Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      szpitale

szpitale

(208 wyników)
    • A są szpitale/instytuty gdzie każda z pielęgniarek dostaje miesięcznie od paru miesięcy DODATKOWO po KILKA TYSIĘCY premii...a lekarze jeszcze odpowiednio więcej. W efekcie pielęgniarki zarabiają tam 6-8tyś, a lekarze wolę nie myśleć... Tylko dlatego, że zmieniła się struktura ogranizacyjna i szef instytutu nie chce by pieniądze "poszły do Warszawy"...i woli za wszelką cenę wydać je u siebie. Wymienia sprzęty na nowsze, gdy stare są jeszcze działające i sprawne itp itd. Mowa o I...
    • Jak Paltini zasłabnie to go wodą ocucą. Szpitale robią to co cały rząd powienien zrobić już dawno pokazują UEFA gest Kozakiewicza. Tak trzymać panowie doktorzy!!!
    • szkoda, ze szpitale nie moga odsprzedawac heroiny, czy morfiny. To bylby zyskowny interes.
    • Autorka chyba żartuje pisząc, że wyroki sądów mogą: "[b][i]zaniepokoić Ministerstwo Zdrowia. Są niezgodne z wizją Ewy Kopacz, która w przekształceniach widzi sposób na wyciągnięcie szpitali z długów[/i][/b]" [b]Przecież Pani Kopacz uważna jest przez Tuska ze jedną z jaśniejszych gwiazd jego rządu popaprańców i nieudaczników (z wyjątkiem Boniego i Millera). Nie jestem za powrotem tego psychola Kaczora, ale pokazywanie w ramach kampanii - obok teflonowego Tuska - Schetyny, Gra...
    • U nas za sprawą ministra Zero spadła liczba przeszczepów - lekarze się bali aresztowań.
    • Ilu biednych ludzi straci życie w wyniku lekarskich weekendowych wakacji w szpitalach zanim pani minister zorientuje się o co chodzi??? Gdyby rolnicy tak w weekwndy traktowali swoją pracę jak lekarze to pewnie ludzkośc zgnęł by już dawno z głodu
    • Ktoś jeszcze chce głosować na PO? ;)
    • Bardzo fajny szpital. Byłem tam na początku roku. Przy cholernych bólach kręgosłupa, rok wcześniej operowanego, co godzinę mi zwiększali ilość środków przeciwbólowych. Jedną noc niemal na czworakach łaziłem po korytarzu, bo przy ruszaniu się mniej bolało. Następnej nocy tak mi leków dowalili, że pierwszy raz w życiu ponad półwiecznym miałem "odlot". Nawrzeszczałem na kolegę z pokoju, na korytarzu siadłem na podłodze, z komórki dzwoniąc do syna i żony, by pilnie mnie zabrali. Pie...
    • Zatem 3% 'pobytów' to hermafrodyci, o ile dobrze policzyłem. Albo zatem w Polsce jest ich tak wielu (trzeba by urządzić jaką manifę!), albo ci nieliczni na starość są wyjątkowo schorowani.
    • Problem wolnym rynki zdrowia jest w tym ,że ceny leków ustala rząd! Nich ceny papieru do drukarek czy długopisów też niech ustala rząd i ile można ich sprzedać w danym kiosku jak zrobić danych zabiegów danym szpitalu!
    • Jak prof. Książyk pokaże dobry plan, to dostanie kredyt? Jasne, że tak. Trzeba tylko doprecyzować, co znaczy dobry plan. Otóż to taki plan, który prowadzi do istotnie mniejszych wydatków i jednocześnie taki, z którego wynika, że żaden pacjent na tym nie ucierpi, choć przecież wiadomo, że ucierpi... czyli plan widmo.
    • co ci można poradzić? Znajdź tego klechę i pluń mu w gębę. Tylko na to zasługuje.
    • Kazdy logicznie myslacy czlowiek, widzi i slyszy, ze PIS -klamie. Zas wypowiedzi p. PIECHY, to juz szczyt klamstwa.
    • [b] Wszystko to co państwowe nie jest ekonomiczne !!![/b]
    • wszystko jasne, wały były, naginanie prawa było - ale kto pójdzie siedzieć? NIKT!
    • Brawo Pani Minister, Właśnie tak wyobrażałem sobie działanie programu reformy służby zdrowia Pani i tego rządu autorstwa.
    • Prywatyzacja szpitali w wersji PO? Przecież to proste. Przekształcenie w spółki prawa handlowego nakazuje szpitalom osiągać zysk. Na czym? Na pacjentach. A jeżeli będzie za mało kasy z NFZtu? To zamknie się kierunki przynoszące straty np. okulistykę, ortopedię. No jeszcze można te kierunki utrzymać ale już odpłatnie np za dodatkowe ubepieczenia tych, których na to stać. W każdym wypadku szpital na naszym zdrowiu musi zarobić bo inaczej upadnie z mocy prawa. 150 prywatnych szpita...
    • "Przepraszam" to dla tej nadętej purchawki za trudne słowo, nawet za własne kłamstwa, które co rusz wychodzą na jaw. Strzeżmy się ludzi z kompleksem niższości i manią wielkości...
    • No proszę, żąda!! A czy szanowny Samorząd kiwnął skalpelem w tej aferze?! Takie renomowane szpitale i taki tumiwisizm!! Nie tylko kary finansowe są potrzebne!! Prowokacja TVN to doskonały pomysł. To ukazanie codzienności lekarskiej, Z takich "lekarzy" powstają później samorządy lekarskie.
    • A kogo to ochodzi,my chcemy sr... na Kaczyńskiego, GW dawaj jeszcze wiecej o Kaczyńskim,wszystko o kaczyńskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się