Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      zabiegi

zabiegi

(110 wyników)
    • Kolejny raz (4!) mieliśmy usuwany 3 migdałek i znów wstawianie pistonów w uszy. Na nieszczęście udało się tylko do jednego ucha założyć, drugie jest na tyle zmaltretowane przez infekcje, jakieś zrosty ze nie udało się nic zrobić. Szymek w związku z tym non stop ma płyn w uszach i zapewne już niedługo sytuacja się powtórzy i nie będzie słyszał na to ucho. Lekarze z oddziału niestety nie ma maja kwalifikacji? aby wykonać inny zabieg i pokierowali mnie do prof. Skarżyńskiego lub Niemczyka. Je...
    • witam syn ma planowy zabieg na przpeukline lewostronna na 28 stycznia w klinice w zabrzu, chcialam sie dowiedziec od mam kotrych dzieci tez mialy przpeukline ile dzieci w spzitlau spedzaja czasu i w ogole jak to bylo z dziecmi czy lezlay po operacji iles dni czy chcialy chodzic bo ja sie boje ze mlodemu szwy puszcza :( dodam ze syn ma 19 miesiecy
    • czy ktoras z was wykonywala zabieg usuwania reinopatii u maluszka w bydgoszczy? u kogo najlepiej?bylismy z naszym maluszkiem u dr lipkowskiej w bizielu, nastraszyla mnie czym retinopatia moze sie skonczyc i pierwsze moje wrazenie na temat pani dr nie bylo dosc pozytwne ;/ czy ktoras z was wykonywala u niej zabieg? jakim jest lekarzem? mozemy jej zaufac????
    • Piszę tu, bo przypadłość dotyka ta najczęściej wcześniaków i macie z pewnościa największe doświadczenie i wiedzę :) Córka mojej przyjaciółki ma 4 latka. Szmery w sercu były odnotowywane już od jakiegoś 1,5 roku, ale bagatelizowane przez lekarzy, bo na pewno rozwojowe, niewinne. Wczoraj dziewczynka miała wykonane echo serca (Wrocław, Kamieńskiego). Diagnoza - niedomknięty przewód tętniczy. We wtorek ma mieć wyznaczony termin zabiegu, ma byc przeprowadzony przez cewnik w pachwini...
    • Mój synek , ur 34 tc, obecnie dobiega 4 miesiąca ma skierowanie na zabieg do szpitala na przepuklinę pępkową, ma dużą plastrowanie nie pomogło, czy któraś z was to przerabiała ? słyszałam różne opienie - jeśli chodzi o długośc pobytu w spzitalu, raz że zabieg jednodniwoy, innym razem , że polezy dluzej z uwagi na narkozę i obserwacje po niej..slyszałam tez ze jest zza mały ( wazy 4 kilo) ale chirurg kazal operowac teraz bo nie ma na co czekac, krotko mowiac 4 lekarzy, 4 rozne opinie..
    • No i doczekaliśmy się terminu w piątek jedziemy na zabieg przepukliny pachwinowej.Strasznie się boję tej narkozy ale wiem że nie ma innego wyjścia. Jesteśmy po wizycie u okulisty i okazuje sie że Oliś ma zeza i chyba bedzie nosił okularki albo soczewki ale w tej kwesti musi się wypowiedzieć spec od Zeza.
    • Już o dziwo jesteśmy w domku. Podam w skrócie. Jakoś dziewczynki przeszły badania, w czwartek po 6 rano doznałam szoku, ponieważ się okazało,że Kasia musi mieć również podcięte boczne migdały i nacięte uszy, ponieważ wykryto niedosłuch. Byłam w szoku,że nikt mi o tym nie powiedział i że dowiedziałam się przez przypadek!!! Kasia zabieg przeszła bezproblemowo, boleści gardła i wymioty to norma. Badanie słuchu na drugi dzień pokazało,że słuch poprawił się o połowę i jeszcze prawdopo...
    • oczyszczeniu płynu z uszu Szymek nie słyszy, jutro idziemy na badanie słuchu, jestem załamana.
    • nie wiem co mam robić 3 tyg temu zapalenie oskrzeli 10 zastrzyków 2 razy dziennie córka wyleczona do końca, kontrola u lekarz. 7 dni chodziła do przedszkola i znowu kaszel suchy który powoduje wymioty córeczka ma wysiękowe zapalenie ucha środkowego 20 lutego mam mieć zabieg na migdała. Nie wiem do jakiego udać się lekarza tak nie może być żeby ciągle kaszlała osłuchowo jest zdrowa - od czego ten kaszel rozkładam ręce bo brak mi sił, Gorączki brak - w maju skończy 3 lata -29tc - 10pkt
    • Mój 4,5 letni Syn od strasznie chrapie w nocy, w piatek laryngolog stwierdził, że to migdały i konieczna opracja, bo już ma niedosłuch, jednak zabieg wyznaczony na koniec lipca. Co do tego czasu? Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby, co robić, aby uniknąć zabiegu?
    • jestem już głupia może Wy coś poradzicie. Moja mała w kwietniu 2 lata ur (-3mies kor) ma płyn w prawym uszku. Od urodzenia badana audiologicznie w CZD, ABR we śnie wsio ok, na początku lekarz mówił, że w uchu resztka mazi płodowej, później że płyn po katarku i kazał inhalować 3 dni solą. Ostatnio podczas pierwszego w jej życiu zapalenia gardła zakończonego pierwszym antybiotykiem zauważyłam że mała łapie się za ucho. Pediatra zajrzał i dał skierowanie do przychodni otolaryngologicznej najlepi...
    • Dziewczyny jestem świeżo po wizycie u chirurga, zakończyliśmy temat kontroli bioderek z wynikiem pozytywnym, ale wodniak pozostaje i ponoć szanse na to że dziurka zasklepi się samoistnie są znikome. Usłyszałam tak: "operacje usunięcia wodniaka przeprowadzamy gdy maluch ma 18-24 miesiące, zabieg jest wykonywany w znieczuleniu ogólnym, dlatego też musi Pani zebrać zaświadczenia od neurologa i kardiologa, że synek może być znieczulany, gdy będzie je Pani miała spotkamy się i ustalimy termin." ...
    • Synek mój 5 grudnia przeszedł zabieg wydłużenia ścięgien Achillesa.Gipsy zdjęto mu z prawej nogi w styczniu,a z lewej w lutym-mała odleżyna mu się zrobiła na pięcie-mial lekko czerwone,ale już jest ok.Na prawej od zdjęcia gipsów super chodzi,a lewą kuleje do dzis-chodzi o wiele gorzej niż przed zabiegiem.Dzis np. ledwie stawał na tą nogę bo tak go bolała.O bieganiu nawet nie ma co marzyć,a jak na śnieg poszedł to na kolalach po podwórku chodził :-( Do swojego ortopedy mamy 200km,a kazał przy...
    • Drogie mamy dzieci po takim zabiegu: jak sytuacja wygląda po wyjściu ze szpitala? Ile trzeba leżeć, czy opatrunki trzeba zmieniać? Operacja jest 6 lutego,a wychodzimy następnego dnia i nie wiem czego się spodziewać...
    • Witam Was wszystkie.mam pytanie czy któraś z Was zdecydowała się na na zabieg fibretomi w krakowie?jeżeli tak to czy jesteście zadowolone?czy to rzeczywiście jest skuteczne u dzieci z mpd?piszcie co wiecie.dzięki
    • gdzie w wwa najlepiej zoperowac? nie unikniemy tego zabiegu wiec szukam info gdzie i u kogo najlepiej .
    • mój syn ma 3 latka i od urodzenia ma przepukliny mosznowe za 2 tyg ma zabieg i strasznie się stresuje choć to podobno nic strasznego! czy ktoś wie jak to wygląda i czy to naprawdę nic takiego?
    • Dzisiaj wróciliśmy ze szpitala ja zwykle musieliśmy zostać dwie doby bo misiu dostał obrzęku moszni i miał stan podgorączkowy. Mój dzielny mały chłopczyk czuje się troszke lepiej miał dwa znieczulenie ogólne i zewnątrzoponowe usunieto mu wodniaka i przepuklinke. Teraz tylko się modlę żebyśmy jakiegoś s.. nie przywieźli ze sobą bo niestety nie było miejsca że położyć nas na osobnej sali a w sali obok leżał chłopiec, który właśnie przechodził zapalenie płuc. Mam strasznie podły na...
    • Aniu, przeczytałam na innym wątku że Twój mały miał zabieg na wodniaka. Miałabym prośbę napisz jak to było u was. W jakim wieku? Nasz Błażek ma 2 lata i 2 m-ce. Wodniak pojawił się jak miał 2 m-ce. Wszyscy pocieszali, że się wchłonie, ale chyba jednak nie. Chociaż u nas to jakieś zamieszanie z tym wychodzi. Do roku wodniak był. Potem chirurg stwierdził że go nie ma (no ja też go wtedy nie widziałam). Po czym latem jak miał 1,5 roku, wodniak znowu wylazł. Raz jest mniejszy raz większy. Teraz m...
    • Dziewczyny, okazało sie w litopadzie - a jesteśmy pod kontrolą urologa od urodzenia ze Bzyk ma jąderko w kanale pachwinowym- na końcu i nie zejdzie. Wiemy ze potrzebna jest operacja. Ale z powodu ciągłych infekcji już mamy czwarty termin... ku...mać!!! - tylko to mi zostaje powiedzieć. Zrobiłam dwa razy usg- nie ma zadnych cech patalogicznych . Zrobiłam na wszelki wielki markery- betahcg- w normie. Obawiam się ze może nam się z tym zejść- teraz dziwna infekcja + zęby. Bzyk wymiotuje, wyje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się