Dodaj do ulubionych

JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU OJCU!

28.12.11, 20:34
WITAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI I FORUMOWICZÓW!

ZWRACAM SIĘ DO WAS Z PROŚBĄ W ZNALEZIENIE ZŁOTEGO ŚRODKA WSRÓD WÓZKÓW DO DZIECI!

MIANOWICIE ZOSTANĘ OJCEM W MARCU 2012! SPODZIEWAM SIE SYNA! MOJA DROGA ZONA CIAGLE SIE UPIERA PRZY KUPNIE NOWEGO WÓZYKA WIELOFUNCYJNEGO (CZYLI WSZYSTKO I NIC, DODAM BUDŻET PRZEWIDZANY NA WÓZEK TO DO 1600ZŁ)! A JA MI TEN POMYSL SIE NIE PODOBA PO ZACZERPNIĘCIU RAD DOBRYCH KOLEŻANEK MAMUSIEK, KTÓRE ODRADZAJĄ MI TEGO POMYSŁU, RADZĄC ABY KUPIĆ PORZĄDNA SPACERÓWKĘ, A WÓZYK TZW. GONDOLĘ MÓWIĄ ŻE DOSTANĘ OD NICH UŻWANĄ, TWIERDZĄ ZE LEPIEJ KUPIĆ PORZĄDNA SPACEÓWKĘ NP. MACLARENA NIŻ WYRZUCAĆ PIENIĄDZE NA TZW. GONDOLĘ KTÓRA PODOBNO I TAK W ZASADZIE 6 MIESIĘCY SIĘ UŻYWA!!!

POPROSZE O JAKIEŚ KONKRETNE MARKI WÓZKÓW KTÓRE POLECACIE!
DODAM IŻ BEDE Z ZONA OD CZERWCA 2012 MIESZKAC W BLOKU(KAWALERKA) NA 1 PIĘTRZE NA 30M2 CZYLI ŁATWOŚĆ ZŁOŻENIA, PRZECHOWYWANIA I WAGA JEST DLA MNIE ISTOTNA!
OPRÓCZ TEGO MAM 194CM, A ZONA 175CM CZYLI REGULACJA WYSOKOSCI RĄCZEK BYŁA DOSC ISTOTNA!

PROSZĘ O KONKRETNE MARKI!
POZDRAWIAM WAS! PRZYSZŁY OJCIEC!
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 28.12.11, 21:06
      też uważam, że to bardzo dobry pomysł, aby wziąć używaną gondolę od koleżanek, a po 6 miesiacach kupić dobrą spacerówkęsmile jeśli ma znaczenie wielkość po złożeniu, komfort dziecka i dobra jakość wykonania, to nasuwa mi się na myśl wózek baby jogger elitesmile mieści się w przedziale cenowym i naprawdę porządny - wpisz sobie do wyszukiwarki, bo było na temat tego wózka mnóstwo wątkówsmile

co do maclarena(mam obecnie model xt, miałam też questa), to zostawiłabym go sobie na sam koniec, jak maluch skończy 2 lata, jeśli w ogóle będziecie potrzebowali takiego wózkawink w ogóle, to zamiast maclarena, zdecydowanie bardziej polecam wózek mamas&papas cruise/voyage lub lekkiego toura

btw, jeśli możesz, to nie pisz z 'caps lock'iem', bo bardzo źle się czyta taki postwink
    • annulka79 Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 28.12.11, 21:16
      Witam smile
      Mi osobiście bliższa jest opcja wózka wielofunkcyjnego a spacerówka-parasolka dopiero później. Już wyjaśniam dlaczego, otóż inne potrzeby względem spacerówki ma brzdąc 7 miesięczny (np. wózek lepiej osłonięty, amortyzowany) a inne biegający 2 czy 1,5 roczniak.
      Wy przesadzicie dziecko do spacerówki jesienią, czyli pierwszą zimę będziecie wozić 8-11 miesięczne, tu potrzebna bardziej komfortowa spacerówka niż parasolka. Spacerówka z wózka wielofunkcyjnego tu się przyda. Dodatkowo nie polecam nikomu jazdę parasolką po śniegu itp. (sprawdziłam). Dla starszego brzdąca (w Waszym przypadku np. ponad rocznego na lato) można kupić mniejszy lżejszy wózeczek)
      Znajomi którzy kupili wózek głęboki by potem "zainwestować w super spacerówkę" kupowali następnie spacerówkę ... a potem i tak jeszcze jeden lekki wózeczek.

Chciałam zaproponować Jedo Fyn ale on, choć nie jakoś strasznie ciężki to jednak na pierwsze piętro do wnoszenia tak sobie się nadaje ... choć znam takich co wciągają ... wink

Może spacerówka rozkładana na płasko z odwracanym siedziskiem a do tego miękki wkład-nosidło? (np. Peg Perego Switch Easy Drive)

Ja ostatnio jestem zauroczona Baby Joggerem City Mini z gondolką. Może nie jest to najbardziej amortyzowany pojazd dla maluszka ale spełni oczekiwania najmłodszych (twarda gondolka z pałąkiem do przenoszenia lub fotelik np. Maxi Cosi) a potem spacerówka wygodna dla maluszka (osłonięta z super budą) i dostatecznie obszerna dla 3 latka. Spacerówkę składa się w całości pociągnięciem jednej ręki.
      • annulka79 Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 28.12.11, 21:21
        teraz doczytałam, że głęboki macie dostać big_grin
        choć w sumie czy ten głęboki będziecie wnosić? To będzie nieco cięzkie...
      • srebrno-listka Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 29.12.11, 10:07
        Mam 187 cm wzrostu, więc podejrzewam, że wiem cos o poszukiwaniach wózka dla wysokich wink. Zgadzam się, że parasolka to później. Maclaren (xt, xlr,, nie qust, bo ma za nisko rączki) to dobry wózek, tylko trzeba uważać, jak dziecko juz samo na niego wsiada, bo ma tendencję do przewracania się. Baby jogger city mini jest fajny, ale dla mnie jest na krawędzi bycia akceptowalnym jeśli chodzi o rączkę - jest za nisko, dla Ciebie będzie za nisko na pewno. Jak macie gondolę dostać to dobry pomysł. Ja kupiłabym dobra spacerówkę - polecam baby jogger city elite. Ma rączkę wysoko, świetnie się składa (jak chcesz, zajrzyj na bloga wózkowego, tam zobaczysz opisy i zdjęcia robione przez użytkowniczki, będzie i maclaren i baby jogger city elite). jest cięższy niż parasolki, ale spokojnie na tylnych kołach wjedzie po schodach. Też uważam, że parasolkę lepiej zostawić sobie dla starszego dziecka, choć akurat elite moim zdaniem starczy do końca wózkowania, bo ma wysokie oparcie i powierzchnię do spania ponad metr. Mój dwulatek bardzo lubi nim jeździć.
    • misiunia22.0 Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 29.12.11, 10:23
      a moze rzeczywiscie wes ta gondolke na poczatek czyli tak do maja czerwca a potem zakupisz nowy model city mini gt z pompowanymi kołami ii regulacja rączki i pewnie bedzie najwygodniejszy i najmniejszy do wnoszenia ulepszony city mini ktory ma byc u nas podobno koło wiosny
    • sylki Mate 29.12.11, 11:04
      Na forum nie piszemy wielkimi literami, w netykiecie oznacza to krzyk, a poza tym źle się czyta, oczy bolą smile

Wszystko zależy jaka to gondola, jak na paskach, to nie widzę twojej żony wciągającej wózek na 1p. Chyba, że sąsiadom nie będzie przeszkadzać wózek stojący na dole, choć to też ryzyko, bo wózki kradną. Co do wielkości wózka gondolowego, to tylko 6 miesięcy, można się przyzwyczaić, poza tym nie sądzę byście wózek za każdym razem składali.

Do końca też nie wiem czego oczekujesz od wózka smile
    • mate Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 29.12.11, 20:18
      Najmocniej przepraszam za duże literysmile Po ciężkim i nerwowym dniu za bardzo rozpędziłem przy pisaniu tego wątku i przy końcu zorientowałem się ze wszystko jest dużej literyuncertain
      Gondolę która dostane produkuje ja firma Implast i jest zawieszona amortyzatorach

A czego oczekuje od wózka, to:
      - ważył do 12-13 kg
      - łatwy w rozłożeniu
      - atrakcyjna cena
      - solidność wykonania, aby posłużył następnemu mojemu dziecku w niedalekiej przyszłości
      • srebrno-listka Re: JAKI WÓZYK DO DZIECKA??? POMOŻCIE PRZYSZŁEMU 29.12.11, 20:55
        Implast (który? bolder, volant?) jest ok, zwłaszcza dostany wink znajoma ma i jest zadowolona. A spacerówka: przyjrzyj się baby jogger city elite - spełnia Twoje wymagania. Dla mnie to wózek idealny. Mam i będzie służył i drugiemu dziecku. Rozważam dokupienie nawet do niego gondoli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka