zdrada

(303 wyniki)
  • Kochani! Poszukuję odważnej pary do udziału w telewizyjnym dokumencie na temat seksu dla jednej z polskich stacji tematycznych. Chodzi o parę, która zechce udzielić wywiadu na temat swojego życia erotycznego oraz porozmawiać o tzw. zdradzie. Jak wiemy zdrada to trudny temat dla wielu, ale dla niektórych par okazuje się bramą do zupełnie nowych relacji w związku. Jeśli macie za sobą takie doświadczenie i nadal jesteście razem napiszcie koniecznie. Być może zdrada nie musi być powodem rozst...
  • Zwróciło moja uwagę takie postępowanie. Parokrotnie spotkałem się z poruszanym na różnych forach tematem zdrady internetowej i zagadnieniami z tym zwianymi. Jest znany przypadek z Krakowa gdzie odebrano prawa rodzicielskie matce za nałogowe czatowanie. Ja sam spotkałem byłem nagabywany przez dojrzała kobietę, która tak usilnie szukała uczuć w Internecie, że gdy starałem się zakończyć, z nią znajomość to otrzymałem od niej najpierw zdjęcia z dzieckiem a nawet jej gołe. I dowiedziałem się że m...
  • Witam pisze tu bo mam straszne wyrzuty sumienia. Z chlopakiem jestem 2 lata, rok temu sie rozstalismy na jakis miesiac, wowczas poznalam pewnego chlopaka. Potem sie zeszlismy, ale z tym chlopakiem dalej sie spotykalam (bylam zla, pelna rozgoryczenia za wczesniejszy rok, za to ile razy plakalam, kochalam go to i chcialam Nam dac szanse, ale nie liczylam na zmiane mojego chlopaka). Z tamtym chlopakiem zaczelam sie spotykac moze raz w tygodniu na lunch, prowadzilismy kolezenskie rozmowy, on mi...
  • Zdrada(16)

Czytam "Wujaszka Wanię" Czechowa (to zamiast mszy), i na stronicy 6, Telegin wypowiada takie oto zdanie: [i]Kto zdradza żonę albo męża, to człowiek niepewny, taki, co może zdradzić i ojczyznę.[/i] I myślę, jaki ten Anton Pawłowicz był genialny. Miał rację. Popatrzcie na dzisiejszych emigrantów. Ile wśród nich zdrad. Hadko smatriet'.
  • Witajcie. Chciałbym poznać zdanie ludzi na temat zdrady. Ostatnio usłyszałem ciekawą rzecz. Otóż [b]zdrada ma pozytywne aspekty!![/b] Są one dwojakiego typu: - jeśli zdradzimy, a po zdradzie wracamy do naszego stałego partnera często dochodzimy do wniosku iż nasza "druga połówka" jest najlepszym co mogło nas spotkać. W konsekwencji już nie mamy nawet myśli aby zdradzić ponownie - jeśli zdradzimy i mamy ochotę zrobić to ponownie może to znaczyć iż nas obecny partner nas nie satysfakcjon...
  • Przeszukuję fora i artykuły dotyczące problemu zdrady. Zdradziłam, a teraz walczę z konsekwencjami mojego czynu. Miotają mną sprzeczne emocje i myśli, nie wiem co jeszcze zrobię w swoim życiu i ze swoim życiem, bo to życie to nie tylko ja sama, ale też ludzie wokół mnie, których ta zdrada dotyczy. I tu pojawia się moje pytanie, bo ten wątek nie jest nigdzie poruszany. Odpowiedzialność zdradzających za rodzinę osoby, z którą zdradza. Czy mówić w ogóle? Moim zdaniem nie ma tu jednoz...
  • Moja histroria jest długa, bolesna i skomplikowana. W zwiążku z czym nie bede tu jej opisywać. Mój problem dotyczy przeszłości. Nie chce rozpamiętywac tego co było, tego jak cierpiałam, ale nieustannie to do mnie wraca. Czy jest jakis sposób aby zapomnieć o zdradzie? Czy to minie z czasem? Czy to reguła, że jak facet raz zdradzi to bedzie to robił zawsze?? Czy człowiek jest w stanie sie zmienić o 180 stopni?? Wiem, że niewiele pisze na mój temat, nie wdaje sie w szczegóły. Poszukuje jedynie ...
  • Mam takich znajomych, ona była przez długi czas mężatką, ale kochała innego mężczynę, on ją też. On chciał, żeby ona się rozwiodła, ona przez przez długie lata tego nie robiła. W końcu zdecydowała się, jest juz po rozwodzie. On mówi, że chce być z Nią, ale widać, że tak do końca Jej nie przebaczył. Czy jest mozliwe przebaczenie w takim układzie i wspólna przyszłość?
  • Pojawia się tutaj wiele wątków dotyczących zdrad, a większość z nich oparta jest na podobnej konstrukcji: ktoś opisuje swoje przeżycia z tym związane - od strony osoby zdradzającej, bądź zdradzanej, a następnie cała rzesza forumowiczów na ogół potępia winowajcę, bo w samej rzeczy zdrada jest czynem obrzydliwym. Zastanawiam się ile z tych osób tak naprawdę w swoim zyciu było bezwarunkowo wiernych drugiej osobie, czy miało dość siły, aby opierać się pokusom, a może po prostu wcale...
  • Proszę kogokolwiek o wyrażenie swojej opinii, czy to o czym piszę jest zdradą. Byłam z moim chłopakiem 4 tygodnie on wyjechał do Polski na dwa tygodnie, z nudów wyszłam na dystkotekę z koleżankami oczywiście wcześniej napisałam mu o swoich planach na wieczór. Troche przedobrzyłam z alkoholem ale bawiłam sie tylko Patrycją gdyż Edyta spotkała jakichś znajomych i zajęła się tylko nimi. Pod koniec imprezy Patrycja stwierdziła że ma dosyć i wyszła do domu a ja chciałam jeszcze szal...
  • Witam i dziekuje wszystkim którzy zechca mi odpowiedzieć, na pytanie. W moim zwiazku przez wiele lat podswiadomie czułem jakiś fałsz, nie wypowiedziane problemy. Może tutaj ktoś mi odpowie na pytanie, czy kobieta która latami, oskarżała mnie(niesłusznie) o zdrade mogła sama zdradzić. Dlaczego za kazdym razem kiedy pytałem ją o jej uczucia do mnie odpowiadała wypominaniem braku uczucz z mojej strony. Dlaczego wolała wpedzać mnie w poczucie winy niż okazać swoje uczucia jesli je miała? Pomóżci...
  • Jak w kategoriach moralnych potraktowałać zdradę?
  • Jestem osoba, ktorej w ciagu jednej nocy udalo sie wydostac z czarnej dziury, w ktora wtracila mnie zdrada kochanego mezczyzny. Chcialabym podzielic sie doswiadczeniami, moze komus sie przydadza?
  • Czy zdradę w ogóle można uzasadnić?? Czy kobieta mająca zaborczego i zazdrosnego męża, jak zdradzi to jakoś to przed sobą wytłumaczy? Chodzi mi o to, czy zdrada męża sama w sobie jest niewytłumaczalna czy są jakieś "okoliczności łagodzące"?
  • Witajcie ! zwracam się do Was z pewną prośbą...pisze prace magisterską na temat zdrady partnerskiej/małżeńskiej. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Potrzebuje kobiet i mężczyzn w wieku od 28 do 50 lat, którzy zdradzili, lub byli zdradzeni, mam tez duży problem z grupą kontrolną, czyli ze zebraniem osób które nie miały w ogóle doświadczenia ze zdradą- wiec takie osoby również poszukiwane!! Jeśli ktoś z Was byłby chętny wypełnić ankiete dla mnie, byłoby mi bardzo miło :) Zainteresowanym pr...
  • Czyż wstręt do zdrady nie bierze się z braku doświadczeń?
  • Witam Prosze poradzćie jak rozwiązać tę sytuację. Mój chłopak zawsze mówił, że nie ma przede mną tajemnic, znałam od zawsze jego hasło do poczty mailowej, sam mi je podał. Ostatnio przyznam, że zachowywał się inaczej niż zwykle, więc weszłam na jego maila, znalazłam tam maile od dziewczyny, w któych piszą do siebie o swoich relacjach intymnych, w zasadzie to ona napisła do niego maila (mieszka b. daleko), że była u lekarza i ma chorobę weneryczną i żeby one też poszedł się zbadać. Mój chłopa...
  • Witam serdecznie, pisze na forum do Pani bo juz nie radze sobie sama z soba- ze swoimi myslami. musze sie ,,gdzies,, wygadac a mam wrazenie ze nie znajde zrozumienia u moich najblizszych mi ,,przyjaciólek,, choc znajduje zrozumienie u meza nie chce mu wiecznie truc o tym samym bo mi juz go szkoda. otoz zaczne tak: znamy sie od bardzo dawna, ale polaczylismy sie jakies 6 lat temu. po roku pojawila sie ciąża, ktora przyspieszyla nasze plany. jak dziecko sie urodzilo po roku wzieli...
  • No właśnie - jakie są warunki idealnej zdrady, tzn takiej w której są motylki, adrenalina i przyjemność, ale nie ma potem bólu i cierpienia? Wg mnie to: 1. Takie same oczekiwania obojga partnerów 2. Nie zakochanie się w sobie 3. Przyjaźń? - tu mam kłopot, bo jak do przyjaźni dorzuci się seks to mi wychodzi raczej miłość niż romans, ale bez przyjaźni to trudno jakoś:) 4. Dyskrecja i myślenie dorzucam jako całkowicie oczywiste sprawy A wy co sądzicie? Istnieje coś takiego jak zdrada i...
  • Ostatnio w ciągu jednego tygodnia dwie osoby, które mnie dość dobrze znają namawiały mnie do tego, żebym zastanowiła się, czy dobrze robię, obstając przy swoich zasadach. I przy małżeństwie. Tłumacząc mi, że "życie jest tylko jedno" i że "za parę lat będę żałować". Strasznie mi ciężko. Musiałam to napisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się