Dodaj do ulubionych

wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam :D

10.11.11, 12:02
Dzięki opiniom saras-wati zdecydowałam się na wózek M&P MYLO smile mimo że nie był już dostępny w kolorach jakie chcialam to i tak się ciesze na niego. Ma przyjść do mnie we wtorek, jednak testowac będę go prawdopodobnie od stycznia kiedy maluch pojawi się na świecie.
Dzięki dziewczyny za to forum czytam je od jakiegoś czasu i tez powoli wpadam w manię wózkową tongue_out juz myślę jaki będzie następny wózeczek hihi.
Oj ale ciężko było mi się zdecydować, wewnętrzny bój toczyłam między teutonią, joolzem, bugaboo i mylo, no i w rezultacie wygrał ten ostatni. Oki już nie zamęczam. Miłego dnia!smile
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 12:07
      Mam nadzieję, że będziesz zadowolonasmile)
      • sylki Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 12:09
        Fajnie, że jest co raz więcej użytkowników tego wózka smile
        jaki kolor zamówiłaś?
        Zamęczaj jak najbardziej, po to jesteśmy big_grin
        • ef_ka81 Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 16:43
          zamówiłam budki sandcastle, gondola i wkładka spacerówki black jack a chciałam dove grey. Będe miala chłopca więc za bardzo z kolorami nie mogłam poszaleć tongue_out ,wolalam zresztą takie stonowane kolory.
          • sylki Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 16:54
            Dla chłopca jeszcze ten żółty by był fajny
            smile
            • saras-wati Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 16:59
              sylki napisała:

> Dla chłopca jeszcze ten żółty by był fajny
              > smile
              >

och, gdybym dzisiaj wybierała, to chyba wzięłabym żółty...tylko nie wiem czy żółte siedzisko byłoby ładniejszy, czy żółta budka?
              • sylki Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 17:20
                Oj chyba budka, siedzisko ciemniejsze zawsze mniej widoczne plamy wink
          • saras-wati Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 16:57
            ja mam dove grey z czarną budkąsmile

http://img803.imageshack.us/img803/5593/p9290003.jpg

Uploaded with ImageShack.us

marzy mi się do niego limonkowa budka albo śpiworeksmile podobno sporo tych wózków w Krakowie jeździ - wspominała moja znajomawink
            • aasia_g Re: wkońcu zdecydowałam się na wózek i zamówiłam 10.11.11, 18:15
              gratuluję i zazdroszczę! ja też uległam zachwytom saras nad tym wózkiem i marzę, żeby go mieć. już sobie wszystko obmyśliłam, chciałam kupić używanego 4ridera od koleżanki na miejscowe spacery po trudnym terenie i nówkę mylo na codzienne wyprawy do CH, rodziców, znajomych itd, ale sprawy się skomplikowały, bo wczoraj USG ujawniło w moim brzuchu dziewczyneczkęsmile a 4rider od koleżanki jest typowo dla chłopaka, granatowa gondola i błękitna spacerówka......sad żałuję, bo kupno uzywanego wózka od kogoś znajomego jest jednak pewniejsze niż tak zupełnie w ciemno. nie wiem jeszcze co robić, ale coś muszę wykombinowaćwink

a czy mogłabyś wkleić fotki Twojego mylo?
              dokupiłaś do niego odrazu jakieś dodatki, czy coś planujesz dokupić??
              • sylki Asia 10.11.11, 18:23
                czy ty z tymi kolorami nie przesadzasz?
                Niebieski i granatowy jest bardzo uniwersalny big_grin
                Rozumiem różowy wózek dla chłopaka, ale do dziewczynki wszystkie kolory pasują big_grin
                • saras-wati Re: Asia 10.11.11, 18:34
                  hehe, też tak uważamwink wprawdzie za niebieskim nie przepadam, ale granat, dlaczego niesmile zawsze możesz sobie różową torbę sprawićsmile
                  • aasia_g Re: Asia 10.11.11, 18:39
                    no ja też tak właśnie kombinuję, że jakieś dziewczyńskie dodatki załatwią sprawę... tatuś mi się tu wstępnie postawił, że on córki w męskim wózku nie będzie woził, ale to może było jeszcze w lekkim szokusmile)
                    • sylki Re: Asia 10.11.11, 18:44
                      hahaha, no co ty , od kiedy to niebieski jest tylko dla chłopców, musisz tatusia uświadomić big_grin
                      • ef_ka81 Re: Asia 10.11.11, 19:06
                        granat jak najbardziej do dziewczynki pasuje smile ale w niebieskim już bym nie woziła tongue_out

Co do Mylo to zastanawiałam sie tez nad zółta budką, ale no właśnie jakbym widziala na zywo jaki to wlasciwie jest odcień tej żółci to co innego,a tak troche się bałam no i nie wiem jak z robalami latem czy nie obsiadły by budki smile
                        • sylki Re: Asia 10.11.11, 19:18
                          Robale lecą do każdego koloru
                          • lucyna_1980 Re: Asia 10.11.11, 19:52
                            Ale do żółtego, limonkowego i zielonego bardziej...
                            • aga7-77 Re: Asia 10.11.11, 20:08
                              Oj tam Asia, zamówisz sobie od naszej Pani Helenki jakąś fajną różnokolorową wkładkę do tej błękitnej spacerówki i jak najbardziej dla dziewczynki będzie OKsmile Ja bym woziła dziewczynkę w błękitnym wózku - czemu nie.
                              A propos robali - miałam kiedyś jasnopomarańczowy wózek - dopiero do niego wszystkie robale leciałybig_grin
                              • analyss Re: Asia 10.11.11, 23:23
                                mi się wydaje że robale najbardziej żółty uwielbiają

ij tam oj tam, kolory moim zdaniem dobre, ja przez kilka miesiecy woziłam synka w czerwonym (i to w takie jakby kropy); raz jedna małoletnia sasiadka mi powiedziała, że ten wózek chyba dla dziewczynki bardziej - ja jej na to, że Młody o tym nie wie więc mu to nie przeszkadza wink
                                • aasia_g Re: Asia 11.11.11, 09:07
                                  no to po waszych wpisach już luzik, skoro takie maniaczki nie mają nic przeciwko błękitowi dla dziewczyny to mi nie wypada się czepiać, pomyślę o dziewczyńskim śpiworku i czym tam jeszcze i sprawa załatwionasmile) czyli temat drugiego wózka - tego wypasionegosmile) nadal na topie
                                  dzięki
                                  • saras-wati Re: Asia 11.11.11, 09:51
                                    aasia_g napisała:

> no to po waszych wpisach już luzik, skoro takie maniaczki nie mają nic przeciwk
                                    > o błękitowi dla dziewczyny to mi nie wypada się czepiać, pomyślę o dziewczyński
                                    > m śpiworku i czym tam jeszcze i sprawa załatwionasmile) czyli temat drugiego wózka
                                    > - tego wypasionegosmile) nadal na topie
                                    > dzięki

zmian kolorów nastąpiła jakoś w połowie XX wieku, bo wcześniej atrybutem męskim była purpura, a żeńskim błękitwink widać to na obrazach etc. zwłaszcza obrazujących chrześcijańskie postaciewink no i na śląsku chyba jeszcze to funkcjonuje?
                                    • pomilak1 Re: Asia 11.11.11, 09:59
                                      zależy gdzie na śląsku tongue_out na górnym raczej nie tongue_out ale mam koleżankę z obrzeży Oświęcimia i tam ponoć jeszcze panuje takie przeświadczenie, że niebieski dla dziewczynki za Maryją a czerwień/róż dla chłopca za Sercem Pana Jezusa smile ale to pewnie jakieś niedobitki smile
                                      Ja tam mam dla mojej córci i błękitne gacie i body, w granatowym bboo jeździ i mi to nie przeszkadza, a dla synka i różowy t-shirt się znajdzie i fioletowy sweter, wszystko zależy od gustusmile
                                      • aasia_g Re: Asia 11.11.11, 10:25
                                        no dobra, dobra już rozumiem - przereagowałam okkkksmile
                                        teraz lepiej mi saras ładnie tu napisz, czy ten Twój dove grey jest szary, czy ma coś wspólnego z wrzosem, fioletem czy czymś podobnym, bo na tych fotach co mi przesłałaś to tak trochę wygląda a Ty chyba nawet gdzieś pisałaś, że kolory wypadają inaczej w realu. niestety na stronie m&p nie ma już chyba możliwości popróbowania sobie róznych połączeń
                                        • saras-wati Re: Asia 11.11.11, 12:12
                                          dove grey nie ma nic wspólnego z wrzosemsmile) to szary, ale o ciepłym tonie - przynajmniej ja odnoszę takie wrażeniewink
                                          natomiast pinik miała plum pudding i mówiła, że bardziej w bordo wpada niż w fioletsmile

mi bardzo się podoba limonka, a i ten sand bardzo ładnie wygląda - tak eleganckosmile) w ogóle wszystkie te kolory są takie soczyste i podejrzewam, że każdy będzie ładnie wyglądałsmile)
                                      • aga7-77 Re: Asia 11.11.11, 11:00
                                        Ja mam koleżankę z Chrzanowa i u nich jest tak samo - do chrztu dziewczynki ubierają w błękitne ubranka, bo takie suknie nosiła Maryja, a chłopców w różowe/czerwone, bo to kolor szat Jezusa.
                                        A ja dla córy też mam masę ubrań błękitnych i granatowych po bracie i kuzynach - młodej to na razie nie przeszkadzasmile
                        • saras-wati Re: Asia 11.11.11, 09:48
                          ef_ka81 napisała:

> granat jak najbardziej do dziewczynki pasuje smile ale w niebieskim już bym nie wo
                          > ziła tongue_out
                          >
                          > Co do Mylo to zastanawiałam sie tez nad zółta budką, ale no właśnie jakbym widz
                          > iala na zywo jaki to wlasciwie jest odcień tej żółci to co innego,a tak troche
                          > się bałam no i nie wiem jak z robalami latem czy nie obsiadły by budki smile

ja obstawiam, że ona w limonkę wpadasmile) no i tą budkę zdecydowanie na zimowe szarugiwink a na lato inna budka, żeby się nie nudzićsmile
                          • ef_ka81 Re: Asia 11.11.11, 11:59
                            no właśnie, chciałam nawet na zmiane do spacerówki druga bude kupić ale w mamas&papas polska nie sprowadzają buu, można u nich zamówić jedynie wkładkę do spacerówki.
                            • saras-wati Re: Asia 11.11.11, 12:15
                              może będą sprowadzaćwink o ile kojarzę, to chyba w ogóle m&p dostępne są u nas jakoś od wiosnysmile

ja dostaniesz wózek, to koniecznie pochwal sięsmile) mi ten sand bardzo się podoba, taki eleganckismile)

• ef_ka81 zdjęcia mylo black jack/sand castle 17.11.11, 12:42
                                Mam już moje Mylo w domku, jupi big_grin Poniżej wklejam kilka fotek, niestety z domu bo maluch jeszcze w brzuchu a dni teraz ponure i zdjęcia nie oddają rzeczywistych kolorów. Kolor sand jest piękny i ciemniejszy niż na fotkach w sklepach internetowych. Robiłam zdjęcia i z lampą błyskową (na tych kolory są ciemniejsze niż w realu) i bez lampy (kolory ciut ciemniejsze)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ig/aj/nvuo/QH0wJhf0dkuw5AVsnB.jpg
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ig/aj/nvuo/wUEi4WTVbkptPTizlB.jpg
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ig/aj/nvuo/6jqEv4ZMLDBTcMB9gB.jpg
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ig/aj/nvuo/zqMGxuJvK26tASpvaB.jpg
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ig/aj/nvuo/laPYORK17uatPIavzB.jpg
                                • mama1dawidka Re: zdjęcia mylo black jack/sand castle 17.11.11, 13:08
                                  pieknosci smile
                                • sylki Re: zdjęcia mylo black jack/sand castle 17.11.11, 13:12
                                  super big_grin
                                  • tereferefretka Re: zdjęcia mylo black jack/sand castle 17.11.11, 13:18
                                    kurcze, ladny, na zdjeciach producenta nie jest taki fajny...
                                    • pomilak1 Re: zdjęcia mylo black jack/sand castle 17.11.11, 13:25
                                      super!bardzo mi się podoba ten design, a ta budka to chyba taka ładna piaskowasmileto teraz wyganiaj pasażera z brzuszka żeby można było test zrobić smile
                                • saras-wati Re: zdjęcia mylo black jack/sand castle 18.11.11, 16:57
                                  śliczny jest!! Bardzo elegancki!
                • tygisek Re: Asia 17.11.11, 13:26
                  moja cora jezdzila granatowo niebieskim mutsy z bezowa wysciolka budki smile Asiu, nie przesadzaj! Granat pieknie komponuje sie z rozem i wlasciwie kazdym kolorem, uwazam, ze moja corka byla pieknie wyeksponowana w tym granatowym wozku smile aaa, i miala ze dwa lata pod rzad kombinezony zimowe niebieski i granatowy, i do tego czapke moro, bo jej sie tak podobalo smile nikt jej nie pomylil i nie wzial za chlopca wink
                  • duraczek Re: Asia 18.11.11, 17:17
                    zgadzam sie z przedmowca smile ps fajny ten wozek smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka