Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      wychowanie

wychowanie

(11 wyników)
    • Zastanawiam się nad wybraniem takiego kierunku: Pedagogika, specjalność wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe (licencjat na uam-ie) proszę o jakieś opinie i porady czy to dobry pomysł... Z góry dziękuję za odpowiedź :)
    • Mam 24 lata.Jestem po licencjacie z filologii polskiej(komunikacja medialna).Chciałabym uczyć w przyszłości w przedszkolu.Lubię przebywać w towarzystwie dzieci.Poradźcie mi czy lepiej zrobić kurs pedagogiczny(studia podyplomowe,3semestry)a potem studia podyplomowe z wychowania przedszkolnego (3 semestry) czy może lepiej iść od razu na licencjackie z Wychowania przedszkolnego?Po wybraniu której opcji mam większe szanse na zdobycie pracy?
    • CZy ktoś moze wie gdzie można studiować (i czy w ogóle) wychowanie przedszkole przez internet ?
    • W jaki sposób przygotowujecie się do egzaminu z historii wychowania na studiach pedagogicznych? Macie jakieś sposoby uczenia się? Historia wychowania niestey nie jest moim ulubionym przedmoitem, więc szukam porad jak się za to zabrać. Czy Wy uczycie się jakoś przekrojowo, czy inaczej? Egzamin mam za ponad miesiąc i strasznie się boję, tym bardziej, że będzie on ustny. Z góry dziękuję za rady. Pozdrawiam.
    • co trzeba skończyć aby nauczac w szkołach tego przedmiotu?
    • jak w temacie;) odezwijcie sie i napiszcie co bedziecie studiowac i skad jestescie;) pozdrawiam:)
    • w Warszawie. Interesuje mnie kierunek: Pedagogika resocjalizacyjna i socjalna . Czy trudno jest się dostać? Jaka panuje atmosfera itp. Z góry dziękuję.
    • Cześć! Jestem studentem III roku kulturoznawstwa na jednej z Poznańskich uczelni. Od zawsze po korytarzach uczelni chodziłem i chodzę w czapce z daszkiem. Jednokolorowa bez żadnych napisów, zwykła czapka. Od Miesiąca pewien Pan doktor zaczął „ścigać” mnie bym ją ściągał. Grzecznie odmówiłem, powołując się na to iż w regulaminie uczelni nie ma żadnego zapisu na ten temat. Pan bardzo burzliwie na to zareagował. Doktor nie jest moim wykładowcom ale jest rzecznikiem dys...
    • Witam, poszukuję publikacji o historii systemu oświaty w Polsce - o kolejnych reformach, które były wprowadzane i zmianach, które w ich wyniku następowały. Czy możecie coś mi polecić? (książki, strony internetowe?) pozdrawiam
    • wychowanie przedszkolne - zastanawiam się czy to ma sens, chodzi mi o możliwości znalezienia za 3 lata pracy w tym zawodzie... w tym wieku.
    • witam jestem na 1 roku pedagogiki jakie ksiazki powinnam posiadac do zdania egzaminow jakie sa najpotrzebniejsze do zakupu ?nie wiem jakie sa potrzenne ,niezbedna bo dostalismy z kazdego przedmiotu calo litanie ksiazek a jak to jest niektore tylko wystarczy czytac czy te wszystkie?moze w kazdej jest to samo ...nie wiem cos chyba wypadalo by posiaac bo na egz chyba tylko wiedzy z ykladoew nie wystarczy nie?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się