Dodaj do ulubionych

Easywalker duo????

26.04.12, 11:47
Dziewczyny do Was jako speców zwracam się o pomoc. Siostra jest w ciąży bliźniakami i zdała się totalnie na mnie bo ona to już w ogóle zielona. Znalazłam easywalker duo (interesuje ją cały zestaw - gondole, spacerówka i foteliki) i chciałam się dowiedzieć czy któraś go ma jakie są opinie, a może coś jeszcze innego polecicie??
Musi być wąski i na dużych kołach bo oni na wsi gdzie dookoła lasy i pola - to główne rzeczy, a ten wózek gdy obejrzałam filmik jest chyba naprawdę fajny.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Easywalker duo???? 26.04.12, 11:56
      Easywalkery to dobre wozki
      Kiedys nawet jednego sprzedawalam
      Miescilmmi sie w drzwi smile
      One maja do tego amortyzacje
      Fajnie sie skladaja
      Maja przestronne gondolki
      Z tym ze do prania gondolki idzie i daszek odczepic
      Ogolnie wozek bardzo dobrej jakosci
      Jeszcze sammb uj duo podobne lecz nie maja amortyzacjii jak ew
    • pona85 Re: Easywalker duo???? 26.04.12, 12:04
      Miałam i szczerze polecam smile

Używało mi się go rewelacyjnie, teraz z perspektywy czasu nie mam do czego się przyczepić. Ale jak pojawił się Donkey to musiałam znaleźć argumenty przeciw EW Duo i były to:

- brak możliwości przełożenia rączki/siedziska tak aby dzieci w spacerówce były przodem do Ciebie
      - siedziska spacerowe rozkładane za pomocą zamków

Jakbym miała raz jeszcze kupować wózek Bliźniaczy (i nie byłoby Donkeya na rynku) to z pewnością bym kupiła Duo smile
      • pona85 Re: Easywalker duo???? 26.04.12, 12:05
        Acha, te argumenty przeciw były wymyślane "na siłę" smile bo mimo wszytko są "wady" zupełnie do przejścia smile
    • srebrno-listka Re: Easywalker duo???? 26.04.12, 13:12
      Oglądałam ten wózek (jest w Smyku w Warszawie w M1) pod kątem dzieci z różnicą wieku rok po roku i co mnie zraziło - siedzisko jest małe i oparcie krótkie w spacerówce - czyli wózek nie starczy na długo (a kosztuje masę pieniędzy). Gondola jest nisko - jestem wysoka, więc dla mnie to niewygodnie. Wolałabym mountain buggy duo lub duet (duet jest węższy) - podobny do tego jeśli chodzi o koncepcję wózka, ale naprawdę terenowy i świetnie się prowadzi.
      • pona85 Re: Easywalker duo???? 26.04.12, 13:37
        Ja woziłam w spacerówce 6 miesięczne Dzieci, miały bardzo dużo miejsca, jak jest ze starszymi- nie wiem.

W sumie wysoka też jestem i jak dla mnie gondole za nisko absolutnie nie były smile

Duet ma chyba ok 63cm szer, tzn to ten model najwęższy na rynku? bo jeśli to ten, to spotkałam ostatnio Babeczkę z tym wózkiem i narzekała, że strasznie mało miejsca dzieci mają.
        • srebrno-listka Re: Easywalker duo???? 26.04.12, 14:40
          Tak, duet ma mniej więcej tyle. Ja wolałabym duo (74 cm), no ale nie wszyscy lubia większe wózki. smile
          (wysoki to pojęcie względnesuspicious)
    • xy979 Re: 26.04.12, 17:30
      dzięki za wszelkie info, a czy ktoś wie, gdzie w Poznaniu można go zobaczyć na żywo???
      • asia-81 Re: 26.04.12, 18:03
        Ja dziś właśnie wpłaciłam zaliczkę na donkeya smile) odbierzemy go za miesiąc smile)
        Pona mam nadzieję, że będę równie zadowolona jak ty smile
        TY jeździsz już spacerówkami czy dalej gondolkami?
    • newjersey2 Re: Easywalker duo???? 07.08.12, 21:52
      Wózek jest absolutnie doskonały. To była chyba mój najlepszy zakup w życiu. Używam go blisko dwa lata dla dzieci rok po roku. Mam już doświadczenie z dwoma innymi wózkami i ten bije je na głowę. Siedziska nie są za małe. Żeby położyć śpiące dziecko wystarczy odczepić zaczepy, rozsuwać zamki można dodatkowo. Zwrotny, lekki (stosunkowo) i elegancki. Mieści się naprawdę w każde drzwi. Moje dzieci uwielbiają swój wózek. Minus - brak moskitiery i parasolki w zestawie. Jest kosmicznie drogi, ale warto było wydać te pieniądze. Jeżdżę nim w góry, na dalekie wyprawy po kamienistych drogach i jest niezawodny. Raz trzeba było dopompować koła.
      • dankkka Re: Easywalker duo???? 21.06.13, 12:23
        Hej,
        Wiem ze wątek już dość stary, ale właśnie stałam się posiadaczką Easywalkera Duo i może Wy będziecie w stanie mi pomóc.
        Otóż niedługo na świat przyjdzie nasze drugie dziecko, szukałam szukałam wózka dla dzieci rok po roku i wybrałam EW.
        Kupiłam używaną spacerówkę więc potrzebuję jeszcze gondoli. Mam okazje kupić dość tanią na Amazonie ale jest to ten nowszy model, tzn Duo Plus. Orientujecie się może czy adaptery do gondol dołączone oryginalnie do spacerówki pasują również kiedy uzywa się jednoczesnie obok siebie gondoli i spacerówki? Dzwoniłam do przedstawiciela ale otrzymałam sprzeczne informacje, najpierw że aby używać tylko jednej gondoli potrzebuję specjalnych adapterów (bo te dołączone do wózka sprawdzają sie tylko kiedy uzywam dwóch gondol na raz) i to pasujących do modelu 2010, a potem inna Pani twierdziła ze gondola duo plus pasuje do Duo i nie potrzebuję żadnych dodatków i mogę zamontować na tym co mam przy spacerówce.
        Hmmmm... jestem w kropce... Może któraś z Was powiedzieć czy na belkach dołączonych do spacerówki można bez problemu zamontowac tylko jedną gondolę?

Się rozpisałam smile

Z góry dziękuję za wszelkie pomocne informacje smile
        • pona85 Re: Easywalker duo???? 21.06.13, 13:14
          Z tego co pamietam, a kupowałam cały zestaw, tzn z gondolkami, miałam w komplecie belki/rurki w dwóch opcjach. Podwójna, do zamontowania dwóch gondolki naraz, i chyba dwie pojedyncze (albo jedna). W każdym razie jak kupujesz gondolki osobno to powinna mieć w komplecie rurke pojedyncza.

A rzetelnej informacji powinnas zasięgnąć u dystrybutora EW:
          babyuniverse.com.pl/kontakt/
          • afroddytta Re: Easywalker duo???? 21.06.13, 13:35
            Ja też mam teraz spacerówki zamontowane (rocznik chyba 2010 czerwone) i dokupiłam jedną gondolę, kolekcja nowsza bo silver, podobno ma te rurki w zestawie, ale nie wiem jakie bo kupowałam na niemieckim ebayu i dostanę dopiero w lipcu wszystko, więc mam nadzieję, że będzie ok, ale chyba sprzedając jedną gondolkę to i te pręty powinny być dobre uncertain
        • mama1dawidka Re: Easywalker duo???? 21.06.13, 21:36
          do zestawu dwuch gondolek na stelazu jest jeden Adapter podwojny smile
          a do montazu jednej gondolki na stelazu duo potrzeby jest pojedynczy Adapter
          i nie da sie mondowac gondolek easywalkera bez tych precikow tych adapterow smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka