Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      zabiegi

zabiegi

(63 wyniki)
    • Moja sytuacja wygląda następująco: od listopada czekamy na zabieg wycięcia migdałków dziecku. Byliśmy zapisani na 1 kwietnia. Dziś zadzwoniłam zapytać się o to co powinniśmy zabrać ze sobą do szpitala i dowiaduję się ,ze zabiegi odwołane, bo nie mają umowy z NFZ. Pojechałam do NFZu gdzie dowiedziałam się ,że szpital ma podpisaną umowę na te zabiegi, ale nie opłaca się ich wykonywać i żeby pisać na nich skargę. Tymczasem ja od dwóch tygodni siedzę z dzieckiem w domu na zwolnieniu...
    • Witam, za ok mc mam mieć zabieg w szpitalu, na kasę chorych, usuwanie krzywej przegrody nosowej. Wraz z datą zabiegu otrzymałam karteczkę z badaniami niezbędnymi do zabiegu, które muszę sobie zrobić we własnym zakresie, prywatnie. Czy to normalne? Dodam, że ten zabieg to nie żadne widzimisie, tylko dostałam takie skierowanie od lekarza rodzinnego, a później od szpitalnego otolaryngologa. Oczywiście nie jest to niezbędne do funcjonowania, ale jednak przeszkadza i powoduje wiele inn...
    • witam, spodziewam się spotkania z negatywnym odbiorem. zaryzykuję mimo wszystko. za kilka miesięcy mam mieć zabieg związany z "majstrowaniem" przy przegrodzie nosowej. czy do zabiegu należy się pozbyć wszystkich "ozdobników" w ciele? posiadam dość nietypowe przekłucia, m.in w tragusie (ucho) i nad górną wargą. zapewne mój problem jest banalny wg forumowiczów. mimo wszystko.. żal mi rezygnować z kolczyków- kanały przekłuć tych miejsc potrafią bardzo zmniejszyć się w ciągu 1 dnia. cz...
    • chciałam zapytać, co mam zrobić żeby drobny zabieg laryngologiczny wykonywał mi konkretny lekarz w szpitalu? w szpitalu dowiedziałam się, że nie mogę sobie wybierać lekarza, że kto akurat zostanie przydzielony ten będzie wykonywał zabieg. wiem jednak że wiele osób wykonuje zabiegi u wybranego przez siebie specjalisty. to moja pierwsza w życiu wizyta w szpitalu i nie bardzo znam panujące zwyczaje.
    • Przed kilkoma miesiącami dostałam skierowanie na zabieg operacyjny w klinice jednego z warszawskich szpitali. Operacja miałaby się odbyć za kolejnych kilka miesięcy (nie wspominając o tym, że na wizytę u specjalisty z kliniki czekałam również nomen omen kilka miesięcy). Tymczasem dostaję list z kliniki, że jednak zabiegu nie wykonają. Czy to możliwe? Jak inny lekarz (który nie widział ani mnie ani moich badań, fakt, że kierownik kliniki) mógł odwołać mój zabieg, na który ja czekam już w...
    • witam mam nadzieje ze dobre forum wybrałem, mam pytanie czy lekarz powinien wykonywać każdy zabieg w rękwiczkach? jezeli tak a tego nie zrobił gdzie mogę i kogo otym fakcie poinformować? pozdrawiam
    • W jednej ze znanych (i renomowanych) klinik mialam sie poddac zabiegowi usuniecia spirali. Jako ze sprawa sie troche skomplikowala mial to byc zabieg operacyjny pod calkowita narkoza - koszt 1300 PLN. Jest to dla mnie bardzo wazne, zeby byc w rekach dobrych specjalistow (no i tez pierwsze tak powazne wydarzenie medyczne), wiec kwote przelknelam. Ale jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy sie dowiedzialam, ze nie bede mogla zaplacic karta (tak jak robilam to przy kazdej wizycie), tylko...
    • czy Ktos mógłby mi powiedzieć który wybrać szpital do takiego zabiegu dla 6- latka? Jaka jest droga załatwiania takiego zabiegu ? pozdr/dd
    • oto link do reportażu pod tym samym tytułem: wiadomosci.onet.pl/2659666,relacjetv.html
    • Pracuję w dużym warszawskim szpitalu. Przed chwilą wróciłam do domu po ponad 10 godzinach pracy ( mam 5 godzinny dzień pracy, więc 5 godzin pracowałam za bezdurno, nikt mi nawet nie powiedział dziękuję). Zrobiłam to na prośbę szefa, który za chwilę będzie musiał odwołać wszystkie planowe zabiegi nie z powodu strajków, pomory personelu, urlopów lecz....wakatów. Nie ma kto znieczulać do zabiegów. Dziś zrobiłam prezent, ale na co dzień nie zamierzam. Zmęczony lekarz to niebezpieczny ...
    • www.zdrowie.sprawdz.info/news,147,Chlopiec-zmarl-podczas-zabiegu-dentystycznego.html Raz na 100 tys wystepuje hipertermia ,to jest b.rzadkie. Szpitale itp ,nie zaopatruja sie w lek ,ktory ,mogly uratowac zycie DANTROLEN ,bo jest drogi-7000 tys zl Sa tylko 2 szpitale w Wawie ,ktore posiadaja ten lek Pogotowie ,ktore przyjechalo (wiedzialo o co chodzi) nie przywiozlo tego leku Winny system? Dlaczego dr nie informuja pacjentow o ...
    • W służbie zdrowia są lekarze uczciwi, pełni poświęcenia, są również tacy, którzy patrzą tylko na pieniądze, nie wiedząc co to znaczy odpowiedzialność za swoje czyny. Poddałam się płatnej operacji plastycznej, ale okazało się, że doktor K. podszedł do tego bardzo lekko . Pozwolił by jego syn (3 rok Medycyny), "pouczył" się zakładać szwy. Daleko mu było do lekarza, a gdzie dopiero do chirurga plastyka- więc mam brzydką nierówną bliznę na twarzy. Przyszli adwokaci, ale jeszcze studenci udziel...
    • Najpierw grubo zarobić, potem leczyć. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8095315,Szpital_na_Solcu_zarabial_kosztem_pacjentow__Nielegalnie.html
    • Anestezjolog odpowie przed SR za nieumyślne spowodowanie śmierci pacjentki podczas zabiegu wycięcia tarczycy.Czy ta kobieta mogła przeżyć.Co zgubiło w tej sytuacji lekarza,rutyna,czy głupota. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Mloda-kobieta-zmarla-przez-blad-lekarza,wid,12156816,wiadomosc.html?ticaid=19f6a&_ticrsn=5
    • Czy może mi ktoś wyjaśnić co można zrobić w takiej sytuacji ? Zaznaczam, że mogę się mylić ;) z racji nie-do-informowania. Mam wizję wstawienia protez do obu kolan. A jestem w b.młodym wieku i bacząc na okres używalności takich protez - wymagałoby to kilkukrotnych operacji w OBU nogach. Alternatywą do w/w zabiegu jest przeszczep chrząstki. Tylko taką operację nie finansuje NFZ i jest wykonywany zaledwie w paru ośrodkach w PL. Do dziś w sumie nie wiem dokłądnie - czy jest to ...
    • Moze ktos poda mi na czym polega i jak wyglada standartowy druk ? Czy sama mam napisac ,jak " wyglada" .? i co pisze w niej.?Czy nie podpisanie swiadomej zgody wiaze sie z tym ,ze operacji nie bedzie?
    • śmieszne! www.youtube.com/watch?v=xuZl9tRqjoQ&feature=related
    • zabawne(17)

biznes.onet.pl/kolejki-do-lekarza-za-dlugie-jedz-za-granice-zapla,18570,4119395,1,prasa-detal już widzę te kolejki
    • czy podczas wykonania zabiegu 1dnia w szpitalu lekarz jest zobowiązany wystawić wypis z dokladnym opisem o wykonanym zabiegu w tym samym dniu?
    • w jakich Warszawskich przychodniach/szpitalach Panie w punktach pobrań zakładają rękawiczki przy pacjencie - o ile wogóle to robią. Wielokrotnie wykonywałam badanie z krwi w przypadkowych przychodniach w centrum Warszawy jak też po drugiej stronie Wisły i za każdym razem (za badanie oczywiście płaciłam) Panie nie zakładały rekawiczek do zabiegu. Jedna nawet nie umyła rąk, poprostu odstawiła tależyk z drugim śniadaniem i pobrała mi krew z żyły. Czy nie warto zgłosić tego do właściw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się