Dodaj do ulubionych

PILNE kółka w nowym PP SI :(:(

13.10.11, 15:21
Właśnie doszedł do mnie wózeczek, nowy oczywiście.
Ale jakoś słabo się obracają przednie kołka. czy to normalne na początku czy mam to reklamować?

Obserwuj wątek
    • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 15:32
      i jeszcze jedno, nie mam instrukcji obsługi i nie wiem do czego służy coś takiego

fotoforum.gazeta.pl/u/muta001.html
      • marcia19 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 15:42
        Hmm.. Moje Si jeździło lekko i zwrotnie od samego początku uncertain
        Co do przedmiotu, który pokazujesz na foto, to plastik który służył tylko przy pakowaniu wózka - po złożeniu wózka osłania część stelaża na której wspiera się wózek złożony...
        Hehe, nie wiem czy dobrze Ci to wytłumaczyłam uncertain
        • saras-wati Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 16:44
          ponoć zaletą Si jest niesłychanie lekkie prowadzenie, skoro kółka źle chodzą, to reklamowałabym od razu!
        • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 21:26
          marcia19 napisała:

> Co do przedmiotu, który pokazujesz na foto, to plastik który służył tylko przy
          > pakowaniu wózka - po złożeniu wózka osłania część stelaża na której wspiera się
          > wózek złożony...
          > Hehe, nie wiem czy dobrze Ci to wytłumaczyłam uncertain

Bardzo dobrze mi to wytłumaczyłaś. Dzięki smile
    • aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 17:11
      Kółka powinny się obracać leciutko od samego początku - reklamuj.
      • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 18:16
        Gdyby nie to ze kupiłam go w okazyjnej cenie bez wahania reklamowałabym. A tak łudzę się, że to się jakoś "rozkręci"
        • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 21:25
          Napiszcie mi jeszcze ile obrotów wokół własnej osi zrobią wasze kółeczka po pchnięciu ręką.
          Ja w tej chwili mam wózek implast volant i tam tak lekko chodzi kółko ze jak lekko pchnę to obróci się conajmniej kilka razy a w moim nowym SI tylko pół obrotu. Tak ciężko chodzą!!!! A może jest gdzieś regulacja, niestety nie mam instrukcji, żeby to sprawdzić
          • aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 21:41
            Zrobiłam doświadczeniesmile Po pchnięciu ręką wózek przejechał raz 80 cm, a drugi raz metr.
            To niemożliwe, żeby kółka Ci tak ciężko chodziły - może miałaś tam jakieś zabezpieczenia na czas transportu, których nie zdjęłaś? Tak wymyślam, ale coś ewidentnie masz nie tak z tymi kółkami.
            • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 23:45
              aga7-77 napisała:

> Zrobiłam doświadczeniesmile Po pchnięciu ręką wózek przejechał raz 80 cm, a drugi
              > raz metr.

Ojejku, ja Wam to chyba źle wyjaśniłam. Jak pchnę do przodu wózek to on mi też jedzie. Mi chodzi o te kółka skrętne. One słabo skręcają. Proszę sprawdź jak one Tobie skręcają
              • aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 09:34
                A to faktycznie źle Cię zrozumiałam. Już wiem o co chodzi - kółeczka po pchnięciu ręką robią ok. trzy obroty wokół własnej osi.
                • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 09:50
                  aga7-77 napisała:

> A to faktycznie źle Cię zrozumiałam. Już wiem o co chodzi - kółeczka po pchnięc
                  > iu ręką robią ok. trzy obroty wokół własnej osi.

ooo, właśnie o to mi chodziło smile Dzięki
                  • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 18:31
                    Kółeczka już śmigają że hej.
                    Okazało się, że były za mocno dokręcone smile
                    Wózeczek coraz bardziej mi się podoba
                    • aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 18:44
                      To supersmile Mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona. Ja go bardzo lubię i uważam, że jest ślicznybig_grin, no i bardzo wygodny dla mamy i dziecka.
                      • muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 20:48
                        aga7-77 napisała:

> To supersmile Mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona.

Jestem coraz bardziej zadowolona. Proszę napisz mi jeszcze w jakiej pozycji powinno być opieradło, podnóżek i pałąk podczas składania wózka. Niestety nie mam instrucji i nie mogę tego sprawdzić.

• iberka Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 21:56
                          oparcia nie sprawdziłam więc składałam w pionie do siedzenia, pałąk w dół ( a jak nie to i tak się złoży ale pałąk później musisz złożyć) i podnożek jak chcesz ( sam się ustawi)

iza
    • iberka z innej beczki 13.10.11, 22:41
      a widziałaś,że ten sprzedawca co chwilę wystawia PP si i to ten sam kolor? akurat ma aukcję z takim powystawowym, ja bym się obawiała,że te wózki gdzieś sobie długo leżą albo jakiś drugi gatunek/ odrzut ze sklepu no nie wiem jak to nazwać. Widziałam ta aukcję gdzie kupiłaś, widziałam tez poprzednie. Nie zdecydowałam się.
      Iza
      • saras-wati Re: z innej beczki 13.10.11, 23:08
        a może popsikaj te kółka jakimś sprayem do uszczelek - ja mam den braven albo silikonem czy innym tego typu środkiem, jak to nie pomoże, to kiepsko...akurat lekkość prowadzenia, to atut SI...
      • muta001 Re: z innej beczki 13.10.11, 23:47
        iberka napisała:

> a widziałaś,że ten sprzedawca co chwilę wystawia PP si i to ten sam kolor? akur
        > at ma aukcję z takim powystawowym

Kurcze, powiem Ci szczerze, że ja się napaliłam na ten wózek i podjęłam dość szybką decyzję i nie obserwowałam aukcji.
        Teraz ma powystawowy, ja kupiłam z magazynu. Jest w idealnym stanie. Tylko te pieprzone kółka!!!!
        • muta001 Re: z innej beczki 13.10.11, 23:52
          W sumie mam paragon i gwarancję (na paragon) więc teoretycznie nie miałam/mam czego się obawiać.Poza tym, że spać przez ten wózek nie będę mogła sadsadsadsad
          • iberka Re: z innej beczki 14.10.11, 00:05
            oddaj od razu a nie baw się w naprawy, bo reklamacja to min 2 tyg + przesyłki a tak odzyskasz pieniądze albo dostaniesz nowy wózek

iza
            • marcia19 Re: z innej beczki 15.10.11, 23:44
              Chyba kupiłaś Si u tego samego sprzedawcy u którego ja kupiłam Concorda Fusion w naprawdę super cenie, Mój fusion miał być albo zzalegający na magazynie, albo powystawowy, a przyszedł nowiusienki - nawet nie był wyciągany bo każda część była spakowana oddzienie i oryginelnie big_grin
              • muta001 Re: z innej beczki 16.10.11, 01:31
                marcia19 napisała:

> Chyba kupiłaś Si u tego samego sprzedawcy u którego ja kupiłam Concorda Fusion
                > w naprawdę super cenie, Mój fusion miał być albo zzalegający na magazynie, albo
                > powystawowy, a przyszedł nowiusienki - nawet nie był wyciągany bo każda część
                > była spakowana oddzienie i oryginelnie big_grin

Pewnie tak smile No to mamy szczęsciesmilesmile
    • hop_angel Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 18.10.11, 00:42
      a gdzie kupowałas, daj linka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka