Dodaj do ulubionych

obrotowy mop viledy - opinie

23.04.14, 10:13
Pojechałam wczoraj spcecjalnie do selgrosa z zamiarem kupna i nie kupiłam.
Mam na mysli ten okragły - pomacałam końcówkę i wydała mi się koszmarnie badziewna. Takie "byle co" puchowe, delikatne" farfocle jak w mopach starego typu. Nie wygląda to jakby miało zmyć jakąś plamę...
dodatkowo dość mała powierzchnia myjąca - może i to się sprawdza w kawalerce z panelami ale nie na dużych powierzchniach z psami, dziećmi, kotami itd....
Może jednak moje odczucia są błędne i powinnam wrócić po ten mop? smile
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: obrotowy mop viledy - opinie 23.04.14, 17:27
      Ta puchowość po pierwszym myciu zniknie-będzie bardziej szorstki.
      Porównuję z płaską viledą, bo mam obydwa i ....plus jest taki, że małą powierzchnią mopa bez ogromnego nacisku zetrzesz zaschnięte plamy z podłogi(u mnie w większości psie gluty big_grin), przy płaskiej viledzie trochę muszę się namachać, aby zlazło, bo siła nacisku jest inna.
      Tak samo zbierzesz nieodkurzony dokładnie żwirek(zakręcisz i już) i zrzuconą w międzyczasie kocio-psią sierść.
      Jest poręczna, dobrze się składa pod szafki i mimo, że mała-szybko się nią myje-nie robi smug na panelach, ani na parkiecie.
      Korzystam zamiennie-jak podłogi do przelotu-płaską, jak do porządnego mycia-wolę tę obrotową. I jeszcze raz na jakiś czas mop parowy big_grin
    • nieowieczka65 Re: obrotowy mop viledy - opinie 29.01.17, 22:11
      Witam mam pytanie? kupiłam już drugi mop obrotowy firmy Vileda i oba się popsuły, popsuł się pedał mechanizmu wirowania mopa, czy któraś z Was miała ten sam problem ?
      Wiem że w mopach Jan Niezbędny, można dokupić ten że pedał a w Vileda nie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka