zabiegi

(43 wyniki)
  • Bardzo proszę o namiar na szpital w Warszawie w którym usuną dziecku trzeci migdał i płyn w uszach. Jakie są terminy oczekiwania na taki zabieg ?
  • Mamy wyznaczony termin na zabieg wycięcia migdałka, podcięcie bocznych i drenaż uszu w Dziekanowie Leśnym na luty. Poproszę o informacje i opinie, tych których dzieci miały tam wykonywany taki zabieg. Jak jest z pobytem rodzica w szpitalu, jakie warunki, personel itp. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Robić tutaj czy czekać i zapłacić za Kajetany, w których podobno warunki i fachowość są bardzo dobre?
  • Witam moje 8 miesięczne dziecko ma za 2 tygodnie termin wszczepienia implantu. Ile trwa zabieg?????
  • Słuchajcie, od piątku nie mogę dodzwonić się do Medincusa :(( stąd pytam Was. Ile kosztuje i jak długo trzeba czekać na wykonanie zabiegu usunięcia migdałka i drenaż wentylacyjny robiony przez nich w Kajetanach? Na wykonanie tego zabiegu na NFZ trzeba czekać 12-13 m- cy więc zaczynam powoli rozważać opcję sfinansowania :((( Będę wdzięczna za wszelkie informacje!
  • kochani czy Wasze dzieci korzystały z nowego oddziału laryngologicznego w CZD w Międzylesiu (Wwa)? W lutym mamy termin usunięcia 3 migdała i drenaż uszu, proszę o Wasze opinie i jak tam wygląda ten zabieg, bo przejrzałam dokłądnie i oprócz audiologii, nie ma żadnych wątków odnośnie laryngologicznego oddziału tam. dzięki
  • Witam! Właśnie dostałam skierowanie na drenaż uszu u mojej czterolatki, i stąd moje pytanie. Doświadczone powiedzcie proszę, gdzie najlepiej wykonać ten zabieg? Ja wiem że czeka się baaardzo długo, dlatego chciałabym jak najszybciej zapisać dziecko. Dodam, że jestem z Warszawy. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie bo czas nagli :/
  • Kochane Poprosiłabym o wszelkie opinie o dr Robercie Fayette, obecnie wykonuje wszelkie zabiegi w CZD,kiedyś podobno w Kajetanach.
  • Mam pytanie (dot. czterolatki) - czy po drenażu (wysiękowe zapalenie ucha, płyn jałowy) zawsze konieczne jest założenie drenów? Pytam, bo córka miała wysięk (trudno powiedzieć jak długo), który został zdiagnozowany dopiero po ostrym zapaleniu ucha (ale gorzej słyszała już wcześniej). Na skutek płynu niedosłuch wynosił 50 DB (oba - przewodnictwo powietrzne) przewodnictwo kostne 10-20 DB. Nic nie dało osuszanie - prywatnie laryngolog (dr Konieczna, Kraków) usunęła jej 3migdał (b. przerośnięty) ...
  • no i się stało w obu uszach Jula ma płyn-ponoc bo jakoś mi się w to nie chce uwierzyć ponieważ jeden lekarz powiedział że z takimi wynikami to odrazu operacja a drugi że spokojnie czekamy i obserwujemy-obydwoje pracują w Wawrszawie w Instytucie Fizjologii i Patologii Słuchu-oddział kajetan no ale co tam ja robie swoje i jeszcze się diagnozujemy mam pytanie: czy wiecie gdzie można wykonać wmiarę pilnie ten zabieg i na NFZ? lub gdzie mozna zrobic go prywatnie i jaka jest cena? i czy jes...
  • witam, mamy planowany zabieg w Kajetanach, odplatny, więc nie na nfz, odbędzie sie w sobotę, o warunkach pobytu poczytałam w różnych wątkach, zreszta mamy ok 30km bo z wwy i będę samochodem.... ale mam pytanie techniczne, jak wygląda płacenie, gotówka, karta, przelew? przed czy po? w sumie nie wiedza dokladnie ile, bo się okaże czy będą coś tam ruszać z migdalami czy nie... więc jak to wygląda, wpłaca się zaliczkę? może ktoś był i wie jak to jest... z góry dziękuję za info penelopa
  • Mój synek ma trzy i pół roczku.Mówi całymi zdaniami, ale ponieważ mówi trochę niewyraźnie postanowiłam udać się z nim do logopedy.Byłam pewna,że otrzymamy zestaw ćwiczeń i na tym się skończy.Okazało się,że największą trudność w mówieniu synkowi sprawia zbyt krótkie wędzidełko.Na razie dostaliśmy skierowanie do laryngologicznej przychodni przyszpitalnej.Tam mamy porozmawiać o zabiegu.Z tego co wiem, ma być zrobiony podczas narkozy.Jestem troszkę tym przerażona.Gdy synek miał dwa latka mi...
  • witam serdecznie, bardzo proszę o radę. Moj synek ma 1 i 3 m-ce. ma przewlekły katar. Od połowy grudnia stwierdzone wysiękowe zapalenie ucha. Bylismy w lutym w medincusie lekarz potwierdził wysiekowe zapalenie obustrone ucha. Powiedział, że kwalifikuje się na drenaż i ewentualnie wyciecie 3 migdałka. Na skierowaniu do szpitala napisał wysiękowe ZAROSTOWE zapalenie obustrone ucha środokowego. W Kajetanach trzeba czekać 12-14 m-0cy na taki zabieg. Lekarz pediatra powiedział, ze z takim zarost...
  • Synek ma 5 lat. Miał problemy ze słuchem: niedosłuch rzędu 30dB który został wyleczony (leki p/zapalne). Lekarz jednak twierdzi, że przez przerośnięty trzeci migdał dziecko nadal oddycha buzią i to może powodować kolejne okresowe poinfekcyjne problemy ze słuchem. Zaleca usunąć migdał. Boję się narkozy u dziecka. Proszę o rady, dziękuję.
  • Witam, mój synek bardzo często choruje na zapalenie uszu. Od urodzenia co jakiś czas a ostatnio od listopada prawie co dwa tygodnie. Byłam na Konwiktorskiej i lekarz stwierdziła wodę w uszach - proponuje drenaż oraz usunięcie migdałka - jak tego nie zrobimy to będzie cały czas chorował. Z kim nie rozmawiam, to każdy się dziwi że tak małe dziecko ma już mieć wycinany migdał. Moja córka miała to robione jak miała 4 lata a on taki mały? Czy któraś z Was, miała taką sytuację? Pros...
  • Prosze o porade.Dziecko skierowane zostalo przez panstwowego lek.ped.na zabieg (refundowany)usuniecia 3 migdalka do Kajetan , termin oczekiwania jest zabojczy 13 miesiecy!chcemy zmienic placowke np.na Dziekanow Lesny lub Litewska gdzie terminy sa jeszcze pzyzwoite - Jaka jest procedura zmiany placowki ? Czy mam sie udac ponownie do panstwowej opieki sluzby zdrowia po nowe skierowanie ? Co ze skierowaniem w Kajetanach ? Prosze o informacje na ten temat. Dziekuje -- If I am not...
  • Witajcie, moja corka ma stwierdzony plyn w uszach i powstale juz zrosty, ktore trwale (podobno) uszkadzaja sluch. Termin w Kajetanach na NFZ to 13 m-cy oczekiwania, prywatnie zabieg na wrzesien, a my operacje musimy miec juz teraz! Dlatego zastanawiam sie, czy nie zrobic zabiegu u innego specjalisty w innym osrodku. Czy ktos robil drenaz uszu u dr Bieleckiego z Katowic? Prosze o opinie, poniewaz sie zastanawiam czy mozna mu zaufac? Dziekuje za odpowiedzi.
  • Witajcie Drogie Mamy! Prosze o porade, jak dlugo mozna "chodzic" z zalegajacym plynem w uszach? Pytam, bo po poniedzialkowej wizycie w W-wie uslyszalam taka diagnoze, ktora mnie zalamala. Moja corka ma zalegajacy plyn w obu uszkach i pojawily sie juz zrosty. Jestesmy w kolejce na zabieg do Kajetan na drenaz, ale na NFZ to kolejka okolo roku czekania, wiec zdecydowalam sie na zabieg prywatny, ale tu tez czas czekania to okolo 3 m-cy. Prosze o porade czy mozna dalej czekac z takim...
  • NIE MOGŁAM WYTRZYMAC I ZADZWONIŁAM DO KAJETAN ... 18 MAJA LIWIA BEDZIE MIAŁA ZABIEG BOJE SIE ALE JESTEM SZCZESLIWA Z DRUGIEJ STRONY DZIEKUJE WAM ZE JESTESCIE BEDE PISAC NA BIERZĄCO .DZIĘKI ZA WSPARCIE I POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH
  • mam problem z moją 4,5 letnią Natką. od zeszłego roku, kiedy poszła do przedszkola ma ciągłe zapalenie ucha. w październiku trafiliśmy do medincusa, stwierdzono zapalenie wysiękowe ucha i płyn w nim, a w konsekwencji kwalifikacje na drenaż. problem jest jeden na zabieg trzeba czekać 12-13 m-cy. jestem przerażona, córka coraz gorzej słyszy, o usłyszeniu szeptu nie ma mowy, czasem jest problem w normalnej rozmowie. i co czekać rok?!!! nie wiecie gdzie to można zrobić prywatnie w w...
  • Witam serdecznie moja córka w piatek 27 listopada ma mieć przeprowadzony zabieg implantacji w Kajetanch, w zwiazku z tym proszą Was Rodziców dzieci zaimplantowanych o informacje na temat pobytu w Kajetanach.Jak wygladaja przygotowania do operacji czy dziecko ma robione jeszcze ABR,czy mąż moze byc tam ze mną, czy ma się wpływ na wybór lekarza, jak wygląda sala po operacji gdzie się przebywa z dzieckiem?Na co się przygotować. Bardzo proszę o jakieś szczegóły gdyż bardzo się dener...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się