Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      zabiegi

zabiegi

(1519 wyników)
    • Hej! Poszukuję dobrego zabiegu na uporczywy cellulit, nie wiem co będzie lepsze- elektrostymulacje, czy może masaż specjalnym urządzeniem? Jeśli miałyście podobne zabiegi, to proszę o radę, pozdrawiam!
    • skończyłam 40 lat, w ostatnim czasie widzę szybko postępujące starzenie skóry twarzy - głównie coraz bardziej widoczne zmarszczki i paskudne przebrwienia; jestem szczupła, w dodatku całe życie miałam bardzo suchą skórę a to niestety czynniki sprzyjające zmarchom, przebarwień doobiłam się po ciąży; stosuję i zawsze stosowałam dobre kosmetyki pielęgnacyjne, nigdy nie paliłam, odżywiam się w miarę zdrowo - ale to chyba za mało; planuję serię zabiegów kosmetycznych ale nie mam pojęcia co to...
    • Robię sobie teraz zabiegi kwasem migdałowym 40% Clareny i jestem zadowolona. Sprzedałam info mamie i mama też chce kupić zestaw. I tu pojawia się pytanie - czy jako 62-latka powinna zrobić sobie zabiegi kwasem migdałowym czy może wybrać serum diamentowe do cery dojrzałej Clareny? Niestety o tym drugim w internecie nic nie ma, więc pytam tutaj. Jeśli nie Clarena - to coinnego proponujecie do cery dojrzałej?
    • Witam, Zastanawiam się nad pójściem na zabieg laserem frakcyjnym, chodzi mi o usunięcie z twarzy blizn po trądziku (a w zasadzie bardziej po wyciskaniu zaskórników). Mam bardzo dużo blizn, ale płytkich. Zabieg jest dość drogi i nie wiem, czy działa:) Dlatego pytam na forum - czy ktoś z Was był na zabiegu, czy efekty są widoczne, po ilu zabiegach efekty były widoczne i ile kosztował zabieg:)
    • Byłam u metyczki. Taki zabieg to ok. 140zł. Czy bezpieczne jest zrobienie go samej w domu? Jak go robicie? Ampułka kwasu na Allegro z Clareny kosztuje ok. 12zł. Wg. opisu po ok. 10 min. muszę kwas neutalizować tonikiem ? Nie wystaryczy umyć twarzy wodą? Czy można po kwasie migdałowym zrobić 3 zabiegi kwasem hialurenowym?
    • Hej dziewczyny, proszę o poradę. Mam 25 lat, a moja cera miejscami wygląda na 50 :( Mam widocznie rozszerzone pory, zwłaszcza na policzkach i czole, w tych miejscach cera jest jakby obrzmiała, lekko pomarszczona, jakby jej było za dużo, do tego niejednolity koloryt, no wygląda jak skóra starszej kobiety. Jak napnę skórę palcami wygląda o niebo lepiej. Mam cerę raczej suchą, mało wrażliwą. Przez lata miałam tłustą i trądzikową, na szczęście nie zostały mi blizny potrądzikowe, no ale te pory i ...
    • Na początku jest tak samo : 3 zabiegi na pewno w dużej mierze poprawią wygląd pani skóry, przy drugim razie jest już przemycane info, że jednak seria siedmiu to będzie właśnie to. W międzyczasie "dyskretnie" przemycane wiadomości o kosmetykach, które powinnam tosować w domu. No fortunę po prostu można wydać . A na ciało to najlepiej co drugi dzień przychodzić na zabiegi ujędrniające (nawiasem mówiac jestem po 5 iconach, które miały dać super efekty, a tak szczerze mówiąc nie widzę żadnycxh zm...
    • witam mam pytanie, jakie zabiegi u kosmetyczki warto zrobic ,aby poprawic okolice oczu? Chodzi o rozjasnienie cieni,nawilzenie i pozbycie sie drobnych zmarszczek. I nie chcialabym nic jeszcze wstrzykiwac, chodzi mi o takie powierzchowne. Czy w ogole warte sa zachodu?
    • Jakie zabiegi w gabinecie kosmetycznym są wg. Was godne uwagi. Zabiegi odmładzające, odżywcze, ale bez użycia urządzeń kosmetycznych. Chodzi o np. maska, serum? Itp.?
    • Możecie polecić jakiś zabiegi na celulit, co chwilę coś widzę, a nie bardzo się na tym znam, dzięki.
    • chodzi mi o zabiegi medycyny estetycznej, doradźcie jakie i czy warto?
    • szykuję się na zabieg laserem. wiem ze po nim skora bedzie zaczerwieniona i zacznie się luszczyc. lekarz zapewne bedzie rekomendowal zakup "jedynych slusznych i dostepnych tylko w jego gabiecie" ;) najlepszych kosmetykow za grube pieniadze (widzialam ze ma filorgę), ale i tak zabieg bedzie sporym wydatkiem wiec wolalabym w kosmetyki "po" zaopatrzyć się sama, zeby się kompletnie nie zrujnowac. co mozecie polecic na gojenie naskorka- oprocz np. avene cicalfate? :)
    • pytanie jak w tytule, czy jest to na tyle skomplikowany zabieg, ze musi go wykonać nie lada fachowiec, czy każda kosmetyczka sobie z nim poradzi? Pytam, bo mam swoją zaufaną kosmetyczkę, ale w innym gabinecie na grupponie mogę zakupić ten zabieg za połowę ceny i nie wiem czy warto ryzykować, czy nie. Do mikro dopiero sie przymierzam, nigdy nie miałam jej robionej, wiec nie wiem na czym polega i będąc w "nie moim" salonie nie będę miała pojęcia czy zabieg jest prawidłowo wykonany:( Poradźci...
    • Czy któraś z Was miała doświadczenia z samodzielnym zaplikowaniem sobie powyższego? Nabylam dziś taki zestaw z Neostraty (20% migdał, 10% kwas cytrynowy, w zestawie krem łagodzący po, filtr itp.) i mam wątpliwości, czy rzeczywiście muszę jeszcze przez 2 tyg. przed zabiegiem stosować toniki i kremy przygotowujące do niego skórę (z niższym stężeniem) - nie mam ich, musiałabym specjalnie je zamawiać. Miałam migdał robiony wielokrotnie w gabinecie, bez żadnych tygodni przygotowan i działał świe...
    • Dziewczyny lato się kończy więc czas na wdrożenie planu naprawczo-zapobiegającego po lecie . Ja mam w planach 1 IPL - zabieg wypróbowany na przebarwienia. Zawsze go robię po lecie tak pod koniec września 2 złuszczanie twarzy mocniejszymi kwasami 3 mezoterapia igłowa W jakiej kolejności należy robić te zabiegi?
    • Jak w temacie. Tutaj mam do wyboru: Mikrodermabrazja diamentowa Peeling kawitacyjny Kawitacja + sonoforeza Kawitacja + sonoforeza + lifting Kwas pirogronowy (?) Kwas glikolowy Kwas Thalgo AHA + BHA Które ewentualnie z tych zabiegów mogę połączyć (dwa w jednym)? Cerę mam mieszaną (ale mało przetłuszczającą się, bardzo pojedyncze wypryski), lekko wysuszoną, no i jestem już niestety dość stara :-( Co wybrać z w/w zabiegów?
    • Hej, korzystacie z zabiegów na włosy w salonach fryzjerskich? Chodzi mi głównie o jakieś specjalne zabiegi regeneracyjne, nawilżające, odbudowujące itd. Zastanawiam się czy warto i czy to cos daje. Pozdrawiam:)
    • Ostatnio coraz częściej na portalach dotyczących sprzedaży grupowej można znalęźć zabiegi na cellulit np. Megason - Kawitacja ultradźwiękowa - likwidacja tkanki tłuszczowej i zmniejszenie efektu skórki pomarańczowej. Jakie macie doświadczenia z tego typu zabiegami, czy np. 3 zabiegi dają juz jakis efekt, co polecacie, jakie są wskazania, będę wdzięczna za podzielenie się swoimi doświadczeniami w tym temacie. Pozdrawiam
    • Ostatnio na grouponach/gruperach itd jest b.dużo ofert typu: elektrostymulacja, masaż bańką chińską, body wrapping itp. Czy któraś z was korzystała z tego typu ofert? co jest najbardziej skuteczne i po jakim czasie można spodziewać się efektów? chciałabym zmniejszyc cellulit i wyszczuplić uda, wszystkiego na raz nie jestem w stanie wypróbować :)) Dzięki z góry za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się