zabiegi

(898 wyników)
  • Witam Drogie Panie mam do Was pytanie jak w temacie wyżej otóż po jakim czasie licząc od dnia zabiegu łyżeczkowania dostałyście okres? Pytam gdyż mija mi dziś 31 dni a tu ciągle śluz jak w dni płodne...czy któraś z Was też tak miała? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
  • Dziewczyny mam pytanie, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, usunięcie pustego jaja płodowego. Pierwsza wkładka po zabiegu cała we krwi, całe popołudnie niewielka plama krew jakby rozcieńczona z wodą. Przez noc maleńka kapka tej samej barwy i... koniec... czy to możliwe? Ogólnie miesiączki mam obfite. Taki zabieg miałam 2 lata temu, z tymże wtedy tuż przed zabiegiem zaczęło się samoistne poronienie i po całym zabiegu krwawiłam ok tygodnia. I to nie było nawet plamienie. Boję się, że teraz c...
  • Mam pytanie czy stwierdziłyście u siebie skrócenie cyklu po zabiegu łyżeczkowania? Przed zabiegiem miałam bardzo regularne @ co 28 dni, a teraz @ pojawia się po 25 dniach :/ Prolaktyna i progesteron ok.
  • Jutro idę do szpitala na zabieg łyżeczkowania.Bardzo się boję .tak naprawdę nie wiem co mnie czeka, czego się spodziewać. To 11 tc.Szukam na forum info o samym zabiegu, o tym czego się mogę spodziewać, co zabrać ze sobą. Czy jest to bolesne? Napiszcie coś.....
  • Dziewczyny, mam do Was pytanie. Poprzednio nie miałam zabiegu, więc się obawiam jednej sprawy. Lekarz powiedział mi, że jeśli w umówionym na zabieg terminie szyjka nie będzie jeszcze otwarta, to będą ją mechanicznie otwierać... Nie będą czekać, nie podadzą żadnego "środka medycznego" [u]Jakie są dla mnie konsekwencje tego (chodzi i następną ciążę)???[/u] Trochę wydaje mi się to przegięciem, zwłaszcza, że zamierzam iść na zabieg prywatnie.. Czy nie powinni poczekać??
  • Czesc dziewczyny! Pisze tu po raz pierwszy. We czwartek na wizycie w 11t1d dowiedzialam sie, ze zarodek nie rozwija sie juz od jakichs 2 tygodni. We wtorek czeka mnie lyzeczkowanie. Niestety, ze wzgledu na powazne problemy z sercem nie moge miec znieczulenia ogolnego. Zaproponowano mi podpajeczynowkowe, ale nie wiem, czy jest sens. Po pierwsze boje sie grzebania mi igla w kregoslupie oraz mozliwych skutkow ubocznych typu mocny spadek cisnienia, ktory przy moich dolegliwosciach sercowych mogl...
  • Dokładnie trzy tygodnie temu miałam zabieg. A dziś dostałam krwawienia, właściwie bez bólu. I sama nie wiem czy to jeszcze jakieś oczyszczanie się macicy po poronieniu (choć wydaje mi się, że trochę to za długi czas), czy już miesiączka (choć tu z kolei wydaje mi się, że może trochę za wcześnie) . Czy któraś z Was miała po takim czasie już miesiączkę? Czy może 3 tygodnie po zabiegu to już norma i znak, że wszystko się już uregulowało?
  • Dołączam do mam po stracie. Serduszko przestało bic w 9 tc... Mam pytanie, jakie rzeczy sa potrzebne na zabieg łyzeczkowania w szpitalu? Poza dowodem osobistym, ubezpieczenia etc. jakies ubranie szpitalne? I ile to potrwa? jeden lekarz mwóił mi ze jeszcze tego samego dnia wyjdę, druga lekarka wspomniała coś o dobie? Czego sie spodziewać? I może być w poblizu gdzies mąż?
  • Z ogromnym bólem w duszy pisze na forum poronienie.... Wczoraj (10tc) dowiedziałam się, że moje Maleństwo jest martwe.... Lekarz zostawił mi decyzję czy chcę czekać na samoistne poronienie czy chcę zakończyć to zabiegiem. Wróciłam do domu, ale tak naprawdę nie wiem co robić... Poradźcie, proszę, co lepsze dla organizmu, po czym szybciej wraca się do formy (medycznie, bo psychicznie i tak ból zostanie...).
  • dziewczyny, nie wiem już co robić, może któraś z Was się z czymś podobnym spotkała - boje się, że coś jest nie tak, a bardzo chciałabym niedługo starać się znowu o dziecko. Już pisałam wcześniej post o dziwnym bólu, ok. miesiąca po zabiegu zaczęło mnie boleć prawe podbrzusze, trochę w pachwinie, cały czas, dzień w dzień - dziewczyny podpowiedziały, iż miały taka sytuację i po okresie minęło. Pierwszy okres przyszedł po 45 dniach i faktycznie przestało boleć, kilka dni po również spokój i ...
  • Pisałam kiedyś na innym wątku, że jestem po zabiegu i martwie się bo pierwsza miesiączkę dostałam równo 6 tyg po zabiegu,a na druga czekam już 40 dni. No i własnie dostałam ją i jest bardzo obfita. Drugiego dnia zużyłam aż 4 podpaski, nigdy wcześniej nie miałam tak obfitego krawawienia. Takie obfite krwawienie było tylko jednego dnia, drugiego było troszeczkę mniej. Czy to normalne po zabiegu? Ja słyszałm, że pierwsza miesiączka apo zabiegu może być bardziej obfita, ale druga? Pierwszą była...
  • Dziewczyny czy przed zabiegiem łyżeczkowania miałyście podawany lek rozkurczowy, czy odrazu miałyście zabieg? Jeśli tak to czy ten leka na Was podziałał?
  • Pierwszy zabieg miałam rok temu na Madalińskiego i tam miałam jechać i teraz tylko, ze później , po poronieniu samoistnym na badanie i po immunoglobulinę. Jednak p. doktor z miejscowej przychodzi polecała mi Starynkiewicza, powiedziała, że od ok pół roku odchodzi się tam w ogóle od zabiegu. Że nawet jak nie ma poronienia w toku to po ostatecznym USG podaje się tabletkę i jak nie zadziała, to drugą i jak się coś dzieje to potem robi się jeszcze jedno USG i zabieg tylko w ostateczności, j...
  • 4 dni po zabiegu odczuwam dyskomfort w podbrzuszu, trochę boli, trochę skórcze, trochę jakby wszystko było sztywne w środku czasem zaboli przy siadaniu, czasem jakby ciągnie trochę mi to przypomina taki mini połóg jestem bardzo wrażliwa na ból, lecz te bóle odczuwam bardzo łagodnie, więc wydaje się to być normalne, wolę jednak spytać... krwawienie normalne, niezbyt obfite, jak 3-4 dzień miesiączki, gorączki brak, w szpitalu zwrócono mi uwagę tylko na te dwie sprawy, więc nie wi...
  • Hej czy w czasie pierwszej wizyty u gina po zabiegu badał was, bo ja jutro idę z wynikiem histopatologicznym, ale mam właśnie pierwszą @, i niewiem iść czy przełożyć wizytę?
  • Ponad 2 tygodnie temu przeszłam zabieg łyżeczkowania. Kiedy po zabiegu można się spodziewać normalnej miesiączki? Słyszałam też ,że miesiączka po zabiegu może być mocniejsza?
  • Witajcie, Po roku od pierwszego poronienia (ciąża obumarła w 7tyg) i po łyżeczkowaniu znowu zaszłam w ciążę. Wczoraj byłam na USG (8 tyd) późno bo nie chciałam już się stresować jak poprzednio, liczyłam, że w 8 tygodniu zobaczę zarodek i serce. Jednak po raz kolejny było źle, jest pęcherzyk ciążowy 27 mm a w nim pęcherzyk żółtkowy 7,8 mm (więc za duży) i ani śladu zarodka. Oczywiście zrobię jeszcze jedno USG za 1,5 tygodnia ale jak wtedy nie będzie zarodka to już nie będę nic badać. ...
  • Hej dziewczyny mam takie pytanko do tych kobiet które już miały i mają pierwszą miesiączkę po zabiegu łyżeczkowania .Jak się czujecie i czy wasza miesiączka wyglądała tak samo jak przed ciążą. U mnie jest obfita i mam przy tym zawroty lekkie głowy uderzenia ciepła a potem zimno się robi i bym ciągle spała. Miesiączkę mam 3 dzień i takie osłabienie mam dopiero 1 raz i 1 dzień więc chyba wszystko spowodowane jest powrotem i stabilizowaniem się hormonów co? Jak wy się czujecie czy tez tak macie ...
  • Cześć, po krótce opiszę moją sytuacje i proszę o radę. To moja pierwsza "taka" ciąża, z pierwszej wogóle mam 3 letniego synka. Otóż 1 lipca byłam u gin. na wizycie i ponoć był to 8tc0d. Niestety nie było widać echa zarodka i lekarka podejrzewała puste jajo płodowe. Jednak kazała póki co zrobić progesteron i beta hcg a potem powtórzyć po 2 dobach. Zrobiłam je jednak po 4 dniach (96h) ponieważ pierwsze badanie robiłam w czwartek a w sobotę to laboratorium jest nieczynne więc zro...
  • Hej. Wczoraj dostałam @ po 32 od zabiegu(2 dni brązowe plamienia- pewnie znowu niski proge.i dopiero @) ale krawawienie jest dość obfite i do tego jakby skrzepy. Czy to możliwe że sa to pozostałości po zabiegu?(po poprzednim zabiegu nic takiego nie było) Do lekarza wybiorę sie dopiero jak sie skończy razem z wynikami badań które robiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się