Dodaj do ulubionych

Prosze juz zdjac te satyre ze strony glownej!

14.09.13, 16:24
Prosze zdjac te satyre ze strony glownej forum! To razi, zajmuje za duzo miejsca, zasmieca forum. Po co zreszta jakikolwiek rekopis na stronie glownej forum? Co to ma niby znaczyc? Ze niby zwiazane z jezykiem? To moze tez talerz z ozorem wolowym wrzucic na glowna?
Obserwuj wątek
    • arana No to... 14.09.13, 17:00
      ... masz wiersz Słoty " O zachowaniu się..."
      • stefan4 Re: No to... 14.09.13, 20:48
        arana:
        > ... masz wiersz Słoty " O zachowaniu się..."

Jak Ty to odcyfrowujesz, Arano?

- Stefan
        • zbyfauch Jak się nazywa 14.09.13, 22:14
          taka odwrotność - "odcyfruj Szczepanie tę epistołę" i "przeliteruj Józefie pin naszej karty kredytowej"?
        • arana Myślisz, że... 15.09.13, 07:42
          ... jestem jak Sokole Oko?
          Skądże, zaganiam gógla do pracy.
          • stefan4 Re: Myślisz, że... 15.09.13, 18:00
            arana:
            > zaganiam gógla do pracy.

A czy potem potrafisz przypisać litery góglowego znaleziska robaczkom łażącym po ekranie wyświetlającym ten starodawny tekst? W satyrze, jak mi się wydawało, potrafiłem, to znaczy byłem na poziomie Kubusia Puchatka:
            Cytat
            - Czy umiesz czytać, Puchatku? - zapytała z lekkim niepokojem. - Na moich drzwiach jest napis sporządzony przez Krzysia o dzwonieniu i pukaniu. Czy umiałeś go przeczytać?
            - Krzyś powiedział mi, co tam jest napisane. I wtedy umiałem.
            - Dobrze, więc i ja ci powiem, co napiszę. I wtedy przeczytasz.
            Jak mi Sowa powiedziała, co jest napisane, to potrafiłem przeczytać. A w tym nowym tekście nie potrafię nawet tyle. Patrzę jednym okiem na wiersz Słoty znaleziony w interśmieciu, drugim na ten zacytowany tutaj, i obrazy w mózgu otrzymane z dwojga oczu nijak nie chcą się zbiec. Nawet nie wiem, czy ten cytat jest od początku, czy od środka wiersza Słoty...

- Stefan
            • arana Żartujesz sobie ... 15.09.13, 18:06
              ... ze mnie?

Używam gógla obrazkowego.
            • arana Re: Myślisz, że... 15.09.13, 18:11
              O, tu np.

pl.wikisource.org/wiki/O_zachowaniu_si%C4%99_przy_stole
              • randybvain Re: Myślisz, że... 15.09.13, 22:55
                Żeby było ciekawiej, Google nie zna transliteracji tego wiersza, a jedynie jego dwudziestowieczną parafrazę. I takiego właśnie dwudziestowiecznego staropolskiego uczą na studiach polonistycznych?
                • arana Ależ... 16.09.13, 00:02
                  ... ja tu nie studiuję, tylko się bawię.

Chociaż... nauka też ma miejsce, bo uczę się poruszania w sieci.

A także innych rzeczy od wszystkich tu spotkanych wirtualnych przechodniów.

• robak.rawback Re: Ależ... 16.09.13, 19:30
                    ojej zimno i bezosobowo to zabrzmialo sad

arana napisała:

wirtualnych przechodniów.
                    >
                    • arana Re: Ależ... 17.09.13, 06:30
                      .... nie!

Świat wirtualny jest pełen osób, tyle że ich kształt musisz podzielić z odbiorcą. Twoim wkładem są słowa - ich znaczenie, styl... i wszystko, co do nich należy. Reszta to konkretyzacja... na miarę czytającego. Pomyśl, w ilu postaciach tu istniejesz!

Czyż to nie jest fascynujące?
    • chief-denunciator Re: Prosze juz zdjac te satyre ze strony glownej! 15.09.13, 09:52
      aiwom napisała:

> Prosze zdjac te satyre ze strony glownej forum! To razi, zajmuje za duzo miejsc
      > a, zasmieca forum. Po co zreszta jakikolwiek rekopis na stronie glownej forum?
      > Co to ma niby znaczyc? Ze niby zwiazane z jezykiem? To moze tez talerz z ozorem
      > wolowym wrzucic na glowna?
      ===================================

Okazuje się, że na każdym forum są osoby obdarzone talentem wodzowskim.
      Wiedzą, co jest dobre dla ludzkości.
      Dzięki im za to wielkie.
      Większość ludzi jest bardzo wdzięczna, gdy im ktoś mówi którędy droga...
      Zarówno w życiu realnym, jak i na forach....

Ot, co...
      • robak.rawback Re: Prosze juz zdjac te satyre ze strony glownej! 15.09.13, 17:29
        osobiscie lubie roznej masci manuskrypty ale ten rzeczywiscie troche duzy - moze jakis mniejszy i usytuowany w poziomie zeby nie trzeba bylo tak duzo scrollowac na dol.
        • arana Może Biernat? 15.09.13, 17:40
          Język-ci członek nalepszy,

A nad inne potrzebniejszy...

itd.
          • arana Re: Może Biernat? 15.09.13, 18:02

O, tu masz druk z epoki:

books.google.pl/books?id=gXdHAAAAIAAJ&pg=PA13&hl=pl&source=gbs_selected_pages&cad=3#v=onepage&q&f=false
            Fragment o języku na stronie 19.
            • stefan4 Re: Może Biernat? 15.09.13, 18:15
              arana:
              > O, tu masz druk z epoki:

No tak, ale tu się czyta łatwo, chlebek z masełkiem, nawet bez skórki. Tamto było trudniejsze...

- Stefan
      • chief-denunciator Re: Prosze juz zdjac te satyre ze strony glownej! 15.09.13, 18:00
        chief-denunciator napisała:
        Okazuje się, że na każdym forum są osoby obdarzone talentem wodzowskim.

Какая-то сволочь наехала на людей!

Ot, co...
    • randybvain Re: Prosze juz zdjac te satyre ze strony glownej! 15.09.13, 22:52
      Dawno nie używałem słowa zacietrzewienie... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka