Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      szpitale

szpitale

(244 wyniki)
    • Zakładam ten wątek, bo jestem ciekawa, czy tylko ja mam takiego pecha, czy podobne sytuacje zdarzają się częściej w naszych szpitalach. Spędziłam z synem ponad dwa tygodnie w szpitalu z zapaleniem płuc. Od początku zauważyłam, że pani doktor prowadząca naszą salę bardzo nie lubi, gdy rodzice zadają bardziej szczegółowe pytania odnośnie stanu zdrowia i przebiegu leczenia swoich dzieci. Ok, tym akurat się nie zrażałam, bo uważam, że mam prawo do wszelkich informacji o swoim dziecku, a obowiąz...
    • ... i co ma zrobić pracująca mama? Wymieniamy się opieką nad dziećmi oboje pracując, mąż wybiera się do szpitala- jak wybrnąć z sytuacji? Wziąć w tym czasie L4 na dzieci?- przecież one zdrowe L4 na męża nie dostanę, bo będzie pod opieką szpitala Dzieci poniżej 7 roku życia Jest jakieś wyjście pośrednie zgodne z przepisami?
    • Wstawiam artykul z prosba o pomoc od pewnej dziewczyny dla jej corki ktora umiera a lekarze nie wiedza co jej dolega. Rodzice dziewczynki prosza o pomoc w znalezieniu lekarza lub szpitala ktory bedzie w stanie im pomoc. Prosze o nie usuwanie tego postu tak jak poprzednim razem czyli wczoraj. Tutaj chodzi o zycie dziecka!!!! a nie durne przepisy forumowe! Witam. Bardzo proszę o pomoc. Problem dotyczy mojej córki która od roku jest nieudolnie diagnozowana przez lekarzy. Po krótce o...
    • mam taki pomysł na wątek...co wy na to??? 1. Polecam szpital w Warszawie przy ul. Kopernika- może nie wygląda za dobrze, ale jest czysto, pielęgniarki te z którymi miałam do czynienie to świetne babki, bardzo pomocne i opiekuńcze. Jak chciałam sie np. wykąpać zostawały z moim synkiem, zaglądały do każdej z sal co min 2 godzinki. Pani dr (pamietam, że miała na imię Izabela)też bardzo miła długo mi tłumaczyła co się dzieje, była u nas kilka razy dziennie, a jak nie mogli synkowi zbić gorączk...
    • Moja córka pod koniec stycznia będzie musiała iść do szpitala. Będzie miała wówczas 5 i pół roku. W szpitalu była w wieku 13 miesięcy, czego oczywiście nie pamięta. Teraz ma iść na badania na 5 - 7 dni. Ja i mąż będziemy cały czas z nią, będziemy się zmieniać. Zabierzemy ulubione zabawki i książeczki, może nawet pościel jeśli będzie można. Córka będzie w boksie, czyli w takim oddzielnym pokoiku z dodatkowym łóżkiem dla rodzica i łazienką. Jest to dodatkowo płatne, ale zrobimy wszystko, żeby m...
    • szukam książek z cyklu np Martynka idzie do szpitala lub jakieś inne pozwalające oswoić dziecko z pobytem w szpitalu. znacie jakieś tytuły?
    • Miałam okazję sprawdzić jak działa nasz system opieki zdrowotnej...cóż... Wczesnym popołudniem córka dostała temperatury 40,02. nie jestem zmotoryzowana, zadzwoniłam więc do rejonowego szpitala zapytać się czy w takiej sytuacji mogę wezwać karetkę (dziecko 4,5 lat). Okazało się że tak, kazała dzwonić pod 999. Tam mnie pogonili, powiedzieli że przyjeżdżają tylko w nagłych przypadkach a gorączkujące dziecko nagłym przypadkiem nie jest. Pani zasugerowała żebym autobusem z dzieckiem do szpitala ...
    • Mam problem.Pomóżcie. Wszystkie za i przeciw. Mój synek ma skierowanie na wycięcie trzeciego migdałka i podciecie dwóch podniebiennych.Ma 4,5 lat. Chodzimy do laryngologa prywatnie.Pani doktor ma podpisaną umowę z NFZ i wykonuje sama ten zabieg.(nie płacę za nic ) Wynajmuję salę zabiegową w prywatnej przychodni\( świetnie wyposażona )Zabieg w znieczuleniu ogólnym z anestezjologiem. Dała też skierowanie na zabieg do szpitala dziecięcego. Mam dylemat szpital czy przychodnia. WG mni...
    • Witam, w piątek wyszłam z 3,5 letnim synkiem ze szpitala. Synek jest po zabiegu-ostre zapalenie zatok sitowych. Byliśmy 8 dni. Proszę podpowiedzcie drogie mamy jak wygląda teraz sprawa z otrzymaniem L-4-pracuje na umowę o pracę. Otrzymałam tylko zaświadczenie lekarskie ze przebywam z dzieckiem w szpitalu od 18.03. do nadal i wypis. Co z opieka na dzieckiem po szpitalu? Synek dostał jeszcze do domu antybiotyk i inne leki. Pozdrawiam
    • moi znajomi zostawili samego-moim zdaniem -nawet samodzielnego i dojrzalego jak na wiek 6,5 -letniego syna w szpitalu bo...starsznie byloby niewygodnie ze spaniem. w glowie mi sie to nie miesci! dziecko rzekomo dobrze znosi noc a rano ktos z rodziny przychodzi. niewygoda niewygoda ale dziecka bym nie zostawila w szpitalu. a wy?
    • Muszę się wygadać bo mnie za chwile trafi! Młody poszedł do przedszkola super fajnie wiadomo jakieś przeziębienie złapał ale wyszedł z tego bez antybiotyku co mnie bardzo cieszy bo przy jego problemach zdrowotnych ważne żeby antybiotyków było jak najmniej(choroba nerek) Za dzieciami(jak sam mówi:) Młody by poszedł w ogień. Do przedszkola chodzi chętnie i luz blus:) Ale ja nie o tym chciałam... W poniedziałek pojechalismy z Młodym na badania. Ja odrazu zrypka na wejściu bo kaszle(fakt...
    • Mam pytania do tym mam, których kilkuletnie dziecko było w szpitalu na zabiegu (chirurgia jednego dnia) i zostało samo na noc - Czy dziecko bardzo to przeżywało? Mój synek ma mieć robiony zabieg w szpitalu, gdzie nocleg opiekuna kosztuje 200zł i prawdę powiedziawszy szkoda nam wydawać 200zł na "szpitalny hotel". Wolimy dziecku coś za to kupić. Pomyśleliśmy, że będziemy z nim do wieczora, dopóki nie uśnie i przyjedziemy wcześnie rano. Tylko czy nie wpłynie to negatywnie na jego psychi...
    • Jak to jest? Macie doświadczenia? Ja właśnie jestem na urlopie który mi się kończy. Dzisiaj dostaliśmy skierowanie do szpitala, chętnie poszlibyśmy do tego szpitala już jutro aby załatwić to w ramach urlopu ale w czwartek mamy wizytę u kardiologa na którą czekamy 3 m-ce i nie chciałabym jej stracić (tak też radzi nam pediatra) W piątek nie ma sensu aby iść do szpitala bo przez sobotę i niedzielę nic nie będą robić więc strata czasu. Nie wiem ile ten pobyt w szpitalu będzie trwać a nie m...
    • witam, czyli tak jak w temacie ile się płaci za pobyt rodzica na noc w szpitalu przy dziecku? Może ktoś wie jak to jest w Katowicach?
    • Zwracam sie do mam dzieci, ktore maja za soba pobyt w szpitalu. Jestem ciekawa jak to bylo u Was..Moja 1,5 roczna coreczka, po tygodniowej hospitalizacji ma powazne problemy ze spaniem w domu. Zaczela budzic sie wielokrotnie w nocy (a takze w czasie drzemki w dzien) i doslownie wyć (bo placzem tego nie moge nazwac). Uspokaja ja jedynie dlugie przytulanie i noszenie, po ktorym na dodatek nie daje sie polozyc do lozeczka. Pediatra twierdzi, ze nic jej nie boli i jest zdrowa. Wiec nie wiem...
    • Witam, co zrobiłybyście na naszym miejscu? Od 15 do 18 sierpnia mój 3 latek przebywał w szpitalu z powodu ostrego wirusowego zapalenia krtani, silny szczekający kaszel, nocne duszności itp. Dostawał silne sterydy dożylnio i domięśniowo. Teraz jest już ok, chociaż kaszle np. podczas większego wysiłku fizycznego, płaczu itp. Od 1 września zaczyna edukację przedszkolną- zupełnie nowa dla niego sytuacja. Od pobytu w szpitalu do pierwszego dnia pójścia do przedszkola upłynie zaledwi...
    • Dziewczyny jednak muszę jechać z mała do szpitala, wymioty nie ustają i biegunka tez, dziecko może sie odwodnić. pewnie nas zatrzymaja na kilka dni Powiedzcie do którego szpital najlepiej jechać w Warszawie, Byłyśmy na niekłańskiej w styczniu i warunki fatalne. chodzi mi o wc dla mnie- w ww szpitalu jest jeden na oddział, boję sie ze złapię od małej rota i będzie cyrk. Pomóżcie, działdowska czy inny szpital?
    • Szykujemy się na mały zabieg do szpitala na 3 dni. Jak zminimalizować dziecku stres - ma 16 m-cy. I czym go zająć w szpitalu? Jest strasznie ruchliwy, nie potrafi posiedzieć w miejscu i pobawić się, najchętniej by tylko biegał i rozrabiał, nie wyobrażam sobie go cały czas w jednej sali. Poza tym wiadomo - w szpitalu lepiej, żeby nie dotykał tego i tamtego, pełno zarazków ale jak, skoro dziecko jest takie ruchliwe i wszędzie wejdzie? Poza tym chce wymusić wszystko krzykiem i jak ...
    • Za kilka dni mój synek (5 lat) ma mieć robiony zabieg usunięcia wady kciuka (chirurgia jednego dnia). Będę z nim w szpitalu cały dzień i zastanawiam sie, co można z takim dzieckiem robić, aby umilić mu czas. Jak na razie przychodzi mi do głowy czytanie bajek i zabawa klockami, układanie puzzli. Ale to, powiedzmy, zajmie ok. 3 godzin. Podpowiedzcie, co jeszcze można robić, by czas ciekawie i szybko mijał. Nadmienię, że rysowanie/kolorowanie ODPADA, bo mój syn nie cierpi zajęć teg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się