Dodaj do ulubionych

UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini

01.04.11, 22:29
Dzisiaj po obejrzeniu Inglesiny Trip, X-landera XS, Maclarenów, Peg Perego Si /zaskoczona że trudno się podbija/ oraz Arii kupiłam w końcu Pliko Mini bo jest najlżejszy i bardzo funkcjonalny. Zaskoczeniem dla mnie był fakt, że można regulować rączki na wysokość i super łatwo się składa. Wybrałam kolor IRON /pod kolor mojego auta/. Jutro pierwszy test...
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 01.04.11, 22:55
      wiesz, ja prawie kupiłam pp pliko mini...w ostatecznej rozgrywce kupiłam cybexa, bo wydał mi się porządniejszy, ale przez to jest cięższy...sad jestem bardzo ciekawa, jakie będziesz mieć wrażenia! mnie ta plastikowość powstrzymała, ale podobno pegi tak mają...za to siedzisko było w nim najfajniejsze ze wszystkich parasolek...
      • ylunia78 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 02.04.11, 09:33
        A ja się"grzeję"na PP Si.Obejrzałam w sklepie i się zakochałamsmile
        W sklepie 900zł,a na all nawet za 650 nowy,no plus przesyłka,ale przesyłka50zł.Chociaż mówiłam,że nigdy więcej parasolek.
        A powiedzcie mi dziewczyny co rozumiecie przez"podbija się"?wink
        • gosia_arma Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 02.04.11, 13:26
          A ja własnie zamówiłam sobie PP Si i czekam,
          Na allegro te za 660, to maja przesyłkę 90 zł (razem 750) no są bez okrycia na nóżki, nie wiem jak z folią p/deszczową, a za 930 masz cały zestaw.
          • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 07:46
            przestańce, bo kusiciewink
            • gosia_arma Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 13:59
              Jak sprzedasz cybexa, to przecież musisz coś kupić wink
              Może Si ? smile
              Zamówiłam czerwonego smile
    • mamaolki-fasolki Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 13:49
      Hej.
      Możesz napisać jak wrażenia po pierwszych spacerkach? W sklepie wydał mi się taki bardzo delikatny ale siedzisko miał najfajniejsze z wszystkich parasolek.
      • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 14:44
        Wrociłam właśnie z pierwszego spacerku /wczoraj padało a nie mam folii/ i moje wrażenia są dobre.
        Ogólnie wózek bardzo leciutki /zniosłam go z dzieckiem po schodach/ i delikatny. Nie wiem jak będzie za parę miesięcy ale gwarancja jakby co jest. Dużum plusem jest siedzisko, bo mój synek /jutro kończy 11 m-cy/ ważący 9 kg/ siedzi w nim lepiej niż w innych wózkach. W czasie jazdy nie zjeżdża z siedziska i nie muszę go co chwilę poprawiać. Pasy są dobrze regulowane na długość, szerokość i głębokość i oparcie prawie w pionie co dla mojego ciekawskiego synka jest super. Dzisiaj świeci słońce i buda naprawdę dobrze chroni bo zasłoniła mojemu małemu całą twarz. Podsumowując to uważam , że do celów tzw. przewozowych wózek się nadaje i do niekrótkich spacerów. Powiesiłam dzisiaj dwie torby z zakupami na rączkach i wózek nie przechylała się do tyłu. Podbijanie też dobre i nawet lepsze niż w mutsy transporterze, oparcie rozkładane prawie do leżenia, składanie wózka w sekundę bez użycia siły.
        Jedynie co mi przeszkadza chyba we wszystich parasolkach to terkotanie kółek. Tak też miałam 11 lat temu gdy córka jeździła parasolką Inglesiny.
        Co do folii, którą trzeba dokupić to nie ma problemu bo wczoraj wieczorem sprawdziłam że moja srebrna z x-landera doskonale pasuje.
        • anko15 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 16:00
          Mam pytanie czy buda jest tak samo duża jak w innych wózkach peg perego? Czy da się ją naciągnać ?
          • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 16:25
            Budka jest dość duża i naciągana dosyć nisko, ale nie tak bardzo jak w maclarenach
    • emasis Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 21:22
      jaka jest powierzchnia spania?
      w sklepie wydawał mi się delikatny zastanawiam się czy da radę jechać z 14 kg dzieckiem
      • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 21:36
        Powierzchnia spania to 48 cm wysokość oparcia +25 głębokość siedziska +13 cm podnóżek = razem 86 cm.
        Jest delikatny ale wśród tych badziewiarskich parasolek za 200 zł wyróżnia się elegancją i jednocześnie prostotą. Najważniejsza dla mnie była waga wózka i aby synek miał wygodę nawet na krótkich trasach. Większość parasolek ma płytkie siedzisko na tzw. "półdupka" a pliko mini wyróżnia się głębokością i szerokością siedziska.
        • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 03.04.11, 21:40
          strollerqueenreviews.blogspot.com/2011/03/peg-perego-pliko-mini-review.html
          Przed zakupem wózka pooglądałam sobie te zdjęcia. Fajnie zrobione
          • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 08:57
            miałabym prośbę, mogłabyś zważyć ten wózek - jaka jest rzeczywista waga?
            • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 09:07
              Zważyłam na elektronicznej łazienkowej i wychodzi równo 6 kg /oczywiście kompletny wózek/.
              Aż przyszła mi chęć na zakupy w centrum jak pomyślę, że żadne schody nie są dla mnie przeszkodą.
              • gucia181 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 13:11
                ja też kupiłam pliko mini dla mojej 2,5 latki i jest po prostu supper, leciutki, z 14 kg. obciążenia wink jedzie i podbija się lekko, a prowadzenie dla mnie bajka no i rączki na odpowiedniej wysokości b mam tylko 157 cm wzrostu.
                • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 13:26
                  A jaki kolor wybrałaś? Bo mi bardzo podobał się czerwony ale na żywo w sklepie wydawał się jaśniejszy a ten fajny w paski ktoś mi dzień wcześniej kupił. Zielony jest tak intensywny i żarówiasty, że jak przymierzyłam mojego blondaska to mu po prostu nie pasował.
                  Dzisiaj jestem już po trzecim spacerze i chyba to jest to czego szukałam.
                • emasis Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 22:52
                  da się to podbijanie/prowadzenie do jakiegoś innego wózka porównać? beat/quest/zapp/volo cos innego? i jak wygląd w nim 14 kg "maluch" smile ma dużo miejsca? jak wózek w czasie jazdy przy takim obciążeniu, bo moje dziecię również koło 14 kg i ta delikatność wózka mnie przeraziła, ale może to tylko wrażenie
                  jaka jest odległość od siedziska do budki i od siedziska do podnóżka plastikowego?
              • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 13:13
                bardzo Ci dziękujęwink
                • gucia181 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 15:41
                  ja mam kolor iron wydawał mi się uniwersalny. zamawiałam w ciemno bo u nas nigdzie nie mieli żeby obejżeć mini. Wziełam irona bo stwierdziłam że zielony czy czerwony mi sie znudzi i wtedy klapa. Zamówiłam go prawie 3 tygodnie temu razem z fotelikiem cybex w little baby i dopiero dzisiaj przyszedł po ciągłym dzwonieniu do tego faceta wiec na przyszłość dziewczyny przestrzegam przed tym sklepem internetowym bo to niuczciwy facet!!!
                  • gucia181 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 15:42
                    aha i musze dokupić folie bo dzisiaj jest ciepło ale pada i nie moge go wypróbować na dworzu wink
                    • dima1312 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 04.04.11, 17:42
                      ja kupowałam w Little baby swego Pegperego GT3 i nic złego nie mogę powiedzieć ! facet cały czas był pod telefonem utargowałam rabat i z wysyłką było ok. więc chyba nie jest do końca nieuczciwy? ja jestem z niego zadowolona
                      • gucia181 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 05.04.11, 00:34
                        no do końca nie ale jak komuś zależy na czasie no to porażka wózek miał przyjść z fotelikiem bo jak dzwoniłam miał wszystko na stanie wyjeżdzałam i fotelik w ciągu 4 dni nie dotarł na czas tylko dzień później, a jak dzwoniłam o wózek to potem mówił że musieli go sprowadzać. Fakt telefony odbiera, kontakt dobry, pan miły ale dopiero jak sie zdenerwowałam to wysłał wózek a mieli go cały czas. Czytałam inne opinie i paredziesiąt takich jak moja było na temat tego sklepu. Ale cieszę się że ty jesteś zadowolona.
    • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 09:18
      mam jeszcze jedno pytanie, czy on ma jakąś amortyzację?

jak kółka jeżdżą po kostce i chodniku? bardzo terkoczą?

jak spacery, jak zachowuje się w plenerze?
      • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 09:49
        O dziwo ma amortyzację na cztery kółka /może nie jest duża ale jest/.
        Wczoraj zaliczyłam spacer w deszczu i okrycie z x-landera sprawdziło się b.dobrze.
        Kółka terkoczą jak to w parasolce, wiecej na kostce brukowej ale mniej po ścieżce polnej. Wrażenia z kilku spacerów są pozytywne tylko uroda wózków peg perego jest taka, że już w sklepie są rozklekotane. Za to wózek podbija się świetnie "idzie jak burza" a w bagażniku mam duuużo miejsca.
        • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 09:55
          wiesz, tak dopytuję o to terkotanie, bo niby wszystkie terkoczą, ale quest strasznie, stare cybexy również, ale inglesina i nowy onyx już tak strasznie nie hałasują...zastanawiam się, gdzie umieścić pliko mini?

jeśli on waży rzeczywiście tylko 6 kg...to może spełniłby i moje oczekiwania...tylko tak mi się te białe, plastikowe rączki nie podobają...

no i oczywiście kolor iron jest najfajniejszywink
          • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 10:39
            rączki tak jak i inne dodatki np. na kółkach nie są białe tylko perłowe co w zestawieniu np. z kolorem tapicerki IRON bardzo ładnie się prezentuje.
            Jeżeli będziesz oglądała w sklepie to zwróć uwagę na wewnętrzną stronę budki bo u mnie w sklepie były trzy w kolorze IRON i z przebarwieniami. Plamy te występują tylko w wózku w tym kolorze.
            Już zgłosiłam to przedstawicielowi PEG PEREGO i na ich prośbę wysłałam zdjęcia więc w niedługim czasie okaże się jak postąpią w odpowiedzi na moje uwagi.
            Na razie za żadne skarby nie chcę wózka się pozbywać ale wolałabym aby buda była ok tak jak w innych kolorach.
            PS. Ale fajnie prezentowałby się wózek PLIKO MINI gdyby można było zestawić go z budą w jaskrawym kolorze np. kolor wózka iron z budą aloe/zieloną/ lub tą czerwoną.
            • francais-m Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 16:56
              no to teraz nie wiem czy kupować si czy pliko mini, no i cały czas mam jeszcze w głowie zoopera twista..
              • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 19:00
                Przedstawiciel PEG Perego wyslał mi maila i jutro mają mi dostarczyć nową budę.
                Poczekamy i zobaczymy. Kontakt z nimi po moich uwagach na temat wózka błyskawiczny.
              • gosia_arma Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 06.04.11, 20:47
                Miałam ten sam problem smile
                Twista nie miałam gdzie zobaczyc sad
                Natomiast mini i si widziałam, stały obok siebie i wygrał si.
                Dziś mi go dostarczyli i jestem bardzo zadowolona - na razie z koloru, bo zamawiałam w ciemno (nie mieli na stanie czerwonego, a taki mi sie zamarzył), jakości tapicerki, no i ogólnie
                Młodemu sie podoba, w domu sobie do niego właził, kładł nóżki na pałąku i udawał że śpi smile
                Jutro pierwszy spacer. Zobaczymy
              • olafowamama Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 08.04.11, 10:38
                No to mamy dokładnie ten sam dylemat smile
        • olafowamama Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 08.04.11, 21:38
          A możecie mi tak bardziej obrazowo przedstawić co to znaczy że wózki są rozklekotane ?? smile
    • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 07.04.11, 21:18
      niby wysłali mi nową budę ale jeszcze jej nie mam. Mam nadzieję, że jutro dostanę
      • saras-wati Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 07.04.11, 21:57
        mi się podoba ten grafit i ostatnio widziałam na ebayu si w grafitowym kolorze - niestety w Europie ten kolor nie jest dostępny(chyba) - ślicznie wyglądał i z miejsc bym go kupiła...
        • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 08.04.11, 13:25
          dostałam nową budę i jest ok
    • luliluli Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 14.04.11, 10:56
      Mam kilka pytań o MInismile
      Czy 9-miesięczniak to nie zbyt małe dziecko jak na ten wózek?
      Jeździłaś nim po jakiejś kostce? u mnie cała okolica jest wyłożona Polbrukiem, nie wiem, czy się sprawdzi.
      Boki są całkiem powleczone materiałem, jak to wynikałoby ze zdjęć? pytam, bo miałam nadzieję dokupić uniwersalny pałąk, ale chyba to nie jest zbyt dobre wyjściesad
      I jak się generalnie sprawuje w tej chwili?smile
      • koala0405 Re: UFFF w końcu kupiłam - Peg Perego Pliko Mini 14.04.11, 13:52
        Na karcie gwarancyjnej producent informuje, że jest to wózek przewozowy dla dzieci od 12 m-ca życia. Mój syn skończył 11 m-cy , jest drobnej budowy i waży 9 kg. Uważam, że na krótkie odległości dla takiego malucha jest ok. Wózek jest dobrze osłonięty, po bokach jest materiał z wypełnieniem i mój synek lubi się opierać głową o jeden z boków. Buda jest rewelacyjna i dobrze chroni przed słońcem. Przez ostatnie 2 tygodnie zrobiłam kilkanaście krótkich spacerków głównie po kostce brukowej i po płytach chodnikowych i jest ok ale jak to w parasolkach kółka terkoczą. Każdy użytkownik wózka będzie miał inną opinię bo każdy ma inne oczekiwania. Ja chciałam lekki, wygodny wózek przewozowy z powiększaną budką i oparciem rozkładanym do spania i wózek spełnił moje wymogi. Przy tym jest łatwy w obsłudze, super się podbija i ma elegancki wygląd. To, że niektórzy piszą, że pegi są rozklekotane mnie nie wystraszyło jest to tzw. "luz technologiczny". W końcu mam wózek taki jaki chciałam i przez to głowa mniej boli, bo od czytania niektórych wypowiedzi na tym forum miałam non stop mętlik w głowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka