zabiegi

(314 wyniki)
  • Witam, mąż ma bardzo złe wyniki nasienia, podwyższony poziom FSH... jak był dzieckiem miał przeprowadzane dwa zabiegi obniżania jąder, czy one np. mogły zostać żle wykonane i to będzie przyczyną niepłodności????????
  • Lekarz stwierdził pusty pęcherzyk ciążowy w 7tc i skierował mnie na zabieg. Niestety, nie mam z nim kontaktu ( inne miasto) a nie zadałam kilku pytań. Może Wy mi pomożecie. - czy mam czekać aż pojawi się krwawienie i dopiero się zgłosić do szpitala, - czy idąc na zabieg powinnam być na czczo, - czy zabieg jest wykonany jednego dnia i potem mogę iść do domu? Jeżeli któraś miała podobne doświadczenia , proszę o pomoc.
  • Witam wszystkich którzy tu zaglądają z wiadomych powodów. Jesteśmy mażeństwem od 10 lat wiek 35 i 29 lat.Staramy się tak prężnie od 3 lat. Najpierw leczenie u lekarza miejscowego parokrotnie HSG , Laparoskopia , trzy inseminację, dwie próby innitro. Wszystko na nic . Teraz dowiedzieliśmy się że są sanatoria które zajmują się leczeniem nieplodności kobiet. Czy coś Wam wiadomo?? Z tego co się dowiedzieliśmy to są robione plukanki z borowin domaciczne czy dopochwowe ? czy slyszeliśc...
  • Zmienilam lekarza na nieziemsko drogiego, ale przynajmniej od razu zapisal mnie w klinice na laparoskopie. Lecze sie juz od dawna i wiem ze w moim miescie zasady sa bardzo brutalne - jak sie nie dostosujesz i nie zaplacisz, nie masz co marzyc o leczeniu na dobrym poziomie. Nie jestem za dawaniem kopert, bo to nieetyczne, bo za te operacje przeciez fundusz zaplaci i po trzecie nie stac mnie na to. Ale boje sie, ze jak nie dam to juz tak chetnie mnie nie bedzie leczyc. Nie wiem jaki...
  • prawdopodobnie w poniedziałek mam zabieg in vitro, dzięki Bogo komórki rosną ładnie.No właśnie jak wygląda sam zabieg, w co najlepiej się ubrać, czy zdarzają się powikłania? i jeszcze jedno pytanko, czy są jeszcze jakieś większe koszta po transferze?czy leki, które trzeba brać później jeśli się uda są też tak drogie?Trzymajcie za mnie kciuki, jutro jadę na ostatnie podgladanko.dzięki za odpowiedzi
  • Witajcie. Chcemy podejść do zabiegu in vitro w Gdańsku. Czy możecie powiedzieć która z klinik oferuje najrozsądniejsze ceny w stosunku do jakości i komfortu pacjenta czyli nas. Wiem, że są w Trójmieście 3 kliniki: Invimed Invicta Gameta Na tych stronach ciężko cokolwiek znaleźć, a poza tym interesują nas Wasze opinie, i całościowe koszta. Dzięki za odpowiedzi
  • Szansa na bezpłatny zabieg in vitro! Przychodnia Lekarska nOvum poszukuje par ze zdiagnozowaną niepłodnością, chętnych do wzięcia udziału w badaniu klinicznym. Celem badania jest porównanie skuteczności dwóch różnych preparatów hormonalnych powszechnie stosowanych w procesie przygotowania do stymulacji jajników. Pacjentki muszą spełniać następujące kryteria: •wskazanie do zabiegu in vitro metodą ICSI (mikroiniekcja plemnika) •wiek od 21 do 34 lat •dobre z...
  • Proszę, napiszcie mi, czy sa wymagane jeszcze jakieś działania medyczne po zabiegu inseminacji. Czy mogę w około 8-10 dni po przewidywanym terminie zabiegu planować wakacje? A raczej odwrotnie: czy podchodzić do iui w miesiącu, kiedy mam zaplanowany wyjazd? :-)
  • Witam, mam za miesiac histeroskopie bo HSG wykazalo niedroznosc jajowodow a takze wejscie do macicy. Troche mnie to przeraza, a wlasciwie jedno, czy jest mozliwe aby podczas tego zabiegu usunac zrosty? czy jest mozliwe ze jakby sie okazalo ze cos jest nie tak z jajnikami albo jajowodem, to mogliby mi cos usunac? Moze to i glupie pytanie, ale lecze sie w panstwowym szpitalu i nie mialalm okazji spytac lekarza. Boje sie ze podczas narkozy mogliby mi usunac janik.... czy ja wariuje z...
  • Dziewczyny zdecydowałam rozpocząć ten wątek gdyż on się czasami znajduje w niektórych tematach ale nie do końca jest to wyjaśniane. Mam pytanko w jaki sposób można załatwić sobie IUI na NFZ lub inne badania? Ja jestem z Warszawy jeśli ktoś miał robione w którymś szpitalu to bym była bardzo wdzięczna za pomoc.
  • Pomóżcie mi bo się starsznie boje na czym polega wypalanie nadrzerki ?
  • Dziewczyny, czy przed serią zabiegów (np. drożność, itp) szczepiłyście się na zółtaczkę, czy ryzykowłyście? Szczepionka to kolejny miesiąć w plecy....
  • Dziewczyny, chcę się "postarać" o drugie dziecko. Jednak w związku z obciążonym wywiadem - po cc druga operacja w trzeciej dobie, i ryzyko niedrożności jajowodów dostałam skierowanie na HSG. Czy któraś z Was robiła to badanie w Wawie? Jeśli tak, to gdzie - i czy może którąś placówkę polecić? A może miałyście - tak jak ja, operacje brzuszne - u mnie było zapalenie otrzewnej i dziś mimo wszystko jest szczęśliwą mamą? Będę wdzięczna za wszelkie info - z góry dzięki!
  • Witajcie dziewczeta Jutro wyjezdzam do Bialegostoku i zoataje na 14 dni Lecze sie u doktora Domitrza. W trakcie pobytu mam miec transfer.To moj pierwszy zabieg tego typu nie wiem jak mamy sie przygotowac Czy mam wziasc do szpitala jakies rzeczy Moj maz w trakcie pobierania mi jajeczek bedzie mial biopsje jadra i czy on tez musi sie jakos przygotowac. Jezeli wiecie to bardzo prosze o odpowiedz-pozdrowionak Joanna
  • Witam, W której klinice w W-wie proponujecie I zabieg inseminacji? W tej chwili leczymy się w Fundacji przy pl.Starynkiewicza, byłabym wdzięczna za informacje od innych par z tej kliniki, żeby się podzieliły swoimi doświadczeniem. Pozdrawiam
  • Jestem w 3 dniu stymulacji gonalem, 6 dnia mam usg. w których dniach prawdopodobne jest,że mogę mieć zabieg.wiem,że to zależy od tego jak będę rosły, ale mniej więcej w których dniach można spodziewać się zabiegu.dzięki
  • już zgłupiałam, mnie wydawało się, że to histeroskopia, natmiast Iwona - jedna z forumowiczek oświciła mnie, że to nie histeroskopia, ale laparoskopia. Słyszałam że drożnosć polega na podaniu kontrastu przez rurkę, a następnie zrobieniu usg czy są drożne? Natomiast wydawało mi się z tego co przeczytała,że laparoskopia ma na celu porobienie dziurek i udrożenienie jajowodów - gdyby były niedrożne, proszę was bardzo wytłumaczcie mi to. Co mnie w końcu czeka? Wiem że mam mieć wpuszczany...
  • mąż będzie miał usuwane żylaki powrózka nasiennego. W tej chwili ma bardzo słabe wyniki (brak ruchu 71%, w ruchu 29% w tym szybki ruch 1%, ilość plemników w 1 ml 0,4 mln, ilość żywych 40%, o prawidłowej budowie 11%) jeszcze pół roku temu były one niewiele, ale trochę lepsze. Proszę powiedzcie, czy po usunięciu żylaków jest szansa na poprawę wyników nasienia? Jak w ogóle lepiej przeprowadzić zabieg: laparoskopowo czy tradycyjnie, który jest bardziej efektywny? Proszę o odpowiedzi.
  • Czesc dziewczyny. Po roku staran o dziecko wybralam sie do lekarza. Bdania hormonalne USG monitoring cyklu potwierdzja PCO. Lekarz stwierdzil ze nie ma co tu lekami sterowac bo u mnie pecherzyki sie pojawiaja tylka pekac nie chca lub pekaja gdy juz sa mega przerosniete. Stwierdzil ze zaczniemy od laparoskopii, wtedy te pecherze beda pekaly na czas .. Ewntualnie pozniej pomozemy im zastrzykami. Oprocz naklowania jajnikow chca sprawdzic droznosc jajowodow. Pisze to i jestem przerazona. MASAKRA!...
  • dziewczynki wczoraj zobaczyłam dwie kreski na tescie..ide dzis do gina..trzymajcie kciuki.. Mam jeszcze takie pytanie..wiem głupie,jak na ten moment,ale kurcze jak sie juz jest w ciązy to sie dba o każdy szczegól. Czy mozna skorzystać z kosmetyczki:epilacja brwi,górnej wargi czy można robić ,dopełniać tipsy..chodzi mi również o tą lampę w która wkłada sie dłoń zeby żel wysechł..ona jest taka jakas solarium-owa. Czy mozna rozjaśniać włosy?? Przepraszamza za może takie bzdurki,ale mo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się