zabiegi

(59 wyników)
  • Witam, Wczoraj dostaliśmy decyzję z NFZ,córa wyjeżdża ... za tydzień... Czy ktoś zna to sanatorium, był tam lub się może wybiera w tym terminie ?:) Strasznie szybko to wszystko poszło,bo wniosek wysłaliśmy pod koniec stycznia. Chętnie poznam wszelkie opinie,uwagi i cenne rady. Może ktoś podpowie,co może się przydać nastolatce na końcu świata(od nas to 500 km):) To będzie jej pierwszy wyjazd do sanatorium a do tego tak daleko i na tak długo więc przyznam się szczerze,że mam stracha:)
  • Pewnie co niektorych zdziwię lub oburzę tym stwierdzeniem, ale 4 lata temu przez cc urodziłam na Żelaznej coreczkę teraz przez cc na Karowej ur. syna i uważam że zarowno warunki bytowe,opieka położnych jak i profesjonalizm lekarzy o niebo lepszy od Żelaznej i to właściwie za darmo ( przynajmniej przy okazji cc) Moja lekarka bez żadnych pieniędzy wykonała CC na Karowej a lekarz z Żelaznej kazał podpisać mi umowę ze szpitalem o cc wykonane przez niego za 4000 zł i to pomimo ewid...
  • Witam, czy może ktoś z Państwa usuwał swojemu dziecku 3-ci migdałek w szpitalu na Kopernika w Warszawie i może powiedzieć coś na temat tego szpitala?
  • Witam. Szukam informacji o warunkach pobytu w centrum zdrowia dziecka na oddziale [b]kliniki chirurgii dziecięcej i transplantologii[/b]. Czytałam wcześniejsze wpisy, jednak chciałabym wiedzieć jak to wygląda obecnie. Mam skierowanie z dzieckiem na oddział. Jak wygląda przyjęcie na oddział? O której najlepiej być? Jakie są warunki pobytu na oddziale (nocleg z dzieckiem?)Ile dni po zabiegu się leży (wiem, że zależy od stanu zdrowia dziecka, ale jeśli wszystko jest ok, to zostaje się do ...
  • Dziewczyny, czy orientujecie się jak wyglądają opłaty opiekuna (rodzica) dotyczące pobytu z dzieckiem 4-letnim w sanatorium? Zastanawiam sie, czy nie zgłosić pediatrze, że chcemy z sanatorium skorzystać, ale nie wiem jak się mają opłaty, czy ktoś z Was wie?
  • Witam, kilka dni temu dowiedziałam się, że moja córka będzie musiała mieć usunięty trzeci migdał i wodę z uszu. Słyszałam,że jest jakaś bardzo dobra klinika czy szpital (który przeprowadza między innymi takie zabiegi)gdzieś w okolicach Pruszkowa, ale moja koleżanka nie wiedziała ani jak się nazywa ani w jakiej miejscowości pod Warszawą. Czy ktoś może wie o jaką klinikę chodzi? A może ktoś może doradzić,do jakiego szpitala w Warszawie najlepiej się zgłosić żeby usunąć migdałka i ...
  • Dziewczynki, pomóżcie, jeżeli wiecie cokolwiek nt. cięcia na Inflanckiej. Ja niestety wie tylko tyle, że mam się pojawic ok. południa na Izbie przyęć. Tego samego dnia ma być zabieg. Czy zawsze jest lewatywa? Czy zobaczę dzidziusia po wyjęciu z brzucha? Czy mąż może byc przy cesarce? Kiedy dostanę dziecko do karmienia? Jak długo na sali pooperacyjnej i czy będzie tam mógł być mój mąż? Jak długo w szpitalu? Cz mąż dostanie L-4 na opiekę nad nami? Bedę wdzieczna za odpowiedzi. Zacz...
  • Ze względu na wiek lekarz, który robił mi wczoraj usg zalecił mi amniopunkcję. Jestem zdecydowana zrobić najpierw test PAPPA, który nie jest (w przeciwieństwie do amnio) badaniem inwazyjnym. I zasięgnąć opinii mego prowadzącego gina, który akurat jest na urlopie. Czy rzeczywiście amnio jest konieczna. Mam pytanie a właściwie kilka: 1. Gdzie, w razie konieczności, można zrobić amnio w Warszawie? 2. Ile to jest płatne, jeśli prywatnie i u dobrego specjalisty? Czy może w poradni genet...
  • Mieszkam w Irlandii, ale chciałam przyjechać z dzieckiem do Polski na wycięcie trzeciego migdała i drenaż uszu. Czy możecie podac mi namiary sprawdzonych miejsc w dowolnych miastach w Polsce, gdzie mogę odpłatnie wykonać taki zabieg??
  • witam. mam mieć wykonaną amniopunkcję ze względu na zły wynik testu pappa, czy któraś z was miała wykonywany tam zabieg jak on wyglądał i czy długo czeka się za wynikami ?
  • hej dziewczyny, czy któraś się orientuje, czy w szpitalach w Polsce wykonują zabieg obrzezania bezposrednio po urodzieniu?? pozdrawiam
  • Mojemu 9-cioletniemu synkowi nie wypadaja same mleczaki, kruszą sie i siedzą w dziąsłach..a nowe ząbki krzywo przez to rosną. Stomatolog zalecił przeprowadzenie pod narkozą usunięcie mleczaków, naprawę innych ubytków w stałych zębach, za jednym razem, jak to nazwał. Fakt,że syn mój okropnie histeryzuje w gabinecie dentystycznym i nie daje sie dotknąc. Czy w Warszawie, maci kogoś godnego polecenia i nie drogiego żeby wykonac taki zabieg? Czy zdecydowac sie na NFZ? Na Nowym Zjeździe ponoc...
  • Czy któraś z Was była pacjentką dr Muszyńskiej i miała przez nią robione cc? Ciekawa jestem czy umawiałyście się na zabieg w terminie czy przed im, a może po...
  • Niestety poroniłam. Trafiłam do szpitala na Czerniakowskiej. Pobyt tam wspominam jako jeden wielki koszmar. Zero jakiejkolwiek intymności. Gdy zaryczana weszłam na badanie i zapytałam się, czy musi być tam tyle ludzi, to lekarz powiedział, że przesadzam z reakcją. Na szczęście dziki tłum studentów wyszedł. Niestety tylko na czas badania. Potem podczas badania USG nikt już nie raczył wyjść i wszyscy gapili się na moją martwą ciążę i mięśniaki radośnie się przy uśmiechając. Gdy pr...
  • Za tydzień mam zgłosić się na laparoskopię. Izba przyjęć nie wygląda zachęcająco :( Szukam opinii o oddziale ginekologii w tym szpitalu, jak to teraz wygląda. Znajoma była w tym szpitalu ale kilka lat temu, niestety wpsomnienia ma niezbyt dobre - niemiłe, nieżyczliwe pielęgniarki, tłum studentów w czasie badania ginekologicznego, przepełnione sale. Czy wciąż tak jest?? Będę wdzięczna za każdą informację.
  • planowe badz nie? jak wyglada zabieg? jaka jest opieka po? kto wykonywał operacje? jakie warunki w szpitalu? dzięki za info
  • Witam, Dowiedziałam się wczoraj, że muszę mieć cesarskie cięcie - a nastawialiśmy się z mężem na poród rodzinny. CC czeka mnie wkrótce - około 19.11. Proszę o informacje, czy w Krakowie w którymś szpitalu jest możliwa obecność osoby bliskiej przy cc? Planowaliśmy rodzić na Ujastku, ale tam zdaje się mąż może być obecny tylko przy porodzie siłami natury? Czy któraś z Pań ma doświadczenia w tym temacie? I jeszcze jedno pytanie - czy szpital Ujastek jest dobry jeśli chodzi o wykonywanie...
  • Hejka, wczoraj przyszło skierowanie z NFZ do sanatorium Cegielski w Dąbkach w terminie 21.02-14.03 w związku z tym chciałabym się dowiedzieć od osób, które były w "tego typu terminach" (mam na myśli jesień-zima): -jak wyglądał Wasz dzień, czy były posa sezonem organizowano jakieś wycieczki, atrakcje (czy Wy i Wasze nie nudziłyście się) - w jakim obuwiu chodzi sie po ośrodku - w kapciach, klapkach? - jakie zabiegi są do wyboru dla opiekuna? - czy jest pralnia, możliwość wypożyczenia ż...
  • Dziewczyny, ostatnio sporo na forum o Iatrosie i b.pozytywnie wiec u mnie szala wahan znowu przechyliła sie ku tej klinice.Moze znacie odpowiedz na nastepujace pytania: -co jesli akcja porodowa zacznie sie wczesniej anizeli planowany zabieg cc? -od którego tygodnia mozna umawiac sie na zabieg -36tc?38tc?dalej... -czy zabiegi robi tez tam jakas lekarka..na forum wymienialyscie nazwska lekarzy a ja szukam kobiety-jakos tak bardziej ufam kobietom;-) -co w przypadku kłopotów np prze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się