viki2lav 22.07.08, 22:40 sama karmie krysztalem, szklo jest ciezkostrawne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uyu Re: karmienie butelka, wrrr 23.07.08, 01:41 Gdybys dobrze potlukla i roztarla, to i szklo byloby strawniejsze Odpowiedz Link
lajkonix Re: karmienie butelka, wrrr 23.07.08, 20:15 viki2lav napisała: > sama karmie krysztalem, szklo jest ciezkostrawne. A od "karmienia piersią" nie ma się dolegliwości żołądkowych? Jest lekkostrawna? No, nie mówię o kurzęcej. Odpowiedz Link
mika_p Re: karmienie butelka, wrrr 23.07.08, 22:46 podlewanie konewką/węzem ogrodowym podlewanie wodą/nawozem Odpowiedz Link
kicior99 Re: karmienie butelka, wrrr 24.07.08, 11:12 A to ciekawe... Narzędnik - jak sama nazwa wskazuje - mówi o narzędziu - karmienie (czym) butelką. Zawsze wydawało mi sie, że to poprawna forma. A z takich żywnościowych potworków zawsze śmieszy mnie rolnicze "skarmianie paszy świniami"" Pozdrawiam Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: karmienie butelka, wrrr 24.07.08, 12:15 Tak sztampowo mówimy nie zastanawiając sie co powiedzenie dosłownie znaczy. Odpowiedz Link
negevmc Pasza 25.07.08, 18:33 kicior99 napisał: > ..."skarmianie paszy świniami"" W latach siedemdziesiątych jeździliśmy w liceum co roku we wrześniu na tzw wykopki - 4 dni bezsensownej (?) pracy w pegeerze. Kombajn ziemniaczany juz zrobił co mógł i resztę trzeb było ludzką ręką zebrać. Przed przystąpieniem do pracy zostaliśmy poinstruowani, że ziemniaki trzeba podzielic na 2 grupy: duże - dla ludzi i małe dla paszy. Tak, tak "dla paszy". Jeden kolega chodził cały dzień między nami niczym jakiś ekonom i powtarzał "pamiętajcie małe idą dla Paszy , Pasza bierze wszystko". Pod koniec lat siedemdziesiątych wydawało nam się to doskonałym dowcipem. Odpowiedz Link