Dodaj do ulubionych

peg perego si

02.02.11, 01:20
Peg Perego Si - raz jeszcze smile
marcia19 06.10.10, 08:14 Odpowiedz

Witam!
Decyzja zapadła - kupuję Si i sprzedaję Cybexa Callisto (szkoda mi go bo ma dopiero miesiąc i jest naprawdę super, ale jestem za niska do tego wózia sad).
Może użytkowniczki mogły by mi jeszcze podać jaka jest rzeczywista powierzchnia do spania?
Moja córcia ma 21miesięcy, ale należy raczej do drobnych dzieci (80cm wzrostu i 9kg), więc myślicie że będzie ok?
Proszę doradźcie mi jeszcze w kwiestii koloru - baardzo podoba mi sie z kolekcji 2011 Fantasy Beige, ale nie jest dostępny narazie sad Zastanawiam się więc nad Noir (czarny), ale boję się, że będzie zbyt ponury uncertain Chociaż miałam już Concorda Neo w kolorze Bamboo - też był czarny, ale miał jednak dodatek beżu. Zielony odpada ... A do czerwonego to w sumie nie jestem przekonana uncertain

Re: Peg Perego Si - raz jeszcze smile
agness131f 08.10.10, 17:30 Odpowiedz

wysokosć oparcia to ok.49cm
szerokosc siedziska to ok.30cm
głębokość siedziska to ok.22 cm
głębokośc siedziska z rozłożonym podnóżkiem to ok.40cm

Moja mała ma podobne gabaryty do twojej córeczki i mam wrażenie, że jest obszerne dla niej to siedzisko..naprawdę sporo miejsca jest, przy czym naprawdę zgrabny wózek, sprytny i świetnie się sprawuje.Polecam

marcia19 09.10.10, 08:10 Odpowiedz

Dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź, bo już myślałam, że nikt się nie odezwie smile
Niestety narazie się załamałam,bo nigdzie nie ma tych wózków dostępnych sad
A jak są to tylko w kolorze Java i Tropical sad((
Javy nie widziałam na żywo, a pomarańczowego napewno nie chcę.
Pozostało mi czekać na nową dostawę, tylko też w sumie nie wiadomo kiedy ona będzie - w sklepach internetowych twierdzą, że po 15-stym października, natomiast importer powiedział, że dopiero do końca listopada...
Ciekawa również jestem jaka będzie cena Si z kolekcji 2011 big_grin

milenka_net 09.10.10, 12:45 Odpowiedz

Witam
Własnie przed chwilą zakupiłam ten wózek , kolor Java, marzył mi sie black step no ale rzeczywiście nie ma juz tych kolorów sad a ja nie mogę czekać kilka tygodni
Wózek ma przyjść we wtorek , zobaczymy.
W sklepie internetowym bodajże tosia, czy cos takiego widziałam że jeszcze dostępny jest kiwi - zielony.

marcia19 09.10.10, 19:31 Odpowiedz
milenka_net napisała:

> Witam
> Własnie przed chwilą zakupiłam ten wózek , kolor Java, marzył mi sie black step
> no ale rzeczywiście nie ma juz tych kolorów sad a ja nie mogę czekać kilka tygo
> dni
> Wózek ma przyjść we wtorek , zobaczymy.
> W sklepie internetowym bodajże tosia, czy cos takiego widziałam że jeszcze dost
> ępny jest kiwi - zielony.
>

Nie wiem jak ten Java będzie wyglądał w rzeczywistości - jak dostaniesz wózio to podeślij na forum foteczki smileBędę wdzięczna!!!
Obserwuj wątek
    • sylki Re: peg perego si 02.02.11, 01:28
      Re: marcia19
      marcia19 10.10.10, 08:12 Odpowiedz

smile
      Ja bym zosatała przy tym Callisto jednak ta rączka jest dla mnie za wysoko sad Mąż twierdzi, że to już moje maniactwo big_grin
      Córcia jest zadowolona widzę, że jest jej wygodnie.
      Mała ma już 21 miesięcy, więc nie dużo mi pozostało nacieszyć się wózkami sad
      Dziewczyny proszę doradźcie za ile wystawić Callisto z kolekcji 2010? Zapłaciłam 1000zł. Stan jest idealny - bardzo dbam o wózki ...
      Pozdrawiam

saras-wati 10.10.10, 09:21 Odpowiedz

no wg mnie trzeba opuścić ze 20%. Wystawiłam mojego maclarena za 750 - razem z dodatkami zapłaciłam za niego 1100. No i też ma miesiąc i też kolekcja 2010.

marriposa 10.10.10, 10:17 Odpowiedz
      marcia19 napisała:

> smile
      > Ja bym zosatała przy tym Callisto jednak ta rączka jest dla mnie za wysoko sad
      > Mąż twierdzi, że to już moje maniactwo big_grin
      > Córcia jest zadowolona widzę, że jest jej wygodnie.
      > Mała ma już 21 miesięcy, więc nie dużo mi pozostało nacieszyć się wózkami sad
      > Dziewczyny proszę doradźcie za ile wystawić Callisto z kolekcji 2010? Zapłaciła
      > m 1000zł. Stan jest idealny - bardzo dbam o wózki ...
      > Pozdrawiam
      >

Tylko zobacz po ile są aktualnie nowe
      allegro.pl/cybex-callisto-luksusowa-spacerowka-2-kolory-i1257932106.html
      allegro.pl/wozek-cybex-callisto-nowy-wyprzedaz-i1247838264.html
      Z wysyłką masz je teraz za 650 zł

marcia19 10.10.10, 13:38 Odpowiedz

> Tylko zobacz po ile są aktualnie nowe
      > rel="nofollow">allegro.pl/cybex-callisto-luksusowa-spacerowka-2-kolory-i1257932106.html
      > rel="nofollow">allegro.pl/wozek-cybex-callisto-nowy-wyprzedaz-i1247838264.html
      > Z wysyłką masz je teraz za 650 zł

Chyba troszkę niedoczytałaś - ja mam kolekcję 2010, a te za 650zł to wyprzedaż starej kolekcji 2009, która jest trochę gorsza (inny materiał i brak funkcji letniej, jasny stelaż).

marriposa 10.10.10, 15:03 Odpowiedz

Doczytałaś doczytałaś wink
      Funkcja letniej budki była już w tych allegrowych modelach, nawet masz w opisie aukcji:
      "funkcja letnia (odpinane boki tapicerki)"

Pytałaś za ile wystawić to wrzuciłam tak OT. Uczciwie przyznam, że jakbym miała wybierać nowy ale ubiegłoroczny, czy lekko używany tegoroczny a oba byłyby w tej samej cenie to wziełabym nowy. Ale Allegro nieprzewidywalne i zaskakujące także nie ma się co sugerować jedną opinią.

milenka_net 10.10.10, 10:10 Odpowiedz

Mamaly, dzięki wielkie za opis wrazeń z jazdy PP Sismile
      Juz nie moge sie doczekać wtorku kiedy to kurier wkroczy do domu z moim wózkiemwink
      Mam nadzieję , ze jeszcze będzie znośna pogoda na dworze i go porządnie przetestujęsmile
      Peg Perego Skate sprzedałam wczoraj - zupełnie się tego nie spodziewałam i zostaliśmy z synem bez wózkasad dlatego na gwałt kupilismy wczoraj Si kolor Java, bo innych kolorów oprócz Tropical nie było...

matmak123 19.10.10, 00:31 Odpowiedz

powiedzcie proszę czy oparcie rozkłada się do pozycji leżącej??
      czy dziecko może w nim odpocząć gdy przyśnie??

mamaly 19.10.10, 08:00 Odpowiedz

Rozkłada się do leżącej, ale nie na płasko.

strollerqueenreviews.blogspot.com/2009/05/peg-perego-2009-si-review-2009.html
      tu znajdzesz fotki z rozłożonym oparciem

forum.gazeta.pl/forum/w,22462,105754888,105754888,Peg_Perego_SI_2010_ma_juz_ktos_.html
      • kamire12 Re: peg perego si 07.02.11, 09:35
        czy moze mi ktos poradzic, czy ten wozek nadaje sie dla 9mc dziecka, bo widze ze nie rozklada sie na plasko. drugie pytanie, czy niosac go w rece zlozonego i w drugiej trzymajac dziecko, jestem w stanie go rozlozyc jedna reka?
        • kamire12 Re: peg perego si 07.02.11, 09:53
          i czym rozni sie nowa wersja 2011 od starej 2010?
          • kamire12 Re: peg perego si 07.02.11, 10:05
            i ostatnie chyba pytanie... czy ten wozek nie jest waski bardzo? na tym filmie www.youtube.com/watch?v=tN4EeypP0gU wyglada, ze bardzo, dziecko w kurtce sie zmiesci?
            • jotka_k Re: peg perego si 07.02.11, 13:24
              rozkłada się prawie na płasko, przesadziłam do niego 8-miesięczną córkę, nie jeden raz w nim spała i było ok, nie wiem czy którakolwiek parasolka rozkłada się całkiem na płasko wink
              wózek nie jest wąski na pewno, obecnie moja 17-miesięczna córka spokojnie w nim jeździ w zimowej kurtce lub całym kombinezonie
              do rozłożenia go bardziej używasz nogi niż ręki wink nie próbowałam skłądać/rozkładać z dzieckiem na reku bo nie miałam takiej potrzeby
    • francais-m Re: peg perego si 04.04.11, 19:20
      jak z jazdą do tyłu w peg perego si? bo miałam wózek z pojedynczymi kółkami z tyłu i podczas jazdy do tyłu rozjeżdżały się na boki hamując wózek, czy w si nie ma takiego problemu? dziex
      • adusia_g_s Re: peg perego si 04.04.11, 21:23
        ale co masz na myśli jada do tyłu? Jeśli chodzi ci o ciągnięcie dłuższą chwile wózka za sobą to nie rozjeżdżają się i nie hamują. Przynajmniej u nas nic takiego się nie wydarzyło a nawet dzisiaj ciągnęłam po wrtepach za sobą i nic.
        • jotka_k Re: peg perego si 04.04.11, 21:31
          nic się nie rozjeżdża i nie hamuje
    • gosia_arma pałąk 05.04.11, 20:57
      Dziewczyny, czy modelu 2011 pałak jest odczepiany??
      Np jak wsadzam dziecko, można go bez problemu odpiąć z jednej strony, lub wypiąc zupełnie?
      Bo w sumie wózek oglądałam, juz go nawet zamówiłam, ale na pałąk nie zwróciłam uwagi smile
      • gaga-sie Re: pałąk 05.04.11, 21:38
        Ja wczoraj oglądałam Si i sprzedawca odpinał pałąk; można go odczepić z jednej strony i wsadzić dziecko, lub wyjąć całkowicie, wtedy po bokach zostają takie czarne krótkie rurki, które odchyla się wzdłuż wózka, na płasko. Ogólnie mówiąc to pałąk nie jest szczytem estetyki, jest dziwnie skonstruowany i pokryty jakby zamszem/pluszem? Po bokach wózka są te rurki, w to wkłada się pałąk. Ale wczoraj widziałam Si w kolorze czerwonym i przyznam, ze mam dużo lepszy odbiór tego wózka niż poprzednio ( zielony i pomarańczowy). Oglądałam też easy drive i wg mnie Si o wiele lepiej się podbija, z tamtym jakoś ciężko mi szłosad
        • gosia_arma Re: pałąk 05.04.11, 21:42
          Dzięki za odpowiedź smile
          • lucilla0 Do ilu kg 19.04.11, 10:15
            Do jakiej wagi dziecka jest Si?
            • ciuchcia2 Re: Do ilu kg 28.06.11, 10:45
              Witajcie smile

Mam pytanko, jak ten wózek sprawuje się na nierównych chodnikach? Czy pojedyncze koła z przodu dają radę? Czy nie staje dęba na wybojach? I jeszcze pytanko, czy te koła są faktycznie wąziutkie? Takie sprawiają wrażenie na zdjęciach. Myślicie, że pociągnie po śniegu?

z góry dzięki za odpowiedzi!
              • jotka_k Re: Do ilu kg 28.06.11, 12:45
                na nierównych chodnikach daje radę
                po lekko zaśniezonych chodnikach też
                po zasypanych śniegiem nie próbowałam
              • aga7-77 Re: Do ilu kg 28.06.11, 14:57
                Zmierzyłam kółka: przednie mają 2,7 cm, tylne 3,5 cm szerokości. Po nierównych chodnikach wózek daje radę, po kostce brukowej i kamieniach już nie bardzo.
                Zimą po ubitym śniegu myślę, że da radę bez problemu, po świeżym śniegu nawet nie będę próbowaćsmile
                • ciuchcia2 Re: Do ilu kg 30.06.11, 08:34
                  Dzięki za odpowiedzi! Widzieliśmy wczoraj wózeczek na żywo. Gdyby nie cena to bym wyszła z nim od razu... Szukam w sklepach internetowych i wszędzie tylko model 2011, może 2010 byłby tańszy... Ehh... Gorzej niż z wyborem samochodu chyba.
                  • aga7-77 Re: Do ilu kg 30.06.11, 10:46
                    Faktycznie, samochód wybraliśmy szybciej niż ja model i kolor wózkabig_grin
                    A jaki kolor chcesz kupić? Ja mam geranium i chociaż wcześniej miałam duże opory co do zakupu czerwonego wózka, teraz zakochałam się w tym kolorzesmile
                    Ja zamawiałam w BOBOWÓZKACH - teraz mają PP Si po 972 zł - byłam bardzo zadowolona z zakupu w tym sklepie. Pozdrawiam.
                    • adusia_g_s Re: Do ilu kg 30.06.11, 15:19
                      ja kupowałam swój tutaj www.calineczka.pl są modele z 2010 i kosztują 919zł trzeba pytać o rabat bo może coś dadzą. Jak kupowałam swoje Si to chciałam też 2010 ze względu na cenę ale nie moglam się zdecydować na kolor no i jak pojechałam do sklepu to kupiłam nowy model geranium bo także się w tym kolorze zakochałam i dostaliśmy jeszcze jakiś rabat jak placilismy gotówką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka