-
jak wiecie, musieliśmy poddać Emilkę drugiemu zabiegowi w kwestii migdałów. jest już po wszystkim, wróciliśmy wczoraj z kliniki, zabieg się powiódł, co prawda Mila znosła go równie źle jak pierwszy, ale jakoś się trzyma.
podejrzenia padły na odrost 3 migdała, bo odrośnęte były bardzo dwa boczne, no i doszedł niedosłuch, chrapanie - czyli sztandarowe cechy przerostu migdała nr 3. po badaniach okazało się, że migdał 3 nie odrósł wcale! o przeroście mowy nie ma. byłam w szoku, bo spodziewała...
-
Bo ja w szoku jestem- w szpitalu przed zabiegiem 18,5 kg, miesiac pozniej 19,9 kg :)
-
Usunięcia wodniaka jądra u Konrada. Od prawie 2 lat wiemy, że jest. Zwlekałam, bo miałam nadzieję, że samo się wyleczy. Ale nic z tego, teraz to już raczej nie ma szans. Po licznych 3-dniowych perypetiach z zapisaniem na operację i 4 wizytach w szpitalu (powinna wystarczyć jedna, ale każdy mówił nam co innego) mamy termin na 5 września. Miałam nadzieję na krótszy termin, 2-3 tygodnie (takie miałam informacje), zdążylibyśmy przed rozpoczęciem przedszkola. A tak przed zabiegiem na te 2 dni go n...
-
Zrobiono dziś Maciusiowi badanie - migdał przerośnięty w stopniu średnim + katar od 8 miesięcy = wskazanie do zabiegu. W CZD mamy czekać telefonicznie na termin ale wstępnie nas poinformowano że czas oczekiwania to 3-4 miesiące :-(
Te terminy mnie zabijają :(
-
wiem, ze wątek był już wałkowany na milion sposobów, ale mam jeszcze pytanie do mam których lipczątka przechodziły zabieg. Mam juz jednoznaczną potwierdzoną przez dwóch laryngologów diagnozę i skierowanie na zabieg. I dwie możliwości:
- albo w szpitalu, ale tam kładą nas na trzy dni. I dopiero końcem marca czyli jeszcze kilka infekcji przed nami
- albo w prywatnym gabinecie zabiegowym ale na NFZ, gdzie zabieg robią o 16:00 i jak wszystko OK to jeszcze tego samego dnia na wieczór puszczają d...
-
Młody dochodzi powoli do siebie po zabiegu. Mam dylemat z lekami, które brał przewlekle. Flixonaza, buderin do nosa to odstawiamy bez dwóch zdań. Xysal brał 5 ml. na noc
Laryngolog mówi odstawić, pediatra nie. Testy alergiczne wyszły ujemne.
Odstawiłam wszystkie leki i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Maciuś teraz dostaje augumentin po operacji, objawowo zero kataru (czego nie doświadczyliśmy od roku).
Jak to u was wyglądało?
-
Wczoraj laryngolog stwierdziła, że Piotruś ma wręcz ksiązkowy przerośnięty 3 migdał i prawdopodobnie boczne do podcięcia. :-( Lekarka stwierdziła, że te przewlekłe katary, chrapanie, mówienie przez nosek i bezdechy przemawiają za zabiegiem.
No i chyba wytniemy. Tzn na pewno wytniemy tylko zastanawiam się nad znieczuleniem. Wolałabym miejscowe, ale to może troche trauma dla malucha. A co do narkozy to przytoczę tylko co mówiła lekarka:" wie Pani, statystyki mówią, że z narkozy nie wybudza s...
-
wiecie, jak było - mieliśmy kłopoty z tymi nieszczęsnymi oskrzelami - ale ostatecznie - jesteśmy po ;)
a teraz szybciutko do rzeczy.
Milka pojechała w stanie takim sobie. po pierwszym sicie na sorze pojechaliśmy na oddział. badania wyszły tak, jak się spodziewałam - głuchota galopująca, wykresy do kitu i tak dalej. przyjmował nas ten sam lekarz, co przyjmował Elkę od razu poczułam się dobrze - super facet
zglosiłam oczywiście wszystkie leki i stan Emilki. lekarze mówili, że i ta...
-
Ant miał wczoraj robiony zabieg wszystko poszło ładnie i szybko
bo wcześniej uzywalismy kremu i wszystko było ładnie przygotowane
ale niestety młody ma teraz traumę i nie chce robic siku bo mówi że
boli
dzis przez cały dzień porządnie zrobił tylko 3 razy i z 2 razy
popuścił kilka kropli
mam nadzieję że jutro bedzie lepiej bo jesli nie to się jeszcze
jakiegos zapalenie nabawi od tego wstrzymywania
moje małe biedactwo :-(
-
wlasnie zadzwonili ze szpitala ze mamy sie 03/06 zglosic na zabieg..
kufa, mialam juz termin na 01/04 - wtedy stchorzylam, teraz juz sama
nie wiem co robic ? zrobic ? nie zrobic ? M sie uparl zeby zrobic...
-
u swojego dziecka-rzecz jasna;)
Raaaany, jak ja się stresuję, Młodszy przeszedł całą procedurę związaną z
wizytami u laryngologów i innych dochtorów.
Zrobiliśmy wszelkie konieczne badania i w poniedziałek Marcinek ma mieć
zabieg, wiem tylko,że w znieczuleniu ogólnym i w tym samym dniu wychodzimy do
domu.
Dziewczyny napiszcie jak to zniosły Wasze dzieciaki, bo od czytania netu
zwariować można, więc zaufam Waszemu doświadczeniu. No i jak długo trwa
rekonwalescencja?
-
od pazdziernika jagodzia miala 3 zapalenia ucha, takie lagodne, jedno z
antybiotykiem. przy ostatniej infekcji poszlam na konsultacje do poleconej mi
lekarki, ktora poradzila wybrac sie do przychodni na konwiktorskiej gdzie
przyjmuja bardzo dobrzy laryngolodzy zwiazani zawodowo z miedzynarodowym
centrum sluchu i mowy w kajetanach.
dzis bylismy na wizycie...sadzilam, ze bedzie to zwykla kontrolna wizyta, a
wyszlam z niej powaznie podlamana. okazuje sie, ze mala ma wysiekowe
przewlekl...
-
udało się - dostałam po południu telefon, kazali mi przyjechać do DSK.
mam być w czwartek rano, wyjeżdżamy jutro po południu, prześpimy się gdzieś i rano do szpitala. w piatek być może będzie zabieg, zobaczymy, co lekarze powiedzą. mam nadzieję, że nas nie wywalą do domu...
niestety, Emilka zaczęła dzisiaj kaszleć. ma nową infekcję, która się na starą nałożyła. natychmiast wezwałam do domu pediatrę. osłuchał, coś tam delikatnie w oskrzelach raz zafurczało. jeśli rozwinie się zap. os...
-
Wróciliśmy od okulisty, niestety córunia musiała mieć udrażniany
kanalik. Serca nam chciały pęknąć, ale już mamy to za sobą. Coś
okropnego :-(
-
I z góry dziękuję:)
Jedziemy jutro do Warszawy, na zabieg usunięcia zaćmy wrodzonej, z
oka lewego. Sam zabieg trwa do 30 min, pod narkozą. Planowo ma być
zrobiony ok. 12tej w sobotę, a w niedzielę konsultacja, i do domku,
jak pozwolą, na wieczór spowrotem zajedziemy.
Pomyślcie o nas w sobotę, będzie nam miło:) Najlepszy specjalista w
Polsce, najlepsza klinika, zabieg w 1005 płatny, oczywiście;/
Ja sie nie boję, ani nie denerwuję nawet samym zabiegiem, troszkę
bardziej narkozą, no...
-
Czuje sie bardzo dobrze - tak mi powiedziała przez telefon , sama Malwinka .
Patrycja , tez już spokojniejsza.
Migdały boczne były tak duże , że równiez je przycieli, jutro wrócą do domu .
Pati , pozdrawia Was i dziękuje za kciuki.
-
Żabka pewnie już na zabiegu wiec trzymam kciuki i popijam kawę. Zaraz biegnę na kilka godzin do pracy, a po południu będziemy z Martą szykowały przebranie na bal :)
Miłego dnia kochane!
-
A tak sobie założę wątek dla mnie aktualnie na czasie;)
Mam skierowanie na resekcję;) migdałów bocznych: są bezużyteczne, z "kraterami" i nie pełnią swojej funkcji ochrony, wręcz przeciwnie są powodem moich nawracających angin;/
Właśnie wróciłam z diagnoza, L4 i antybiotykiem...znów angina, i czopy na migdałach;/
( a miałam dziś jechać zaklepywać terminy w szpitalach....ironio losu;)
To już 2-ga w przeciągu 2 msc,( w zeszłym roku też 2 razy miałam) ponieważ podejrzewam, że ta pod koniec ...
-
Nie mogę w to jeszcze uwierzyć... Wczoraj w pracy dostałam silnego krwawienia; myślałam, że okres, że nie jestem w ciąży, że test był nieudany... Wieczorem dostałam silnych bóli krzyżowych, M pojechał po teściową, żeby została nam ze śpiącą Małą i pojechaliśmy do szpitala. Lekarz powiedział: "jak było dziecko, to na pewno go już nie ma", a ja w ryk. Po USG dopochwowym potwierdził, że pęcherzyka ciąży nie ma, ale macica jest otwarta, dlatego na 99% ronię... Kazał mi zostać w szpitalu. Pojechal...
-
Rano był zabieg - dziecko na środkach ogłupiających to mega zabawny
widok, dobrze, że tak było bo reszta szpitalnej rzeczywistości jest
tragiczna.
Przebieg bez zakłóceń. Uroterocele potwierdzone i nacięte laserowym
nożem. Za 4 tyg kontrola usg, za 3 miesiące kontrolna cystografia.
Teraz Hania nieco marudzi, ale ogólnie bardzo dobrze zniosła pobyt
na oddziale. I podbiła serca wszystkich. Za oczy i
usposobienie...tylko z racji łysiny wszyscy ją za chłopaka
brali... :-)
Dziękuje...