zdrada

(163 wyniki)
  • Dziewczyny, zaczynam nowy watek czysto teoretyczny. Naszczescie nigdy nie zdradziłam i nie wiem jak to jest. Ale zastanawia mnie ta kwestia, wracając do mojego przykładu. Kochanka mojego meza postanawia zostac ze swoim mezem. Jak to jest budowac zwiazek po zdradzie. Czy osoba zdradzona nie ma wrazenia ze ta druga osoba jest z nia na sile? z tego co wiem mego meza z kochanka laczyla wielka milosc. Czy osoba ktora zdradzila, potrafi przestac kochac tak nagle swojego kochanka? jak to jest....
  • Myślę, że na tym forum większość osób zna pojęcie przemocy psychicznej. Większość zgłębiła ten problem w teorii i praktyce. Zauważyłam taką tendencję: bezpośrednią przyczyną rozwodu z przemocowcem jest jednak najczęściej jego zdrada. To ten przysłowiowy gwóźdź do trumny. Bez tego wiele osób przez jakiś czas się jeszcze łudzi, że współmałżonek się zmieni, szczególnie kobiety są często naiwne, tym bardziej, że przemocowiec najczęściej oprócz okresów agresji bywa też uroczym człowiekiem. Niemn...
  • Witajcie, trzy dni temu mąż przyznał się do romansu trwającego od kwietnia (ponoć tego roku). Jestem ciągle w ostrym stanie, nie mogę spać, jeść, trzęsie mnie, jest mi zimno.....czuję się bardzo obolała. Chciałabym żebyście mi napisali jak długo taki stan może trwać. Mam troje małych dzieci, ledwo daję radę się nimi zaopiekować. Chciałabym móc myśleć i podjąć jakąś decyzję ale stan w jakim jestem mnie paraliżuje. On teraz okazuje skruchę ale obawiam się, że to tylko lęk przed opinią publiczn...
  • Może komuś się przyda, tyle ludzi cierpi powodu rozczarowania w miłości. Godna polecenia e-książeczka laika, zwyczajnej kobiety, której przydarzyła się rzecz niezwykła: pozbycie się bólu i odzyskanie radości życia w ciągu jednej tylko bezsennej nocy. Autorka długo i bezskutecznie szukała ratunku w mądrości innych, a znalazła go błyskawicznie, kiedy zaczęła poszukiwania we własnej duszy. "Odrodzona po zdradzie, wystarczyła jedna noc" Hanny Lipińskiej.
  • rozmowy internetowe z co najmniej 5 paniami, 3 z tych rozmów wyraźnie wskazują na spotkanie w realu zakończone zdradą fizyczną,,,
  • Mieszkam z dziećmi w domu na kredyt,kredyt wzięty razem z mężem współwłasność. Ja nie pracuję.Mąż płaci raty. Chcę sprzedać dom (mąż też)i spłacić cały kredyt przed rozwodem,to co zostanie czyli resztę pieniędzy chce dla siebie i dzieci żeby kupić jakieś małe mieszkanie, bo musimy gdzieś mieszkać.(Mąż wynajmuje mieszkanie na drugim końcu Polski). Jak już będziemy mieli lokum -będzie rozwód,z jego wyłącznej winy-mam dowody na jego zdradę. Takie mam plany. Ale czy przy rozwodzie sąd bier...
  • Zdrada?(21)

Proszę, pomóżcie. Sprawa dotyczy mojej przyjaciółki, niestety nie umiem rozwiązać tego problemu, sama ( na szczęście ) nie przeżyłam podobnej sytuacji... Dziewczyna jest w trakcie rozwodu, mąż wyprowadził się ze wspólnego mieszkania kilka lat temu. Nie powiedział jednoznacznie, że odchodzi, żadne z nich nie złożyło przez kolejne dwa lata pozwu rozwodowego. W trakcie separacji mąż spotykał się bądź mieszkał z inną kobietą ( być może ta znajomość trwała już wcześniej bo nigdy nie wyjaśnił pr...
  • Tak się zastanawiam, czy można coś na nią poradzić. Może nie do końca uchronić się przed zdradą, co po prostu zminimalizować straty moralne i tak bardzo nie cierpieć. Znalazłam taki artykuł: www.psychospace.pl/strefa_wiedzy/1/153/. i zastanowił mnie ten fragment: "Jeśli mężczyzna, zanim związał się z Tobą, uprawiał seks z wieloma kobietami, był w kliku związkach i ogólnie prowadził rozrywkowy tryb życia, nie licz na to, że po ślubie się zmieni. Taki już po prostu jest, przynajmniej na tym et...
  • No wlasnie. Czy niezobowiazujace skoki w bok co jakis czas to zdrada, ktora jest powodem do rozwodu ? Czy znajomosci trwajace jakis czas tylko dla seksu to jest zdrada ? Chodzi mi o kobiete, ktora po kilkunastu latach malzenstwa pozwala sobie na "skoki w bok ", bo seks z mezem jej sie znudzil a w ogole nigdy nie byl dobry. Poza tym jest dobra zona, wspiera meza we wszystkich jego problemach, sprzata, gotuje, prasuje itd. A z tymi panami nie ma zadnych zwiazkow uczuciowych.
  • zdrada(4)

nawiązując do "związku z mężczyzną w trakcie rozwodu" uważacie/wiecie z doświadczenia że zdrada po złożeniu pozwu o rozwód może być dowodem na orzeczenie winy ???
  • dużo mówimy o zdradzie fizycznej a przecież nie tylko wiernośc sobie obiecujemy zreszta samo słowo /wiernośc/ nie dotyczy tylko seksu,łózka,dotyku,czy pocałunku, lubieznego spojrzenia!
  • Z dedykacją dla tych, którzy uznają zdradę za konsekwencję rozpadu związku (a nie przyczynę): forum.gazeta.pl/forum/w,1182,120036612,,_Nie_zdradzaj_mnie_z_zona_.html?v=2 Sytuacja wcale nierzadka...
  • Jakiś czas temu pisałam na tym forum, iż mój mąż zostawił mnie z dnia na dzień z dwójką małych dzieci - otóż tak szybko jak to zrobił, tak szybko wrócił skruszony! Zdradził mnie po 7 latach niezłego małżeństwa, ale oczywiście w momencie jego kryzysu (typowy przypadek). Wystarczyła bardzo nachalna osoba trzecia - która wręcz namawiała mojego męża na rozwód, zaczęła go "wspierać"... Sama w ciągu kilku tygodni zostawiła dla mojego męża - swojego własnego (mężatka, małe dziecko) wyprowadziła si...
  • Zatsanawiam się od jakiegos czasu, czy naprawdę zdrada jest normą społeczną? I czy, skoro jest (tam mówią badania) akceptowalna przez 1/3 społeczeństwa, to jest też normą moralną? Dlaczego to wszystko tak się rozjeżdża? Mój mąż twierdzi, że wszyscy znajomi mają kochanki, a tylko mnie to przeszkadza. Czy ja jestem nienormalna, że tego nie akceptuję? Posiadanie kochanki jest jego zdaniem moralne (nota bene mężatki z dwójką małych dzieci, która zamierza nadal byc matką i żoną), natomiast szukani...
  • Witam Mój związek jest na zakręcie dlatego coraz częściej czytam fora internetowe dotyczące tematu zdrady.Zastanawiam się jaka jest rola portali internetowych w rozpadzie związków.Dlaczego coraz częściej zdradzamy partnerów z ludźmi poznanymi przez internet, skoro tak zwany real dostarcza nam wiele okazji do nawiązania znajomości. Czy jest to kwestia łatwego dostępu i anonimowości czy też są inne przyczyny. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Pzdr
  • Wydaje mi się, że większość opisywanych tu spraw, posiada w tle motyw zdrady, lub alkohol, bądź jedno i drugie. Są to dość jednoznaczne do osądu sytuacje, tak mi się wydaje. W moim wypadku nie wystąpiły, te rzeczy u żadnej ze stron. Tak się zastanawiam, czy tym którzy zostali np. zdradzeni nie jest łatwiej podjąć decyzji o rozwodzie i wytrwać w przeświadczeniu o jej słuszności. Wydaje mi się , że rozstanie z przyczyn charakterologicznych nie ma tak mocnej podbudowy, tak jednozna...
  • Witam. Mam 33 lata jestem w zwiazku malzenskim z drugim mezczyzna.Pierwszy moj maz zmarl mi jak mialam 26 lat. w wieku 31 lat wzielam slub po raz kolejny,ale juz z wielkimi obawami.Po smierci mojego pierwszego meza strasznie sie przywiazalam uczuciowo,poznalam co do bol,a w pierwszym malzenstwie nie bylo latwo,byly klotnie,sprzeczki,zgrzyty,wiec wiedzialam ze trzeba kochac kazdego dnia mocniej i codziennie okazywac uczucie jakby to byl dzien przed smiercia kazdego z nas....moj drugi maz mni...
  • trafiłam tu prawie 4 lata temu, chyba koniec lipca łzy lały się ciurkiem zdrada męża, dziecko z inną szok, rozpacz, koszmar po latach, w tym wielu rozmowach, analizie, terapii mogę powiedzieć, że po pierwsze cieszę się, jakkolwiek by to nie zabrzmiało - że mnie zdradził. Bez tego ostatecznego dla mnie kroku, nigdy nie umiałabym się wyplątać z małżeństwa. A choć szczęśliwe z pozoru szczescia nie dało, co widze po tym czasie gdy po prostu cieszę się zyciem i jest ono zgoła inne...
  • Uprzejmie proszę o niekasowanie powtórne mojego postu. Nie jest to reklama, a pytanie do osób doświadczony w sprawie. Tak, wrażliwych uprzedzę, że podobne pytanie zadałam na innym forum, ale myślę, że tu osoby bardziej znają się na rzeczy. A jeśli ktoś pod wpływam mojego postu przeczyta zalinkowane porady, to chyba nic złego, nie? Do meritum: Czy ktoś z Was czytał książkę "Porady na zdrady" www.popowski.pl/przeczytaj-fragment.html Warto kupić czy same truizmy?
  • Cytat z książki M.Popowskiego "Porady na zdrady": [i]"Wina za wszystkie konsekwencje zdrady spoczywa na osobie, która nie dochowuje wierności. A nie na tej osobie, która jest zdradzana"[/i] I co Wy na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się