Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      warszawa

warszawa

(84 wyniki)
    • Z tego, co dowiedziałam się w biurze, Itaka puszcza do Marsa dwa samoloty z Warszawy - jeden o 5, drugi o 20:45. Ale na stronie przy rezerwacji internetowej wszędzie podają ten o 20:45. Wie ktoś z Was, jak to wygląda w praktyce? I druga sprawa - opóźnienia. Czytałam różne opinie na temat tej linii i wszędzie (prawie wszędzie) piszą o opóźnieniach rzędu 5 - 7 godzin. Macie jakieś doświadczenie, jak to wygląda w rzeczywistości na tej trasie? I czy te ogólnie negatywne opinie o stanie samolo...
    • Jeśli ktoś z Was leci/ zamierza lecieć z Warszawy, to sugeruję wziąć poprawkę czasową i przygotować się na sajgon... :( Leciałam dzisiaj pierwszy raz "[i]po Konsalnecie[/i]" (weszli zamiast wojskowego SOL od 1 czerwca do obsługi security) i to co się wyprawia na security check to jakaś porażka. O 6 rano kolejka jak stąd do Krymu, grubo ponad 30 minut czekania, z 9 linii czynne 4, bo podobno te "biedactwa" kadry nie maja (to po co, do ciężkiego licha, startowali w przetargu???? Kto im dał to z...
    • witam wszystkich, otrzymałam wczoraj informację ze Scan Holiday iż wyloty z Wrocławia do Hurghady ze względu na małe ogłożenie są anulowane w okresie Lato 2009. Czy ktoś znalazł się w podobnej sytuacji?
    • Mam pytanie. Pierwszy raz będziemy lecieć z Okęcia (z oferty TUI) w lipcu , jesteśmy z okolic Krakowa jaki zapas przewidzieć w samej Warszawie aby dojechać do lotniska ( remonty, objazdy) bo wylot mamy 22.15 więc z domu musimy wyjechać około 16. I na lotnisku gdzie należy się udać po zostawieniu auta na parkingu.
    • no kto ?
    • Witam, Ja mam prośbę dotyczącą zakupienia ręczników (są takie pakiety po 3 sztuki) wynosi ok 80 funtów egipskich lub moze więcej, po przeliczenie do max kwoty 50 zł. Niestety nie starczyło mi na takie ręczniki (wydałam na pamiątki ostatnie pieniądze), będąc w Hurghadzie. Jeśli ktoś mogłby mi kupic takie ręczniki, wszystko jedno jakie, wielkość średnia(nie kąpielowe tylko takie mniejsze) widziałam ze złotą nitką z napisem Egipt, , kolorowe, piękne kolry. W starej dzielnicy Hurgh...
    • KTO JEDZIE DO EL FARAANA 25 KWIETNIA Z WARSZAY???????????????? POZDRAWIAM M
    • mam pytanie, obecnie powroty do Warszawy są w nocy po północy, zas doba hotelowa kończy sie w południe, czy ktoś był w takiej sytuacji w tym hotelu, czy trzeba wykupić przedłużenie doby, a może nie wyrzucają i wystarczy dać cos w recepcji.
    • Jestem z Wrocławia i we wrzesniu będę leciec do Marsa Alam z Warszawy (z Itaką) - pierwszy raz z Okęcia. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc, skąd odlatują na Okęciu czartery (czy tam są dwa terminale? dobrze słyszałam?) i jak wygladaja formalnosci. W ktorym miejscu terminalu znajduje się punkt Itaki? O ktorej mniej wiecej pojawiają się tam pracownicy z dokumentami? Jak dlugo przed odlotem samolotu? Czy jest tam jakis specjalny punkt Itaki czy kolejka robi się, gdzie popadnie? I czy daleko j...
    • Dzisiaj się dowiedziałam, że Scan (więc pewnie inne biura również), odwołał wszystkie loty z małych lotnisk do Egiptu, została jedynie Warszawa. Jakie ceny są w W-wie za 2-tygodniowy parking? Czy nie ma kłopotu z parkowaniem?
    • Jadę z synem. Ktoś z forum może się wybiera w tym właśnie terminie??
    • Wybieramy się na 2 tygodnie w podróż poślubną do Sunrise Palacio. Ktoś z Warszawy się też tam wybiera ???
    • Witam, za Państwa (forumowiczów) radą chcę kupić trochę banknotów jedno-dolarowych na napiwki w Egipcie. Mąż był w 5 kantorach i w 2 bankach w warszawie. Wszedzie spotkał się z odmową. Nie ma możliwości kupienia od ręki ani nawet na zamówienie. Bardzo proszę o pomoc i wskazanie właściwych kantorów.
    • LOT wreszcie poszedł po rozum do głowy i zaczyna latać do Kairu i to za cenę niższą niż przelot czarterowy ok. 1200 zł w dwie strony ( z wszystkimi opłatami). Loty beda z tego co widze 2x w tygodniu - dla mnie to świetna wiadomość, może dla niektórych z Was też :)
    • Lecimy 15.09 z Warszawy na program Sfinks + dodatkowy tydzień w Hilton Long Beach. Czy ktoś wylatuje z Wawy w tym terminie? A może znajdzie sie ktoś kto również wybiera się na Sfinksa?
    • może też ktoś leci w tym terminie, a może ktoś niedawno wrócił? wszelkie informacje mile widziane:) interesuje mnie także zakup wycieczek fakultatywnych z miejscowych biur - czy jest to możliwe w Makadi, czy trzeba koniecznie jechać do Hurgady żeby to załatwić?
    • Czy Ktoś leciał na tej trasie ostatnio. Ile to trwa? Trochę mnie niepokoi długość postoju w Katowicach. Czy dają jakiś fajny catering i napoje na rozweselenie?
    • Witam Wczoraj o godzinie 20 miałam poleciec do Hurgady z biurem Sky club liniami Prima charter. Zamiast tego wyladowałam w hotelu w Warszawie. Lot odwołano. Teraz wszyscy jesteśmy w hotelu. Nie wiadomo o której wylecimy na razie jest wiadomość ze o 20 jak dalej bedzie nie wiadomo. Nikt nic nie wie. Wiem ze zaraz zaczniecie gadac ze biura byle jakie ze linie nie takie. No coz taka mamy mentalnośc narzekania. Jedynie jest dobre to ze nie koczujemy na lotnisku tylko w przyjemnych wa...
    • Siema! 17.06 wylatujemy z Warszawy -> punkt docelowy Hurghada, hotel Sindbad Aquapark. Czy ktoś z rodaków jeszcze tam będzie w tym terminie?
    • Czy może wybiera się ktoś w tym terminie z Warszawy? I wie czego można tam się spodziewać, bo opinie są różne i często bardzo skrajne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się