Dodaj do ulubionych

MB Urban to moj ideał :))))

17.04.12, 23:09
To moj pierwszy urban, nowozelandzkiej produkcji, bardzo zadbany. Rozkrecilam go dzisiaj na wszystkie mozliwe czesci, naoliwilam amortyzatory i wyglada cudnie.

Jestem pod jego ogromnym wrazeniem, tyle czasu o nim myslalam i teraz zaluje, ze nie mialam go wczesniej. Mialam nowego Swifta ale jak dla mnie troszke przymaly. Ja mam spore dzieci a w nim moja "kruszynka" siedzi bardzo wygodnie i ma sporo miejsca.
Od zawsze slyszalam jak to cudownie sie go prowadzi ale dzisiaj przekonalam sie na wlasnej skorze. Nie wazne czy siedzuaka w wozku 5 latka czy 3 latek pchalam go jednym palcem, do tego taki zwinny mimo gabarytow i skretny. Bardzo odczuwalne sa amortyzatory, tak mieciutko jedzie, ze ma sie wrazenie ze sie unosi w powietrzu.

Juz wiem, ze to bedzie moja najwieksza MIŁOŚĆ !!!

img809.imageshack.us/i/imagecvrh.jpg/
img801.imageshack.us/i/imagelrj.jpg/
Obserwuj wątek
    • pinik Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 00:11
      Super!!!!!!! smile

Ja tez kocham tym wozkiem jezdzic.

Fajnego wyczekalas smile
    • pinik Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 00:12
      P.S. Rozkrecilas tez amortyzatory??? Ja bym sie bala smile Ze nie zloze znow dobrze.

Ciekawa jestem, jak one w srodku wygladaja.
      • marge_ie Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 08:57
        Po rozkreceniu wygladal mniej wiecej tak:

img100.imageshack.us/img100/8108/imagekoh.jpg
        Samych amortyzatorow nie rozkrecilam, to miejsce jest skrecone nitami i nie mozna nic zrobic. Ale, ze amortyzatory mi troszke popiskiwaly jak mojej babci stare lozko na sprezynach wink wiec kombinowalam jak do nich dotrzec. Generalnie sa wyczuwalne palcami bo schowane sa pod taka pianka ale nie chcialam jej zrywac bo to by bylo juz nieodwracalne.
        Wiec odkrecilam poprzeczna rurke znajdujaca sie nad i po jej zdemontowaniu w ramie byly otwory po srubach. Przez te dziurki wprowadzilam koncowke od WD40 i spryskalam. Poruszalam amortyzatorami i po chwili zapadla bloga cisza big_grin teraz podczas jazdy nie wydaje zadnych odglosow, kompletnie NIC ... jak ja to kocham tongue_out
        • sylki Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 09:01
          Podziwiam,
          a wózek jak widać w bdb stanie, choć tapicerka nie w moim guście, ale jak wiadomo o tym się nie dyskutuje.
          Sama chciałabym pojeździć troszkę Urbanem, niestety nie dane mi to będzie.
          Żałuję, że przepuściłam aukcję tych za 500 zł sad
          • afroddytta Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 09:32
            Muszę w takim razie te moje amortyzatory też oblukać, bo może nie skrzypią, ale przy takim mocniejszym naciśnięciu coś tam jakby trzeszczy.
            Ale tak rozłożyć jak Ty to zrobiłaś to by mi się nie chciało smile
            A powiedzcie mi jeszcze czy ten Twój to taki nowiutki czy tylko w moim się tak materiał podwija, fałduje tu pod siedziskiem gdzie schodzi do podnóżka?
            No i jeszcze mam taki malutki problem z tym kółkiem, że się po zapięciu nie blokuje, coś na ten temat też wiecie?
            • afroddytta Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 09:39
              A czy nie lepiej powinno się psiknąć silikonem, bo podobno wd40 nie bardzo, ale może na amortyzatory lepiej? Co myślicie, czym psikać?
              • ollasja Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 12:21
                Mój Urban był kiedyś na przeglądzie w serwisie, bo miał zapiaszczony hamulec i nie do końca się odblokowywał. Pan mechanik rozmawiał ze mną telefonicznie i zakazał używania WD 40, bo ponoć przyciąga on właśnie kurz i jest bardzo szkodliwy. Zamiast niego polecił stosowanie takiego smaru do uszczelek i zawiasów samochodowych (koszt 15 zł chyba).
                • ollasja Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 12:22
                  Co lepsze, w polskiej instrukcji MB wspominają nawet, że używanie WD 40 jest wskazane (o ile dobrze pamiętam). Wspomniałam o tym temu panu, a on tylko skwitował, że nie wie, co to za kretyn to napisał wink))
                  • aga_1980_31 Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 13:25
                    Ollasja również słyszałam o zakazie używania WD40 i dotyczy to wszystkich wózków nie tylko Urbana. Tak jak napisałaś chodzi o przyklejanie się kurzu i brudu do popsikanych elementów.
    • srebrno-listka Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 10:14
      To rewelacyjny wózek big_grin podziwiam, że odważyłaś się go rozkręcić, ja się trochę boję. I rozważam serwis, jak jak Saras zrobiła w swoim czasie ze swiftem.
    • tygisek Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 13:29
      no i swietnie, ze sie tak polubiliscie smile
      ja tez uwazam ze MBUJ to wozek idealny niemalze pod kazdym wzgledem, nam sie bardzo sprawdza i bardzo sie ciesze, ze wybor wlasnie padl na MB a nie na elita - kiedy bylam na etapie "ten czy ten", dzieki temu moglam sobie miec mini, no a teraz czekam na GT, i choc w pewnym momencie wpadlo mi do glowy, ze dwa wozki o podobnych wlasciwosciach to moze przesada, to chyba jednak sie mylilam smile
      MB jest wyjatkowy, to jest fakt i koniec kropka wink to tez moj bezsprzeczny ideal smile
      • saras-wati Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 20:50
        tygisek napisała:

> no i swietnie, ze sie tak polubiliscie smile
        > ja tez uwazam ze MBUJ to wozek idealny niemalze pod kazdym wzgledem, nam sie ba
        > rdzo sprawdza i bardzo sie ciesze, ze wybor wlasnie padl na MB a nie na elita -
        > kiedy bylam na etapie "ten czy ten", dzieki temu moglam sobie miec mini, no a
        > teraz czekam na GT, i choc w pewnym momencie wpadlo mi do glowy, ze dwa wozki
        > o podobnych wlasciwosciach to moze przesada, to chyba jednak sie mylilam smile
        > MB jest wyjatkowy, to jest fakt i koniec kropka wink to tez moj bezsprzeczny idea
        > l smile

amenbig_grin

• ollasja Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 21:03
          no i przez Was mnie olsnilo, że przecież na jesień wcale nie musze wymieniac Urbana na GT, tylko miec obydwa... mąż się ucieszy jak nic jak mu obwieszczę nowy chytry plan tongue_out
          • saras-wati Re: MB Urban to moj ideał :)))) 18.04.12, 21:28
            ollasja napisała:

> no i przez Was mnie olsnilo, że przecież na jesień wcale nie musze wymieniac Ur
            > bana na GT, tylko miec obydwa... mąż się ucieszy jak nic jak mu obwieszczę nowy
            > chytry plan tongue_out

hahah, nosmile ja też się łamię co do gt...fanką nie jestem bj, ale ciekawość chyba weźmie góręwink tylko chciałabym żółtego, a jego akurat nie będziesad
            • flower_v Re: MB Urban to moj ideał :)))) 19.04.12, 19:18
              śliczny ten Twój Urban! też mi się taki marzy...chciałam dopiero na jesień ściągać bumbleride indie, ale znalazłam MB, który mi się spodobał. tylko mam pytanie do ekspertek....
              model: Mountain Buggy Elite Urban Jungle, One Tree Hill to jakiś starszy model? do jakiego roku byly produkowane te nowozelandzkie?
              • afroddytta Re: MB Urban to moj ideał :)))) 19.04.12, 19:59
                Ja z jakiś miesiąc temu kupiłam używany Mountain buggy Urban Elite, mój był kupiony w 2010 w US i to rocznik 2009, ostatni rok produkcji. Różni się on od Urban Jungle, ze ma inny materiał tapicerki, podobno lepszy, ja nie macałam UJ, więc nie mam porównania, ale kilka dziewczyn potwierdziło, że faktycznie ten jest taki bardziej mięsisty, płócienny, mniej ortalionowy, w tym modelu też w standardzie jest wkładka zimowa z wełny (taka czarna), którą też dostałam i pałąk w standardzie, reszta jak w zwykłym UJ.
                On był też w NZ produkowany, ale dziewczyna od której kupowałam powiedziała, że bardziej opłacało jej się ściągać go z US.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka