zabiegi

(50 wyników)
  • W 8 dni po zabiegu zrobiłam pryw. kontrolne USG i okazało się, że niestety, opieka medyczna znów się nie popisała. Widziałam na monitorze i mam wydruk - kawał kluchy pozostawiony w środku. Macica duża i bolesna. Dostałam m.in. zastrzyk na wywołanie skurczy oraz antybiotyk. Kurcze, znów jestem wściekła. To nie tak miało być. Zabieg bedę miała zrobiony prywatnie i póki będę miała zachowaną świadomość to na pewno nie w Opolu. Gdy z niepokojącymi mnie dolegliwościami w poniedziałek pr...
  • Na dwóch urządzeniach USG potwierdzona została diagnoza: brak akcji serca. Maluszek nie żyje nawet od kilku dni. Coś niedobrego działo się z łożyskiem. Lekarz podejrzewał zaśniad groniasty. Ale to mogą potwierdzić tylko badania. Nie chcę się zgodzić na brutalny zabieg jaki mi chciano zrobić jeszcze dzisiaj. Chciałabym aby poród martwego Maluszka wywołać farmakologicznie aby mi szyjki nie pouszkadzali za bardzo a łyżeczkowanie tylko ewentualnych pozostałości. Szyjka jest długa i uj...
  • w sobotę się dowiedziałam, że choć formalnie jestem w 10 tyg (OM) a bilogicznie w 9 tyg, to dziecko obumarło w 8tyg. Typowe missed abortion- żadnych plamień, bóli, do dziś dnia nie straciłam jeszcze płodu przez aturalne krwawienie. Jak długo można czekac na łyżeczkowanie (podobno lepiej się samemu oczyscić)- taka martwa ciąza musi chyba zatruwac organizm ? Drugie pytanie- czy globulki na rozszerzenie szyjki macicy podawane przed zabiegiem powodują bardzo bolesne skurcze ? Kilka ...
  • Szukam dziewczyn, które zaszły w ciąże nie czekając tych 3 miesięcy po poronieniu. Co na to lekarze? Jak się "zajęli" ciążą? itd.
  • Witam!Mam pytanie. 4 dni temu miałam zabieg wyłyżeczkowania macicy ponieważ usg wykazało obumarcie płodu w 9 tygodniu ciąży.Od 2 dni boli mnie okropnie brzuch, przypomina to bardziej skurcze no i mam lekkie krwawienie. Martwi mnie to, że nawet jak wezmę no-spe to po godzince a nawet czasem nie-ból wraca i zwijam się z bólu.Czy nie powinnam dostać od lekarza jakieś lekartwa na złagodzenie bólu no i oczywiście żeby się to wszystko szybciej goiło?Dziękuję za wszystkie informacje.Pozdrawiam!
  • No więc tak: -na czczo nie musiałam być (a ja głupia byłam) -nie miałam znieczulenia, nawet miejscowego -bolało jak cholera Poza tym żyję:) Krótki i nieprzyjemny zabieg-ale mam nadzieję, że będzie ok.
  • pomóżcie mi już nie wiem co mam robić??? Jestem w ciąży z badania usg wynika że to 8 tydzień ale nie widać zarodka, pęcherzyk się powiększa mam czekać do jutra jeśli się nie powiększy to czeka mnie zabieg. boję się bo nie chce stracić tego dziecka.Staraliśmy się z mężem o nie od 2 lat. a tak wogóle to na pierwszym usg wyszło że to bliżniaki byliśmy bardzo szczęśliwi. Teraz sie okazało że drógi bliżniak zanika wchłania się a w tym jednym pęcherzyku nie ma zarodka.Kurcze kiedy on się pojawi i c...
  • Cześć dziewczyny. Jestem już po pierwszym okresie po zabiegu bardzo ale to bardzo chciałabym już zacząć się starać o kolejne dziecko, ale mąż mówi byśmy jeszcze troche poczekal.Moja pani doktor mówi że dopiero po 5 cylkach moge się starać o kolejne dziecko, ale ja już nie chce czekać.Doradzcie mi czy mam jeszcze poczekać czy już brać się do roboty. Boję się jednak tego by nie było tak samo.Na tamtą ciąże czekałam 1,5 roku no i skończyła się żle. Proszę o doradzenie.Pozdrawiam
  • Witam, jestem w 22tc, już wiadomo że córeczka ma odwrócenie trzewi. Wczoraj okazało sie że najprawdopodobniej też niedrożnośc dwunastnicy. Nie znalazłam nic na ten temat na forum. Może coś przeoczyłam. Czy są tu mamy których dzieci miały taki problem? W związku z tą wadą może wystąpić wielowodzie. Na razie ilość wód jest w normie (w górnej granicy) ale ja sama czuję że brzuch urósł mi ostatnio sporo no i ruchy czuję dużo intensywniej niż w 1 ciąży. Lekarzcoć mówił o ewentualnym ...
  • Witajcie! Niestety moja ciąza też jest zagrożona i muszę leżeć. Zewnętrzne ujśćie szyjki powoli otwiera się -wewnętrzne na szczęście jest zamknięte - prawdopodobnie czeka mnie zakladanie szwu na szyjkę macicy i mam pytanie: jak wygląda sam zabieg, czy jest wykonywany w znieczuleniu i czy normalnie "funkcjonujecie" po takim zabiegu. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. simply-baby.net/tickers/pregimage.php?id=7246
  • Ja zwracam się przede wszystkim do dziewczyn, które tam leczą zasniad. Czy czekałyście tak długo (czyli 1 rok lub 2 lata) od zabiegu z nowymi staraniami? Wiadomo, że lakarze z kliniki na Polnej nakazują pacjentkom zawsze czekać rok lub dwa. Myslę, że to ich podejście jest bardzo statystyczne. Nieważne dla nich jest jak szybko bety spadały i czy byly jakieś komplikacje. Nawet jeśli wszystko jest dobrze, usg w normie, bety dobrze spadały i od kilku miesięcy utrzymują się na zerow...
  • 11/09/2004 miałam zabieg usunięcia obumarłej ciąży. W badaniu histopatologicznym rozpoznano zaśniad goniasty częściowy. Obecnie poziom HCG wynosi u mnie 129( 9 tygodni po zabiegu. Lekarz mówi, że jeżeli w ciągu najbliższych 7 tygodni nie spadnie poniżej 5 to będę musiała przejść chemioterapię. Strasznie się denewuję. Szukam osób które mają lub miały podobny przypadek
  • jak to się mogło stac i dlaczego tak się dzieje, 7 tydzień ciąży i taka nowinka, szok i rozpacz z mojej strony.
  • Mam kilka pytań odnośnie łyzeczkowania, mianowicie, jak długo czeka sie na zabieg jest to kwestia dni tygodni czy moze dostaje skierowanie i na nastepny dzien ide na zabieg, jak długo trezba zostac w szpitalu??czy zatrzymuja na dluzej czy jeszcze tego samego dnia mozna wyjsc do domu???
  • Jestem przerażona, obecnie to koniec 9tc od ostatniej miesiaczki (początek 10), dzisiaj byłam na usg i ginka nie stwierdziła akcji serca, namawia mnie na zabieg. Starałam się o to dziecko ok. roku i nie mogę sie pozbierać po tym co usłyszałam, nie wiem jaka jest przyczyna braku akcji serca, mam 27 lat, boję sie że nie będę mogła mieć więcej dzieci. Może ktoś był w podobnej sytuacji? Nie wiem czy czekanie ma jeszcze sens?
  • Hej dziewczyny - doradzcie proszę, bo zaraz osiwieje. Tak jak wcześniej pisałam w którymś wątku miałam wypalaną nadżerkę na początku zeszłego tygodnia. Przeszłam wodniste śmierdzące upławy po tym zabiegu, wydawało się, że już okey, a tymczasem dziś rano zaczęły się u mnie jakieś skurcze w dole brzucha i wogóle kiepawo się czułam. Teraz wchodzę do łazienki, a ze mnie się leje jak pierwszego dnia okresu. Czy to norma, czy powinnam jechaĆ do lekarza?? No normalnie załamka, jak nie uro...
  • Dzis miałam wizyte i takiego stresa oczywiście wielkiego i chyba na własne życzenie muszę isc do szpitala na podzsycie szyjki BUUUUUUUUU! Chce mi sie płakać! Która z Was dziewczyny miała i czy to jest straszne i da sie przeżyć?
  • Witam wszystkie przyszłe mamy, Mam takie pytanko, czy któraś z Was robiła inwazyjne badania prenatalne - chodzi mi konkretnie o te wyżej wymienione. Mój ginekolog radzi mi je zrobić, jestem w podwójnej grupie ryzyka. Dużo czytałam na ten temat, ale nigdzie nie znalazłam informacji czy te badania są bolesne dla matki, czy mozna zastosować znieczulenie?
  • Dziewczyny, chyba dziś Gaga ma mieć zabieg w szpitalu. Pamiętajmy o niej i o jej smutku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się