Dodaj do ulubionych

Jeszcze dzis myslalam o kupnie...

19.10.11, 14:03
Peg perego pliko.Fajny wozeczek ...Przez przypadek znalazlam opinie o Stokku..
No i mam dylemat..Ktory wybrac?
Jesli zdecyduje sie na Stokke co powinnam dokupic do kompletu ze tak sie wyraze na 'start'?
Synek ma 12 tygodni..
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:08
      dla 12 tygodniowego malucha, to zdecydowanie gondolawink zobacz jeszcze wózek m&p mylo, ja akurat mam i polecam, a stylistyka równie oryginalnawink
    • sylki Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:08
      śpiwór do gondolki big_grin
      uchwyt na kubek
      Winter Kit - jak masz kase na niegobig_grin
    • blu4 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:30
      Do gondoli to on chyba juz za duzysmile
      O co chodzi z tym uchwytem??
      Przepraszam ale jak mam wydac tyle kaski to bym chciala za jedny zamachem wszystko kupic coby pozniej nie zgrzytac zebamismile
      • agnes_nyc Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:34
        uchwyt na kubek co by sobie ciepla kawe wstawic w kubku termicznym smile
      • dziustynka Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:35
        12 tygodni i za duży do gondoli?? Nieźle!!
        Uchwyt na kubek będzie potrzebny do polansowania się z kawką na placu zabaw (przyszłościowo).
        Reszta żeby dzieć nie zmarzł.
        No i torba!
      • sylki Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:36
        4 miesięczne dziecko za duże do gondoli?
    • blu4 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:45
      Strasznie duzy ten moj szkrabik.A jak duza jest gondolka?
      • olus22 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 14:49
        Dla 4 miesiecznego to już gondoli sie nie opłaca kupować poczekaj jeszcze z miesiac jak będzie miał 5 miesięcy to do spacerówki można takie dziecko włożyć bo jest ona tak samo wyprofilowana jak foteliki sam.
    • greeneyedlover Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 15:01
      Xplory spacerowka, torba, dwa spiwory (puchowy i z nogawkami), ewentualnie Winter Kit, parasol i uchwyt na kubek
      Gondoli bym juz nie kupowala jesli dziecko ma 12 tyg i jest duze
      • lucyna_1980 Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 17:23
        Musisz przekalkulować czy nie korzystniej jednak kupić zestaw z gondolą - bo różnica w cenie może być niewielka i nawet jeśli miałabyś z niej nie korzystać wcale lub nawet przez jakiś krótki czas, to czasmi bardziej się kalkuluje zakup w komplecie (to zależy od sprzedawcy jaka da Ci cenę). Ale generalnie Stokke ma tak, że z tą gondolą po dobrym rabacie sie opłaca kupic zestaw...

A jesli bez gondoli to kup spacerówkę i na poczatek kupiłabym jeden śpiworek - ten puchowy oraz winter kit'a na zimę... jesli masz go w planach
        Mozesz rozważyć zakup torby pielęgnacyjnej bo przy takim małym dziecku to jest przydatna rzecz, aczkolwiek nie niezbedna - bo dużo rzeczy pomieścisz do tej torby na przodzie wozka (shopping bag) która jest już w zestawie.
        Zakup parasolki można sobie darować jesli planujesz zakup na wione/lato Summer Kit'a bo tam w zestawie jest parasolka.
        Śpiwor z nogawkami możesz kupić za rok, na nastepna zimę jak dziecko będzie większe.

No chyba że na całość dostaniesz jakąś super cenę to bierz w pakiecie wszystko jak leci.. smile
        • saras-wati Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 18:02
          no właśnie o to mi chodziło, no i rąbnęłam się w przeliczeniu, bo wyszło mi, że malec ma 3 miesiącewink ale chyba dzisiaj to kiepskie ciśnieniewink 4-miesięczne można już spokojnie włożyć do spacerówki, ale jak Lucyna napisała, bardziej opłaca się zestawy z gondolą kupowaćwink Tak zrobiłam, choć moja małą ma już ponad 20 miesięcywink
        • greeneyedlover Re: Jeszcze dzis myslalam o kupnie... 19.10.11, 18:22
          Obawiam sie ze jesli dziecko jest duze to nie da rady przejezdzic zimy tylko w puchowym spiworze. No ale na poczatek od niego mozna zaczac..
          Osobiscie uwazam tez, ze torba jest niezbedna; kiedy mam "wozkowe dziecko" uzywam jej zamiast torebki, nie wyobrazam sobie wozenia portfela i dokumentow na dole, poza tym czasto robie zakupy i dolna torba jest mi potrzebna w sklepie.
          Parasolka - owszem, glownie kojarzy sie z latem ale zimy tez bywaja sloneczne, a poniewaz nie jest to duzy wydatek to mozna kupic tak jak i uchwyt na kubek - zaden mus ale ulatwia zycie.
          No i przychylam sie oczywiscie do opinii ze warto przyciskac sklep o rabat przy wiekszym zakupie, bez laski. Oni na tym moga tylko zarobic i zyskac zadowolonego klienta, ktory przysle paru kolejnych potencjalnych zainteresowanych.
    • afroddytta Jak poznać? 19.10.11, 21:02
      Jak poznać czy to nowy czy stary stokke? Które roczniki są stare (poprzednie)? I dlaczego te stare są złe?
      • didis Słowo rozsądku:D 19.10.11, 21:11
        Dziewczyny na pytanie o niezbędne rzeczy, nie wypada wymienić WKsmile)) to koszt sporo, a niezbędne to to nie jest.
        Wg mnie:
        - śpiworek - pasują ten z nogawkami, i dla maluszka i dla starszaka.
        - wózekbig_grin - spacerówka ma wkładkę dla niemowląt i spokojnie od 3 mca.
        - parasolkę kup latem - zimą maleństwo jeszcze nie będzie protestowało na budę a ona jest duża i fajnie osłoni.
        - jeśli masz torbę dla maluszka, wcale nie musisz kupować oryginalną Stokke - sylki, jak wróci ze squash'a napisze ci gdzie kupić za 14 zł taki klipsy, na których przymocujesz do rączki co chcesz. Ja np. mam plecak FP - który uwielbiam - ma specjalne zapięcia i pasuje do każdego wózka.
        To moje zdanie. Cup-holder, dwa śpiworki, WK i SK, torba transportowa etc serio nie są niezbędne. To są dodatki jeśli masz ochotę kupisz jak nie przeżyjesz, a może nawet nie zwrócisz uwagi, że by się przydały.
        Pozdrawiam
        --
        Dobrawka
        Wit
      • lucyna_1980 Re: Jak poznać? 19.10.11, 21:11
        Najprosciej po stalażu - ten nowy ma pomarańczowe logo, starsze miały szaro-czarne.
      • didis Re: Jak poznać? 19.10.11, 21:17
        Zapożyczne z FB Stokke Polska
        Wersja I: iv.pl/images/60220736577245949897.jpg
        Wersja II (zmiana kół - choć dla mnie średniowidoczna)allegro.pl/stokke-xplory-wozek-i1798848939.html
        Wersja III(dodano białe elementy): iv.pl/images/28478634975331996195.jpg
        Wersja IV (zmieniono mocowanie siedziska): iv.pl/images/13591351056505883368.jpg
        Wersja V(2010/2011): www.stokke.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka