Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zabiegi

zabiegi

(150 wyników)
    • Jakiś czas temu pokazywałam kumplowi (osoba szczera, prostolinijna) trzy Panie po metamorfozach w luksusowym salonie, w tym były też tam botoksy, złote nici i inne cuda na kiju. Wszystko w "WO" więc myślę, że personel jeszcze bardziej się starał w przypadku tych Pań niż zwykle. Plus zdjęcie do gazety zapewne też odpowiednio zrobione. Pokazywałam (zasłaniając to co "przed") trzy zdjęcia i kazałam zgadywać która Pani ma ile lat. Jednej Pani dał dokładnie tyle samo lat ile faktycznie miała (d...
    • Wykupiłam serię mikrodermabrazji w salonie, do którego już wcześniej chodziłam na ten zabieg (ale chyba wykonywała mi go inna kosmetyczka). Pierwszy zabieg miałam robiony w piątek, a do dzisiaj pozostała mi smuga od nosa, biegnąca pod okiem aż do skroni i dwie mniejsze plamki na drugim policzku. Nie jest to typowe zaczerwienienie twarzy jak po zwykłym zabiegu, które już zeszło z reszty twarzy. Na szczęście powoli się to goi, na jutro jestem umówiona do dermatologa, mam nadzieję że nie pozosta...
    • Nie tam żadna pani Henia z cążkami i pincetą, ale profesjonalnie wykształcona pani kosmetolog i biotechnolog, z profesjonalnym sprzętem - w ofercie szeroka gama zabiegów kosmetycznych ceny niższe niż w salonie stacjonarnym, bo odpada czynsz za lokal i konieczność utrzymywania personelu :) Oferta skierowana do pań, tych zapracownych, w ciąży, z małymi dziećmi. Byłybyście chętne, a jeśli tak to na jakie zabiegi. Np. zabiegi parafinowe na dłonie, stopy, mikrodembrazja, peeling kawitacyjny, so...
    • Do fryzjera chadzam, do kosmetyczki czasem też (jakies czyszczenie twarzy, ewentualnie mikrodermabrazja), ale czytałam niedawno na jsakims innym forum, że kobieta po 30 to bez zabiegów takich jak endrmologia, excilis ( podobno po jednym zabiegu 4 cm w obwodzie mniej - jakos nie chce mi sie wierzyc ;) czy mezoterapia to juz nie uchodzi... Korzystałyscie kiedys z zabiegów medycyny estetycznej? I jesli tak - to jak efekty ( prócz chudniecia portfela)?
    • zabieg...(11)

z keratyny na włosy, zniszczone farbowaniem, rozjaśnianiem, wysuszone i wytrawione. Jak uważacie? Czy warto? Przynosi pożądane efekty? Co jeszcze możecie doradzić w przypadku tak zniszczonych włosów?
    • Miała mieć wycięcie migdałka w Dziekanowie 11.06, ale zadzwoniłam dzisiaj i okazało się, że zwolniło się miejsce w 28.05. Może się wreszcie uda i skończą się te jej choroby. A teraz zaczynam się bać operacji:) No i dzień dziecka fajny zaplanowałam.
    • w Polsce obowiązkowe z tego co pamiętam ( WZW) troche zdziwiona bylam ze przed operacja w RC nikt mi nie kazał sie szczepic i powiem wam ze mialam strach lekki , czeka mnie kolejny zabieg juz niedługo i nei wiem co z tym fantem zrobic zastanawiam sie czy obowiązek szczepienia obowiązuje tylko w Polsce ?
    • Muszę się z Wami podzielić swoją radością :-) Mojego Wojtka kierownik zna dobrze naszego ordynatora chirurgii. Pogadał z nim na mój temat i dziś byłam z nim na spotkaniu. PRzesunął mi zabieg wycięcia kamieni na przyszły tydzień :D:D:D:D Jestem taka zadowolona, a jednocześnie się boję, szczególnie rozstania z córeczką ;/ Ale dam radę, jak dobrze pójdzie to tylko 3-4 dni mnie nie będzie :)
    • Długo nie mogłam zajść w ciążę. Po dwóch latach się udało. Dziś 9 tydzień. okazało się, że płód martwy miał wady genetyczne. Jutro mam zabieg. Wiem zaraz napiszą te, które powiedzą a dobrze mi tak. Albo coś takiego. Ale czuję się paskudnie. Naprawdę paskudnie
    • Idę na wycięcie gradówki, niby rutynowy zabieg...trele morele a boję się. I szczerze to nie wiem jak bedę funkcjonować bo wiem tylko tyle, że przez 24 h opaska uciskowa...ale potem... I nic się wiecej nie dowiedziałam... Nie wiem czy państwowo to lekarzy nie zobowiązuje, że trzeba poinformować pacjenta... No nie wiem, napiszcie, że będzie spoko... choć samo powtarzam sobie to od rana.
    • Takie bardziej wymyślne, nie henna brwi ;) Polecacie coś, co daje dobry efekt? Ja sobie dwa razy zrobiłam kwasy, bo mam sporo przebarwień na twarzy, ale tak szczerze różnicy dużej nie widzę, tylko w portfelu jakoś pusto się zrobiło. I tak się zastanawiam, czy to ze wszystkimi zabiegami tak wygląda?
    • Zabieg będzie krótki (migdały) a ja już nerwowa jestem. Moja mama daje mi do zrozumienia że niepotrzebnie narażam dzieci na niebezpieczeństwo i stres.
    • Jak wasze młode znoszą zabiegi medyczne, dentystyczne, itd? U mnie córa bezproblemowa. Za to syn komplikuje sprawę za dwóch :D Kiedy idziemy razem najpierw młoda jest chwalona, lekarze chwalą rodziców bo wychwali takie grzeczne dziecko (Sic!), a potem wchodzi syn - dzieciak kiepski, rodzice też sobie rady nie dają. :) Słowem, dla każdego coś miłego ;)
    • Właśnie sobie oglądam program o facetach,modzie i urodzie. No i po raz kolejny słyszę, że wszelkie zabiegi pięlegnacyjne powinnam wykonawywać ukryta przed mężem w łazience bo przestanę być dla niego atrakcyjna. Podobno Zeta-Jones nigdy nie goli nóg i nie robi make- up'u przy mężu żeby nie stracić w jego oczach. Ja tego sobie nie wyobrażam, żeby nie można było wyluzować się we własnym domu, przy własnym facecie. A jak u was to wyglada?
    • lekarz wysłała na rehabilitację moją mame. W skierowaniu był masaż x10 powiedzmy. Niestety masazu nie miała. Czy masaż zastapiony zabiegiem z prądem to jest brany pod uwage jako masaz? czy masaz to masaż?
    • Tak mnie natchnął watek o aborcji i przywolanym tam zabiegu podwiazania jajowodów. Czy ktoś mnie moze uswiadomic czemu w Pl ten zabieg i analogicznie u mężczyzn- podwiazanie nasieniowodów, są nielegalne. Bo nie mam pojecia czemu tak jest :(
    • Skoro dzisiaj tyle rozmawiacie o płodności, to może wypowiecie się na temat podwiązania jajowodów. Ja stosuję spiralę (mam już drugą, a właściwie trzecią, bo pierwsza wypadła mi po miesiącu), właśnie mija 5 rok i już czas pomyśleć o dalszej antykoncepcji. Nie mogę stosować hormonów, a wkładka nie służy mi za bardzo (obfite krwawienia, częste stany zapalne). Jestem na takim etapie życia, że podwiązanie jajowodów byłoby idealnym rozwiązaniem dla mnie (dzieci już nie planuję, a do menopauzy jesz...
    • Zwracam się z pytaniem do wszystkich kobiet, które kiedykolwiek miały nadżerkę. Czy jest sens usunięcia jej, skoro za dwa miesiące planuję zajść w ciążę? Czy może się ona znów pojawić przy drugiej ciąży? Proszę o radę.
    • Kochane! trzęsę portkami jak nigdy! Byłam dzisiaj u ginekologa i mam mięśniaka na tylnej ściance macicy, a na szyjce też, chociaz na szyjce to może być polip....Jak pewnie pamiętacie, na przełomie stycznia i lutego poroniłam... i po tym cały czas plamiła, i dzisiaj odkrył mięśniaka - polipa, sam nie wiedział do końca. Do szpitala w piątek na 7.15, i operacja w znieczuleniu ogólnym, dożylnym, obiecał,że jeśli wszystko będzie w porządku, to wieczorem tego samego dnia wyjdę do domciu. Boje się.....
    • Zastanawiam się nad zabiegiem depilacji laserowej i bardzo proszę o pomoc osoby, które korzystały z takich zabiegów. Jaki rodzaj lasera jest najskuteczniejszy: diodowy, IPL czy może jakiś inny? Nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto decydując się na coś mało skutecznego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się