warszawa

(25 wyników)
  • Latanie do Indii Aeroflotem w okresie maj - pazdziernik to jak przejazdzka do piełka. Jesli cali wyladujemy to przyjdzie nam przebywac w temperaturach, w których ciezko wytrzymac Europejczykowi.
  • witam . szukam dobrego sklepu z mapami i przewodnikami w Warszawie. znam Podróżnika na Kaliskiej. Jakies inne?
  • 12 wylatuję z Okęcia, gdzie radzicie zostawić mi samochód na te 2 tygodnie? Macie jakies sprawdzone miejsca? słyszałem że są parkingi, które oferują również taksówkę na i z lotniska....
  • Bardzo prosze o szybka odpowiedź. Która dyskoteka w Warszawie jest teraz najmodniejsza. przyjeżdżają do mnie znajomi (po 30-ce i około 45), uwielbiaja tanczyc. Zawsze zabierałam ich do Barbadosu, bo przychodziło tam starsze towarzystwo, ale od dwóch lat nigdzie nie byłam i nie wiem co mam z nimi zrobic. Kto mi pomoże? Please.
  • Start był nieco po 9 rano, przy bezchmurnej pogodzie i lekkim mrozie. Słońce świeciło tym charakterystycznym światłem, jakie można zobaczyć tylko na północy Europy, na ziemi leżały jeszcze długie cienie, a na trawie wokół pasów startowych błyszczał szron. Wraz z nabieraniem wysokości rozrastały się Helsinki, szerokie, rozłożyste, a jednocześnie niskie, rozrzucone między lasami i zagajnikami. Finlandia była jeszcze biała, lasy tonęły w szadzi a jeziora stały ścięte lodem. W meandr...
  • Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na dojazdy do Frankfurtu n/m? Oprócz przelotu Lot-em ;-))... Wylatujemy 1.11 na Margaritę i musimy być we Frnakfurcie ok. 9 rano - trenowaliśmy już parokrotnie przejazd pociągiem, ale specjalnie miłe to nie jest. Może macie jakieś pomysły? Dzięki :-))
  • Witam Czy 2100 zl za lot Warszawa- Bali to okazja ? termin lipiec 2010. Na forum było iż nawet za 1600 zł można dolecieć ale to w porze deszczowej. Rezerwować czy na tak odległe terminy jeszcze lepsze ceny się pojawią ? w jakim okresie mogę dostać się najtaniej w tej region świata ?
  • Czy ktoś ma jakieś doświadczenia na tej trasie lub wogóle z korzystania z Aeorofłotu. Oilnie prosze o info.
  • Hejka, Postanowiłem w te wakacje wrócić do korzeni czyli dać sobie spokój z samolotami i hotelami - mam mocne postanowienie wybrania się stopem na Sycylię, lub do Portugalii. Przejrzałem parę stron WWW i mam ogólny zarys jak teraz wygląda autostopowanie. niemniej jednak zwracam się do Was z prośbą o info na temat Waszych doświadczeń ze stopem... a jakby ktoś pokonywał tą trasę to już w ogóle byłoby super... pozdr k
  • Hej, Zauważyłem, że nieraz ludzie pytają o przesiadkę w Moskwie i czy można wyjśc na miasto. Ja przerobiłem to ostatnio i dzielę się doświadczeniem. Ogólnie aby pojechać do miasta trzeba mieć co najmniej 5 godzin (może być mało, bezpiecznie 6-7 a żeby tak coś zobaczyć to z 8-10) no i wizę zrobioną w Polsce. Oto krok po kroku instrukcja, napisałem ją w odpowiedzi na konkretne zapytanie kogoś na newsach, kto leciał do Bangkoku i miał 5 i pół godziny więc musicie sobie uogólnić: ...
  • witam :) mam do odstapienia - gratis - pelne opakowanie Paludrinu, jest wazne jeszcze do przyszlego roku, do wakacji, szkoda by sie zmarnowalo, a komus moze zaoszczedzic klopotu- w Polsce nie do dostania, ja wzielam cale opakowanie jak bylam miesiac w Kenii i Tanzanii, praktycznie brak skutkow ubocznych jestem z Warszawy pozdrawiam i czekam na odzew katarzyna p.s. gdybym nie miala czasu tu zajrzec to nr tel. 0-602-712-749
  • Zamierzam wracać z Amsterdamu do Warszawy 23.12.2004. Najchętniej jakąś tania linią. Co polecacie?
  • Kiedys mnie zlapali w Sydney w lokalnym pociagu, bo sie przesiadlem z tzw. XPT na ow lokalny pociag, a ten ostatni byl panstwowy, zas XPT ktorym przyjechalem z Melbourne pol-prywatny, wiec wlepili mi mandat (oczywiscie nie zaplacilem, bo czemu: mialem przeciez bilet, a jechalem do stacji przed, a nie za Sydney Central dokad dojezdza ow XPT z Melbourne). A jak kupilem ostanio bilet z Warszawy do Berlina to byl on wazny do KAZDEJ stacji S-Bahn w Berlinie. To jest wlasnie roznica miedzy II...
  • Bardzo prosżę o info dot. możliwości zakupu najtańszych biletów do Tajlandii ( Bangkok)
  • Witam wszystkich i proszę o pomoc. Od kilku dni poszukuję biura, które zajmowałoby się przejazdami autokarowymi do Bułgarii. Interesuje mnie tylko sam przejazd a wszystkie biura, na które natrafiłam od razu oferują cały pakiet - przejazd, noclegi, wyżywienie...... Nie wierzę w to, że nie ma żadnej firmy oferującej taki przejazd. Jeśli możecie mi jakoś pomóc to podaję mój adres @: Marta.Nadrowska@ptenn.pl Z góry dziękuję :-)
  • ...tam w najbliższym czasie proszę o wpisy. Chodzi mi o ludzi tylko z Warszawy.
  • Dziekuje za przypomnienie mi mojej podrozy do Indii i Kochin z zeszlego roku. Warto wspomniec, ze synagoga z Kochin pojawila sie w powiescie Salmana Rushdie "The Moor's Last Sigh" - mama bohatera pracowala tam, a same kafelki mialy wielkie znaczenie dla niego. PS. Chodzilam z Toba do jednej klasy w liceum. Pozdrawiam serdecznie :)
  • Co sadzicie na temat Air Polonii? (Pytanie przede wszystkim skierowane do osob, ktore lecialy tymi liniami.) Jakie sa Wasze wrazenia? (Ja lecialem nimi przed Bozym Narodzeniem - na trasie Londyn - Warszawa)
  • Cześć! chciałabym w najblizszym czasie wybrać się do w/w krajów (albo do Jordanii albo do Syrii). Nie wiem czy zdążę otrzymać wizę do Syrii- jak długo czeka się na jej wydanie? Czy można wszystko załatwić drogą pocztową? (nie mieszkam w Warszawie i jest to dla mnie spore utrudnienie). Z Jordanią byłoby lżej - wiza na lotnisku prawda? Czy trzeba mieć wtedy jakieś dodatkowe dokumenty? A - i co najważniejsze ! Czy w tych krajach konieczny jest obowiązek meldunkowy? Będę wdzięczna za...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się