Forum Zdrowie ZEZ isko
ZMIEŃ
      zabiegi

zabiegi

(125 wyników)
    • Moja narzeczona miała operację zeza rozbieżnego na jednym oku u doktor Filipowicz. Dopiero po kilku latach zdecydowała się na ten zabieg, ponieważ zwyczajnie się bała. Od kilku dni jest szczęśliwa a ja razem z nią:) w związku z tym chciałbym polecić panią doktor i jej gabinet. Nie pamiętam numeru kontaktowego, ale pani doktor przyjmuje w gabinecie na ul.Lubicz w Krakowie.
    • Utworzyłam taki wątek dla wszystkich, którzy setki razy zadawali mi pytanie jak wyglądały u mnie zabiegi. Opiszę to w skrócie - mam nadzieję,że rozwieje to wątpliwości i rozjaśni tą kwestię;) Zaczynamy od umówienia się na konsultację u pani doktor. Ja byłam konsultowana w szpitalu w Bytomiu, ale można także w Klinice 2000 w Katowicach. Różnica polega na tym, że w szpitalu wizyta jest bezpłatna, w klinice płacimy (około 70 złotych - więcej o tym na liście polecającej u gór...
    • Witam. To forum znalazła około 2 lata temu.Poczytałam co piszecie o zabiegu na zeza i od tamtej pory nosiłam się z zamiarem zrobienia czegoś z moimi oczami. Zeza mam o pierwszego roku życia. Psychicznie mi nie przeszkadzał, jakoś dawałam radę, ale w dorosłym życiu (27 lat) widzę po osobach, które mają ze mną kontakt poraz pierwszy, że mój zez jest kłopotliwy.... Chcę to zmienić dlatego zapisałam się na zabieg u dr Jochan w klinice 2000. Boję się bardzo. Przestraszył mnie fakt, ż...
    • u dr.Jochan w Katowicach, w ramach NFZ? czy jestescie zadowoleni z efektow?
    • Witam wszystkch, jestem po drugim już zabiegu w Bytomiu. TYm razem operowała mnie dr Johan.Jestem bardzo zadowolona z efektu, mimo, ze od operacji upłynęło zaledwie 3dni. Nie miałam dużego kąta, ale przeszkadzał mi sam fakt, ze ten zez nadal jest, ale teraz jestem dobrej myśli, a personel Bytomskiego szpitala nie pozwala mi myśleć inaczej;)) Cieszę sie, że z Wami mogę się podzielić moją radością;) Gdyby ktoś miał jakieś pytania, to służę;) Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze w...
    • Witam was bardzo serdecznie i chcę wam gorąco podziękować!!!! Dzięki temu, że stworzyły/li/ście to forum, wiele osób takich jak ja mogło dowiedzieć się tego co w danym momencie jest dla nas ważne. Kiedy dostaliśmy skierowanie do Krakowa na zabieg usunięcia zeza rozbieżnego to właśnie tu znalazłam ważne dla mnie informacje. Dzięki wam i waszym opiniom trafiłam z synem do świetnej lekarki - dr. Beaty Kaczmarek. Jest to moim zdaniem wysokiej klasy specjalista, a przede wszystkim dus...
    • Czy ktoś miał robiony zabieg przez dr Kaczmarek, czy to dobra specjalistka?
    • Jako, ze jestem mamą dziecka, które w wieku 2,5 r. przeszło NA MOJĄ WYRAŹNĄ PROŚBĘ (wcześniej 2 okulistów zwodziło nas mówiąc o korekcji okularami, których syn nie chciał nisić i o czekaniu) zabieg uzunięcia zeza (zakończony sukcesem - ani zeza, ani okularów dziś nie mamy!). Pytam się, dlaczego zabiegi w Polsce traktuje się jako ostateczność?! Dlaczego w państwowych ośrodkach mowią "można czekać aż dorośnie", a w prywatnym gabinecie zrobili nam zabieg od ręki i z gwarancją, że nie...
    • Witajcie, mam pytanie - jak w temacie. Jutro miną 2 tygodnie od operacji, oko wygląda coraz lepiej. Chciałabym się dowiedzieć, kiedy nie będzie widać śladów. Jak było w Waszym przypadku? Pozdrowienia :)
    • Czesc wszystkim wczoraj wrocilem z Katowic bylem tam odnosnie kwalifikacji do zabiegu laserowej korekcji wad wzroku gdyz doktor Zamlynska zalecila mi wykonanie najpierw lasiku a pozniej operacji zeza.Niestety nie zostalem zakwalifikowany na zabieg z powodu jak mi to powiedzieli zbyt duzej wady wzroku ktora wedlug ich badan wyniosla +6i do tego astygmatyzm i +4.5 i astygmatyzm chcialbym zaznaczyc ze bedac w kwietniu na wizycie u doktor Zamlynskiej mialem wyniki badan+4.5 i astygm...
    • Niedawno minął rok od mojego ostatniego, czwartego zabiegu. Parę dni temu dzieliłam się z Wami relacją z kontroli w Bytomiu. Dziś świeżutkie zdjęcie:-) Jest naturalne, bez żadnych "przeróbek". Oczywiście na maile... Ania
    • [URL= imageshack.us][IMG] img79.imageshack.us/img79/1487/zabiegzd9.jpg[/IMG][/URL]
    • czesc:) jak moj tutul wskazuje jestem teraz po pierwszym zabiegu:)mialam go w srode:) oczko jak narazie troche boli i jest czerwone ale to normalne:) mam teraz zaklejone:P:)ale tylko do poniedzialku stosuje to co mi [przy[isala lekarka po zabiegu i bedzie dobrze:) musi byc dobrze:) w koncu podjelam sie tego zeby bylo dobrze:) jak by kto mial jakies pytania to piszcie:) jak bede miala chwilke czasu to napewno odpisze:) pozdrawiam wszystkich:) buuziaki:*:*:)
    • Witam wszyskich serdecznie. Mam pytanko do osób doświadczonych w walce z paskudnym zeziskiem. Może głupie, ale chcę wiedzieć jak najwięcej. Jakie badania będę musiała wykonać przed zabiegiem? I czy trzeba mieć jakieś zaświadczenia o stanie zdrowia od lekarzy specjalistów? Z góry dziękuję za pomoc:D Agata
    • cześć wam wszystkim Michał, 24 lata mam i męczę się z tym problemem co wy od małego. W dzieciństwie nosiłem okulary, chodziłem na cwiczenia. Potem olałem sprawę, nie chciałem chodzić w okularach bo przeszkadzały mi bardzo. Teraz chcę naprawić to. Nie wiem czy jest jakiś dobry lekarz w Zielonej Górze? jak nie znacie to powiedzcie mi gdzie w okolicy - znacie kogoś? Czytałem parę wątków i jedyne co widzę to Bytom i Warszawa:/ Czy nie ma innego wyjścia na pozbywanie się tego cholernej...
    • Witam wszystkich. Mam zeza rozbieżnego (kąt - 25 stopni). W sierpninu będę operowana przez dr Wójcik. Wobec tego chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat zabiegu. 1. Jak wyglada znieczulenie do takigo zabiegu? 2. Po jakim czasei po zabiegu będzie widoczny efekt? 3. Jak długo trzeba nosić opatrunek po zabiegu? 4. Czy w ogóle przy takim wielkim kąceie jest jakaś szansa na poprawę? Proszę, jeżeli ktoś może to odpowiedzcie na moje pytana, ponieważ bardzo bardzo sie boję. Pozd...
    • Hej. Mój zez nie jest duży, ale chyba się powiększa. Dlatego chciałbym się dowiedzieć ,gdzie i za ile można zrobić zabieg usunięcia zeza ? Czy da się go usunąć laserem czy tylko chirurgicznie? Ciężko jest z tą wadą żyć oj ciężko : (( Może komuś z Was udało się "naprawić oczy". Jestem bardzo ciekaw. Dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam!
    • www.itvp.pl/receptyjedynki/archiwum/odcinek/i.tvp/cat/22/lp/1869# Jedna uwaga, lekarz mówi tu, że u dzieci ZAZWYCZAJ (a więc nie zawsze) zabieg przeprowadza się między 4 a 6 r.ż. Jestem jednak zwolenniczką innej teorii, głoszonej zarówno przez lekarzy, jak i psychologów, aby jeśli to możliwe, zabieg przeprowadzać jeszcze wcześniej. pzdr
    • Dziwi mnie to,ze wszyscy z was chca robic operacje,a nie zabieg laserowy..dlaczeg?Podobno jest on skuteczniejszy,wiec po co sie kroic? A moze nie dziala? Powiedzcie mi cos na ten temat,bo ja juz sama nie wiem.
    • Czy "wystarczy" mieć wadę wzroku jaką jest zez, by mieć możliwość zabiegu?? (najchętniej refundowanego) Zastanawiam się czy , kiedy zgłosze się do lekarza (nie znam tu niestety specjalisty robiącego te zabiegi)np w Gdańsku (tu mieszkam) czy poprostu nie usłyszę że to nie ma sensu bo jestem za stara ( 30 lat :) albo inne przeciwskazania... Byłam kiedyś w pewnej prywatnej klinice w Poznaniu.. i dowiedziałam się że zabieg w moim przypadku jest ... niepotrzebny.. "bo trzeba się przyjże...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się