sylki 20.09.11, 09:06 będzie jednym jedynym. Dziecko 18 miesiecy Tak, tak rozmyślam i czekam na propozycje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saras-wati Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 09:16 jeśli nie musi być ładny, to może ten nipper v2? lekki, zwrotny? Jeśli ma być ładny, to MB swift wiesz Sylki, też chciałabym mieć jeden wózek(w sumie mam, jednak tour nie nadaje się na jedyny wóz), ale jeszcze nie wiem, który to będzie...chyba pomału dojrzewam do maclarena xt i podejrzewam, że może to być strzał w 10...lekki, rozkłada się do spania, szerokie siedzisko, spora buda - tyle w teorii Odpowiedz Link
sylki Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 09:29 Sara nie zmienie bee+ (idealna mała spacerówka) na maclarena xt . To tak jakby przesiąść się z mercedesa do fiata ;p Poza tym małe kółka i zima nieee Ja już myslałam o sprzedaży wszystkiego co mam i kupieniu znów cameleona ;p a nipper, nie urzeka mnie, wózek ma mi sprawiać radość, a nie tylko być Odpowiedz Link
ollasja Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 09:37 Przy bee to faktycznie trudno będzie coś doradzić ale ja, gdybym musiała wybierać, to chyba padłoby na City Mini. Ma swoje wady, ale w sumie jest najbardziej uniwersalny - kółka nie takie małe (po błocie i małym śniegu da radę), buda dobra na słońce (z wentylacją) i zacinający deszcz, jest też obszerny i wygodny dla malucha. I dobrze się składa. Ale czy wymieniłabys na niego bee? ;P Odpowiedz Link
sylki Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 09:42 No własnie ;p, kurczę...bee na cameleona tak, ale znów to skladanie, ech Odpowiedz Link
saras-wati Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 10:10 mi oprócz xt cameleon chodzi po głowie...na allegro jest taki brązowo-beżowy...tylko nie znam się na bboo, więc nie wiem, czy warto? co do bee...to jakoś go nie widzę na naszych chodnikach - malutkie kółka, z przodu większy rozstaw, więc problem przy podjazdach, słabo osłaniająca buda...mam dziwne wrażenie, że maclaren xt, pomimo, że klasę niżej(jak i bjcm) to jednak lepiej się sprawdzą niż bee, jako jedyny wózek... a może Ty sprzedaj, co masz i kup sobie stokke? mieszkasz w mieście, więc chodniki pewnie będą przejezdnea na wiosnę już coś sobie wymyślisz no albo swift, bo chyba go jeszcze nie miałaś? Odpowiedz Link
thea19 Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 10:11 jak do bee da sie zalozyc kola zimowe od cameleona, to bedzie wozek praktycznie idealny Odpowiedz Link
sylki Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 10:56 thea19 napisała: > jak do bee da sie zalozyc kola zimowe od cameleona, to bedzie wozek praktycznie > idealny hahahahaha noooo Myślałam o sprzedaży tego co mam i kupieniu stokke, ale boję się ze będę załować sprzedaży bee. Bee wnoszę i znoszę razem z dzieckiem, a stokke znów bym musiała wciągac. No i jego od tak sobie nie wniosę, przez tą nogę właśnie, jakoś nie wyobrażam sobie jak toto złapać Był ładny cameleon na starym stelażau na all, no ale chyba się sprzedał Ech tylko kase skąd na już Odpowiedz Link
didis Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 11:15 Wpadaj sobie popróbujesz, ale w mojej ocenie jak masz go wnosić, to nie widzę tego, ale niektórzy sądzą, że świetny plan Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 12:50 Ja Stokke znoszę i wnoszę razem z dzieckiem w środku na II piętro - jakoś nie mam cierpliwości do wciągania go schodek po schodku - zresztą wszystkie wózki znosiłam i wnosiłam bo szybciej.. A o dziwo Stokke można całkiem wygodnie chwycić pod siedziskiem i z nim iść po schodach i nie zasłania widoczności bo jest tylko ta jedna noga. Też chciałabym mieć jeden jedyny wózek - dołączam do klubu.... Odpowiedz Link
saras-wati Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 20.09.11, 12:26 Sylki, jak coś znajdziesz, to daj znać bo też chciałabym coś fajnego, co może być jedynym wózkiem... Odpowiedz Link
sylki Saras 20.09.11, 14:07 Do tej pory myślałam ze może BJCM 4, duże kółka, lekki, no ale u ciebie się nie sprawdził ;p Poza tym wkurza mnie w nim siedzisko, takie zapadające się. Brak mi usztywnienia pod tyłkiem. W sobotę jade do sklepu oblukać wózki. Może coś znajdę Didis kochana, ja męża namawiam na Ikeę w Poznaniu Odpowiedz Link
marge_ie A ja mam tylko jeden JEDYNY :P 20.09.11, 14:26 Wbrew mojemu zaskoczeniu i wielkim obawom znalazlam swoj taki maly ideal Baby Jogger City Elite Mam tylko jego i uzywam go wszedzie i jestem mega zadowolna i moje dziecie tez wyglada na szczesliwe ale ja mam "inne" upodobania - nienawidze parasolek i kazde moje dziecko do konca jezdzilo w duzej, wygodnej spacerowce, BJCE jest obszerny i wygodny - super skladanie (skladam i wkladam do auta kilka razy dziennie czasami i sprawia mi to przyjemnosc ) - rewelacyjna buda (mieszkam na wyspie gdzie przelotne deszcze i wiatry to chleb powszedni wiec taka buda wspaniala ochrona) - regulowany podnozek, dla tak malego dziecka to jednak ogromna zaleta - kocham trzykolowce, stabilnosc i dopracowane szczegoly Jedyne do czego mozna sie przyczepic to waga, ale ja nie musze go nigdzie wnosic i znosic - a przez system skladania, wkladanie go do auta to dla mnie buleczka z maslem i kompletnie mi ta waga nie przeszkadza. A i jeszcze dodam, ze jak go ogladam nawet teraz gdzies na zdjeciach to sobie mysle, ze uroda nie grzeszy ale jak popatrze na mojego na zywo to sie nadziwic nie moge, ze taki ladny i ze go nie chcialam Tak mi podszedl, ze nawet do mojego ostatniego dziecka planowanego za rok chcialabym go uzywac i dokupic do niego tylko to doczepiane siedzisko dla starszaka No kompletnie mnie omotal Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: A ja mam tylko jeden JEDYNY :P 20.09.11, 15:22 ja mialam Uppa Baby Vista ( www.uppababy.com/products/product.php?id=119 ) i bylam wielka jego fanka. zalet ma cale multum. wad jak dla mnie nie mial, dla meza-zajmowal zbyt duzo miejsca w bagazniku. Mialam go w Polsce kilka razy i sparwdzil sie na roznego rodzaju powierzchniach. Zwrotny, ladny, pakowany, duze siedzisko, duza i cicha buda. W pakiecie dostaje sie wszystko (folie, moskitiere, palak). Jedynie uchwyt na kubek trzeba dokupic. Bylby moim jednem jedynym gdyby ni efakt, ze spodziewam sie blizniakow i musialam cos innego wymyslic. Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 20.09.11, 16:24 Zobacz, mi akurat to zapadające się siedzisko bardzo podeszło - dzięki temu mała nie zjeżdżała... dla mnie ten wózek dyskwalifikuje duża waga(9kg) i szeroki rozstaw tylnich kół siedzisko wcale nie jest bardzo głębokie, bo zwęża się do oparcia i ma 23cm(taką samą głębokość ma quest, choć oczywiście bjcm jest sto razy bardziej komfortowy) tak sobie myślę, że moze ten britax b-agile? zobacz, mniejszy rozstaw tylnich kół, mniejsza waga, nie kopie się w ramę(wprawdzie ja nie kopałam, ale w britaxie fajniej jest to rozwiązane), a poza tym wszystkie zalety mini Odpowiedz Link
sylki Re: Sylki 20.09.11, 16:59 No własnie nad nim mysle , ma również fajniejszą rączkę od mini Tylne koła są większe od mini, tylko czemu ten 4 kołowy ma tak zjechaną budkę Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 20.09.11, 20:13 nom w tym 4-kołowym buda to porażka...a szkoda, bo jest ładniejszy(lubię czarne koła) ja jeszcze pogrzebię w katalogu m&p(dostałam razem z wózkiem) i wiesz, np. w tym katalogu są dwie luny - jednak cięższa, a druga luna mix lżejsza etc. może coś wypróbuję? tapicerki mi się bardzo podobają, a zarówno po użytkowaniu cruise'a i tour'a nabiram zaufania do marki - wcześniej mi się tylko z beat'em czy arią kojarzyli... Sylki, a Ty chcesz sprzedać i bee, i teutonię? nie będzie Ci żal? Może bee zostaw, a teutonię sprzedaj i w jej miejsce kup coś większego dla kontrastu z bee? czy po prostu chcesz mieć jeden wózek? Przyznam, że ja chciałabym mieć jeden do wszystkiego...tylko właśnie jaki? Przynajmniej znowu możemy gonić "króliczka" Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: Sylki 20.09.11, 20:20 Nie wierze ze sprzedasz bee+ nie rob tego bo bedziesz zalowac tak jak cameleona Odpowiedz Link
sylki Re: Sylki 20.09.11, 21:02 no własnie wiem, ze bede żałować. Chciałabym cameleona mojego buuuuuu Odpowiedz Link
gonik111 Re: Sylki 20.09.11, 22:19 A ja właśnie kupiłam Cameleona)))) Nie mogę się już doczekać , jak przyjdzie, i to dzięki Wam dziewczyny tak krążyłam sobie koło niego i upolowałam w końcu na all. A już mi dwa sprzątnęli sprzed nosa. No i mam też citi mini i jestem bardzo zadowolona ( jeździ sobie w samochodzie ale wypróbowany na różnych nawierzchniach ). Też cały czarny. za czarno mi się zrobiło. Kupię chyba kolorową budkę do bbo. Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 21.09.11, 10:11 na razie nie mówię nic, nie chcę zapeszać jak wypali, to się pochwalę CM po bee i teutonii może Cię zawieść...pamiętam, jak mój mąż po sprzedaży fun systemu wyszedł na spacer z pierwszym, groszkowym mini, wrócił skrzywiony i zapytał, dlaczego tak mało skrętny, hehe. Oczywiście później się przyzwyczaił, ale na początku był szok Choć z drugiej strony Agnes śmiga CM i woli go od bee, więc może i Tobie przypadnie do gustu? Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 21.09.11, 10:31 Sylki, Lucyna sprzedaje mini z pałąkiem i organizerem, więc to chyba znak dla Ciebie, hehe Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Sylki 21.09.11, 10:37 Mnie sie podoba ten britax, no i nipper zaczął mi się podobać, może głównie dlatego że nadal jeżdżę xq bo mała ma 2 miesiące i czekam z tym moim cameleonem... korci mnie kupno czegoś nowego wymówką może być zima ale musiałoby być z gondolą Sylki ja mini uwielbiałam, mimo tej rączki, którą sama sobie tak załatwiłam teraz na pewno kupię mini (na wiosnę) ale 4 kołowe albo tego britaxa, ale będą uzupełnieniem cameleona Saras nie trzymaj nas w niepewności co sobie upatrzyłaś??? Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 21.09.11, 12:26 no to założyłam swój wątek(pełen ekscytacji) odnośnie mojego wyboru Odpowiedz Link
sylki Re: Sylki 21.09.11, 10:44 Lucyna ile chcesz za niego (to 4 kołowy nie) Tylko kurde skąd ja kase na teraz wezme Saras, ja Mini jeździłam jakbyś zapomniała oprócz kółka przedniego, był super Rączka mi nie przeszkadzała, wtedy podbijanie też było fajne (bee cudownego wcale nie ma) apropo bee Wczoraj byłam na mieście, u nas niektóre chodniki są zrobione z płyt, które rozdzielone są małymi kostkami. Jak mi wczoraj dzieckiem wytrzęsło, to miałam dość Bee jest super, u mnie na osiedlu, na parkowych alejkach, ale w mieście o zgrozo Teutonia znów jest za ciężka by latać z nią na miasto, choć cudowna, miękka (mimo róznych opini), to ciężka Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 21.09.11, 10:56 pamiętam, pamiętam no to nie pozostaje nic innego, jak ten mini w sumie to bardzo fajny wózek Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Sylki 21.09.11, 11:10 Sylki - chcę 880 zł+ wysyłka. Będę jeszcze sprzedawała albo Swifta albo bee+ ze wskazaniem raczej na tego drugiego. Mała nie chce jeździć w wózkach - potrafi 4 km przejść na pieszo i widze że sprawia jej to frajdę, nie męczy się, nie marudzi - więc nie mam sumienia pchać jej w wózek a co za tym idzie na cholerę mi ich tyle? Stokke zostawiam, bo to jedyny wózek w którym nie marudzi z reszty wózków wyrywa się jak oparzona (z krzesełka do karmienia też ) Swifta chyba zostawię ze względu na zimę bo jakiś wózek mieć trzeba. No i drogą wyliczanki wyszło, że bee+ tez będzie do odstrzału. Może kupię Maclarena Globetrottera albo Volo, żeby mieć coś lekkiego i poręcznego (wiem, wiem... zarzekałam się że parasolki są be be , ale czuję że on może się sprawdzić) A pozatym ona ma już 92 cm i pewnie ze Stokke na wiosne też wyrośnie. Sama nie wiem co mam robić... jakiegoś wózkowego doła złapałam... echhh. Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sylki 21.09.11, 11:14 och, widzę, ze przerabiasz to, co ja jakiś czas temu...cóż mogę poradzić...? jak będziesz sprzedawała swifta, to wiesz, do kogo najpierw napisać Odpowiedz Link
sylki Re: Sylki 21.09.11, 11:18 Lucyna, ja to bym i bee sprzedała, Mała na wiosnę bedzie miała 2 lata skończone, chodzić lubi choć to też nie zawsze. Zimą bee nie widzę, nawet ze spiworem, no nie i już, no ale boję się, że będę żałować . W Teutoni zimą się zmieści, ale ze spiworem hmm, będzie jej ciasno i już widzę jak się drze Więc nie wiem co mam zrobć. A twój BJCM 4 bym wzieła ale dlaczego bez wkładki hmmm Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Sylki 21.09.11, 11:25 Bo wkładka jest oryginalna Maclarena a ja chcę kupić jakiegoś małego, szybkiego Maca. Dlatego chcialabym ją sobie zostawić - napisałam na gazetowy Odpowiedz Link
kamakotowska Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 21.09.11, 11:03 Ja też chorowałam na bugaboo ale jak zobaczyłam Joolza to przepadłam. Dla mnie to takie skrzyżowanie bugaboo i stokke tyle, że za niższą cenę. Idealny wiek u Ciebie żeby wskoczyć w spacerówkę. Dziecko jest wysoko, wózek dobrze się prowadzi i składa do małych rozmiarów - jak osobno składasz stelaż osobno siedzenie. Odpowiedz Link
sylki Re: Wózek na każdą porę roku, taki który 21.09.11, 11:09 Nie, nie, Joolz ładny, ale własnie składanie w 2 częsciach jest męczące m.in. dlatego sprzedałam Cameleona Poza tym spacerówka 2000 zł, nie dzięki, za tą cenę wolałabym kupić Cameleona Odpowiedz Link
gonik111 Re:Sylki 21.09.11, 14:10 Sylki, to miałam być ja, już korespondencyjnie go kupiłam jak gość mi odpisał, że właśnie sprzedał Kupiłam tego czarnego za 1900, a do niego już jedzie do mnie wkładka błękitna, Odpowiedz Link
sylki Re:Sylki 21.09.11, 14:15 Ech też mi się podobał, strasznie. Kupiłabym go od razu, tylko ze nie miałam wolnego 2K hahahaha Odpowiedz Link
pomilak1 Re:Sylki 21.09.11, 15:16 Sylki ostatnio jak przeglądałam all mignęła mi sama spacerówka za 1550 czy jakoś tak, w brązie na nowym stelażu Odpowiedz Link
sylki Re:Sylki 21.09.11, 15:19 Wiem wiem widziałam ale 1500 nie wydębię od męża Szczerze, to kiedys spóźniłam się na aukcję cameleona na nowym stelażu spacerówka który poszedł za całe 700 zł Odpowiedz Link