Dodaj do ulubionych

forma/kratka do pizzy?

20.12.11, 22:53
kochane, podpowiedzcie proszę: na czym pieczecie domową pizzę? czeka mnie powrót do pieczenia po wieeelu latach, nie pamiętam na czym wtedy piekłam ale pamiętam że pizza mi nie wyszła smile

koniecznie muszę biec do sklepu po formę czy może da radę folię alu/papier do pieczenia rozłożyć po prostu na kratce w piekarniku i... już?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: forma/kratka do pizzy? 20.12.11, 23:04
      na kamieniu do pizzy
      • b-b1 Re: forma/kratka do pizzy? 21.12.11, 07:05
        Zawsze piekłam na prostokątnych blachach do ciasta, albo olbrzymią na blaszce z piekarnika(tej do pieczenia ciastek), dokupiłam niedawno okrągłe duże blachy do pizzy-ale pizza wychodzi dokładnie taka sama-chodziło mi tylko o kształt.
        Na samej kratce nigdy nie próbowałam.
    • autumna Re: forma/kratka do pizzy? 21.12.11, 08:00
      > koniecznie muszę biec do sklepu po formę czy może da radę folię alu/papier do p
      > ieczenia rozłożyć po prostu na kratce w piekarniku i... już?

Moim zdaniem ryzykowne, przypali się od spodu.
    • toya666 Re: forma/kratka do pizzy? 21.12.11, 08:57
      Piekę na blasze tej z piekarnika. Wychodzi super smile Nie mam kamienia do pizzy, może kiedyś się dorobię big_grin
    • joanna_poz Re: forma/kratka do pizzy? 21.12.11, 09:09
      na dużej blaszce z piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia.
    • pamana Re: forma/kratka do pizzy? 21.12.11, 09:18
      A jak ty chcesz położyc elastyczne ciasto na samej kratce ?? przeciez zjedzie miedzy tymi szczebelkami.
      Piecz na blaszce z piekarnika lub na innej blaszce do ciasta.
      p.
      • mloda0242 pamana 21.12.11, 21:00
        dlatego pomyslałam o folii albo papierze, żeby nie zjechało - ale już wiem, że na blaszce będę piec smile
    • mloda0242 dzięki dobre kobiety! 21.12.11, 21:01
      smile
      • feromona Re: dzięki dobre kobiety! 23.12.11, 20:30
        Rozwalkowuje ciasto na papierze do pieczenia , + dodatki i całość razem z papierem kładę na kratkę . Dla mnie jest to wygodniejsze niż blaszka , czy formy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka