zabiegi

(68 wyników)
  • Witam Was serdecznie. W ubiegłą sobotę miałam pierwszy zabieg laserem i jak narazie mój naczyniak płaski na twarzy jest mocno zaczerwieniony i pojawiły sie strupki.Lekarz twierdzi,że pierwsze efekty widac po 2tyg więc cierpliwie czekam....powiedział tez ze na pewno będzie bledszy i ze zakrywanie go zajmie mi połowę mniej czasu niz przed zabiegiem. Ilość zabiegów okreslił na 4 razy. Oczywiście 1-szy zabieg miałam robiony około 40 min i na całości naczyniaka. Miałam 5tyś strzałów laserem....
  • Witam jestę mamą 3 letniej córki, która ma naczyniaka płaskiego na lewym policzku.Niestety zdięcia nie ma w albumie. Wczoraj byliśmy 1 raz na laserze w Sharley. Córka dała sobie zrobić tylko 1 strzał,pnieważ przeraziła się tym że musi mieć zakryte oczy.Po konsultacji z bardzo miłą Panią doktor zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić tego na siłę i poczekamy jeszcze rok a może dwa. Proszę o Wasze opinie czy czekać, czy może robić to na siłę.? W miejscu po strzale jest sina kropka.
  • mam pytanko do osob ktore chodza na zabiegi w tym instytucie;jak to jst z tymi cenami?mam naczyniaka plaskiego an polowie buzi i chcialam zapytac jak oni wyceniaja takie zabiegi. cena mnie troche zdiwila(delikatnie mowiąc),poniewz jeszcze jakis czas temu dzwonilam i uslyszalam ze taki zabieg kosztuje 150-300 zl.. prosze o odpowiedz kogos kto tam sie leczy i wie jak to wygląda naprawde. z gory dziekuje:)
  • mieszkający bliżej Warszawy wcale nie muszą jeździć do Lublina czy do innych miejscowości. W Warszawie na ulicy Płatowcowej 19 znajduje się EPI CENTRUM fakt prywatna klinika ale warta do wzięcia pod uwagę. Przyjmuje tam pani doktor Niemojewska (nie jestem pewna nzwiska), która zajmuje sie dorosłymi jak i małymi dziećmi. Mi już pomogła
  • Wczoraj miałam czwarty zabieg w Instytucie Sharley...Pani doktor powiedziała mi ze jeszcze ze dwa zabiegi mnie czekają ale gdy spytałam czy po naczyniaku nie będzie sladu to...powuiedziała że będzie slad , bo naczyniaka nie darady usunąć tak aby nie było po nim śladu....i to mnie zasmuciło :(((
  • Zamieściłam fotkę mojej niuni po 4 zabiegach laserowych. Jest do obejrzenia w albumie. Uważam, ze efekt jest super i naprawdę warto było podjąć i teraz kontynuować leczenie. Przedwczoraj mieliśmy 5 zabieg laserowy. Bardzo dokładnie lekarz pokrył naczyniaka, dosyć wysoko podjechał pod oko i dzisiaj moja niunia wygląda jak mały chińczyk, oczko podpuchnięte. Pozdrawiam wszystkie mamy i tatusi „naczyniątek” oraz osoby, borykające się z tym problemem i życzę wytrwałości w ...
  • Dlaczego mój lekarz nie potrafi mniej wiecej określić ilości zabiegów.Każdemu kogo znam-znana jest liczba potrzebnych zabiegów do usunięcia naczyniaka a mi nie...I denerwuje mnie taka niepewność.Naczyniaka mam niedużego (1 cm na 2 cm) a lekarz nie jest w stanie mi tego powiedzieć...Coś tu jest nie tak. Tak samo ...jedna z pań pisała że jej dziecko na naczyniaka3 cm na 4cm i za każdym razem ten naczyniak jest pokrywany całościowo więc dlaczego mi lekarka pokrywa jak jej sie podoba...po...
  • Jak wygląd naczyniak po czterech zabiagch...sama jestem po dwóch...trzeci przedemną...i zastanawiam sie ile jeszcze mnie czeka takich zabiegów...Czy po 4 zabiegu efekt jest widoczny? Powiem szczerze ze u mnie po 2 zabiegach naczyniak jest jaśniejszy ale nie ma miejsc żeby naczyniak choć odrobine zniknącł...i troche mnie to martwi :/
  • Dzisiaj miałam kolejny zabieg.Było o wiele lepiej niz za pierwszym razem bo już wiesdziałam co mnie czeka. Troche mnie zmartwiło to ze gdy powiedziałąm lekarce że miałam strupki w czasie gojenia ona sie zdziwiła. Powiedziała ze nie powinno być żadnych strupów...czy tak jest faktycznie? Troche mnie to zaskoczyło bo myślałam ze to jest normalny etap gojenia.Za pierwszym razem plamka była poryta całkowicie ...teraz pani Doktor zrobiła to tylko w kilku miejscach co też mnie zaskoczy...
  • Witam Czy któryś z szanownych grupowiczów (lub wasze dzieci) miał zabieg laserem pulsacyjno-barwnikowym na naczyniaku płskim w ww. gabinecie? Właśnie jestem świeżo po konsultacjach z dzieciem w Sharley`u i jestem pewna obaw. Do Pana doktora: czy takim zabiegiem można zrobić krzywdę tzn. czy może to spowodować rozprzestrzenienie się naczyniaka płaskiego na większy obszar niż zajmuje przed zabiegiem. Jak sprawdzić kompetencje lekarza przeprowadzającego zabieg? Pozdrawiam Mag...
  • Dzisiaj miałam pierwszy zabieg w Instytucie Sharley w Warszawie. Nie ukrywam ze bałam sie samego zabiegu jak i efektu po. No ale...nie taki diabeł straszny. Co prawda zabieg nie należy do najmilszycha ale da się wytrzymać. Trwał dosłownie moment. Nieprzyjemne uczucie podczas strzału lasera...brrr...aż mnie wzdryga na samo wspomnienie...ale było Ok. Teraz zamisat różowego naczyniaczka mam go...czarnego...narazie żadnych obrzęków, żadnego bólu...ale od zabiegu minęło zaledwie kilka g...
  • zakłądam ten wątek gdyż do tej pory w większości info dotyczą dzieci...więc chciałabym tu zgromadzić dorosłych borykających się z tym problemem. My jesteśmy świadomi tego co to jest i że to jednak w życiu przeszkadza :( To może zaczne od siebie... Mam 21 lat...rok temu postanowilam cos z moim naczyniakiem zrobić...jest to niewielki naczyniak na czole a dokłądniej między oczami... Poszukałam po necie i trafiłam na Sharleya...pozytywne opinie tylko mnie przekonaly...No i zapisałam si...
  • Witam Jestem umówiona na konsultację u Pani Szpringer z córką która ma naczyniaka jamistego na brzuszku(Julka ma 1,5 roczku i jej naczyniak już nie rośnie ani też nie wchłania się). Mam w związku z tym pytanie czy powinnam przed wizytą zrobić córci jakieś badania? Czy możliwy jest na pierwszej konsultacji zabieg laserem? Pani w rejestracji nie poinformowała mnie o konieczności badań, natomiast w przypadku zabiegu laserem , podobno jest możliwy już na pierwszej wizycie. Proszę ...
  • Czy ktoś z was jeździł na zabiegi usuwania naczyniaka płaskiego do tej placówki? Bo ja umówiłam się tam na zabieg 4 kwietnia (zabieg na kasę chorych). Byłam bardzo szczęśliwa że w końcu coś się ruszy, ale pani dermatolog powiedziała że mój naczyniak jest zbyt rozległy żeby go usunąć całego (no chyba że jeździłabym na zabiegi przez kolejne 20lat). Pozdrowienia Beata
  • Witam! Jestem zapisana na wizyte pod koniec czerwca . Śledząc to forum zauważyłam , że kilka osób tez tam się wybierało. Bardzo proszę osoby, które już były niech się podzielą swoimi doświadczeniami?
  • Witam! Mam pytanie do Pani..dzwonilam do lublina i zapisalam sie na zabieg na 11 maja..chcialam zapyatc jak Panstwo dojezdzacie z coreczką do Lublina z Krakowa?(czy w ogole z Krakowa?)i jak wygladaja zapisy na kolejne zabiegi? czy trzeba tez tak dlugo czekac? czy jesli pojade tam w maju to czy nastepny termin bedzie dopiero za 3 m-ce?i czy Panswo wracacie od razu po zabiegu do domu czy gdzies zostajecie? dziekuje z gory za odpowiedz na te liczne pytania:)pozdrawiam
  • Witam, jestem mama 4-latka z naczyniakiem plaskim wokol lewego ucha. Wlasnie dowiedzialam sie, dzieki pani, o laserze puls.-barw. w lublinie i chcialam zapytac dokladnie, czy ta pani dr Sznajder przyjmuje w tej klinice dzieciecej na Chodzki, czy moze gdzies w poblizu tej kliniki. Chcialam jeszcze zapytac, jak pani corka znosi te zabiegi. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
  • czytam wiele waszych opinii i tak sie zastanawiam co wybrać lepsze opinie w przypadku naczyniaków płaskich zbiera laser puls-barwn. ale jesteście też zadowoleni z leczenia ktp, i teraz nie wiem bo do sharleja mam 300 km i to jest najbliższa klinika która go pasiada, a do Ars medica- mam 70 km -róznica spora zawłaszcza jak sie ma małe dziecko, takze koszty dojazdu dużo niższe, ale zależy mi głównie na efektach, poradzcie...
  • Panie Dr, mam pewnein problem: jakis czas temu na lewej stronie nosa na ktorej znajduje sie naczyniak powstał jakis taki dziwny pecherzyk..nie jest to zwiazane z zabiegiem poniewaz w tym miejscu nie mialam jeszcze nic robione.czy taki pecherzyk to moze byc jakies pekniete naczynko?(kiedy sie go urazi to mocno leje mi sie krew..)nie wiem co to moze byc...jak takie cos zlikwidowac?laserem?heh...
  • Dzisiaj byliśmy w Epi-centrum na 1 zabiegu naświetlania naczyniaka Natalki laserem. Musieliśmy spróbować bo wydaje mi się, że to najłagodniesza forma usuwania naczyniaków. Nie wiem, czy w naszym przypadku to wystarczy, ale myślę, ze jeśli nie spróbowałabym przed bardziej inwazyjnymi metodami, to nie darowałabym sobie tego. Zabieg trwał kilka sekund. Natalka w czasie zabiegu spokojnie siedziała u taty na kolankach. Potem płakała, bo niestety trochę boli. Teraz naczyniak jest opuc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się