zabiegi

(345 wyników)
  • witam,wiem,że niektóre sa zakazane. co poleca Wasza kosmetyczka?
  • Moja ciąża się zakończyła 8 tydzień ale nierozwija się od 6 podobno, dzwoniłam do szpitala i zapisałam się na zabieg, doktor powiedziała że jak dobrze zareaguję na leki to wyjdę jeszcze tego samego dnia, myślałam że dają narkozę na dzień dobry i czyszczą a ona mi mówi o jakiś lekach, jak to zatem wygląda? bo skoro dostane leki na ronienie to czy później dodatkowo doczyszczeją? sprawdzają usg czy jest taka potrzeba? Już raz poroniłam sama w domu, później zrobiono mi usg i okazało...
  • Mam pytanie, dość ważne dla mnie. Kiedy i czy w ogóle powinnam udać się na zabieg łyżeczkowania? Przeszłam poronienie w 6 tygodniu, poroniłam w domu, od czterech dni mam krwawienie. Na szczęście usuwają się tkanki i kosmówka. Nie wiem czy powinnam udać się na ten zabieg czy natura sama sobie z tym poradzi.
  • czy któraś chodzi na masaże, zabiegi kosmetyczne ujędrniające nogi? będę wdzięczna za info
  • Jutro ide na zabieg czyszczenia macicy,po wykryciu martwego plodu na usg w 12 tygodniu.Plod obumarl w 7 tygodniu,czyli 5 tygodni o niczym nie wiedzialam,nie mialam nawet plamien.Lekarka stwierdzila,ze sama nie poronie i lepiej usunac.O dziwo dzisiaj zaczelam krwawic,na razie jak przy poczatku okresu.Mam pytanie,czy unikne zabiegu jesli krwawienie nasili sie?Czy macice i tak trzeba bedzie oczyscic i czy moga to wykonac jutro skoro zaczelam krwawic?
  • Podobno że po kilku godzinach wraca się do domu-prawda?
  • czy ktoś miał robione w czasie ciąży i kiedy najpóźniej trzeba zrobić przed porodem? i jaka jest skuteczność takiego zabiegu tzn. ile trzeba odczekać po takim zabiegu by leczenie było skuteczne?
  • dostałam od gina skierowanie do szpitala z rozpoznaniem missed abortion - poronienie zatrzymane. Mam mieć farmakologiczną indukcję poronienia już jutro. Cały czas płaczę i mam nadzieję, że jutrzejsze USG ostatniej szansy coś zmieni... serce mojego dziecka nie bije... Ostatnią miesiączkę miałam 16 czerwca, cykle 28-30 dni. 18 lipca zrobiłam bHCG, było 45 jednostek (4 tydzień ciąży wg norm), 30 lipca byłam na USG i lekarz zobaczył pęcherzyk płodowy, ale nie słyszał tętna. Wczoraj powtór...
  • Witam, Mam pytanie do mam, które jak ja musiały iść na zabieg zabezpieczenia przepukliny pępkowej po porodzie. Miałam wszytą siatkę 1,5 roku temu. Teraz jestem znowu w ciąży. Chirurg mówił, że to będzie "trzymać" przy kolejnej ciąży, gin mi mówi, że się rozejdzie. Może są tu mamy, które przeszły podobną historię. Napiszcie proszę, czy u Was siatka trzymała czy się rozeszła?
  • Napiszcie jak to wygląda, bo nie bardzo wiem na co się nastawić. Dostałam skierowanie na zabieg, bo lekarz stwierdził w 6 tc, że ciąża się nie rozwija i trzeba usunąć... Ponieważ wczoraj dostałam dosć mocnych bóli i krwawienia do szpitala wybieram się juz dziś. Czy taki zabieg jest w znieczuleniu ogólnym? Czy po zabiegu muszę zostać w szpitalu i ile to trwa? Proszę pomóżcie, bo jestem załamana faktem straty ciąży i jeszcze dobija mnie ten zabieg, bo się boję... :(((
  • USG TV w jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy GS 44/10+5/ z widocznym echem płodu CRL 15/7+4/ FHR/-/R/-/ co oznaczają GS,CRL,FHR,R? pomóżcie mi jestem po zabiegu łyżeczkowania jestem przerażona nie miałam plamień, objawy cały czas ciążowe a jednak poroniłam... cały czas płaczę...co to za życie.
  • Witam mam pytanie od zabiegu minielo 4 tyg.Wiem ze okres dostaje sie jakos 6 tyg od zabiegu ale meczy mnie jedna rzecz.My wspolzylismy juz 2 tyg po zabiegu do teraz czy mozna zajsc teraz w ciaze czy dopiero po tych 6 tyg jak sie dostanie 1 okres??
  • nie miałam wyboru ...trafiłam do szpitala. Wczoraj o 18ej dostałam takich koszmarnych bóli,że myślałam,ze zejdę. A poprzedni poród uważam za mało bolesny(to tak dla porównania skali bólu). Mąż odwiózł mnie do lekarza, do gabinetu. Zbadał mnie i powiedział,że zastrzyk zaczął działać i zaczyna sie poronienie. I jeszcze,że jakbym przyszła do niego wcześniej to wysterylizowałby narzędzia i zrobił zabieg a tak..dał mi coś rozkurczowego i wysłał do szpitala. sama nie wiem jak tam trafiłam bo ...
  • Witam, pisalam tu wczesniej ze mam podejrzenie pustego jaja plodowego i dzis (po 2 tygodniach od poprzedniego usg) mialam kolejne rozstrzygające usg. No i niestety znowu widać pusty pęcherzyk ciażowy, osiągnął już rozmiar 2,5cm średnicy i naprawde juz wątpie ze pojawi się tam maly mieszkaniec;( Lekarz też wątpi ale jest ostrożny i mówi ze może mi dac jeszcze tydzien, wtedy kolejne usg (juz moje czwarte) rozstrzygnie -ale powiedzial ze moze poronię do tego czasu i to by bylo dla mnie na...
  • Dziewczyny, bardzo proszę o radę. Jestem w 9 tyg.od ostatniej @, ale wiem, że dopiero w 6 tyg. od zapłodnienia. Problem w tym, że w 7 tyg. miałam lekkie plamienia, poszłam do lekarza, dostałam duphaston (3x dziennie), bo na USG zobaczył pęcherzyk z tendencją do odkleienia. Teraz byłam znowu na USG (plamień już nie ma),ale cały czas widać tylko pęcherzyk. Lekarz twierdzi, że jest pusty, bo powinno już być widać serduszko. Wysyła mnie w piątek na zabieg oczyszczenia (usunięcia ciąż...
  • Witam, Czy w czasie ciąży można poddawać sie drobnym zabiegom chirurgicznym (usunięcie znamienia), czy znieczulenie miejscowe może zaszkodzić dziecku? Bardzo Was proszę o odpowiedź Pozdrawiam serdecznie
  • jesli tak to w którym szpitalu i ile kosztuje
  • dziewczyny miesiac temu mialam zabieg-martwa ciaza ,czy mozliwe ,zebym po miesiacu dostala okres??
  • Mam pytanie, czy zabiegi kosmetyczne typu depilacja "wąsika", oczyszczanie twarzy mogą mieć jakiś wpływ na dziecko? (Mysle bardziej tu o związanym bólem z tymi zabiegami)czy to tylko jakies kolejne zabobony????
  • Jestem w 12 tyg. i stwierdzono, że serce mojego maleństwa nie bije. Na jutro jestem już umówiona w szpitalu na zabieg. Czy poprosić o jakieś dodatkowe badania, czy wystarczy to co wykazało USG?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się