-
witam...wczoraj Hania miała usunięte migdałki...w szpitalu super opieka-miłe pielęgniarki, lekarze też nie przeszkadzali;)..po zabiegu masakra-Hania przjechała obolała, płacząca, wszędzie miała krew bo jak to lekarz stwierdził krwawienie jest większe bo migdałki były ogromne i bardzo ma teraz wszystko naruszone... Pielęgniarki bardzo starały sie Hani ulżyć ale i tak było przykro na to patrzeć. O 18 wypuscili nas do domu(zabieg był o 10)...Pierwsza noc koszmarna ale w sumie to nie ma sie czemu...
-
Witajcie, mój synek będzie w tym miesiącu miał zabieg operacyjny ze względu na przepuklinę. W szpitalu oczywiście wytłumaczyli nam jak taki zabieg będzie wyglądał. Mały ma mieć operację wcześnie rano, w narkozie, trwa to ok 30 - 45min i jak wszystko będzie ok to wróci na noc do domu. Trochę mnie to oczywiście przeraża bo to jednak narkoza i jak by nie tłumaczyć matce, że operacja prosta to i tak się będzie martwić. Rozumie, że dziecko będzie się lepiej czuło w domu ale trochę się boję czy te ...
-
Jakie zabiegi (prosze o nazwy) polecacie dla cery tlustej/mieszanej.
Jak czesto chodzicie i czy widzicie efekty?
-
Jakis czas temu zapytalam moja GP o usuniecie pieprzyka (jest dosc duzy), a ona podala mi numer, na ktory mialam zglosic chec usuniecia go. No i tak zrobilam. Przyszla mi data operacji (minor surgery) na 19.
I wszystko byloby dobrze, gdyby nie to, ze nie wiem czy zabieg jest platny czy nie? Bedzie przeprowadzony przez NHS, ale czy usuwanie ze wzgledow czysto estetycznych (szczerze mowiac GP nie sprawdzila jaki jest typ tego pieprzyka-domyslam sie, ze to nie jest takie proste) bedzie bezplatn...
-
U mojej małej stwierdzono glue ear juz 8 mies temu, dzis byliśmy w szpitalu na kontroli u audiologa i laryngologa stwierdzili ze nic sie nie polepszylo a nawet pogorszylo niedosluch jest juz spory przyczyna jest obustronny glcue ear I mocno przerosniety 3 migdal laryngologa bezwzglednie zaleca operacje bo stan uszu sie pogarsza , teraz czekamy na termin .. Ja oczywiście mam panike I to spora , może któraś z was przez taki zabieg przeszla ? Jesli tak to jak to wygladalo I jak jest teraz po ja...
-
...szczepi sie pacjenta przeciwko zółtaczce?
Może ktoś wie?
-
tak temat na czasie, bo moja młodsza własnie dzisiaj rołożyła się na anginę - czy w UK wykonywane są zabiegi wycięcia 3 migdała? Bo coś mi się obiło o uszy, że nie. Młoda ma jednego giganta, który przy infekcjach jeszcze rośnie i powoduje nawet duszności i problemy z przełykaniem - bo nie dośc, że duży i przysłania światło przełyku to jeszcze boli.
W Polsce się jeszcze nie załapię - bo robią to od 3 roku życia i są terminy nawet pół roku.
-
Jeden na 3 zabiegi mikrodermabrazji w Croydon za £35
Drugi na "Manicure and Pedicure Plus Back, Neck and Shoulder Massage" za £24 w okolicy Romford (Chadwell Heath).
Sama ich nie moge wykorzystac, wiec moze ktos inny chetny by sie znalazl.
-
Czy ktoras z Was korzystala z tego zabiego kometycznego? Depilowanie
nog doprowadza mnie do szewskiej pasji, i mysle o depilacji
laserowej. Jako ze nie jest to tani zabieg chetnie poczytam opinie
na ten temat. Czy efekt jest zadowalojacy, jak dlugo trwal zabieg,
moze jaka siec gabinetow ma dobra renome - ogolnie mowiac, bede
wdzieczna za wszykie komentarze i wrazenia.
-
Wlasnie pisze moj plan porodu. Zastanawiam sie czy napisac, ze chce miec
wykonana lewatywe. Wiem, ze w Polsce to dosc popularny zabieg przed porodem,
ale nie wiem jak jest tutaj. Nie wiecie jak tutaj podchodza do tego? Nie mam
teraz okazji porozmawiac z polozna i zapytac jak to tutaj wyglada. Bede
rodzic w midwife unit, a nie w szpialu w razie by mialo to jakies znaczenie.
-
Chciałam sie zapytać, która z Was miała robione? No i czym robilyscie IPL czy laserem bo nie wiem co jest lepsze i skuteczniejsze?
Jakie efekty macie, zadowolone jesteście?
-
Hej dziewczyny może wy mi doradzicie bo już sama nie wiem co mam robić?!
3 dni temu okazało się,że mój malutki aniołek nie żyje.Na chwilę obecną
byłabym w 12 tc ale płód obumarł w 7 tc.
Dali mi 2 opcje: albo poczekam ok.2 tyg. na samoistne poronienie,albo zgodzę
sie na zabieg,więc postanowilismy z mężem,że lepiej będzie jak wykonają
zabieg.Wszystkie dokumenty zostały podpisane i powiedzieli,że zostałam wpisana
na listę oczekujących i na następny dzień mieli zadzwonić i powiedzieć kiedy
...
-
czesc dziewczyny,znowu temat stulejki
Mam problem z dwuroczniakiem, nie mial stulejki wczesniej a teraz skorka robi sie coraz wezsza(tak jakby zarastala), jest mi duzo trudniej naciagnac ja. Spotkalyscie sie z czyms takim, zeby na poczatku bylo ok. a potem robilo sie coraz gorzej...
Slyszalam o masci ktora jakby zmiekcza naskorek i wtedy latwiej ja naciagac. Moze wiecie jak sie nazywa, czy jest tylko z przepisu lekarza,czy jest cos takiego w UK? Bede wdzieczna za kazda sugestie, dzieki.
-
Czy któraś z was lub znajomych dokonała tego zabiegu w UK?
Jestescie zadowolone z rezultatu?
-
Czesc dziewczyny:) Czy znacie polskiego ginekologa godnego polecenia. Glownie chodzi mi o usg( nadzerka) oraz przygotowanie do ciazy. Dzieki
-
Chciałam zaprosić wszystkie dziewczyny na zabieg przedłużania i zagęszczania rzęs.
Efekty są zniewalające, dla każdej dziewczyny dobiera się indywidualnie długość, grubość, podkręcenie i kolor rzęs. Efekty utrzymują się ok. miesiąca; potem, jesli chce się utrzymać wspaniałe rezultaty radzi się wykonac uzupelnienie, ktore jest juz tańsze i trwa krócej. (Zabieg pierwszego zalozenia rzęs trwa zazwyczaj 2-2.5 godz. - dokleja sie ok. 100 rzęs na każde oko).
Doklejone rzęsy nie niszczą natural...
-
Pamietam, ze był kiedys watek o tym i były osoby które przeszły zabieg. Jak tam z waszymi oczami? Nie pogarsza sie wzrok? dostałam dzis od nich kuszaca oferte i mysle teraz i mysle...
-
ostatnio zajmuja mnie bardzo ambitne i glebokie przemyslenia wiec mysle o lip augmentation.
obejrzalam sobie to:
www.youtube.com/watch?v=oCOaNKWWmEg
pierwszy z brzegu link nie bylo zadnego konkretnego powodu dlaczego akurat ten wybralam.
co na ten temat myslicie.
zatsanawialam sie zeby cos sobie wstrzyknac na probe i zobaczyc jak bedzie wygladalo.
nie mam jeszcze rozeznania na temat typow produktow do wstzrykiwania, z video sie dowiedzialam ze te dwa inne sa nie permanentne a silikon...
-
zastanawia mnie czy taki zakup bylby dobry i czy np te lasery sa skuteczne .
Podejrzewam ze nie maja one takiej samej mocy co te co maja kosmetyczki wiec
czy napewno sa warte zakupu? Moze ktoras z was ma taki sprzecik?
-
Podczas najblizszego pobytu w Polsce czeka mnie zabieg,myslałam ze będę
musiała isc do prywatnego szpitala,ale kiedy zadzwoniłam do szpitala
miejskiego pani oddziałowa powiedziała ze jesli będę miała numer ubezpieczenia
z Anglii to zabieg będzie bezpłatny.Mówiła o czyms takim jak w Polsce wydają
takie euro karty(tak to sie chyba nazywa)kiedy Polacy jada za granicę.Czy
wiecie jak to zdobyc,korzystałyście z takiej formy wcześniej?
pozdrawiam