Dodaj do ulubionych

MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zamian ?

01.09.11, 00:16
Synek za 3 dni skonczy 3 miesiace.Jest duzym dzieckiem ma 65 cm i wazy prawie 7 kg.
Doradzcie czy kupic nowy wozek z gondoa ?czy przesadzic do spacerowki ?
Jesli gondola to ktora firme polecacie?.Boje sie ze na spacerowke jest za wczesnie ... tym bardziej ze ona jest naprawde duza
Obserwuj wątek
    • gomilu Re: MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zam 01.09.11, 08:22
      Moja Luda ma 3,5 mc waży 6,6 kg i mierzy 63 cm i juz od 2 tygodni jeździmy w spacerówce.mam Jane Slalom. Przypinam ja pasami i korzystam ze śpiworka a oparcie rozkładam na płasko.Zima dorzucę kombinezon małej i będzie dobrze. Jakby było bardzo wietrznie i zimno to wspomogę się folia przeciwdeszczową
      Nie znam twojego wózeczka (widziała tylko na necie) ale wydaje mi się że tez możesz tak zrobić. Kupowanie drugiego wózka z gondola chyba jest bezcelowe - chociaż wózeczków (fajnych) nigdy za wiele.
      Musisz sobie to sprawdzić.
    • misiunia22.0 Re: MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zam 01.09.11, 09:09
      hej tez mi sie wydaje ze kolejny wózek z gondola jest bez sensu tym bardziej ze zima juz bedzie jezdzic w spacerowce,u mnie chłopaki nie lubialy zbytnio gondol i jednego przeniosłam ok 3 miesiaca do spacerówki a drugiego troszke pózniej tez wykladałam śpiworkiem zeby było przytulniej.
    • lucyna_1980 Re: MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zam 01.09.11, 09:10
      Jak się MB zrobił popularniejszy na tym forum to zauważyłam że gondolka szybko robi sie za mała a w spacerówce dobrze leży dopiero 8-miesięczniak. Jest taka "dziura" w uzytkowaniu tego wózka, że nie wiadomo co z tym wózkiem zrobić... I nie jesteś jedyna która ma taki problem.
      Może gondoli to już nie kupuj bo sie nie opłaca, spróbój jakoś przystosować tego urbana tak jak pisała wyżej, albo jakąś spacerówkę którą można używac od urodzenia typu Maclaren, ktorą wykorzystasz później na szybkie wypady.
      • baewaba lucyna 01.09.11, 09:31
        Do maclarena jestem za niska 162cm.Pomyslalam ze moze stokke bedzie dobrym pomyslem?
        Moglabys zmierzyc mi dlugosc i szerokosc gondoli wewnatrz?
        Moze jeszcze cameleon?
        • lucyna_1980 Re: lucyna 01.09.11, 10:14
          Gondola z Cameleona jest chyba większa...
          Po południu ci podam wymiary bo gondola nie była przeze mnie uzywana i muszę się do niej dokopać - bo moja córka juz tylko spacerówki uzywa.
    • misiunia22.0 Re: MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zam 01.09.11, 09:15
      ty a moze do spacerówki dokupic miekka gondole mały by miał przytulnie caczepisc ja w ajkis sposób o pasy choc przynam sie nie wiem do konca jakie maja wymary te godnolki ale chyba sa róznej wielkosci w zaleznosci od firmy i choc przez kilka miesiecy tak powozic maluszka
      • didis Re: MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zam 01.09.11, 10:50
        Stokke będzie iedelny i to sama spacerówka bo ma idealną wkładkę dla małego dziecka. Ale nie mając kasy, kupiłabym wkładki dla młodszych dzieci do urbana. Są takie z teutonii i z Susnhine kids. Mój mały jeżdził w urbanie od 4 mca w śpiworkubig_grin i nie było źle.
    • fk4i4 Re: MB Urban dziec wyrasta z gondoli. Co w zam 01.09.11, 13:51
      a jakie ma wymiary gondola od urbana?
      • zybbenna gondola wymiary 01.09.11, 20:44
        fk4i4 napisała:

> a jakie ma wymiary gondola od urbana?
        dlugosc 73cm szerokosc 36cm
        • fk4i4 Re: gondola wymiary 01.09.11, 20:55
          dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka