Dodaj do ulubionych

jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-800 zł

15.03.12, 12:35
Witam,

przeglądam forum i jego historie w poszukiwaniu spacerówki dla synka (roczniak)...efekt jest taki,że mam mętlik w głowie coraz większy...winknie jestem znawczynią w temacie wózków (raczej zielona jestem), nie wiem na co zwrócić uwagę, tzn. mam kilka pożądanych cech:
*wygodny- w dosłownym tego słowa znaczeniu, tj. wygodny dla dziecka oraz mamy/taty, czy kto tam wiezie,
*spacerówka, z której będziemy mogli korzystać już do końca wożenia małego w wózku,
*siedzisko rozkładane do spania,
*możliwość przekładania siedziska,
*pojedyncza rączka,
*duże koła- nie wiem czy to wyznacza komfort jazdy, jeśli się mylę to proszę mnie oswiecićwinkbo widzę, że wiele modeli ma małe kółeczka, pojedyncze lub podwójne, czy to jest wygodne?
*w miarę lekki choć nie jest to priorytet, bo raczej nosić go nie będziemy
*łatwy w składaniu/rozkładaniu, zajmujący stosunkowo niewiele miejsca-chodzi o bagażnik-bo często podróżujemy także wiadomo jak to jest.
jeśli chodzi o cenę, to 700-800 zł maksymalnie, bo jak patrze na niektóre modele i ceny to w szoku jestemwinknie wiedziałam, że tyle może kosztować spacerówka...co potwierdza moją niewiedzę w temacie wózkowymsmile
bardzo liczę na opinie doświadczonych i zorientowanych w tej kwestii mam, zastanawiam się nad zakupem używanego wózka-wolałabym kupić używany w dobrym stanie, mając pewność, że będziemy zadowoleni: synek i mysmile
Obserwuj wątek
    • dima1312 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 13:28
      gdyby nie to ze chcesz przekładane siedzisko wszystko inne spełnia Baby Joger City Mini fajny wygodny itp. i cenowo zmieściłabyś się, nie tak dawno widziałam na allegro starszy model bugaboo bee też w tej kwocie tam masz przekładane siedzisko, za te pieniądze jest Nawington Scooner bardzo fajny i wygodny często dziewczyny na forum sprzedają fajne prawie nowe wózki zobacz w dziale sprzedam wózek
    • ollasja Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 13:47
      Takie rzeczy tylko w erze wink A tak serio, to tak jak pisze Dima, najtrudniej będzie z tym przekładanym siedziskiem, bo tu wybór wózków w dobrej cenie, dobrej jakości i nie za ciężkich, jest jednak bardzo ograniczony. Dla dziecka w tym wieku też wybrałabym City Mini, bo na pewno jest bardzo wygodny dla dziecka, praktyczny, dobrze się składa i ma większe koła niż np. zwykłe parasolki. W tej cenie kupisz spokojnie używanego. Tylko to przekładane siedzisko - nie wiem, czy byłabyś w stanie z tego zrezygnować. Oczywiście każde dziecko jest inne, ale wydaje mi się, że dziecko powyżej roku jest już bardziej zainteresowane otaczającym światem i nie musi cały czas widzieć mamy (mamie też powinien wystarczyć podgląd w budzie...). Atutem przekładanego siedziska może być też to, że (o ile łatwo się montuje) w niesprzyjających warunkach atmosferycznych można dziecko "przemontować" tyłem do kierunku jazdy. W city mini częściowo rekompensuje to ta wielka buda smile
      • dima1312 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 14:30
        jeszcze ten Nawington on ma obracane siedzisko www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2029&%3CosCsid%3E
        • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 21:59
          dziękuje za wskazówkismilebardzo cenne zresztąsmile
          wiem, że wymagania duuuże, a środki finansowe nie adekwatne do wymagań, ale cóż pomarzyć zawsze możnawink
          a tak poważanie bardzo spodobał mi się ten baby jogger city mini oraz navington cadet- będę się rozglądać za używanymi pojazdami-może coś się uda znaleźć, jeśli nie to cóż trzeba będzie dołożyć do puli parę groszysmile
          • afroddytta Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:24
            Chyba jedna z forumek sprzedaje używanego city mini za 600zł.
            • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:30
              no właśnie przeszukuje forum, znalazłam jakieś oferty, ale nie wiem czy nadal aktualne...zielona jestem, dopiero kilka razy zaglądałam na to forum i nie mogę się odnalezćuncertain
              • dima1312 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:32
                widziałam dzisiaj na allegro ogłoszenie chyba Agnes o sprzedaży Baby Joggera C.Mini napisz do niej
                • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:33
                  dziękismilewłaśnie wysłałam wiadomośćsmile
                • dima1312 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:34
                  zobacz to jej ogłoszenie allegro.pl/wozek-baby-jogger-city-mini-purple-uzywany-i2193479341.html
                  • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:37
                    kurcze, to jest 3-kołowiec, wolałabym 4 koła...
                    może coś jeszcze się pojawi, będę tu zaglądać, a w między czasie poprzeglądam lokalne portale i ogłoszenia.
                    dzięki za wskazówkismile
          • adio7 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:42
            Ja mam podobny problem, bo nie mogę się zdecydować. Już dawno podwyższyłam granicę wydatkową, ale i tak nie wiem co dalej. W sumie najbardziej skłaniam się ku Peg Perego Pliko P3 Compact. Podoba mi się też ten BJ ale 4 kołowy, z tym że ma dla mnie takie wady jak brak rokładanego podnóżka, a to może być potem uciążliwe (przepytałam koleżanki na co zwrócić uwagę i jedna właśnie na to wskazała). Poza tym brakuje mi w nim osłonki na nóżki, kolor czarny na lato też chyba niezbyt dobry. Za czerwonym nie przepadam. Ale może się mylę. Budę rozkłada się za pomocą sznurka. Nie wiem czy to wygodne. Ale sposób skladania w tym wózku jest genialny. No i waga. Zależy kto co woli. Ten widziałam na żywo, a PP tylko ten swich, więc dalej nic nie wiem smile Gdyby nie ta osłonka na nóżki już dawno kupiłabym peg perego pliko p3... w sumie jeżdże takim rupieciem po starszaku że wszystko co kupię będzie lepsze smile smile
            • afroddytta Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:50
              Oparcie się rozkłada sznurkiem (tasiemką) nie budę i nie jest to jakieś niewygodne.
              Okrycie na nóżki to moim zdaniem totalne nieporozumienie, tzn. mam takie jedno z kompletu z jednym wózkiem (ale uniwersalne, spokojnie pasuje do innych) i praktycznie nie używam, bo moim zdaniem jest nieużyteczne, w zimę bez sensu, bo śpiwór jest niezbędny, a na wiosnę-jesień też średnio się sprawdza, bo okrywa praktycznie same nogi a moim zdaniem górna część ciała i spód (siedzisko-plecy, pupa) bardziej wymagają dogrzania. Takie są moje doświadczenia i na pewno brak takiego okrycia nie przesądziło by o zakupie wózka.
            • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:53
              no nie jest to sprawa prostawinkmyślałam, że szybko się na coś zdecyduję, ale im dalej w las tym ciemniejwinkwidzę, że po pierwsze trzeba zwiększyć budżet o parę gorszy, a po drugie najlepiej obejrzeć pojazd na żywo...i tak też zrobię, zbliża się weekend więc trzeba będzie odwiedzić sklepy.
              najgorsze, że w chwili obecnej zostaliśmy bez wózka- właśnie dzisiaj sprzedaliśmy naszą brykęwink
            • calineczka793 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 22:54
              >jak brak rokładanego podnóżka, a to może być potem uciążlwe (przepytałam koleżanki na co zwrócić uwagę i jedna właśnie na to wskazała).

W przypadku Mini łatwo z tego wybrnąć - na forum już było o tym - po prostu wkładasz od spodu, do takiej jakby kieszonki a'la poduszkę, której nie widać, a podnóżek masz wypchnięty do góry i spełnia baardzo dobrze swoje zadaniawink

> Poza tym brakuje mi w nim osłonki na nóżki, kolor czarny na lato też chyba nie
              > zbyt dobry. Za czerwonym nie przepadam. Ale może się mylę.

Hmmm... Miałam 3 czarne wózki i w żadnym Juniorowi w lecie nie było za ciepłowink Co do koloru Mini4 to jeszcze ma wejść na rynek Sand - tj. bardzo ładny kolorwink

> Budę rozkłada się za
              > pomocą sznurka. Nie wiem czy to wygodne.

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi? Jak rozkłada się tą budę?wink Miałam 3 Mini, mam jeszcze Elite i w żadnym budy nie rozkładałam za pomocą sznurkawink

Tak myślę...Może chodzi Ci o oparcie rozkładane na pasku? - jeśli tak, to to nie jest taki zły patent - dzięki temu oparcie ma bardzo dużo poziomów, możesz dostosować jego wysokość tak żeby dziecku było wygodniewink

Mini jest dobrym wyborem - więc jeśli tylko Ci się podoba to kupwink
    • adio7 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 23:02
      przepraszam za błąd, oczywiście chodziło mi o rozkładanie oparcia.
    • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 15.03.12, 23:16
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1959&%3CosCsid%3E
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=955&%3CosCsid%3E
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2029&%3CosCsid%3E
      ktoś może powiedzieć coś na temat tych wózków?warte uwagi?czy nie zaprzątać sobie głowy...
      • afroddytta Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 16.03.12, 10:08
        ad.1 -wózek ze skrętną osią to jakby inna kategoria wózka, jednym pasuje innym nie, ale na pewno trzeba się nauczyć nim jeżdzić. Najbardziej popularny to mutsy, choć i tak nie zbiera dobrych opinii, a to jest jakaś podróba i co najważniejsze waga 17 kg to kosmos!!!
        ad 2 . Xa to popularny i ogólnie dobry wózek, ale ciężki 14 kg i duży po złożeniu.

Ogólnie te wymienione wózki, szczególnie 1 i 2 są jakby z innej kategorii tzn. są to pełnowymiarowe wózki spacerowe, ciężkie, duże po złożeniu i zapewne nie będziesz go używać do końca wózkowania tj. 2-3 latka już nie będzie Ci się chciało takim ogromnym wózkiem wozić i wtedy będziesz szukać czegoś mniejszego, lżejszego. Wymieniany wyżej city mini nada się i na teraz i spokojnie dla nawet 3latka.
        • dima1312 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 16.03.12, 10:38
          z tych 3 wózków gdybym miała wybrać brałabym Kadeta Nawingtona widziałam go w Bobowózkach i fajny jest ja w tedy kupiłam Scoonera ale ten jest fajniejszy tylko ciut mniejsze siedzisko choć i tak spore
    • zeeberka Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 16.03.12, 20:16
      Mam dokładnie te same oczekiwania smile i ten sam problem. Z tym tylko, że mój synek jest bardzo długi 80cm i 10 miesięcy, Dziś stwierdziłam że Xa robi się mały, więc potrzebuje czegoś dla małych wielkoludów smile Musi być to nas ostatni wózek bo inaczej Mąż mnie pogonismile
      Rozważałam:
      1 bebeconfort loola up tylko nie wiem jak z wielkością
      2 BJ city mini lub elite ale nie da się odwrócić siedziska a to się przydaje, za to bardzo mi się podoba. Nie miałam 3 kółek czy to jest duże utrudnienie?
      • migotka2604 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 16.03.12, 20:35
        też mam dylemat odnośnie 3 kółek, nie wiem czy to wygodne, praktyczne hmmmmm szczerze wizualnie też nie jestem przekonana, chyba bardziej podobają mi się 4-kołowcesmile
        mój roczniak też jest dość spory, najgorsze, że potrzebujemy wózka na już, a ja błądze jak dziecko we mgle...
        co do obracanego siedziska to funkcje ta posiada Navington
        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2029&%3CosCsid%3E
        wygląda też przyzwoicie i coraz bardziej chodzi mi po głowiewink
      • afroddytta Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 16.03.12, 20:43
        Co do looli to radziłabym ją obejrzeć na żywo, bo to zupełnie inny stelaż niż w pozostałych tu wymienionych tzn. nie jest sztywny z całości, jest taki parasolkowy, cały chodzi, przynajmniej takie są moje odczucia, nie lubię takich wózków i spacer z nim, to była dla mnie masakra, szczególnie z większym, cięższym dzieckiem.
        • zeeberka Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 17.03.12, 00:31
          Ten Navington fajny, ciekawe czy mozna go zobaczyc na zywo u mnie. Mam tylko pytanie czy on sie sklada razem z siedziskiem? Bo chciałabym żeby nadawał sie też na wakacje autem i samolotem. Loola bede musiala sie przejechac. U mnie to ma być wozek dodatkowy. Ogladalam tez maclarena xlr ale jakos mnie nie przekonał.
          • zeeberka Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 17.03.12, 07:33
            Navington cadet chyba składa sie osobno. przynajmniej tak to wyglada na rysunkach producenta szkoda. Dla mnie to minus. A co sadzicie o Navington Scooner?
            http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2028&<osCsid>
            Nie obraca sie ale fajnie wyglada ibudka wydaje sie duza/
            • afroddytta Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 17.03.12, 08:35
              Jeśli chodzi o takie większe to może jeszcze Quinny Freestyle 3xl comfort, jest sporo uzywanych w dobrych cenach na allegro (ma obracane siedzisko).
    • migotka2604 britx b-agile czy navington cadet? 17.03.12, 20:52
      oglądałam dzisiaj sporo wózków BJCM 4, britaxa i wiele wiele innych, ale muszę przyznać, że britax bardziej mi się podoba, zastanawiam, się jeszcze nad navingtionem cedetem- ale ten model oglądałam tylko w internecie...
      ktoś może napisać coś więcej na temat tych wózków?
    • anusia_magda Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 18.03.12, 19:55
      ja też szukam wózka tak jak Ty więc chętnie czytam ten wątek..mam podobne wymagania.. a dzisiaj znalazłam taki wózek na allegro
      allegro.pl/wozek-spacerowy-monza-przek-raczka-hit2012-i2194362290.html
      ciekawa jestem opinii
      • dima1312 Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 19.03.12, 12:49
        ale ta monza to wózek z innej beczki raczej landara nie wygląda solidnie zastanów się skoro ci się podoba raczej zobacz go gdzieś namacalnie abyś się nie rozczarowała,co do pytania poprzedniczki to britaxa nie widziałam na żywo ale ładny jest swego czasu sporo zdjęć Agnes wkleiła a Nawington fajny jest wygląda solidnie ja miałam ale inny model tego widziałam w Bobowózkach i podobał mi się
        • agnes_nyc zdjecia britaxa 19.03.12, 19:25
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3006855,2,44,DSC01213.html
          tutaj masz info

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,132573874,,a_tutaj_fotki_Britaxa_a_gile_4_ala_Baby_Jogger_.html?v=2
      • afroddytta Re: jaką wybrać spacerówkę dla roczniaka?max700-8 19.03.12, 13:15
        700 zł za ten wózek to bardzo dużo, w sensie, że wózek i firma nie znane, nie wiadomo jak z jakością, używaniem itd. Poza tym przy takich kółkach (małe obrotowe i duże) to przekładana rączka to raczej bajer, a nie praktyczne rozwiązanie, bo jeżdzenie z małymi kołkami z tyłu to trudne i niewygodne. Waga 13,5 kg to jednak sporo jak na tego typu spacerówkę (bez pompowanych kół, dla starszego dziecka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka