Gość: iq IP: *.comarch.pl 24.11.03, 11:56 Balcerowicz musi odejść Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafal_FL Knyf = myk = metoda IP: *.76.50.46.Dial1.Orlando1.Level3.net 24.11.03, 18:47 Ciekawe, ile osob slyszalu o slowku "knyf". Oznacza ono zazwyczaj metode, pomysl na zrobienie czegos. Wiem, ze "knyf" jest popularne w Wielkopolsce i prawdopodobnie tez na Slasku, co prawdopodobnie wiaze sie z jakims nimieckimi nalecialosciami jezykowymi. Odpowiedz Link
ariwederczi Re: Knyf = myk = metoda 25.11.03, 21:35 Jestem z kujawsko-pomorskiego i "knyfa" znam. Często "knyfami" nazywam "tricki" do gier, czyli kody i inne takie oszustwa... Odpowiedz Link
Gość: pavel Re: Myk i mykens,,do autora tego tekstu IP: *.abhsia.telus.net 24.01.04, 09:58 Drogi panie~ pisze pan, ze ktos tam pisze nieortograficznie,,,,,, jest to tzw zargon czy gwara lub bardziej maniera pisania,, nie ma to nic wspolnego z ortografia,,,, szkoda ze pan tego nie rozpoznal,,, Osobiscie jestem dobry z ortografii, ale czesto wybieram nieortograficzny sposob pisania na necie,,,,ot po prostu aby lepiej i fajniej wyrazic siebie,,,,, Odpowiedz Link
Gość: orto Re: Myk i mykens,,do autora tego tekstu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:51 Wspaniale....aby lepiej wyrazić siebie piszesz nieortograficznie. Jeśli ktoś wyraża siebie poprzez łamanie zasad otografii- szkoda gadać. Odpowiedz Link
Gość: Aditu Myk IP: *.crowley.pl 18.08.04, 08:44 To wcale nie jest dziwne, że myk oznacza przeszkodę, bądź jej obejście. W sportowym języku, w dziedzinie gimnastyki (drążki, "trzepaki" itp.) funkcjonuje określenie na "wymyk" na pewien techniczny detal ewolucji. Ustawia gimnastyczkę w dobrej pozycji do kolejnych faz ewolucji. Odpowiedz Link
avarja Re: Myk i mykens 17.11.04, 15:55 Myk i mykens czy moze myyyyyyyyyyyyyyyyyyk u mnie w środowisku(jestem ze Śląska) zupełnie co innego znaczy ! To jest oznaką pochwały czegoś, aprobaty lub po prostu bezsensowną wstawką... Można też myknąć czyli czmyhnąć Pomykacz to już rzecczownik... Trudno stwierdzić co oznacza. Powstały tez przymiotniki/przysłówki od słowa myk: mykowsko, myczański etc... Odpowiedz Link