muta001 13.10.11, 15:21 Właśnie doszedł do mnie wózeczek, nowy oczywiście. Ale jakoś słabo się obracają przednie kołka. czy to normalne na początku czy mam to reklamować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 15:32 i jeszcze jedno, nie mam instrukcji obsługi i nie wiem do czego służy coś takiego fotoforum.gazeta.pl/u/muta001.html Odpowiedz Link
marcia19 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 15:42 Hmm.. Moje Si jeździło lekko i zwrotnie od samego początku Co do przedmiotu, który pokazujesz na foto, to plastik który służył tylko przy pakowaniu wózka - po złożeniu wózka osłania część stelaża na której wspiera się wózek złożony... Hehe, nie wiem czy dobrze Ci to wytłumaczyłam Odpowiedz Link
saras-wati Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 16:44 ponoć zaletą Si jest niesłychanie lekkie prowadzenie, skoro kółka źle chodzą, to reklamowałabym od razu! Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 21:26 marcia19 napisała: > Co do przedmiotu, który pokazujesz na foto, to plastik który służył tylko przy > pakowaniu wózka - po złożeniu wózka osłania część stelaża na której wspiera się > wózek złożony... > Hehe, nie wiem czy dobrze Ci to wytłumaczyłam Bardzo dobrze mi to wytłumaczyłaś. Dzięki Odpowiedz Link
aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 17:11 Kółka powinny się obracać leciutko od samego początku - reklamuj. Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 18:16 Gdyby nie to ze kupiłam go w okazyjnej cenie bez wahania reklamowałabym. A tak łudzę się, że to się jakoś "rozkręci" Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 21:25 Napiszcie mi jeszcze ile obrotów wokół własnej osi zrobią wasze kółeczka po pchnięciu ręką. Ja w tej chwili mam wózek implast volant i tam tak lekko chodzi kółko ze jak lekko pchnę to obróci się conajmniej kilka razy a w moim nowym SI tylko pół obrotu. Tak ciężko chodzą!!!! A może jest gdzieś regulacja, niestety nie mam instrukcji, żeby to sprawdzić Odpowiedz Link
aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 21:41 Zrobiłam doświadczenie Po pchnięciu ręką wózek przejechał raz 80 cm, a drugi raz metr. To niemożliwe, żeby kółka Ci tak ciężko chodziły - może miałaś tam jakieś zabezpieczenia na czas transportu, których nie zdjęłaś? Tak wymyślam, ale coś ewidentnie masz nie tak z tymi kółkami. Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 13.10.11, 23:45 aga7-77 napisała: > Zrobiłam doświadczenie Po pchnięciu ręką wózek przejechał raz 80 cm, a drugi > raz metr. Ojejku, ja Wam to chyba źle wyjaśniłam. Jak pchnę do przodu wózek to on mi też jedzie. Mi chodzi o te kółka skrętne. One słabo skręcają. Proszę sprawdź jak one Tobie skręcają Odpowiedz Link
aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 09:34 A to faktycznie źle Cię zrozumiałam. Już wiem o co chodzi - kółeczka po pchnięciu ręką robią ok. trzy obroty wokół własnej osi. Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 09:50 aga7-77 napisała: > A to faktycznie źle Cię zrozumiałam. Już wiem o co chodzi - kółeczka po pchnięc > iu ręką robią ok. trzy obroty wokół własnej osi. ooo, właśnie o to mi chodziło Dzięki Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 18:31 Kółeczka już śmigają że hej. Okazało się, że były za mocno dokręcone Wózeczek coraz bardziej mi się podoba Odpowiedz Link
aga7-77 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 18:44 To super Mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona. Ja go bardzo lubię i uważam, że jest śliczny, no i bardzo wygodny dla mamy i dziecka. Odpowiedz Link
muta001 Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 20:48 aga7-77 napisała: > To super Mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona. Jestem coraz bardziej zadowolona. Proszę napisz mi jeszcze w jakiej pozycji powinno być opieradło, podnóżek i pałąk podczas składania wózka. Niestety nie mam instrucji i nie mogę tego sprawdzić. Odpowiedz Link
iberka Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 14.10.11, 21:56 oparcia nie sprawdziłam więc składałam w pionie do siedzenia, pałąk w dół ( a jak nie to i tak się złoży ale pałąk później musisz złożyć) i podnożek jak chcesz ( sam się ustawi) iza Odpowiedz Link
iberka z innej beczki 13.10.11, 22:41 a widziałaś,że ten sprzedawca co chwilę wystawia PP si i to ten sam kolor? akurat ma aukcję z takim powystawowym, ja bym się obawiała,że te wózki gdzieś sobie długo leżą albo jakiś drugi gatunek/ odrzut ze sklepu no nie wiem jak to nazwać. Widziałam ta aukcję gdzie kupiłaś, widziałam tez poprzednie. Nie zdecydowałam się. Iza Odpowiedz Link
saras-wati Re: z innej beczki 13.10.11, 23:08 a może popsikaj te kółka jakimś sprayem do uszczelek - ja mam den braven albo silikonem czy innym tego typu środkiem, jak to nie pomoże, to kiepsko...akurat lekkość prowadzenia, to atut SI... Odpowiedz Link
muta001 Re: z innej beczki 13.10.11, 23:47 iberka napisała: > a widziałaś,że ten sprzedawca co chwilę wystawia PP si i to ten sam kolor? akur > at ma aukcję z takim powystawowym Kurcze, powiem Ci szczerze, że ja się napaliłam na ten wózek i podjęłam dość szybką decyzję i nie obserwowałam aukcji. Teraz ma powystawowy, ja kupiłam z magazynu. Jest w idealnym stanie. Tylko te pieprzone kółka!!!! Odpowiedz Link
muta001 Re: z innej beczki 13.10.11, 23:52 W sumie mam paragon i gwarancję (na paragon) więc teoretycznie nie miałam/mam czego się obawiać.Poza tym, że spać przez ten wózek nie będę mogła Odpowiedz Link
iberka Re: z innej beczki 14.10.11, 00:05 oddaj od razu a nie baw się w naprawy, bo reklamacja to min 2 tyg + przesyłki a tak odzyskasz pieniądze albo dostaniesz nowy wózek iza Odpowiedz Link
marcia19 Re: z innej beczki 15.10.11, 23:44 Chyba kupiłaś Si u tego samego sprzedawcy u którego ja kupiłam Concorda Fusion w naprawdę super cenie, Mój fusion miał być albo zzalegający na magazynie, albo powystawowy, a przyszedł nowiusienki - nawet nie był wyciągany bo każda część była spakowana oddzienie i oryginelnie Odpowiedz Link
muta001 Re: z innej beczki 16.10.11, 01:31 marcia19 napisała: > Chyba kupiłaś Si u tego samego sprzedawcy u którego ja kupiłam Concorda Fusion > w naprawdę super cenie, Mój fusion miał być albo zzalegający na magazynie, albo > powystawowy, a przyszedł nowiusienki - nawet nie był wyciągany bo każda część > była spakowana oddzienie i oryginelnie Pewnie tak No to mamy szczęscie Odpowiedz Link
hop_angel Re: PILNE kółka w nowym PP SI :(:( 18.10.11, 00:42 a gdzie kupowałas, daj linka Odpowiedz Link