszne przezycie takie malenstwo pokute iglami i faszerowane lekami.
  • Zastanawiam się czy i kiedy po terminie zgłaszacie się do szpitala?! Ja termin miałam na 11.07 według OM i mój gin zalecił dzień jutrzejszy. Czy "kładziecie" się do szpitala czy zostajecie w domu? Jeśli tak dlaczego? Ja, jeśli by mnie dokładnie jutro przebadali chętnie wróciłabym do domu; z drugiej strony mam ku temu obawy. A jak z Wami? Pozdrawiam Ewa
  • Wlasnie przeczytalam watek na forum;Ciaza i porod o tym jak przebiegaly porody dziewczyn i troche sie zszokowalam bo one chodzily ze skurczami caly dzien,albo po odejsciu wod czekaly kilka godzin na mocne skurcze. Zawsze myslalam ze jak wody odejda to trzeba jechac natychmiast. Skurcze teraz zdazaja mi sie co 10-15min (niestety zaraz przechodza)wiec jak bym miala pewnosc ze nie przejda to bym juz sie zbierala. Kochane napiszcie kiedy jechac zebym nie zrobila z siebie wariata i zeby nie...
  • Po wyjsciu ze szpitala (sobota) z dzidzią otrzymalam informacje, ze po wypis itp. mam sie zglosic na poczatku tygodnia. Dzwonie dzisiaj czy juz bo musze do pracy wyslac dokumenty dot. macierzynskiego a oni, ze przez strajk to wypisuja sobie kiedy chca i nie wiadomo kiedy to bedzie. W pracy mi powiedzieli, ze moge nie dostac macierzynskiego przez to i kazali zlozyc recznie podanie ale nie wiadomo jak place do tego podejda bo nie mieli takiego przypadku (a parcuje w jednym z najwiekszych ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się