Dodaj do ulubionych

Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) jest??

23.11.11, 17:03
Witam dziewczyny

Czytam, oglądam Wasze cacuszka i normalnie jak nie kupię chociaż takiej skórki to mnie rozerwie big_grin Moja niunia jest już spora i kończymy tej zimy wózkowanie....ale na zimę nie chcemy śpiworka a raczej to mała nie chce, coraz mniej jeździ a więcej spaceruje obok. No i jak tak patrzę na te Wasze Stokke to aż mi żal że ja już limit na dzieci wyczerpałambig_grin
Czy orientujecie się gdzie mogę kupić podobny kożuszek do wózka? My mamy P&T Sport , a może uszyć ? Hmm.
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 17:16
      No ja kombinuje do stokke inną niż ta oryginalna, bo na oryginalną kasy nie mam jak na razie. Boję się jednak, że te nasze z Podhala będą capić muflońskimi pierdami wink
      Podobno te białe nie śmierdzą, może taką kup i wtnij z nich wkładkę i tyle
      • blublusia Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 17:21
        No w sumie to jakiś pomysł smile Przejdę się do nas na targ tam Górale często handlują, obczaję, powącham i pomyślę big_grin
      • aga_1980_31 Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 17:33
        Ja mam właśnie taką hand made i jestem bardzo zadowolona smile Wycinałam ją nożykiem do tapet w 2 godziny miałam gotową Skóra nie ma zapachu z tym, że ja mam farbowaną więc może to mieć wpływ na to, że jest bezwonna.
    • rebelka1986 Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 18:53
      Miałam owczą skórę, taką typowo góralską, dopóki młody jeździł w gondoli i bardzo sobie chwaliłam. Oprócz funkcji dekoracyjnej świetnie izolowała zimą a latem zapobiegała poceniu - niektórzy się dziwili, "jak można w taki upał wozić dziecko na kożuchu"? wink
      • sylki rebelka 23.11.11, 19:09
        a nie smierdziała? bo kurcze podobno one smierdza sad
        • rebelka1986 Re: rebelka 24.11.11, 14:39
          Moja nie śmierdziała, w ogóle była jakaś bezzapachowa, ale mama mi właśnie uświadomiła, że przywiozła mi ją z Berlina, więc bardzo prawdopodobne, że niewiele ma wspólnego z naszymi góralskimi smile Fakt, nie jest śnieżnobiała tylko taka żółtawa.
      • blublusia Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 19:15
        A ja u nas nie spotkałam jeszcze nikogo z takim fajnym wyposażeniem wózka. Znowu będę jedyna big_grin i obgadana. A co tam. Już i tak gadają że wózki zmieniam jak rąbnięta. Dobrze że jest to forum.

Pozdrawiam
        • sylki Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 19:22
          tak, zmienianie wózka uważane jest za nienormalne, ale juz kupowanie setnej pary butów nie.
          • blublusia Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 19:31
            sylki napisała:

> tak, zmienianie wózka uważane jest za nienormalne, ale juz kupowanie setnej par
            > y butów nie.
            >
            Dokładnie. Na szczęście ja się tym nigdy nie przejmowałam. A przy okazji inne mamusie mają okazję odkupić taniej.
            • dima1312 Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 23.11.11, 20:25
              swego czasu były podobne nakładki z owczej wełny do wozka BOB ale tylko w stanach poszukaj przez Google
              • tygisek Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 24.11.11, 09:04
                a mi sie wydaje ze wiecej wozkow typu jogger mialo oryginalnie dedykowane wkladki z owczej skory, nie wiem dokladnie ktore, ale napewno widzialam taka wkladke do kupienia w sklepie w Polsce..(nie wiem czy o nie do MB przypadkiem, albo do P&T wlasnie....) ceny nie znam niestety...
                • alicja1551 Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 24.11.11, 09:46
                  dziewczyny, a mogłybyście podac wymiary skóry stokke i wskazowki dla tych, ktore będą same ją wycinać?
    • thea19 futrzak 24.11.11, 11:00
      dziewczyny - poogladalam w gorach te futrzaki i zdecydowana wiekszosc smierdzi - ponoc to wina garbowania. pan sprzedawca opowiadal mi jakie sa rodzaje i ktore nie smierdza (nie wiele zapamietalam bo za duzo ras owiec). wszystkie w zakopcu smierdziec beda (sama taka nabylam 2 lata temu dla psa i uciekal od niej strasznie, w koncu skore z chalupy wywalilam bo zapach utrzymywal sie caly czas)
      nie smierdza futerka wygarbowane na gladko, z pieczatka i takie, co wygladaja jak strzyzone na 3cm w kolorze lekko zoltym. przez neta bym nie kupila bo powachac sie nie da a sprzedawcy czesto klamia.
      te z ikei tez nie smierdza ale sa tylko biale i trza by farbowac.
      • sylki Re: futrzak 24.11.11, 11:09
        Śmierdzą wszystkie garbowane chemią, nie śmierdzą te garbowane chromem i jakimiś tam trawami czy czymś.
        Pytałam jednego sprzedawcy na allegro i niby nie dają jakoś strasznie, tzn jakiś zapach jest, ale nie śmierdzą. Nie wiem czy nie zaryzykuje, bo zawsze mogę oddać przeciez, skoro kupuję od firmy wink
        Na bank nie smierdzą te białe, ale ja nie chce białej buuuu, i jak tu teraz znaleźć super skóre która nie wali sad
        • thea19 Re: futrzak 24.11.11, 12:06
          ja na sanki chce kupic - do wozka to nie wiem. generalnie ciezko o niesmierdzace a smrod na wszystko przelazi i nie da sie wywietrzyc.
          chyba kupie ta z ikei - ladne ma futerko a kolor mi nie przeszkadza (ufarbowac zawsze mozna, chyba, ze chesz naturalne). ci goralscy sprzedawcy maja je po 110zl, z zakopcu maja byc juz po 140zl (ale to te pozlokle smierdziuchy).
          czasem w centrach handlowych sa stragany goralskie - maja tam rozne futrzaki
          • sylki Re: futrzak 24.11.11, 12:13
            Nie chce białego, chce naturalne, znalazłam sprzedawce, który pisze, że ich skóry nie śmierdzą i oni je exportują do krajów UE, więc nie mogą smierdzieć. Zadałam pytanie, poza tym to firma, jak będzie śmierdzieć to zawsze odesłać idzie big_grin
            • thea19 Re: futrzak 24.11.11, 12:20
              daj namiar - jak maja ladne kolory to moze sie skusze
              • sylki Re: futrzak 24.11.11, 12:28
                skor-pol.pl/index.php/skory-owcze-c-23?osCsid=f4324832b096bafbd43dac59a4ed002b
                mają też kolorowe, ale jeszcze czekam na odpowiedz mailową
                • blublusia Re: futrzak 24.11.11, 13:14
                  O ja też tam napiszę smile Wyglądają ciekawie. Jeśli się skuszę to na jakiś kolorek, mój wózek jest ciemno szary.

P/S
                  Byłam na targu, faktycznie te skóry zalatują.
                  Ale pamiętam że kiedyś kupiłam w ikei i nie śmierdziały, były też bardziej miękkie od tych u górali.
                  • sylki Re: futrzak 24.11.11, 13:21
                    Ale te w ikei nie są naturalne tylko sztuczne, czy może się mylę?
                    • blublusia Re: futrzak 24.11.11, 13:31
                      No to teraz mnie zabiłaś big_grin nie wiem czy to sztuczne czy prawdziwe. Ale były mięciusie i takie dopracowane, może faktycznie to nie była skóra owcza? Hmm. Nie mam ikei w swoim mieście więc teraz nie sprawdzę sad A tamtych się dawno pozbyłam sad Aż jestem teraz zła.
                      • blublusia Re: futrzak 24.11.11, 13:42
                        Zadzwoniłam do ikei w Katowicach, pani powiedziała że mają tylko naturalne skórki owcze w cenie po 160zł ( o ile dobrze dosłyszałam) ale nie stwierdziła jednoznacznie czy zalatują ponieważ obawia się że jak ja przyjadę to mogę mieć odmienne zdanie smile no i co tu robić ?
                        • sylki Re: futrzak 24.11.11, 13:45
                          Ja myślę, że jakby zalatywały, to czuć by było w całej ikei big_grin
                          • ariella Re: futrzak 24.11.11, 14:56
                            MOja Kicia (noworodek) jezdzi na takiej bialej, w swoim purplowym stokku, a druga biala jest otulona z wierzchu. na poczatku troche jechaly, wywietrzylam na dworze. Ja bardzo zadowolona.
                            • dima1312 Re: futrzak 24.11.11, 15:07
                              to na pewno będzie pasowało www.pushchairs.co.uk/acatalog/stroller_fleece.html
                              • dima1312 Re: futrzak 24.11.11, 15:10
                                i jeszcze to www.alongcamebaby.co.uk/acatalog/Stroller_Fleece.html
                                • aga_1980_31 Re: futrzaki i nie tylko HAND MADE :D 24.11.11, 15:55
                                  www.facebook.com/media/set/?set=a.201527079878972.48668.100000650454505&type=3
                    • thea19 ikea 24.11.11, 19:24
                      te z ikei sa jak najbardziej prawdziwe, miekkie, przyjemniejsze niz goralskie i nie smierdza. lekki zapach czuc dopiero jak sie wsadzi nos w futro i nie jest uciazliwy. osobiscie sprawdzalam bo sie przymierzam do niej.
          • aga_1980_31 Re: futrzak 24.11.11, 15:50
            Ja kupiłam skórę farbowaną i moja nie śmierdzi nie ma nawet żadnej woni big_grin
    • justyna2262 Re: Skórka, kożuszek do wózka jak do Stokke :) je 24.11.11, 20:46
      Byłam w weekend w górach i też oglądałam te skóry bo sama się zastanawiałam nad nią. Powąchałam tylko na jednym straganie i jak dla mnie zapach był koszmarny. Szwagierka powiedziała mi, że jej córka kiedyś kupiła taką skórę i teś śmierdziała. Podobno na mrozie tak tego nie czuć,ale jak się przyniesie do domu to już jest okropnie. Ale tak jak powiedziałam, ja pwąchałam tylko na jednym straganie więc ne wiem czy wszystkie tak mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka