blu4 19.10.11, 14:03 Peg perego pliko.Fajny wozeczek ...Przez przypadek znalazlam opinie o Stokku.. No i mam dylemat..Ktory wybrac? Jesli zdecyduje sie na Stokke co powinnam dokupic do kompletu ze tak sie wyraze na 'start'? Synek ma 12 tygodni.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saras-wati Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:08 dla 12 tygodniowego malucha, to zdecydowanie gondola zobacz jeszcze wózek m&p mylo, ja akurat mam i polecam, a stylistyka równie oryginalna Odpowiedz Link
sylki Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:08 śpiwór do gondolki uchwyt na kubek Winter Kit - jak masz kase na niego Odpowiedz Link
blu4 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:30 Do gondoli to on chyba juz za duzy O co chodzi z tym uchwytem?? Przepraszam ale jak mam wydac tyle kaski to bym chciala za jedny zamachem wszystko kupic coby pozniej nie zgrzytac zebami Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:34 uchwyt na kubek co by sobie ciepla kawe wstawic w kubku termicznym Odpowiedz Link
dziustynka Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:35 12 tygodni i za duży do gondoli?? Nieźle!! Uchwyt na kubek będzie potrzebny do polansowania się z kawką na placu zabaw (przyszłościowo). Reszta żeby dzieć nie zmarzł. No i torba! Odpowiedz Link
sylki Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:36 4 miesięczne dziecko za duże do gondoli? Odpowiedz Link
blu4 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:45 Strasznie duzy ten moj szkrabik.A jak duza jest gondolka? Odpowiedz Link
olus22 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:49 Dla 4 miesiecznego to już gondoli sie nie opłaca kupować poczekaj jeszcze z miesiac jak będzie miał 5 miesięcy to do spacerówki można takie dziecko włożyć bo jest ona tak samo wyprofilowana jak foteliki sam. Odpowiedz Link
greeneyedlover Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 15:01 Xplory spacerowka, torba, dwa spiwory (puchowy i z nogawkami), ewentualnie Winter Kit, parasol i uchwyt na kubek Gondoli bym juz nie kupowala jesli dziecko ma 12 tyg i jest duze Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 17:23 Musisz przekalkulować czy nie korzystniej jednak kupić zestaw z gondolą - bo różnica w cenie może być niewielka i nawet jeśli miałabyś z niej nie korzystać wcale lub nawet przez jakiś krótki czas, to czasmi bardziej się kalkuluje zakup w komplecie (to zależy od sprzedawcy jaka da Ci cenę). Ale generalnie Stokke ma tak, że z tą gondolą po dobrym rabacie sie opłaca kupic zestaw... A jesli bez gondoli to kup spacerówkę i na poczatek kupiłabym jeden śpiworek - ten puchowy oraz winter kit'a na zimę... jesli masz go w planach Mozesz rozważyć zakup torby pielęgnacyjnej bo przy takim małym dziecku to jest przydatna rzecz, aczkolwiek nie niezbedna - bo dużo rzeczy pomieścisz do tej torby na przodzie wozka (shopping bag) która jest już w zestawie. Zakup parasolki można sobie darować jesli planujesz zakup na wione/lato Summer Kit'a bo tam w zestawie jest parasolka. Śpiwor z nogawkami możesz kupić za rok, na nastepna zimę jak dziecko będzie większe. No chyba że na całość dostaniesz jakąś super cenę to bierz w pakiecie wszystko jak leci.. Odpowiedz Link
saras-wati Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 18:02 no właśnie o to mi chodziło, no i rąbnęłam się w przeliczeniu, bo wyszło mi, że malec ma 3 miesiące ale chyba dzisiaj to kiepskie ciśnienie 4-miesięczne można już spokojnie włożyć do spacerówki, ale jak Lucyna napisała, bardziej opłaca się zestawy z gondolą kupować Tak zrobiłam, choć moja małą ma już ponad 20 miesięcy Odpowiedz Link
greeneyedlover Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 18:22 Obawiam sie ze jesli dziecko jest duze to nie da rady przejezdzic zimy tylko w puchowym spiworze. No ale na poczatek od niego mozna zaczac.. Osobiscie uwazam tez, ze torba jest niezbedna; kiedy mam "wozkowe dziecko" uzywam jej zamiast torebki, nie wyobrazam sobie wozenia portfela i dokumentow na dole, poza tym czasto robie zakupy i dolna torba jest mi potrzebna w sklepie. Parasolka - owszem, glownie kojarzy sie z latem ale zimy tez bywaja sloneczne, a poniewaz nie jest to duzy wydatek to mozna kupic tak jak i uchwyt na kubek - zaden mus ale ulatwia zycie. No i przychylam sie oczywiscie do opinii ze warto przyciskac sklep o rabat przy wiekszym zakupie, bez laski. Oni na tym moga tylko zarobic i zyskac zadowolonego klienta, ktory przysle paru kolejnych potencjalnych zainteresowanych. Odpowiedz Link
afroddytta Jak poznać? 19.10.11, 21:02 Jak poznać czy to nowy czy stary stokke? Które roczniki są stare (poprzednie)? I dlaczego te stare są złe? Odpowiedz Link
didis Słowo rozsądku:D 19.10.11, 21:11 Dziewczyny na pytanie o niezbędne rzeczy, nie wypada wymienić WK)) to koszt sporo, a niezbędne to to nie jest. Wg mnie: - śpiworek - pasują ten z nogawkami, i dla maluszka i dla starszaka. - wózek - spacerówka ma wkładkę dla niemowląt i spokojnie od 3 mca. - parasolkę kup latem - zimą maleństwo jeszcze nie będzie protestowało na budę a ona jest duża i fajnie osłoni. - jeśli masz torbę dla maluszka, wcale nie musisz kupować oryginalną Stokke - sylki, jak wróci ze squash'a napisze ci gdzie kupić za 14 zł taki klipsy, na których przymocujesz do rączki co chcesz. Ja np. mam plecak FP - który uwielbiam - ma specjalne zapięcia i pasuje do każdego wózka. To moje zdanie. Cup-holder, dwa śpiworki, WK i SK, torba transportowa etc serio nie są niezbędne. To są dodatki jeśli masz ochotę kupisz jak nie przeżyjesz, a może nawet nie zwrócisz uwagi, że by się przydały. Pozdrawiam -- Dobrawka Wit Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Jak poznać? 19.10.11, 21:11 Najprosciej po stalażu - ten nowy ma pomarańczowe logo, starsze miały szaro-czarne. Odpowiedz Link
didis Re: Jak poznać? 19.10.11, 21:17 Zapożyczne z FB Stokke Polska Wersja I: iv.pl/images/60220736577245949897.jpg Wersja II (zmiana kół - choć dla mnie średniowidoczna)allegro.pl/stokke-xplory-wozek-i1798848939.html Wersja III(dodano białe elementy): iv.pl/images/28478634975331996195.jpg Wersja IV (zmieniono mocowanie siedziska): iv.pl/images/13591351056505883368.jpg Wersja V(2010/2011): www.stokke.com Odpowiedz Link