Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      warszawa

warszawa

(25 wyników)
    • Witam wszystkich Forumowiczów mam pytanie wybieram się do Włoch 24 lipca samochodem, interesuje mnie więc najlepsza trasa z warszawy do Bibione, jaki może być ogólny koszt winiet i opłat za autostrady, ale przede wszystkim trasa Polska - Czech - Austria - Włochy i czy rzeczywiście ta kamizelka to podstawa ??? Proszę o podanie takiej trasy a będę bardzo wdzięczna za pomoc !
    • może ktoś wie, czy jest taka możliwość, żeby wszystkie winiety kupić tu?
    • Witam serdecznie, Wiem że temat oklepany ale zawsze warto updata zrobić. Co roku jeżdzę namiętnie samochodem do Włoch i jestem na tyle zboczony że droga sprawia mi większą frajdę niż sam wypoczynek. Chciałbym opisać ciekawostki które przydadzą się innym. Odcinek I W tym roku najbardziej zaskoczony byłem cenami paliw we Włoszech.Chyba obniżyli podatki po protestach kierowców tirów. Praktycznie różnica jest mniej niż 10% - oczywiśćie zależy od stacji. W Austri ceny przy autostr...
    • interesują mnie Wasze opinie na temat dojazdu do Włoch, z Warszawy oczywiście przez Cieszyn, dalej CZechy, czy przebijać się na Słowację? Po ok. 1000 km planujemy nocleg - myśleliśmy o zboczeniu ze standardowej trasy (Wiedeń - Graz- Klagenfurt - Villach) na noc do Słowenii. Co sądzicie o tym, żeby potem zamiast cofać się do Austrii uderzyć przez Slowenię do Włoch (Maribor- Lubljana-Postojna....)?
    • witam, planuję podróż do Włoch, pierwszy punkt zwiedzania ustaliłem w Wenecji. jednak dystans z Warszawy jest zbyt duży - dlatego szukam przyzwoitego miejsca na nocleg w Czechach. Granicę będę przekraczał w Cieszynie, ale nie wykluczam innych opcji. Czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś przyzwoite miejsce (hotelik, motel czy jakiś zajazd) na trasie ? z góry dzięki i pozdrawiam.
    • witam, interesuje mnie w jaki sposob najtaniej dostac sie z Warszawy do Katanii, samolotem bo autokarem za dlugo jedzie bede podrozowac z 3 letnim dzieckiem termin koniec czerwca wyjazd, 2 polowa lipca powrot bardzo prosze o informacje sprawa pilna pozdrawiam serdecznie Magda
    • Planuję kilkutygodniowy pobyt pod koniec lipca w okolicach Ancony. Mam tam znajomych, więc tylko muszę znaleźć dobry dojazd. Szukałam już na internecie, ale znalazłam tylko jedno połączenie Wrocław-Ancona. Może ktoś jakoś jechał z Warszawy do Ancony i mógłby mi pomóc pisząc skąd i za ile można dojechać. Dzięki!
    • Szukam wyjazdu na narty samolotem z Warszawy ,nic nie mogę znależć sensownego.Bardzo mnie interesuje Madonna di Campigilio,hotel blisko tras,aparthotel-Ambiez,lub inny region .
    • Bądżcie mili i napiszcie informacje odnośnie : - najszybsza proponowana trasa - jej długość - czas przejazdu - ewentualne opłaty autostradowe - winiety po drodze - dwóch kierowców , czy potrzebny nocleg tranzytowy - oraz inne które mogą pomóc w tej podróży Pozdrawiam Wojtek
    • Witam Mam pytanie czy Ktos z Szanownych Forumowiczow pokonywal taka trase?Prosze o opinie. Wiem ze jest dalej w porownaniu z jazda przez Czechy, ale chyba koszt benzyny i koszt winietek zrownowazy sie ?, mam zamiar wyjechac w ostatnim tygodniu sierpnia w poniedzialek.... pzdr Pawel
    • czy ktoś z Was był we Włoszech z biurem, które może polecić? Interesuje mnie pobyt stacjonarny (czyli plaża), objazdówki mam już za sobą:)
    • Ja z nimi lecę a Wy? Nie wiem, może panikuję ale zaczynam się trochę obawiać. Opóźnienia w tanich liniach są częste ale bardzo niekorzytsnie opisali Centralwings :( Raz już z nimi leciałam, w jedną stronę lot się opóźnił ale nie robiłam z tego afery ale teraz to już nie wiem :( wiadomosci.onet.pl/1344884,11,item.html
    • czy ktoś z was wie które biuro ma jakieś oferty samolotowe do Włoch na narty? dzięki za poradę a może ktoś ma namiar na hotel w Livignio z którego jest możliwość załatwienia busa na dowóz z i do lotniska?
    • krótko mówiąc przez Niemcy??? (Poznań lub Wrocław) czy dołem przez (Słowacje), Austrie. Wyruszam za niecały tydzień ( raz jechalem już w Dolomity z noclegiem w Norymberdze) teraz tez chciałbym jechać przez Nimecy, moja żona pyta dlaczego nie chce jechać przez Austrie, no właśnie dlaczego, a Wy jak ???
    • Wyruszam,ale jesli pojawia sie odpowiedzi-o co bardzo prosze, to otrzymam je sms-em.Czy myslicie,ze to realne, by wieczor spedzic w Wenecji?Wyjazd z Warszawy ok.4 nad ranem.Autostardami, kilka postojow-na obiad i na 1godz spacer -podziwianie jeziora z okolic Grazu..( z nnego watku),.
    • Wybieram się pierwszy raz chciałem sie was poradzić jaką trasę wybrać i gdzie na tej trasie zrobić nocleg- motel, hotel lub kwatera coś taniego?? Z góry dzieki za info
    • Jak dotrzeć do Wenecji, z Warszawy. Chodzi o czerwiec.
    • jak tanio dolecieć?
    • Wybieramy się 17/06 na objazd po Italii. I teraz tak: masa rzeczy do zobaczenia a 2 tygodnie nie są z gumy. Chcielibyśmy odpuścić sobie nocleg po drodze typu Bratysława i dolecieć do okilic Wenecji tego samego dnia. Jak myślicie, macie jakieś doświadczenia ?
    • Cześć wszystkim. Planuje podróż z Włoch do Polski na około 2tygodnie i szukam jak najtańszej możliwości przejazdu, autokarem, samolotem czy tez pociągiem. Przeszukałem już wiele stron internetowych i niestety w okresie w którym chciałbym wyjechać (krótko po świętach, tj. ~25/12 do 10/01) wszystkie opcje są już niesamowicie drogie. Chciałem więc spytać czy możecie mi polecić jakieś tanie linie lotnicze czy autokarowe, nie wiem, cokolwiek. Najlepsza trasa to Pesaro-Grudziądz, oczywiście...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się