Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      warszawa

warszawa

(43 wyniki)
    • Wybieram się na Florydę na około dwa tygodnie i wiem, że najprościej było by polecieć tam bezpośrednio, ale chciałbym wygospodarować dwa trzy dni na Nowy Jork. Czy ktoś "przerabiał" już trasę Warszawa - Floryda - Nowy Jork - Warszawa. Czy ekonomiczniej będzie polecieć np do Nowego Jorku a potem wynając samochód i dalej w drogę... Pozdrawiam
    • Czy konsul przeprowadzający rozmowę o wizę turystyczną do USA w Warszawie mówi po polsku? Czy wszystko rozumieją co się do nich mówi? Czy czasami nie kumają? Jak to jest
    • Cześć, Czy ktoś starał się ostatnio o wizę USA w Warszawie? Czy teraz też jest tak, jak bywało kiedyć, czyli stanie od bladego świtu w kolejce? Jaki jest REALNY czas oczekiwania na rozmowę z konsulem od momentu złożenia wniosku przez Internet? Jarek
    • Mam pytanie do osob ktore umawialy sie telefonicznie na spotkanie z Konsulem USA w Warszawie. Moj tata od tygodnia probuje sie dodzwonic do Ambasady numer tel. 0 300 700 120 Czy ktos z was mial tez problem z dodzwonieniem sie do Ambasady ? Z gory dziekuje za odpowiedz.
    • Witam Wybieram się do Bostonu, to mój pierszy lot więc prosże o przydatne wskazówki, np jakiś link gdzi emogę zarezerwować bilety, którą linią najlepiej jest polecieć. Przesiadka w Monachium lub Zurichu (chyba że lepiej we Frankfurcie, lub paryżu).
    • Cześć, Mam pytanie czy leci ktoś może w tym terminie do Washyngtonu, linie Air france, przesiadka w Paryzu ?? Jeśli tak, to piszcie. Pozdr
    • Lecę w połowie maja br. do Miami liniami Air France. Mam na przesiadkę około 1,5 godziny czasu. Czy ktoś w ostatnim okresie leciał tą trasą i czy wystarcza czasu na przesiadkę. Czy bagaż dolatuje na czas? Jak poruszać się pomiędzy terminalami E i F?
    • Dla wszystkich zainteresowanych podroza do Warszawy. Wlasnie dowiadywalam sie o ceny biletow i wszystkie agencje i strony internetowe oscylowaly w granicy $1000. Znalazlam strone www.ltu.com niemieckich linii lotniczych i jeszcze maja wolne miejsca w ramach cen promocyjnych do Warszawy. Tu jest link: www.ltu.de/index.html?SiteID=1020600&LangID=9. Jezeli masz problem z kupieniem biletu przez internet, mozesz zawsze zadzwonic na customer service (help). Z jakiegos powodu bookowan...
    • Czy to prawda ze juz w Warszawie jest odprawa, taka jak w Stanach po wyladowaniu... napiszcie jak cos wiecie. Czy to tylko plotki.
    • Będę chciał polecieć w odwiedziny we wrześniu do Chicago tam zatrzymac sie ok 10 dni i odwiedzić NY takze kilka dni i powrót do kraju jak najkorzystniej kupic bilet.W biurze turystycznym znalezli mi takie połączenie za ok 2800(LOT) ,nie orienientuje się w cenach to duzo czy mozna cos taniej kupic?
    • Właśnie się wybieram. Ile teraz kosztuje rozpatrzenie wniosku ? Długie kolejki ? Dalej tak jest, że rano składa się wnioski, czas wolny a potem znowu trzeba czekać na rozmowę ? Dajcie jakieś info bo nie wiem jak sobie ustawić dzień.
    • Leci ktoś? Może podpowiecie mi co i jak z przesiadką we Francji. Byłabym wdzięczna.
    • kto był ostatnio po wizę USA? na stronie ambasady informują o zakazie mania urządzeń elektronicznych, w tym telefonów komórkowych. Jak to jest egzekwowane? z telefonem nie wejdziesz, czy wejdziesz ale komórę skonfiskują, czy jest jakiś depozyt jak było po sąsiedzku w ambasadzie kanadyjskiej? nie bardzo mi się uśmiecha zostawianie drogiego służbowego telefonu w samochodzie ani jazda potem po telefon na koniec miasta po wizycie w konsulacie.
    • czy to dość czasu? Trzeba z jednego terminala dostać się na drugi, ktoś leciał do NYC przez Hamburg?
    • czy ktos może leci B.A. tak jak ja? Poszukuję współtowarzysza/szki do podrózy. Proszę o info. Dzięki
    • Dzięki za info
    • Jeszcze Ktoś z Was???:) Z chęcią nawiąże kontakt... Czeka mnie długi lot:) i czekanie w Paryzu...
    • Albo naprawde jestem blondynką albo coś tu jednak jest nie tak. Próbuję dodzwonić się do ambasady USA w Warszawie pod nr 7409400 i słyszę komunikat: "wybrany numer jest nieprawidłowy", dzwonię pod ten sam numer poprzedzony "*" (tak jak podają na stronie ambasady) i słyszę dziwny sygnał, coś jak sygnał, ktory zwykle towarzyszy komunikatowi, ze nie ma takiego numeru, ale bez zadnego komunikatu. Dzwonię z tel. komórkowego z Play-a. Czy ja robię coś nie tak?
    • Z dniem 1 listopada 2007r. Sekcja Wizowa w Warszawie będzie przyjmować opłaty za rozpatrywanie wniosków wizowych za pośrednictwem urzędów Poczty Polskiej na terenie całego kraju. Począwszy od 1 listopada 2007r. nie będzie możliwości uiszczenia opłaty w złotych polskich w kasie Sekcji Wizowej. Kasa Sekcji Wizowej będzie nadal przyjmować opłaty gotówkowe w dolarach kanadyjskich (tylko dokładnie odliczone kwoty). Sekcja Wizowa będzie również przyjmować czeki bankierskie oraz czeki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się