zabiegi

(582 wyniki)
  • Niedługo będę miała zabieg usuniecia polipa z maicicy . prawdopodobnie bedę na krótko uspiona . Czy przed takim zbieiem mogę sama wziąć rano albo na noc np. hydroxizinę ?
  • Moja mama ma mieć ten zabieg chociaż ma 43 lata!! Negatywnie przeszła testy zmęczeniowe. Ma też uwarunkowania genetyczne do tego typu problemów. Martwię się o nią.. Czy ktoś może od was z rodziny czy może wy mieliście ten zabieg? Czy jest on bezpieczny. Sporo się dowiadywałam na ten temat ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi..
  • Dziewczyny, proszę o szybką pomoc i informację. Dzisiaj mój lekarz w 8 tc stwierdził obumarcie ciąży. Jutro mam iść do szpitala, a nie wiem za bardzo co ze sobą zabrać. Lekarz powiedział że będzie to zabieg jednodniowy. Czy któraś wie jak to wygląda? Proszę o szybką odpowiedź. Jutro rano już będę w szpitalu :(
  • Po badaniach ginekologicznych okazalo się ze mam polipa w macicy. Lekarz skierowal mnie na zabieg pod narkoza w celu jego usuniecie. Mam jednak pewne obawy. Słyszałam, ze narkoza może okazac sie b niebezpieczna dla organizmu, ze mogą wystąpić rozne powiklania. Czy ktoras z was przechodzila przez podobny zabieg? Czy operacja jest warta ryzyka, które niesie ze soba narkoza?
  • Mam krwotoki spowodowane mięśniakami. Lekarz zasugerował usunięcie mięśniaków przez pochwę, zapomniałam tylko nazwę tego zabiegu. Bardzo proszę, czy ktoś może wie o jaki zabieg chodzi, chciałabym gdzieś sobie poczytać o tym. No chyba, że któraś z pań przechodziła to i może coś napisze. Dziękuje i pozdrawiam
  • w szpitalu sw.zofii w warszawie?
  • Mam w lewej piersi brodawczaki śródprzewodowe. Chirurg uznał, że trzeba je usunąć. Oczywiście wytłumaczył mi jak będzie wyglądał zabieg (nacięcie wokół sutka i usuwają zaatakowane przewody) ale ja mam parę pytań do kobiet, które przeżyły coś takiego na własnej skórze: - wiem, że zabieg jest wykonywany w znieczuleniu ale jestem ciekawa, czy bardzo boli juz po zabiegu? - jak długo się to goi i jak wygląda higiena tej ranki? - czy to duża rana? jak wygląda blizna?
  • witam w piatek mam zabieg gin w LIMie w Warszawie, ma polegac na scieciu brzegow szyjki i wylezyczkowaniu,lekarz powiedzial ze niezbedne jest znieczulenie ogolne czyli narkoza. z trudem, ale dalam sie przekonac. oczywiscie sie denerwuje im blizej piatku ale zaczelam sie zastanawiac nad czyms innym: nie zlecono mi zadnych badan przed tym zabiegiem, czy to normalne? czy nie powinnam miec jakis badan przed takim zabiegiem? prosze o informacje
  • Witam..jak pisalam we wczesniejszych postach mialam isc do chirurga.Wlasnie wrocilam i b.sympatyczny doktor powiedzial mi ze te kamyczki sa bardzo maluskie ale ze dostaje skierowanie do szpitala na zabieg.Lepiej wczesniej niz pozniej.Tlumaczyl mi na czym to polega itp itd o kamerce itp itd.Ale i tak sie juz boje gdyz nigdy nie bylam w szpitalu a co dopiero mowic o cieciu brzuszka;/Jakos napawa mnie to strachem.Lekarz powiedzial ze w Gliwicach tu gdzie mieszkam nie warto isc do s...
  • Czy miał ktoś zabieg usuwania hemoroidów.Jaki jest to koszt?Czy nie ma żadnych powikłań.jak długo dochodzi się do zdrowia,czy póżniej się nie odnawiają.Czy warto?
  • Co o tym myślicie? Jakie znacie za i przeciw. Ja zapisałam się za kilka dni na zabieg, ale mam trochę wątpliwosci. Chciałabym poznać waszą opinię
  • Hej :) Potrzebuję namiaru na dobrego ginekologa w Warszawie, który wykona zabieg nacięcia błony dziewiczej. Bardzo mi na tym zależy...
  • witam, miałam wypalana nadzerke z 10 lat temu, teraz mam ponownie i musze ja usunąc.słyszałam ze sa teraz inne metody usuwania , nie jest to muz wypalanie i wymrazanie.ze usuwa sie ja za pomoca jakiegos plynu..Pozatym ja kiedys lezałam w szpitalu 2 dni ..czy teraz tez tzreba lezec ???
  • witam, spodziewam się spotkania z negatywnym odbiorem. zaryzykuję mimo wszystko. za kilka miesięcy mam mieć zabieg związany z "majstrowaniem" przy przegrodzie nosowej. czy do zabiegu należy się pozbyć wszystkich "ozdobników" w ciele? posiadam dość nietypowe przekłucia, m.in w tragusie (ucho) i nad górną wargą. zapewne mój problem jest banalny wg forumowiczów. mimo wszystko.. żal mi rezygnować z kolczyków- kanały przekłuć tych miejsc potrafią bardzo zmniejszyć się w ciągu 1 dnia. czy k...
  • Witam, we wtorek mam mieć zabieg usunięcia gruczolowłókniaka w chirurgii jednego dnia. Jak sie przygotwac do tego zabiegu? Wiem ze mam byc na czczo i komplet wszystkich badan, ktore miala zrobic, juz mam. Pozdrawiam
  • Kto może mi polecic lekarza proktologa wykonującego ten zabieg w Krakowie? Czy zabieg jest bolesny? Jak dlugo trzeba czekać? Jaki jest koszt? Dziekuje za info, pozdrawiam - Zuza
  • Ja, okaz zdrowia, nagle przestałam nim być... Umieram ze strachu, zwłaszcza że za tydzień idę do szpitala. W necie już nic nie czytam, bo dół jeszcze większy. A może któraś z Was to miała i da się przeżyć? Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • witam nosze wkaldke jednak cykle ostatnio moze to te upaly raz sa szybciej raz troszku później.Mam zaplanowany zabieg na nos..ktory musi odbyc sie wiadomo w polowie cyklu..ale boje sie ze znow miesiączka mi spłata figla...:( jak moge wywolac miesiączke,zeby była napewno i zebym mogla skorzystac z zabiegu...tabletki anty? tylko recepta..poradzcie co zrobic dzieki
  • Byłam wczoraj u lekarza i okzało sie że dziwne narosli ktore mam to...kłykciny...zlecil mi usuniecie w szpitalu....gdyz stwierdzil ze inne leczenie nie przynosi efektow....czy to prawda...?Jesli ktos mial taki zabieg bardzo bym prosila o pare slow na ten temat...
  • Dziewczyny mam pare pytan zwiazanych z lyzeczkowaniem macicy: 1) Czy bylyscie znieczulone miejscowo czy ogolnie 2) Jezeli miejscowo czy bolalo? 3) Ile taki zabieg trwa w czasie? 4) Jak sie czulyscie po przebudzeniu? Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się